Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Περιφέρεια Ηπείρου: Μετάθεση ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για το Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την μεταβολή της περιόδου υποβολής των αιτήσεων στήριξης στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων».
Ως λήξη ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στήριξης στο Υπομέτρο 6.3 ορίζεται η 25η Ιουνίου 2019 και ώρα 13.00. Το ΠΣΚΕ δεν θα δέχεται οριστικοποιήσεις μετά την 1μ.μ. της 25ης Ιουνίου (4η τροποποίηση της πρόσκλησης).
Επίσης, σύμφωνα με την «3η Τροποποίηση της 1ης Πρόσκλησης για ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων», λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των εισοδημάτων τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος των υποψηφίων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2018 και καθορίζεται ελάχιστη συνολική βαθμολογία ίση με 50 βαθμούς κάτω από την οποία οι αιτήσεις στήριξης δεν γίνονται αποδεκτές.
Όλο το θεσμικό πλαίσιο του Υπομέτρου 6.3 αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (http://www.agrotikianaptixi.gr ) και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου (www.php.gov.gr ) στην «Ενημέρωση αγροτών».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων: Ψήφος κατά βούληση την Κυριακή 2 Ιουνίου


Την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, διενεργούνται επαναληπτικές εκλογές σε έξι από τους οκτώ Δήμους του Νομού Ιωαννίνων.
Η Ν.Δ., σύμφωνα με τις αρχές του Κόμματος και βάσει των όσων έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρεί ότι οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν ελεύθερα τον εκάστοτε υποψήφιο Δήμαρχο που πιστεύουν ότι μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του Δήμου τους.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Αναβολή συνέλευσης


Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ότι, εξ αιτίας της σημερινής έκτακτης σύγκλισης του Υπουργικού Συμβουλίου, η ανοιχτή συνέλευσή μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών (Ε.Η.Μ).
-Για να οργανώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τον αγώνα των προοδευτικών, αριστερών, δημοκρατικών δυνάμεων στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.
-Για τη ΝΙΚΗ, που είναι εφικτή και αναγκαία, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Στη συνέλευση θα μιλήσει ο Yπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δήμος Πωγωνίου: Ρύθμιση οφειλών


Ο Δήμος Πωγωνίου στα πλαίσια του Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73/17.05.2019 τεύχος Α') «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν βεβαιωθεί ή  θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του Ν.4611/2019, ήτοι έως και 16.07.2019.
Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του Ν. 4611/2019, δηλ. έως 16.09.2019 (άρθρο 111 Ν. 4611/2019).
Συγκεκριμένα:
Α. Στη ρύθμιση του Ν. 4611/2019 υπάγονται οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος αυτού, ήτοι έως και 16.07.2019.
Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις (πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων) με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους.
Γ. Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της καταβάλλεται μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
Δ. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των είκοσι (20) ευρώ.

Χοροθεατρική παράσταση από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου, την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ώρα 8:30 μ.μ. στο Καμπέρειο Θέατρο Ιωαννίνων

Πανελλήνιο βραβείο πρωτότυπης και λειτουργικής Φωλιάς σε μαθητή του ΓΕΛ Βελλάς


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης συγχαίρει το μαθητή του ΓΕΛ Βελλάς  Σάρρο Βάιο για το πανελλήνιο βραβείο πρωτότυπης και λειτουργικής Φωλιάς που έλαβε συμμετέχοντας 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά και του εύχεται να έχει την ίδια επιτυχία σε ό, τι κάνει στη ζωή του.

Ομιλία με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών» στο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 6:00 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Πωγωνίου (Καλπακίου, Παρακαλάμου, Δελβινακίου, Κεφαλοβρύσου) σας προσκαλούν σε ομιλία με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών», από τον κ. Κούτρα Βασίλειο, Καθηγητή Αγωγής Υγείας του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Παν/μίου Ιωαννίνων  και Επιστημονικό Δ/ντή του κέντρου πρόληψης «Σχεδία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 6μ.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου  και απευθύνεται σε γονείς νηπίων και παιδιών δημοτικού σχολείου.
Για τη μεταφορά των γονέων θα διατεθεί λεωφορείο του Δήμου ως εξής:
1.      Αναχώρηση από την Τ.Κ. Δελβινακίου στις 16:45
2.      Αναχώρηση από την Τ.Κ. Παρακαλάμου (μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο) στις 17:15
Και επιστροφή μετά τη λήξη της ομιλίας.

«ΟΜΟΝΟΙΑ»: Αυθαίρετη απαγόρευση άσκησης πολιτικού δικαιώματος του εκλέγεσθαι απ’ την δικαιοσύνη της Αλβανίας Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας


Άγιοι Σαράντα, 31 Μαΐου 2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Αυθαίρετη απαγόρευση άσκησης πολιτικού δικαιώματος του εκλέγεσθαι απ’ την δικαιοσύνη της Αλβανίας. Εκτεθειμένη για ακόμη μια φορά η εκλογική διαδικασία στη Χιμάρα με στόχο την καταπίεση της ΕΕΜ.
Το εκλογοδικείο στα Τίρανα επικυρώνοντας στην ουσία απόφαση της πολιτικής σύνθεσης Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, αφήρεσε το δικαίωμα στον ανεξάρτητο υποψήφιο για Δήμαρχο Χιμάρας κ. Διονύσιο - Φρέντυ Μπελέρη, ώστε να κατέλθει στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για την 30η Ιουνίου. Απεδείχθη και για όσους είχαν οποιαδήποτε αμφιβολία ότι για ακόμη μια φορά και το δικαστικό σώμα και σύστημα αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα ενός μηχανισμού χειραγώγησης της ΕΕΜ σε ότι αφορά πολιτικά και εκλογικά της δικαιώματα.
Ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι προβεβλημένο στέλεχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ως εκ τούτου συμμετέχει σε αγώνες της τοπικής κοινωνίας για σειρά θεμάτων που άπτονται τόσο σε θεμελιώδη δικαιώματα όπως αυτό της κατοχύρωσης ιδιωτικής ακινήτου περιουσίας όσο και αυτών που απορρέουν απ’ την ιδιότητα κατοίκων ως μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας με πρώτο και βασικό αυτό του αυτοπροσδιορισμού της εθνικής ταυτότητας.
Στο Δήμο Χιμάρας οι εκλογές θα γίνουν πλέον με ένα μόνο υποψήφιο, αυτόν του Σοσιαλιστικού κυβερνώντος Κόμματος με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πριν λίγες ημέρες για λόγους επίσης πολιτικής σκοπιμότητας ανεξαρτήτως της νομοτυπικής ορολογίας και αιτιολόγησης απερρίφθη στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και η δυνατότητα του κ. Βασίλη Μπολάνου, πρώην Δημάρχου, ώστε να διεκδικήσει ανεξάρτητος θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που τέτοιες μεθοδεύσεις επιχειρούνται και ασκούνται εις βάρος της αυθεντικής πολιτικής εκπροσώπησης  ή στη δόμηση της τοπικής αυτοδιοίκησης της οργανωμένης ανεξάρτητης έκφρασης της ΕΕΜ δια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ. Απλά πλέον δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα! Σε αποκλείουν προκαταρκτικά θυμίζοντας τη σκοτεινή «εκλογική διαδικασία» του Δεκεμβρίου 1945!

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

Παρακάλαμος: Πάρτι την Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου, στο «Plegma Cafe Bar»

Πάρτι την Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου, στο «Plegma Cafe Bar» στον Παρακάλαμο.

Επαναληπτικές εκλογές σε 13 Δήμους της Ηπείρου


Σε 13 Δήμους της Ηπείρου όπου δεν υπήρξε νικητής θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή 2 Ιουνίου.
Επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν στους Δήμους Ιωαννιτών, Αρταίων, Πρέβεζας, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου, Ζηρού, Νικολάου Σκουφά, Κεντρικών Τζουμέρκων και Πάργας.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (26 Μαΐου 2019), με τις ίδιες Εφορευτικές Επιτροπές, τους ίδιους Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους Εφόρους Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. 
Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί ένας Γραμματέας.
Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές 07:00 με 19:00.

Ευχαριστήριο μήνυμα του Σάκη Τζαλαλή Υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το «Κίνημα Αλλαγής»


Ευχαριστήριο μήνυμα στους ψηφοφόρους που τον τίμησαν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου αλλά και προς όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, απηύθυνε ο Γιαννιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το «Κίνημα Αλλαγής» Αθανάσιος (Σάκης) Τζαλαλής.
Αναλυτικά στο μήνυμά του ο Σ. Τζαλαλής αναφέρει τα εξής:
 «Αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών. Τόσο αυτούς που στήριξαν την υποψηφιότητά μου στο «Κίνημα Αλλαγής» όσο και αυτούς που έκαναν κάποια άλλη επιλογή.
 Με τους 41 συνυποψήφιους ευρωβουλευτές μέσα από το ευρωψηφοδέλτιο του «Κινήματος Αλλαγής» έδωσα για δύο μήνες έναν έντιμο και εποικοδομητικό αγώνα και μαζί με τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας προωθήσαμε στους πολίτες το όραμα μας για μια κοινωνική Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.
 Οι χιλιάδες πολίτες που εμπιστεύτηκαν την υποψηφιότητά μου, με κατέταξαν τέταρτο κατά σειρά κατάταξης στην Εκλογική Περιφέρεια Ιωαννίνων και με δεσμεύουν να συνεχίσω να είμαι δίπλα σας, συνεπής σε ένα διαρκή αγώνα για την προώθηση πρωτοβουλιών που θα δρομολογήσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο τόπος και οι πολίτες».

Κατάθλιψη: γιατί οδηγεί σε «ψυχικό θάνατο»;


Η κατάθλιψη, ως κυριολεκτικό κλινικό γεγονός κι όχι ως απλή λέξη αναφοράς που χρησιμοποιείται στις κοινωνικές συναναστροφές, βυθίζει στην απελπισία μία στις επτά γυναίκες και περίπου έναν στους έντεκα άνδρες. Η νόσος εμφανίζει πολλά κοινά συμπτώματα ανάμεσα στα δύο φύλα, αλλά και διαφορετικά προβλήματα.
Στο γυναικείο φύλο για παράδειγμα, κυρίαρχο στοιχείο στην κατάθλιψη είναι η επαναληψιμότητα στην εμφάνιση της νόσου και μάλιστα σε υψηλά ποσοστά. Δηλαδή, από τις γυναίκες που θα νοσήσουν για πρώτη φορά, οι 2 στις 3 θα εμφανίσουν ξανά υποτροπές, που μπορεί να φτάσουν από μία έως και έξι φορές σε όλη τη διάρκεια της ζωή τους.
 Στους άνδρες πάλι, βασικό χαρακτηριστικό στην κατάθλιψη είναι ότι μπορεί να “μεταμφιέζεται” περισσότερο και να καλύπτεται κάτω από άλλα προβλήματα, όπως π.χ. κάτω από τη σεξουαλική ανικανότητα. Γι' αυτό και οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για τα ακριβή ποσοστά πληθυσμιακής εμφάνισης της νόσου στο ανδρικό φύλο.
Ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Bsc (Psychology) University of London, MSc (Health Psychology) University of Central Lancashire, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP) – ΗΠΑ, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (psychikifrontida.gr), εξηγεί: