Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Νίκος Χαρδαλιάς: Ανοίγουν γυμναστήρια και ανοιχτά γήπεδα 5Χ5 από τη Δευτέρα 31 Μαΐου

 


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα 31 Μαΐου ανοίγουν τα γυμναστήρια, αλλά και τα ανοιχτά γήπεδα 5Χ5 και τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως:

Ξεκινά ξανά η χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ από 31/05 σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Αρχίζουν ξανά οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις.

Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από 31/05 με αλλαγές στα πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων να γίνονται διά ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε στη συνέχεια πως υπάρχουν περιοχές που προβληματίζουν και συγκεκριμένα αναφέρθηκε για τους δήμους Ρόδου, Μυτιλήνης, Τροιζηνίας, Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Σύρου.

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας»

 


Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ζωντανή ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων.

Ο κ. Μαγιορκίνης συμπλήρωσε ότι η  πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζει να αποκλιμακώνεται σταθερά.

Παρατηρείται 13% μείωση στους διασωληνωμένους, αλλά και περισσότερα εξιτήρια σε σχέση με τις εισαγωγές λόγω κορωνοϊού στα νοσοκομεία.

Στην Ελλάδα τα νέα κρούσματα, αλλά και οι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού παρουσίασαν μείωση κατά 16% την περασμένη εβδομάδα. «Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας», παρατήρησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αναφερόμενος στα αυτοδιαγνωστικά τεστ, ο καθηγητής τόνισε πως έχουν διανεμηθεί 18 εκατ self test σε περίπου 3,9 εκατομμύρια πολίτες. Από αυτά, το σύνολο των θετικών τεστ, μετά και την εξέταση PCR, ήταν 25.179. «Το 50% όλων των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας τον Μάιο αφορούσαν σε επιβεβαιωτικό έλεγχο self test» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

ΕΟΔΥ: Σαράντα θάνατοι σήμερα, 1.585 νέα κρούσματα

 


6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα θάνατοι σήμερα, 1.585 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.585, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 398.898 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.102 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διάγραμμα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 40, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.995 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 521 (61.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. Το 85.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.411 ασθενείς.

Διάγραμμα επιβεβαιωμένων θανάτων από τον κορωνοϊό

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 231 (ημερήσια μεταβολή +12.14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 227 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να το μεταφέρει στην Αλβανία προς πώληση


 

Συνελήφθη, χθες (27-05-2021) αργά το απόγευμα στην περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, απείθεια, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Επίσης, στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας ακόμα αλλοδαπός συνεργός του συλληφθέντα, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες αργά το απόγευμα στην παραπάνω περιοχή ύποπτο όχημα που έφερε αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας και στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και το ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Ο οδηγός του οχήματος κατά την αποβίβασή του προσπάθησε να διαφύγει πεζός πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε κλαπεί την 28-04-2021 από περιοχή της Αττικής ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν πλαστές.

Επίσης, από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται,  θα μετέφεραν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αλβανία προς πώληση, ενώ για την πράξη τους αυτή θα λάμβαναν ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Κατασχέθηκαν:

το κλεμμένο αυτοκίνητο, προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του,

οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας,

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -3- γραμμαρίων, που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη.

Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Μαρία Κεφάλα: «Γαλάζια Ελευθερία και για το Νησί των Ιωαννίνων»



 Προτεραιότητα στον εμβολιασμό, όπως συμβαίνει σε όλα τα μικρά νησιά της χώρας, διεκδικεί η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα και για το Νησί των Ιωαννίνων, το οποίο αν και ανήκει στην κατηγορία των μικρών νησιών της Ελλάδας που εφαρμόζουν το Πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία”, δεν εντάχθηκε στο άμεσο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Η Βουλευτής Ιωαννίνων παρενέβη για το θέμα, με ερώτησή της στους Υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας άμεση ένταξη του Νησιού των Ιωαννίνων, καθώς αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης και στο σύνολό τους οι κάτοικοι δραστηριοποιούνται με τον τουρισμό και τη λιμναία συγκοινωνία. 

Το γεγονός ότι το Νησί ανήκει διοικητικά στο Δήμο Ιωαννιτών θα πρέπει να παραβλεφθεί και λόγω των χαρακτηριστικών που υπάρχουν να προτεραιοποιηθεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων, που εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού στα Ιωάννινα

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων, που εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης που έγινε τον Μάιο του 2020 σε βάρος ημεδαπού στα Ιωάννινα.
Πρόκειται για έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, ο παθών εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με πώληση τροχόσπιτου και επικοινώνησε τηλεφωνικά και διαδικτυακά με άτομο το οποίο φέρεται ότι είχε αναρτήσει την αγγελία.
Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει τον παθόντα, πείθοντάς τον να καταθέσει τμηματικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, που ανήκουν στους κατηγορούμενους, το χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ για την υποτιθέμενη αγορά του τροχόσπιτου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας, με τον αμυντικό Rodrigo Erramuspe


 

Η Car.gr Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας, μέχρι το 2023, με τον αμυντικό της ομάδας Rodrigo Erramuspe.

Με την ολοκλήρωση της ανανέωσης ο Rodrigo δήλωσε:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και αυτή την πόλη. Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ καλή αλλά και δύσκολη εξαιτίας των παγκόσμιων συνθηκών. Περιμένω να παίξω στο Ζωσιμάδες με τον κόσμο μας στο γήπεδο και να κάνουμε μία εξαιρετική σεζόν.”

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr

Με τον υπουργό περιβάλλοντος συναντήθηκε ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης

 


Σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Πωγωνίου και  άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης κατά τη διάρκεια συνάντησης, παρουσία της Βουλευτού Ιωαννίνων κ. Μαρίας Κεφάλα.

Ο κ. Καψάλης έθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος μια σειρά ενεργειακών και περιβαλλοντικών θεμάτων που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με το Αιολικό Πάρκο και την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια ενώ ενημερώθηκε για τις προσκλήσεις που θα ανοίξουν προσεχώς και αφορούν τις επενδύσεις στον τομέων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η γνώμη της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τα ενεργειακά έργα και έλαβε την διαβεβαίωση ότι όλα τα ζητήματα θα εξεταστούν με τη δέουσα προσοχή.

Εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 27 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 57.865 έλεγχοι, από τους οποίους οι 21.061 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 199 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         163 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 162 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 πρόστιμο των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

·         33 στο Βόρειο Αιγαίο,

·         22 στα Ιόνια Νησιά,

·         18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

·         15 στην Κρήτη,

·         12 στη Στερεά Ελλάδα,

·         12 στο Νότιο Αιγαίο,

·         11 στην Πελοπόννησο,

·         10 στη Θεσσαλονίκη,

·          9 στην Ήπειρο,

·          8 στη Κεντρική Μακεδονία,

·          6 στην Αττική,

·          4 στη Δυτική Μακεδονία

·          2 στη Δυτική Ελλάδα και

·          1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 56.086 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 53.990 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.096 των 150 ευρώ.

·         29 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

·         5 στη Δυτική Ελλάδα,

·         4 στην Θεσσαλονίκη,

·         4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

·         4 στην Κρήτη,

·         3 στο Νότιο Αιγαίο,

·         2 στην Αττική,

·         2 στη Κεντρική Μακεδονία,

·         2 στη Θεσσαλία,

·         1 στο Βόρειο Αιγαίο,

·         1 στην Πελοπόννησο και

·         1 στη Δυτική Μακεδονία

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.402 ομοειδείς παραβάσεις.

·         παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

·         σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.

·         3.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Αττική , σύλληψη και 4.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.

Στην Κρήτη , 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στην χώρα.

Στην Πελοπόννησο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.443 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.995 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Νέα Σελεύκεια: Συνελήφθη ημεδαπός που οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος

 


Συνελήφθη σήμερα (28-05-2021) μετά τα μεσάνυκτα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος, ενώ επιπρόσθετα προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, προξενώντας υλικές ζημιές.

 

Χειρουργική αντιμετώπιση σκολίωσης και κύφωσης με το ρομποτικό σύστημα ExcelsiusGPS

 


Είναι πολλά τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και οι συμβατικές τεχνικές αντιμετώπισής τους φαίνεται ότι είναι πιο ανοιχτές στην πιθανότητα λάθους απ` ό,τι η ρομποτική αντιμετώπισή τους.
Ειδικά όταν η ρομποτική αντιμετώπιση γίνεται μέσω του ExcelsiusGPS, του ρομποτικού συστήματος που υπάρχει μόνο στο Metropolitan Hospital, τα πλεονεκτήματα για τους ασθενείς είναι τόσο σημαντικά ώστε να μπορούμε να μιλάμε για χειρουργική της σπονδυλικής στήλης «πριν» και χειρουργική της σπονδυλικής στήλης «μετά» το συγκεκριμένο σύστημα, τονίζει ο δρ Μάριος Λυκίσσας Xειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής Ορθοπαιδικός Χειρουργός του Metropolitan Hospital, τ. Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής και Senior Clinical Associate στο Πανεπιστήμιο Weill Cornell της Νέας Νόρκης.

Ρομποτική χειρουργική & ExcelsiusGPS

Την τελευταία τριετία, με αφετηρία τις ΗΠΑ, εξελίχθηκε και εφαρμόστηκε στην χειρουργική της σπονδυλικής στήλης η ρομποτική χειρουργική. Η συνεργασία του ανθρώπινου παράγοντα και της ρομποτικής τεχνολογίας εκμηδενίζει τις πιθανότητες ιατρικού λάθους, καθώς και πρόκλησης μόνιμων νευρολογικών βλαβών.

Το ρομποτικό σύστημα ExcelsiusGPS αποτελεί το νεότερο επίτευγμα της ρομποτικής χειρουργικής και, στην Ελλάδα, υπάρχει αποκλειστικά και μόνο στο θεραπευτήριο Metropolitan. Η ομάδα η οποία χειρουργεί με το ExcelsiusGPS έχει παρακολουθήσει το ρομποτικό σύστημα από τα πρώτα του βήματα στις Η.Π.Α. και έχει ήδη πραγματοποιήσει με αυτό σημαντικό αριθμό επεμβάσεων για παραμορφώσεις στη σπονδυλική στήλη σε ενηλίκους και παιδιά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτών των επεμβάσεων, η ανωτερότητα της ρομποτικής τεχνολογίας έναντι της συμβατικής είναι καταφανής.

Βασικές εφαρμογές του ρομποτικού συστήματος στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης

Το ρομποτικό σύστημα ExcelsiusGPS αρχικά σχεδιάστηκε για ασθενείς με παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, στους οποίους η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Η ευκολία και η ακρίβεια που προσφέρει το σύστημα στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων αλλά και η μείωση της πιθανότητας πρόκλησης νευρολογικής βλάβης είναι εντυπωσιακές. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η διόρθωση της σκολίωσης ή της κύφωσης.

Οι ενδείξεις του ρομποτικού συστήματος περιλαμβάνουν μεταξύ πολλών άλλων τις ακόλουθες:

Άνοιξε το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021

 


Άνοιξε το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021 και οι φορολογούμενοι θα μπορέσουν να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Θα πληρώσουν το φόρο εισοδήματος σε έως και 8 δόσεις, από Ιούλιο έως και Φεβρουάριο.

Όσοι επιλέξουν να υποβάλουν τη δήλωση έως το τέλος Αυγούστου, θα πρέπει να πληρώσουν διπλή την πρώτη δόση.

Θα πρέπει να καταβάλουν έως την 31η Αυγούστου, τη δόση του Ιουλίου και του Αυγούστου και στη συνέχεια να αποπληρώνουν κανονικά τις υπόλοιπες μηνιαίες δόσεις.

Από τις σημαντικότερες αλλαγές στις φετινές φορολογικές δηλώσεις είναι η απαλλαγή από τα τεκμήρια διαβίωσης για όσους έχουν πληγεί από την κρίση.

Συγκεκριμένα από τα τεκμήρια θα απαλλαγούν:

-Όσοι ασκούν ατομικές εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και ελευθέρια επαγγέλματα και κατά τη διάρκεια του 2020 είτε αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία των καταστημάτων ή των εγκαταστάσεων παραγωγής ή των γραφείων τους είτε υποχρεώθηκαν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και υπέστησαν σημαντική μείωση τζίρου, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, την Παρασκευή 28 Μαΐου

 


Την Παρασκευή 28 Μαΐου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Στην Ήπειρο, τα σημεία δωρεάν ελέγχου είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Άρτα, 08:00-14:00

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα, 10:00

Αρχοντικό Πυρσινέλλα, Ιωάννινα

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα

Παραλία Πρέβεζας

Παραλία Πάργας.

COVID-19: Κλινικό, Updated και Πρακτικό Κλινικό Φροντιστήριο, την Κυριακή 30 Μαΐου, ώρα 6:00-8:00 μ.μ.

 


Τα περιστατικά ασθενών με COVID-19 στη χώρα μας μειώνονται καθημερινά αλλά η επαγρύπνηση και ο φόβος για ένα επόμενο πανδημικό κύμα παραμένουν.

Με στόχο την ενημέρωση των ειδικών, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 30 Μαΐου 2021 και ώρα 6-8 μ.μ., ένα κλινικό φροντιστήριο (Webinar) με θέμα:

"COVID-19: ΚΛΙΝΙΚΟ, UPDATED ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ COVID-19 ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ".

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι βασικοί σκοποί του φροντιστηρίου είναι:

1. Να είμαστε ετοιμοπόλεμοι σε περίπτωση επανεμφάνισης μελλοντικού απευκταίου κύματος της νόσου

2. Η αντιμετώπιση των χρονίων επιπλοκών της νόσου, ιδιαίτερα στην κοινότητα (το λεγόμενο LONG COVID)

3. Η εφαρμογή της εμπειρίας που αποκτήθηκε από αντιμετώπιση της COVID-19 σε άλλους ασθενείς με διαφορετική νόσο. Για παράδειγμα η χρήση συσκευών εξωσωματικής οξυγόνωσης (ECMO), η χρήση συσκευών υψηλής παροχής οξυγόνου (HFNO) κλπ (τα οποία θα συζητηθούν στο Webinar) μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας του αναπνευστικού.

4. Η καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση των θρομβοεμβολικών νόσων των σχετιζομένων με τους εμβολιασμούς, το σύνδρομο Vaccine-Induced Immune Thrombotic Thrombocytopenia" (VITT), τα μονοκλωνικά αντισώματα και διάφορα άλλα σχετικά θέματα.

Στο φροντιστήριο δεν θα υπάρξουν "τυπικές" παρουσιάσεις, αλλά θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με παρουσίαση περιστατικών διανθισμένων με εικόνες και βίντεο. Στο τέλος, θα δοθούν τα πρακτικά take home messages που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους ιατρούς να παρέχουν καλύτερη ιατρική φροντίδα στους ασθενείς τους.

Πέραν των έμπειρων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, στο πάνελ θα βρίσκεται και ο συγγραφέας κ. Νίκος Δήμου ο οποίος θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του από την πανδημία από την σκοπιά του μη-ιατρού.

Το Webinar  θα αναμεταδοθεί live στο YouTube στο link:

https://www.youtube.com/watch?v=FhMFb8yzRzQ

To Event του Webinar στο Facebook για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε εδώ:

https://www.facebook.com/events/929552874626004

Και τέλος το blog του Webinar όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους ομιλητές και την θεματολογία μπορείτε να το δείτε εδώ:

https://medicalwebinars.blogspot.com/2021/05/covid-aftermath-vaccines.html

Ποιες αλλαγές στο δέρμα προειδοποιούν για θυρεοειδοπάθεια;

 


Ένδειξη της δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς είναι συχνά ορισμένες δερματικές παθήσεις, οι οποίες εκδηλώνονται ακόμα και χρόνια πριν από τη διάγνωση της θυρεοειδοπάθειας. Οι αλλαγές στην υφή και το χρώμα του δέρματος, αλλά και στην ανάπτυξη των μαλλιών και νυχιών μπορεί να είναι το πρώτο κλινικό σύμπτωμα της ύπαρξης κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος, υποθυρεοειδισμού ή υπερθυρεοειδισμού. Οι πιο συχνά αναφερόμενες δερματοπάθειες που σχετίζονται με νόσο του θυρεοειδούς είναι η αλωπεκία και η λεύκη, αλλά δεν είναι οι μοναδικές.

«Οι ορμόνες του θυρεοειδούς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εμβρυϊκή ανάπτυξη του δέρματος του ανθρώπου, καθώς και στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του δέρματος των ενηλίκων. Η άμεση δράση τους έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει κάθε στοιβάδα του. Διεγείρουν την κατανάλωση οξυγόνου από τα κύτταρα της επιδερμίδας, τη σύνθεση πρωτεϊνών, τη μίτωση και τον προσδιορισμό του επιδερμικού πάχους. Είναι δε απαραίτητες για την έναρξη και τη διατήρηση της ανάπτυξης των μαλλιών όπως και για τη φυσιολογική έκκριση σμήγματος. Όταν τα  επίπεδά τους αποκλίνουν από το φυσιολογικό, επηρεάζονται όλα τα όργανα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος» επισημαίνει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.