Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με την καλλιτεχνική κίνηση ΕΠΩΔΟΣ διοργανώνουν την συναυλία στον ιστορικό τόπο «Αγιοί» στην γέφυρα του Γορμού, «Στον τόπο» Μια συναυλία - μουσική περιδιάβαση στα τοπία της παράδοσης του Πωγωνίου την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 και ώρα 21:30

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ζύμωση, η οποία καλλιεργεί μια καινούρια προσέγγιση της δημοτικής μουσικής, από την πλευρά των μουσικών.
Νέοι μουσικοί μελετούν τις κατακτήσεις των παλαιών τεχνιτών σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο και για πρώτη φορά η δημοτική μουσική αποκτά εκπροσώπους που διεκδικούν για λογαριασμό της δικαιώματα Τέχνης, ενδιαφερόμενοι για την καλλιτεχνική της αξία, χωρίς δεσμεύσεις γραφικού, φολκλορικού ή μουσειακού τύπου.
Αν η ελληνική μουσική παράδοση, μας κληροδοτεί κάτι αξιόλογο που να ενδιαφέρει την μουσική ως τέχνη και μάλιστα τέχνη σύγχρονη, αυτό πρέπει να αναζητηθεί στην τέχνη των μουσικών που εμπνέονται και συνεχίζουν μια παλαιά παράδοση και ειδικότερα πρέπει να στραφεί κανείς στις διαδικασίες που παράγουν την αντίληψη περί μελοποιίας του εμπειροτέχνη, όπως αυτή εμφανίζεται στον αυτοσχεδιασμό.
Η εν λόγω συναυλία, εκ του θέματός της αλλά και του τρόπου προσεγγίσεώς του, συμβάλλει, πιστεύουμε, αποτελεσματικά στην προσπάθεια αναίρεσης μιας αντίληψης που για πολύ χρόνο υποτιμούσε την μουσική παράδοση.
Αυτή η μουσική, εξεταζόμενη και από την σκοπιά του καλλιτέχνη δημιουργού, παρέχει ένα ανυπολόγιστης αξίας υλικό, τόσο για απλή παρουσίαση, όσο και για αξιοποίηση.
Ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με την καλλιτεχνική κίνηση ΕΠΩΔΟΣ διοργανώνουν την συναυλία στον ιστορικό τόπο «Αγιοί» στην γέφυρα του Γορμού, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 και ώρα 21:30.

ΟΓΑ: Καταβολή οικογενειακών επιδομάτων σε 99.683 δικαιούχους, την Τετάρτη 14 Αυγούστου

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου θα καταβληθούν σε 99.683 δικαιούχους του ΟΓΑ τα νέα οικογενειακά επιδόματα, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
Πρόκειται γι’ αυτούς που έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και οι οποίοι στη συνέχεια συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ, θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που διαβιβάζεται στον Οργανισμό από την ΓΓΠΣ.
Όπως είναι γνωστό δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος. Ο ΟΓΑ ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γ. Γ. Π. Σ..

Με 33 συντελεστές ο φόρος στην ακίνητη περιουσία

Αναταράξεις επιφέρει στον τρόπο φορολόγησης των ακινήτων (κτίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια) η εφαρμογή από το 2014 του νέου, ενιαίου φόρου. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο ενιαίος φόρος για τα κτίσματα θα υπολογίζεται με κλίμακα 33 συντελεστών.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», θα ξεκινούν από τα 2 ευρώ το τ.μ. και θα φτάνουν έως τα 23,10 ευρώ ανά τ.μ., ανάλογα με την τιμή ζώνης. Ο τελικός φόρος θα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των συντελεστών που ισχύουν σε κάθε ζώνη, την επιφάνεια του ακινήτου και την παλαιότητα.
Η εξέλιξη αυτή, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δημιουργεί κερδισμένους και χαμένους. Για παράδειγμα, υψηλότερους φόρους θα πληρώσουν το 2014 οι ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων τα κτίσματα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ ανά τ.μ.
Αντίθετα, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν ελαφρώς μειωμένους φόρους σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς.
Αλλά και πάλι, οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με χαμηλότερη τιμή ζώνης (κάτω των 2.000 ευρώ) θα καταβάλουν επιπλέον φόρους, εφόσον έχουν στην κατοχή τους ένα αγροτεμάχιο.
Και αυτό, διότι μέχρι σήμερα τα αγροτεμάχια παρέμεναν αφορολόγητα. Πλέον με την εφαρμογή του ενιαίου φόρου ακινήτων θα φορολογείται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας. Σε κάθε περίπτωση, το 2014 οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν 4,15 δισ. ευρώ για τα ακίνητα που κατέχουν.
Παραδείγματα:
1. Με την εφαρμογή του ενιαίου φόρου ακινήτων το 2014, ιδιοκτήτης διαμερίσματος 100 τ.μ. και παλαιότητας 5 ετών σε περιοχή όπου η τιμή ζώνης ανέρχεται στα 3.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, θα πληρώσει φόρο 1.332 ευρώ. Σήμερα, για το ίδιο ακίνητο πληρώνει 1.224 ευρώ.
2. Άλλος ιδιοκτήτης ακινήτου 70 τ.μ. σε περιοχή, όπου η τιμή ζώνης ανέρχεται στα 2.000 ευρώ και ηλικίας 10 ετών θα πληρώσει το 2014 φόρο 402,5 ευρώ. Με το υφιστάμενο καθεστώς, ο φόρος είναι υψηλότερος κατά 8 ευρώ και συγκεκριμένα, ανέρχεται στα 410,5 ευρώ ετησίως.
3. Ιδιοκτήτης ακινήτου 250 τ.μ. ηλικίας 10 ετών σε περιοχή με τιμή ζώνης 8.500 ευρώ θα πληρώσει το 2014 το ποσό των 6.641,25 ευρώ. Σήμερα, για το ίδιο ακίνητο πληρώνει 3.910 ευρώ.
4. Ιδιοκτήτης ακινήτου 150 τ.μ. ηλικίας 14 ετών σε περιοχή με τιμή ζώνης 5.000 ευρώ θα πληρώσει το 2014 το ποσό των 2.537,75 ευρώ. Σήμερα, για το ίδιο ακίνητο πληρώνει 2.052,75 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Με ελλείψεις παραχώρησε ισοπαλία στο δεύτερο δυνατό τεστ

 
Στο δεύτερο δυνατό τεστ που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο Παρακαλάμου, η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά και έχοντας ελλείψεις βασικών παικτών ήρθε ισόπαλη 1-1 με την αξιόλογη ομάδα της Δαφνούλας.
Ο προπονητής κ. Νάκας ξεκίνησε τον αγώνα με πολλούς νέους παίκτες στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει πάρτι στο “PLEGMA” CLUB, την Κυριακή 11 Αυγούστου