Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Παράταση ηλεκτροδότησης για πρώην πελάτες Energa και Hellas Power

Παράταση στην ηλεκτροδότηση των πρώην πελατών των Energa και Hellas Power δίδεται από τη ΔΕΗ, καθώς τη Δευτέρα έληξε η πεντάμηνη προθεσμία για όσους από αυτούς δεν έχουν ακόμη υπογράψει συμβόλαιο με νέο προμηθευτή της επιλογής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το www.protothema.gr από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η παράταση δίδεται για 3-4 μήνες, μέχρι να βρεθεί νέος προμηθευτής υπηρεσιών τελευταίου καταφυγίου και καθολικής υπηρεσίας.
Τις υπηρεσίες αυτές καλύπτει σήμερα η ΔΕΗ. Έτσι, οι πρώην πελάτες των Energa και Hellas Power θα συνεχίσουν να ηλεκτροδοτούνται από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς πολλοί πρώην πελάτες των δύο προαναφερόμενων εταιρειών, αν και έχουν εξοφλήσει το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), εντούτοις αδυνατούν να υπογράψουν συμβόλαιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με νέο προμηθευτή, αφού οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν χορηγούν βεβαίωση εξόφλησης του τέλους.
Και αυτό, διότι το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ενημερωθεί για τις καταβολές των πολιτών αυτών, καθώς οι παραπάνω εταιρείες έχουν καθυστερήσει να στείλουν τις σχετικές καταστάσεις.