Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής- Α' Όμιλος – Αγκαλιά με την άνοδο η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
Βοτονόσι -  Α.Ε. Γιάννενα  0 - 3    
Μπισδουνάκι -  Καρίτσα  1 – 6
Κεφαλόβρυσο -  Πετσάλι  3 – 2
Καρυές  -  Μάρμαρα 2 - 0
Ανάργυροι -  Ζίτσα 3 - 2
ΑΠΟΕΛ -  Πανζαγορισιακός 1 - 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (21η αγωνιστική)
1. Ανάργυροι: 46
2. Κεφαλόβρυσο: 43 
3. ΑΠΟΕΛ: 42 
4. Πανζαγορισιακός: 42
5. Καρυές: 40
6. Ζίτσα: 39
7. Πετσάλι:  38 
8. Α.Ε. Γιάννενα: 26 
9. Μάρμαρα: 24
10. Καρίτσα: 8     
11. Μπισδουνάκι: 6 
12. Βοτονόσι: 4

Επιστροφή στις νίκες με τεσσάρα για τον Αγροτικό Αστέρα-Νικηφόρα πέρασε η Θύελλα Ελεούσας από το Δελβινάκι – Κόλλησαν στο μηδέν ο Α.Σ. Καλπακίου με την Αμφιθέα

*Επιστροφή στις νίκες για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά αφού το απόγευμα της Κυριακής επικράτησε εντός έδρας του Δαβάκη με 4-0.
Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με την αξιόλογη ομάδα του Δαβάκη να παλεύει στα ίσα το ματς.
Το σκορ άνοιξε για τον Αγροτικό Αστέρα στο 20΄ ο Χαλντούπης.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, πήραν τον έλεγχο του αγώνα και στο 52΄ ύστερα από απευθείας φάουλ του Ντρίκου έγινε το 2-0.
Στο 65΄ ο Χαρίσης Θ. έκανε το 3-0 και στο 87΄ ο Ντρίκος έγραψε το τελικό 4-0.
Τέσσερις  φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια των φιλοξενούμενων με τους Ντρουμπάλη, Χαρίσης Θ., Ζότα, Χαρίσης Αλ..
Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής
Αμπελόκηποι -  Περίβλεπτος  0 - 1
Καλπάκι  -  Αμφιθέα 0 - 0
Νησί -  Ασβεστοχώρι  2 - 5
ΠΑΟ Κόνιτσας -  Πρωτόπαπα  3 - 0
Πωγωνάτος -  Θύελλα Ελεούσας  1 - 4
Α.Ε. Καμποχωρίων -  Περιστέρι  0 - 3
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά -  Δαβάκης 4 - 0    
Ζωοδόχος -  Πανφρουριακός   1 - 0
Σταυράκι-  Αγία Μαρίνα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (30η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 79
2. Καλπάκι: 74
3. Περίβλεπτος: 57 
4. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 56
5. Ασβεστοχώρι: 55
6. Ζωοδόχος: 52
7. Αγία Μαρίνα: 45 (29)
8. Αμφιθέα: 41   
9. Πωγωνάτος: 40 
10. Σταυράκι: 40 (29)
11. Δαβάκης: 36  
12. Πρωτόπαπα: 35 
13. ΠΑΟ Κόνιτσας: 35
14. Περιστέρι: 32 
15. Πανφρουριακός: 32
16. Αμπελόκηποι: 30
17. Νησί: 23
 18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 1

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο διακινητές παράνομων αλλοδαπών

Συνελήφθησαν προχθές (05-04-2013) αργά το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 52χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, οι δύο διακινητές κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να μεταφέρουν με αυτοκίνητο, μία 23χρονη λαθρομετανάστρια, μαζί με το ανήλικο παιδί της, με τελικό προορισμό την Πλαταριά Θεσπρωτίας.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 52χρονου δράστη, κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Ξανά Πρόεδρος ο Γιώργος Οικονόμου.
Σήμερα, Κυριακή 7 Απριλίου 2013, συνήλθε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, για εκλογή  νέουΠροεδρείου.
Μετά από μυστική ψηφοφορία ΟΜΟΦΩΝΑ εκλέχθηκαν.
Πρόεδρος:  Γιώργος Οικονόμου
Γενικός Γραμματέας:  Γιώργος Δόσης
Ειδικός Γραμματέας:   Ελευθερία Σιαμέτη
Αντιπρόεδρος  Α΄:    Σωτήρης Κολιούσης
Αντιπρόεδρος  Β':   Κώστας Κωνής
Ταμίας:  Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
Αναπληρωτής Ταμίας:  Χριστόφορος Τζαρτζούλης
Έφορος  Τύπου:  Αγλαϊα Κυρίτση
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων:  Κώστας Ζηκόπουλος
Έφορος Πολιτισμού:  Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Έφορος Πολιτιστικού Κέντρου:   Γιάννης Νάκης
Μέλη 
Αναστάσιος Χατζής
Ηλέκτρα  Κίκη
Σταματία Δάλλα
Θανάσης Μπάλλας
Ζαχαρίας Καψάλης
Διονύσης Τσούτσης
Βαζούκη Γραμμένη
Νίκος Ζέκης
Ελένη Ντάσιου
Παναγιώτης Μππουραντζής
Βίκυ Καραγιάννη- Αράπη
Σπύρος Τζίμας
Μαρίνα Τζάκου
Λάμπρος Τόκας
Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για να ορίσει υπεύθυνους και στελεχώσει τις Επιτροπές, που λειτουργούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ΠΣΕ.

Τι κρύβεται πίσω από το νέο Ε1;

Και φέτος οι δηλώσεις θα υποβληθούν με ηλεκτρονικό τρόπο, μέχρι τις 30 Ιουνίου, για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους.
Επιπλέον φόρους θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν οι περισσότεροι φορολογούμενοι εξαιτίας του υπολογισμού των επιδομάτων, των κερδών από μετοχές, ομόλογα κ.λπ. στην εισφορά αλληλεγγύης.
Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τους νέους κωδικούς που έχουν συμπεριληφθεί γι’ αυτό τον σκοπό στο έντυπο Ε1, προκειμένου κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων να υπολογίσει και τα ανωτέρω εισοδήματα. Και φέτος οι δηλώσεις θα υποβληθούν με ηλεκτρονικό τρόπο μέχρι τις 30 Ιουνίου για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους.
Εκτός της ανωτέρω σημαντικής επιβάρυνσης, τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2012 θα φορολογηθούν, όπως ακριβώς και τα εισοδήματα του 2011.
Το αφορολόγητο όριο ανέρχεται στα 5.000 ευρώ, ενώ για τους νέους ηλικίας έως και 30 ετών, για τους συνταξιούχος άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή συνταξιούχους ανεξαρτήτως ηλικίας που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, το αφορολόγητο ποσό ορίζεται στις 9.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, το εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) δεν πρέπει να ξεπερνά τα 9.000 ευρώ.
Για τους φορολογούμενους με παιδιά, το βασικό αφορολόγητο όριο των 5.000 εύρω προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 3.000 ευρώ για το τρίτο και κάθε ένα από τα επόμενα.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Κατασχέθηκαν 7 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Συνελήφθη, προχθές (05-04-2013) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για κατοχή και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.
Μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 25χρονος, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, επιχείρησε ανεπιτυχώς να πραγματοποιήσει συναλλαγή στη λαϊκή αγορά της Άρτας, χρησιμοποιώντας χαρτονόμισμα των (20) ευρώ, το οποίο έφερε σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας ενώ πάνω του βρέθηκαν επτά πλαστά χαρτονομίσματα ίδιας χρηματικής αξίας.
Τα παραπάνω χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Σενάρια και για νέο κούρεμα στο εφάπαξ!

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού

Κι άλλες ανατροπές έρχονται στο εφάπαξ 1,5 εκατομμυρίου ασφαλισμένων που ακόμα δεν γνωρίζουν πώς θα γίνει ο υπολογισμός του βοηθήματος από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.
 Το μόνο ... δεδομένο είναι πως θα υπάρξει και νέο «κούρεμα» στο βοήθημα, καθώς με βάση το Μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρχουν ελλείμματα στα Ταμεία Πρόνοιας.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ -που αποφασίστηκε πριν από λίγους μήνες και επρόκειτο να ισχύσει το 2014- δεν μπορεί να εφαρμοστεί και θα υπάρξουν τροποποιήσεις. Για τον σκοπό αυτόν θα γίνει την Τετάρτη ευρεία σύσκεψη στη γενική γραμματεία κοινωνικών ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Ταμεία Πρόνοιας.
 «Πρέπει να αλλάξει άμεσα ο τρόπος υπολογισμού, καθώς αν εφαρμοστεί, δεν θα μιλάμε για εφάπαξ, αλλά για... λόττο. Δηλαδή εργαζόμενοι με τα ίδια χρόνια ασφάλισης και τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με το έτος εξόδου θα έχουν απόκλιση μέχρι και 50% στο καταβαλλόμενο βοήθημα», σημειώνει στο «Εθνος» ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, Νίκος Καλάκος. Χαρακτηριστικά τονίζει πως «ο μαθηματικός τύπος που αποφασίστηκε είναι ανεφάρμοστος. Για το θέμα αυτό πρέπει να βρεθεί λύση στη σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας».

ΑΡΤΑ: Σύλληψη 39χρονου φυγόποινου Αλβανού

Συνελήφθη στις 5-04-2013 νωρίς το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ποινής φυλάκισης (30) ημερών, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. 

Τσουκνίδα Πρέβεζας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της

Συνελήφθησαν προχθές (05-04-2013) το μεσημέρι στο χωριό Τσουκνίδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί Ρομά (μία 42χρονη γυναίκα και ένας 15χρονος ανήλικος), οι οποίοι λήστεψαν ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο σπίτι της.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Τσουκνίδα Πρέβεζας, οι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι 79χρονης ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν οι κατηγορούμενοι και συνελήφθησαν.
Ο συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη ένας 36χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας προχώρησαν προχθές (05-04-2013) το μεσημέρι στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, στη σύλληψη ενός ημεδαπού 36 ετών, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (16) έως (33) εκατοστά, τα οποία καλλιεργούσε στον κήπο του σπιτιού.
σπόροι κάνναβης συνολικού βάρους (30) γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ως τις 9 Απριλίου η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Διαθέσιμες μέχρι και το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, 9 Απριλίου, θα είναι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ από τους συνταξιούχους, στα site του ΙΚΑ, του ΑΜΚΑ και της ΗΔΙΚΑ.
Οι υπηρεσίες απευθύνονται στους συνταξιούχους και δικαιούχους μερισμάτων του Δημοσίου και των ταμείων, οι οποίοι μπορούν να συμπληρώσουν τα κενά ή λάθος ΑΜΚΑ και ΑΦΜ χωρίς να απαιτείται η επίσκεψή τους σε κάποια δημόσια υπηρεσία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, σκοπός είναι αφενός να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου για τη δημιουργία ενός πλήρους και ολοκληρωμένου μητρώου συντάξεων με την ελάχιστη ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους και αφετέρου να αποφευχθεί η αναστολή συντάξεων και μερισμάτων στο τέλος Απριλίου λόγω έλλειψης έγκυρων στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
Ειδικότερα:
• οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΙΛΤ και τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ έχουν τη δυνατότητα μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ ( www.ika.gr ) «Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» και «Ενημέρωση Στοιχείων Συνταξιούχων», να πληροφορούνται για το εάν υπάρχει κατεγεγραμμένος ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ στα αρχεία του ΙΚΑ και σε περίπτωση έλλειψης να συμπληρώνουν τα σωστά στοιχεία.
• οι συνταξιούχοι όλων των υπόλοιπων ταμείων κύριας και επικουρικής σύνταξης μπορούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας της ΗΔΙΚΑ με τίτλο «Συμπλήρωση στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε (www.idika.gr ) και στην ιστοσελίδα του ΑΜΚΑ(www.amka.gr)
Διευκρινίζεται, ότι οι υπηρεσίες δεν απευθύνονται στους συνταξιούχους ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ καθώς στα σχετικά αρχεία δεν υπάρχει έλλειψη σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη 37χρονου φυγόποινου

Συνελήφθη στις 4-04-2013 το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 37χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης, ποινής φυλάκισης (14) μηνών, για κλοπή.