Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Α.Ο. Ζωοδόχου και Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (1-1)- Έχασε στην Αγία Μαρίνα η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (2-1)

* Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου αν και βρέθηκε να χάνει από τον Α.Ο. Ζωόδοχου με γκολ του Νάσιου Χρηστου  στο 65', κατάφερε  να ισοφαρίσει σε 1-1  με τον Καραμάνη Αλέξανδρο στο  90'.
Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίχτες γιατί ο  Γιάτσε Gerti, (51') και ο  Μακολλάρι  Μαρινγκλέν (83'), αντίκρισαν δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Ανδρέας, Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος (Καραμάνης  Αλέξανδρος 70΄), Πότσης Θεόδωρος, Μπίστας Βασίλειος, Γραμμόζης Γεώργιος (Δήμος Αναστάσιος 34΄), Γιάτσε Gerti, Στεφάνου Χρήστος, Ντόντης Βασίλειος (Μεντής Γεράσιμος 60΄), Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Μπάσιος Χρήστος


* Έχασε το απόγευμα της Κυριακής η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στην Αγία Μαρίνα από τον τοπική ομάδα με 2-1.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ του  Παπαγιάννη Δημήτρη  στο 35΄ και στο 41΄.
Η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος μείωσε με τον Μυριούνη Σταύρο στο 87΄.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Μυριούνης Σταύρος, Καρδάσης Γεώργιος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Ναθαναήλ Λέανδρος-Δημήτριος (Πάντος Σπυρίδων 52΄), Βλάχος Θεμιστοκλής, Ναθαναήλ Κωνσταντίνος, Κώστας Κωνσταντίνος (Μπάγιας Ελευθέριος 46΄), Μπαλλατζία Αγκίμ, Φουρτούνης  Ηλίας, Ζενέλης Πάτροκλος
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 1-0
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 3-3
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-4
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-1
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 5-0
****
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 2-1
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-1
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 0-5
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-1   


Βαθμολογία (2η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 6
2. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 6 
3. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 6  
4. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 6  
5. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4
6. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 4
7. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 4
8. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 3
9. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3 
10. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3
11. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 2  
12. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 2
13. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1
14. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0
15. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 0 
16. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 0
17. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 0 
18. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 0

Συλλήψεις δύο ατόμων στην Ηγουμενίτσα και στα Ιωάννινα, για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Χθες (26-09-2015) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονoς υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
2. Σήμερα (27-09-2015) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και είκοσι ημερών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης

Κατασχέθηκαν (29,9) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (26-09-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στον 34χρονο, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Ιωάννινα.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του 34χρονου και κατασχέθηκαν μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (29,1) γραμμάριων και μία συσκευασία με ηρωίνη (βραχάκι) βάρους (0,8) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Η Κομισιόν ζητάει από την Ελλάδα αύξηση φόρου στο τσίπουρο

Να αυξηθεί ο φόρος στο τσίπουρο και την τσικουδιά ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα να τροποποιήσει το καθεστώς φόρου κατανάλωσης για το τσίπουρο και την τσικουδιά, καθώς η χώρα επιβάλει σε αυτά τα ποτά το 50% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην αιθυλική αλκοόλη.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Επιτροπή, επιβάλλεται υπερβολικά μειωμένος συντελεστής στο τσίπουρο και την τσικουδιά (περίπου 6% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης) όταν παρασκευάζονται χύμα από τους αποκαλούμενους «διήμερους» αποστάτες (οινοπαραγωγοί́ ή παραγωγοί άλλων γεωργικών προϊόντων).

Δ.Ε.Α.Π. Δελβινακίου: Παράταση εγγραφών μέχρι και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Με απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής του Δ.Ε.Α.Π., ανακοινώνεται ότι παρατείνονται οι εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, μέχρι και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.
Τα μαθήματα του Πανεπιστημίου θα αρχίσουν - περίπου - στο τέλος Οκτωβρίου.


Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Ηπείρου σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (28-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (29-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (30-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Βίτσα – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (01-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.

Παρασκευή (02-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. Σάββατο (03-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πόλη της Άρτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών Ρομά

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση διάρρηξης σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πόλη της Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 26, 17 και 15 ετών, για κλοπή κατά συναυτουργία.
Αναλυτικότερα, τα τρία άτομα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της διάρρηξης σταθμευμένου αυτοκινήτου, το βράδυ της Τρίτης (22.09.2015), όπου αφαιρέθηκε ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών δραστών θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για τη 2η/30-9-2015 συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων Περιφέρειας Ηπείρου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε την 30-9-2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Έγκριση πρακτικών προηγουμένης συνεδρίασης.
2.Έγκριση προτάσεων της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου.
3.Κατάθεση αιτημάτων προς επιχειρήσεις και ΔΕΚΟ για εκπτώσεις σε πολύτεκνους και τρίτεκνους στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής
Οδυσσέας Πότσης
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ιωάννινα: Σύλληψη 26χρονου ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη, την Παρασκευή 25-09-2015 το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.