Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου

 


Κλιμάκιο της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισκέφτηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.

Μια πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΜ Πωγωνίου, εν όψει του προσυνεδριακού διαλόγου.

Η συζήτηση όπως ήταν αναμενόμενο, στράφηκε στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στη σημερινή ζοφερή πολιτική κατάσταση.

Οι  συζητήσεις και προβληματισμοί  που αναπτύχθηκαν φανέρωσαν τις αγωνίες και τον φόβο των ανθρώπων για την καθημερινότητα και το αύριο του τόπου.

Νίκησε με 5-3 η Αναγέννηση την Α.Ε. Γιάννενα

Φωτο: https://www.facebook.com/AnnagenisiKefalovrisou


*
Η  Αναγέννηση επικράτησε στο γήπεδο Epirus Sport της Α.Ε. Γιάννενα με 5-3 για την  22η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  Maison της Β΄ ερασιτεχνικής.

Ο Ταχιάς Γεώργιος άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ στο 3΄ για την Αναγέννηση.

Στο 37΄ ο Πότσης Στέργιος διπλασίασε τα τέρματα και στο 43΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η Α.Ε. Γιάννενα μείωσε σε 3-1 στο 83'  με τον Σουλά Ρονίλντο και σε 3-2 στο 85΄ με τον ίδιο παίχτη.

Ο Γιαννάκης Κωνσταντίνος με πλασέ στο 87΄ έκανε το 4-2.

Το τελικό 5-3 έκανε ο Μακολλάρη Ντοριάν στο 92΄.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Μπάμπης Ρούντας):

Γεωλδάσης  Γεώργιος, Λάμπρος Μάριος Σταμάτης (Κολέμπας Φίλιππος 46΄), Πρεμέτης Αλέξανδρος (Γιογιακάς Άγγελος 55΄), Διαμάντης Παναγιώτης, Πότσης Θεόδωρος (Γκορίτσας Παναγιώτης 46΄), Καμονάς Ιωάννης (Ντόντης Βασίλειος 46΄), Τσάγκας Ιωάννης Ραφαήλ, Ταχιάς Γεώργιος, Γιαννάκης Κωνσταντίνος, Πότσης Στέργιος, Μακολλάρι Μαρινγκλέν (Μακολλάρη Ντοριάν 63΄)

Α.Ε. Γιάννενα     

Τσίνης Χριστόδουλος Χρήστος, Πανταζής Αλέξιος, Οικονόμου Πέτρος, Συμεωνίδης Άγγελος, Μήτσιος Γεώργιος, Τσιάκαλος Απόστολος, Alijaj Klajdi, Μαγειρίας Άρης, Κωσταράκης Δημήτριος, Τσέπης Γεώργιος (Κάππης Νικόλαος 61΄), Σούλα Ρονίλντο

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 2-1

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 3-2

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 2-2

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ   5-3

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 2-2

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής

1.      ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 52

2.      ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 50

3.      Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 43

4.      Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 34

5.     Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 31  

6.      Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 30   

7.      Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 30    

8.      Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 27

9.      Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 26

10.    Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 24

11.    Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 19

12.    ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 7

13.    Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ, τον OΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ, για την εβδομάδα 28 Μαρτίου έως 1 Απριλίου

 


Την πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Απριλίου, των προκαταβολών συντάξεων για τον ίδιο μήνα, καθώς και των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Μάρτιο, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ, για την εβδομάδα 28 Μαρτίου-1 Απριλίου.

Συνολικά θα καταβληθούν περί τα 2,4 δισ. ευρώ σε σχεδόν 5,3 εκατομμύρια δικαιούχους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου θα καταβληθεί ποσό 555,1 εκατ. ευρώ για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Απριλίου σε 979.402 συνταξιούχους που προέρχονται από τους τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΕΤΑΑ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

– Την Τρίτη 29 Μαρτίου θα καταβληθεί ποσό 740,9 εκατ. ευρώ σε 1.470.104 δικαιούχους για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Απριλίου των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) και το Δημόσιο, ο ΑΜΚΑ των οποίων λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

– Την Τετάρτη 30 Μαρτίου θα καταβληθεί ποσό 741,7 εκατ. ευρώ σε 1.472.212 δικαιούχους για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Απριλίου των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο, ο ΑΜΚΑ των οποίων λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

– Την Τετάρτη 30 Μαρτίου θα καταβληθούν 10,5 εκατ. ευρώ σε 27.500 δικαιούχους για τις προκαταβολές συντάξεων Απριλίου, στη βάση του ν. 4778/2021.

– Κατά την εβδομάδα 28 Μαρτίου-1 Απριλίου, θα καταβληθούν 17 εκατ. ευρώ σε 630 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

EΟΔΥ: Πενήντα δυο θάνατοι σήμερα, 13.429 νέα κρούσματα

 


20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα δυο θάνατοι σήμερα, 13.429 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 13.429, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.930.321 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 49.2%

άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 164 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.165 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.268 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 342 (65.2% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη.

To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 209 (61.11%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 133 (38.89%) είναι πλήρως

εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.431 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 345 (ημερήσια μεταβολή -20.51%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 383 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

7 προβλήματα στα μάτια που προκαλούνται ή επιδεινώνονται από το κάπνισμα

 


Όλοι γνωρίζουν ότι το κάπνισμα σχετίζεται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τις πνευμονοπάθειες και τον καρκίνο, όμως λίγοι συνειδητοποιούν ότι μπορεί να πλήξει και τα μάτια, οδηγώντας τους πάσχοντες μέχρι και στην τύφλωση.

«Οι τοξίνες που παράγονται κατά το κάπνισμα εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και, μέσω αυτής, φτάνουν σε όλα τα όργανα και τους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των οφθαλμών.
Έτσι, το κάπνισμα πυροδοτεί ή επιδεινώνει πολλές διαφορετικές οφθαλμοπάθειες και αποτελεί κύρια αιτία τύφλωσης στις ανεπτυγμένες χώρες. Δυστυχώς, όμως, πολλοί καπνιστές δεν γνωρίζουν ότι διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο τύφλωσης απ' ό,τι οι μη καπνιστές»,
εξηγεί ο Χειρουργός-Οφθαλμίατρος
δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision και καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU Medical School).

Μελέτες έχουν δείξει, για παράδειγμα, ότι ορισμένα επιβλαβή μόρια που περιέχει ο καπνός των τσιγάρων δρουν ερεθιστικά στον επιπεφυκότα, την διαφανή μεμβράνη που καλύπτει εξωτερικά τον οφθαλμικό βολβό και επιστρώνει εσωτερικά τα βλέφαρα. Πολλά συστατικά του καπνού, εξάλλου, μπορεί να οδηγήσουν σε οξεία συστολή των οφθαλμικών αρτηριών, μειώνοντας τη ροή αίματος στο μάτι.

Επιπλέον, η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα επιταχύνουν την αθηροσκλήρωση στις οφθαλμικές αρτηρίες και επεμβαίνουν στην ισορροπία των λιπιδίων, διεγείροντας την συσσώρευση λιπωδών ιζημάτων στα τοιχώματα των αρτηριών. Ο καπνός των τσιγάρων περιέχει επίσης ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν οξειδωτικές βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα των ματιών, καθώς και βαρέα μέταλλα (όπως το κάδμιο, ο μόλυβδος και ο χαλκός) τα οποία μπορεί να συσσωρευθούν στον φυσικό φακό τους.

«Όλες αυτές οι επιδράσεις, μακροπρόθεσμα έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία των ματιών», τονίζει ο δρ Κανελλόπουλος. Και εξηγεί ποιες παθήσεις είναι πιθανόν να προκληθούν ή να επιδεινωθούν από το κάπνισμα.

Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

Οι καπνιστές διατρέχουν 2 έως 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να την εκδηλώσουν σε σύγκριση με τους μη καπνιστές. Ο κίνδυνος είναι δοσοεξαρτώμενος, δηλαδή όσο περισσότερα τσιγάρα καπνίζει κάποιος και επί όσο περισσότερα χρόνια, τόσο περισσότερο κινδυνεύει. Κατά την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας καταστρέφεται το κεντρικό σημείο του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, που είναι υπεύθυνο για την κεντρική και τη λεπτομερή όραση. Η συνέπεια είναι θόλωμα της όρασης και δημιουργία μαύρης σκιάς στο κέντρο του οπτικού πεδίου.

Με τρία self test θα προσέλθουν αυτή την εβδομάδα οι μαθητές στα σχολεία τους

 


Λόγω της αργίας της Παρασκευής 25 Μαρτίου, οι μαθητές πρέπει να κάνουν self test σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, καθώς και την Πέμπτη 31 Μαρτίου.

Το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορoνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Παρακάλαμος: Εορτασμός της Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

 Εορτασμός της Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.





Τρεις παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 26 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 63.612 έλεγχοι, από τους οποίους οι 28.639 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 118 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 28 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

32 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 30 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

13 στη Θεσσαλονίκη,

  7 στη Δυτική Μακεδονία,

  4 στο Βόρειο Αιγαίο,

  3 στην Ήπειρο,

  2 στο Νότιο Αιγαίο,

  1 στην Πελοπόννησο,

  1 στη Κεντρική Μακεδονία και

  1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 105.392 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 101.752 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.640 των 150 ευρώ.

10 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.860 ομοειδείς παραβάσεις.

76 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων και 6 παραβάσεις σε καταστήματα.

Στην Πελοπόννησο,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, εργαζόμενους και προσωρινά υπεύθυνο καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων

Στα Ιόνια Νησιά, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες, εργαζόμενο και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, εργαζόμενους και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 34.150 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.034 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Έρχονται πρόστιμα αλλά και φυλάκιση για τους ιδιοκτήτες που δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους

 


Με νέα απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιών  που δημοσιεύτηκε σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, οι  ιδιοκτήτες που δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους απειλούνται με πρόστιμα αλλά και φυλάκιση.

Η απόφαση

Άρθρο 1

Πεδίο Εφαρμογής

1. Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται, μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

2. Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

Ξεκινούν από τον Απρίλιο τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

 


Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο  υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να φέρει από τον Απρίλιο το μέτρο της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα (αντί από τον Μάιο).

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, σε συνεργασία και με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ετοιμάζεται σχετική νομοθετική διάταξη η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους  κατόχους οχημάτων να προχωρήσουν στην άρση της ακινησίας πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θέλουν να τα κυκλοφορήσουν το όχημα τους χωρίς πέναλτι.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 27 Μαρτίου

 


Την Κυριακή  27 Μαρτίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας- ISOBOX, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ.Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Εμμηνόπαυση και μειωμένη λίμπιντο: Πώς να την τονώσετε

 


Σημαντική μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας σημειώνεται κατά την κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση, εξέλιξη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τόσο προσωπικά όσο και συζυγικά. Αυτή η έλλειψη ενδιαφέροντος είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας, και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως στις φυσιολογικές ορμονικές αλλαγές και τα εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα.
Η έλλειψη πληροφόρησης και οι προκαταλήψεις σχετικά µε το θέμα της σεξουαλικότητας στη χώρα μας, αποτελούν τους λόγους που εμποδίζεται η συνέχιση μιας ομαλής σεξουαλικής ζωής, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να κλείνουν αυτό το κεφάλαιο της ζωής τους οριστικά.

Ωστόσο, η σεξουαλική λειτουργία αποτελεί σημαντική πτυχή της ζωής τους, ανεξαρτήτως ηλικίας, αφού συνδέεται στενά με τη συνολική ευημερία και την ικανοποίηση από τη ζωή, και έτσι θα πρέπει να παραμένει. Αυτό ακριβώς πιστεύουν και οι ίδιες, δεδομένου ότι συνεχίζουν να θεωρούν τη σεξουαλική λειτουργία σημαντική καθώς μεγαλώνουν, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του Sexopolis.gr. Παρά, όμως, την πεποίθηση αυτή, το 45% των γυναικών όταν φτάνει στη μέση ηλικία αντιμετωπίζει σεξουαλικά προβλήματα και το 15% έχει σεξουαλικό πρόβλημα που προκαλεί σημαντική προσωπική δυσφορία.

Οι ορμόνες δεν είναι ο μόνος παράγοντας που ενοχοποιείται. Υπάρχουν κι άλλοι, που εάν εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν, οι γυναίκες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη σεξουαλική ζωή τους έως τα γεράματά τους. Η σεξουαλική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη επιθυμίας, διέγερσης, οργασμού ή στον πόνο κατά τη συνουσία. Μέρος του προβλήματος μπορεί να αφορά σε παρενέργειες φαρμάκων, όπως τα αντικαταθλιπτικά, στην ύπαρξη κάποιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης, καθώς και σε ψυχολογικούς παράγοντες, όπως οι αλλαγές στο σώμα, που τις κάνουν να νιώθουν πιο αμήχανα.