Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με την καλλιτεχνική κίνηση ΕΠΩΔΟΣ διοργανώνουν την συναυλία στον ιστορικό τόπο «Αγιοί» στην γέφυρα του Γορμού, «Στον τόπο» Μια συναυλία - μουσική περιδιάβαση στα τοπία της παράδοσης του Πωγωνίου την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 και ώρα 21:30

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ζύμωση, η οποία καλλιεργεί μια καινούρια προσέγγιση της δημοτικής μουσικής, από την πλευρά των μουσικών.
Νέοι μουσικοί μελετούν τις κατακτήσεις των παλαιών τεχνιτών σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο και για πρώτη φορά η δημοτική μουσική αποκτά εκπροσώπους που διεκδικούν για λογαριασμό της δικαιώματα Τέχνης, ενδιαφερόμενοι για την καλλιτεχνική της αξία, χωρίς δεσμεύσεις γραφικού, φολκλορικού ή μουσειακού τύπου.
Αν η ελληνική μουσική παράδοση, μας κληροδοτεί κάτι αξιόλογο που να ενδιαφέρει την μουσική ως τέχνη και μάλιστα τέχνη σύγχρονη, αυτό πρέπει να αναζητηθεί στην τέχνη των μουσικών που εμπνέονται και συνεχίζουν μια παλαιά παράδοση και ειδικότερα πρέπει να στραφεί κανείς στις διαδικασίες που παράγουν την αντίληψη περί μελοποιίας του εμπειροτέχνη, όπως αυτή εμφανίζεται στον αυτοσχεδιασμό.
Η εν λόγω συναυλία, εκ του θέματός της αλλά και του τρόπου προσεγγίσεώς του, συμβάλλει, πιστεύουμε, αποτελεσματικά στην προσπάθεια αναίρεσης μιας αντίληψης που για πολύ χρόνο υποτιμούσε την μουσική παράδοση.
Αυτή η μουσική, εξεταζόμενη και από την σκοπιά του καλλιτέχνη δημιουργού, παρέχει ένα ανυπολόγιστης αξίας υλικό, τόσο για απλή παρουσίαση, όσο και για αξιοποίηση.
Ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με την καλλιτεχνική κίνηση ΕΠΩΔΟΣ διοργανώνουν την συναυλία στον ιστορικό τόπο «Αγιοί» στην γέφυρα του Γορμού, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 και ώρα 21:30.