Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Οι εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 29 Φεβρουαρίου.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017.
Χειμερινές εκπτώσεις θα υπάρξουν πάλι το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, από Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ως Παρασκευή 10 Νοεμβρίου του 2017.
Όσον αφορά στις καλοκαιρινές εκπτώσεις και αυτές πραγματοποιούνται σε δύο περιόδους.

Το εκπτωτικό δεκαήμερο που είναι οι πρώτες 10 μέρες του μήνα Μαΐου και οι κανονικές εκπτώσεις που αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και κρατάνε μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Ο Δήμος Πωγωνίου βράβευσε τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου

Επίτιμο Δημότη ανακήρυξε ο Δήμος Πωγωνίου τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου ως δείγμα αναγνώρισης της πολύτιμης κοινωνικής του προσφοράς, παραδίδοντάς του συγχρόνως τιμητική πλακέτα.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την ΕΡΑ Ιωαννίνων και το Π.Κ.Δ.Ι. και η οποία είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα υπέρ της «Κιβωτού του Κόσμου». 

Ο Πατέρας Αντώνιος ίδρυσε το 2013 Παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή και προσφέρει καταφύγιο σε δεκάδες παιδιά που γνώρισαν την άσχημη πλευρά της ζωής.
Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά στη δράση του Πατέρα Αντώνιου και της «Κιβωτού του Κόσμου» και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Πωγωνίου θα συνεχίζει να στηρίζει το πολύτιμο αυτό έργο, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή. «Ο πατέρας Αντώνιος καταξιώθηκε στη συνείδησή μας ως η προσωποποίηση της προσφοράς και του εθελοντισμού και το έργο του είναι ξεχωριστής σημασίας. Στο πρόσωπό του τιμούμε τον εθελοντισμό, τιμούμε όσους προσφέρουν ανιδιοτελώς υλική, πνευματική και ηθική υποστήριξη. Η στάση του πρέπει να αποτελεί παράδειγμα μίμησης. 

Σήμερα ήρθε η σειρά του Δήμου Πωγωνίου να τιμήσει τον Πατέρα Αντώνιο, ως δείγμα αναγνώρισης της κοινωνικής του προσφοράς. Οφείλω να σημειώσω ότι ο Δήμος Πωγωνίου είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της «Κιβωτού του Κόσμου» καθώς θεωρούμε ύψιστη υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίζει κάθε προσπάθεια υπέρ των αδυνάτων και ιδιαίτερα των παιδιών. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και εκφράζω παράλληλα την υπερηφάνειά μου για όλους τους δημότες μας που άνοιξαν την αγκαλιά τους σε αυτά τα παιδιά και έγιναν κοινωνοί της προσπάθειας για κυριαρχία της αγάπης και του καλού». 

Τον πάπυρο με την απόφαση ανακήρυξής του ως επίτιμου Δημότη, παρέδωσε στον Πατέρα Αντώνιο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Μάτσιας. Ο κ. Μάτσιας επεσήμανε τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και έκανε λόγο για το θαύμα της αγάπης. «Η γενναιοδωρία λειτουργεί ως επιβράβευση γι’ αυτόν που προσφέρει και είναι δείγμα ανωτερότητας. Σας παραδίδω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξής σας ως επίτιμου Δημότη με την ελπίδα η προσφορά σας να βρει και άλλους μιμητές» τόνισε ο κ. Μάτσιας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, στην Άρτα

Κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το χρηματικό ποσό των -81,5- ευρώ και οκτώ ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθησαν, χθες (02.01.2017) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 43χρονος και μία 69χρονη, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της λειτουργίας - διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ο 43χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος να έχει επιτρέψει και να συνδράμει την 69χρονη στη διεξαγωγή του απαγορευμένου παιγνίου «φρουτάκια» μέσω φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι διενεργούσαν το παράνομο ηλεκτρονικό τυχερό παίγνιο.
Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
το χρηματικό ποσό των 81,5 ευρώ
οκτώ ναρκωτικά χάπια, που βρέθηκαν στην κατοχή της 68χρονης.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εκδήλωση για τα Ηπειρώτικα Γεφύρια, διοργανώνει η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Αποδήμων Καλαμά Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, ώρα 19.00΄, στα γραφεία της Ε.Ε.Λ., Γεναδίου 8 και Ακαδημίας, Αθήνα

Όλες οι ενισχύσεις στο όριο των 5.000 ευρώ για το ειδικό καθεστώς αγροτών

Αυστηρότερο γίνεται από φέτος το ειδικό καθεστώς αγροτών, όπως προκύπτει από σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.
Ανάμεσα στις αλλαγές που φέρνει η νέα χρονιά,, τον προσδιορισμό των ορίων που αποτελούν τα κριτήρια για την παραμονή στο ειδικό καθεστώς ή τη μετάταξη στο κανονικό καθεστώς, στις 15.000 ευρώ περιλαμβάνεται η αξία όλων των παραδόσεων αγροτικών προϊόντων ιδίας παραγωγής και των παροχών αγροτικών υπηρεσιών προς κάθε πρόσωπο, που πραγματοποιήθηκαν στο προηγούμενο φορολογικό έτος.
Επιπλέον στις 5.000 ευρώ περιλαμβάνεται κάθε είδους επιδότηση που έλαβαν οι αγρότες, όπως πράσινη ενίσχυση, βασική ενίσχυση, ενίσχυση για γεωργούς νεαρής ηλικίας, συνδεδεμένες ενισχύσεις, εξισωτική, ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι κ.λ.π. Δεν θεωρούνται επιδοτήσεις ή ενισχύσεις και δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του ορίου των 5.000 ευρώ, οι κάθε είδους ενισχύσεις από το κράτος για την πραγματοποίηση επενδύσεων, καθώς και οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ.

Επιδότηση φοιτητών για ευρυζωνικές συνδέσεις

Στην επιδότηση ευρυζωνικής σύνδεσης μέσω σταθερού/κινητού δικτύου σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές της χώρας προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναμένεται να φέρουν ΚΥΑ, βάσει της οποίας θα επιδοτηθεί με 3,00 ευρώ τον μήνα η απόκτηση ευρυζωνικής σύνδεσης μέσω σταθερού/κινητού δικτύου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης αναμένεται να ξεπεράσει το 1,8 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Ειδικότερα η δράση στοχεύει να χρηματοδοτήσει μέχρι 50.000 προπτυχιακούς φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι οποίοι θα λάβουν επιχορήγηση που θα αφορά στην απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, που είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή. Η επιχορήγηση θα καλύπτει μέχρι το 60% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, με ανώτατο χρηματικό όριο τα τρία ευρώ τον μήνα και χρονική διάρκεια μέχρι δώδεκα μήνες. Η ευρυζωνική σύνδεση θα προσφέρει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων τουλάχιστον 4 Mbps.

Ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου και του Δήμου Πωγωνίου, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα “Τερψιχόρη” του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ

Πώς θα χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας

Οι βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας εκδίδονται για λογαριασμό νομικών προσώπων ή φυσικών προσώπων που είναι υποκείμενα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ή είναι κατά νόμο υπεύθυνοι νομικών προσώπων, σύμφωνα με την μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία. 
Από την 1η Ιανουαρίου 2017, ημερομηνία ένταξης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) των υφιστάμενων φορέων κύριας ασφάλισης, θα χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, μέχρι 31/12/2016, καταστατικές διατάξεις των εντασσόμενων φορέων, από τις αρμόδιες κατά την 31/12/2016 υπηρεσίες τους, οι οποίες θα λειτουργούν ως υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.
Όπως είναι γνωστό, οι βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας εκδίδονται για λογαριασμό νομικών προσώπων ή φυσικών προσώπων που είναι υποκείμενα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ή είναι κατά νόμο υπεύθυνοι νομικών προσώπων, σύμφωνα με την μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία, για την είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων από το Δημόσιο και Οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, για τη μεταβίβαση κινητής και ακίνητης περιουσίας, για τη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων από ΔΟΥ, κ.λ.π..

''Πίτα του Ηπειρώτη 2017'' την Kυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10.00 π.μ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Μια εκδήλωση μνήμης και προβληματισμού. Εκεί, στην Ήπειρο του αγώνα και της λευτεριάς. Στην Ήπειρο της θυσίας και της αξιοπρέπειας. Στην αιματοβαμμένη Ήπειρο. Στην παρατημένη κυριολεκτικά και μεταφορικά Ήπειρο.
Μια εκδήλωση αφιερωμένη στους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες.
Σ' αυτούς που είπαν και έγραψαν με το αλέτρι στα περήφανα και αδούλωτα ηπειρώτικα χωράφια: βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, όμως για λίγη περηφάνια το αξίζει.

 Στην Ήπειρο, εκεί όπου ο καθένας θα μολογάει: Βλέπω το λουλούδι που ξεριζώθηκε από τη γη, που γεννήθηκε και μαραίνεται σιγά σιγά ξαναφυτεμένο στο ηπειρώτικο χώμα. Ποια είναι η αιτία του σιγαλού και θλιβερού θανάτου; Είναι το νέο χώμα που δέχτηκε στις ρίζες του; Είναι ο ιδρώτας που το νοτίζει; Το νερό που το ποτίζει; Είναι ο ήλιος που το φωτίζει; Είναι τα πουλιά που κελαηδούν γύρω του; Ή μήπως είναι η μουσκεμένη ποδιά της Ηπειρώτισσας από τα δάκρυα που πηγάζουν από την ξενιτιά;