Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Κυριακής

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται  επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Κυριακής 11-06-2017 και από τα βόρεια με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Την Κυριακή (11-06-2017) από το πρωί η Μακεδονία, η Θεσσαλία και Βαθμιαία όλα τα ηπειρωτικά (έκτος Θράκης), η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα το Ιόνιο.
Την νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, τρεις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (09-06-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 29, 23 και 22 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων μεταναστών προέκυψε ότι σε βάρος του 29χρονου και του 22χρονου, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 38χρονου δράστη, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 83χρονου ημεδαπού στην Γραμμενίτσα Άρτας

Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 83χρονου ημεδαπού και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, την 07-05-2017 το πρωί στην Γραμμενίτσα Άρτας, πλησίασαν 83χρονο ημεδαπό στην αυλή του σπιτιού του και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο, χρυσαφικά και προσωπικά του έγγραφα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Άρθρο του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η ανάπτυξη έρχεται από την ελληνική γη
Το master plan για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας

Η μέχρι τώρα στάση όλου του πολιτικού συστήματος για το αγροτικό ζήτημα στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τρείς βασικές ελλείψεις: α) στοιχειώδους συνεννόησης και συναίνεσης για ένα τόσο μεγάλο εθνικό ζήτημα, όπως είναι αυτό της ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας β) αυτοκριτικής για πολιτικές, πράξεις, λάθη και παραλήψεις που οδήγησαν στη διάλυση της πρωτογενούς παραγωγής και του συνεταιριστικού κινήματος και γ) καινοτόμων προτάσεων και στρατηγικών για την ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας, βασικών πυλώνων παραγωγικής ανασυγκρότησης και δημιουργίας εθνικού πλούτου.
Δεν μπορεί να διεξαχθεί ειλικρινής δημόσιος διάλογος για το αγροτικό, με όρους εθνικής συνεννόησης, αν φυγοδικούμε με τις παραπάνω ελλείψεις. Ο αγροτικός κόσμος περιμένει κάθαρση, λύσεις στα μεγάλα του προβλήματα και σχέδιο αγροτικής ανασυγκρότησης. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα η χώρα μας είναι ελλειμματική στα κυριότερα αγροτικά προϊόντα. Εισάγουμε το 65% του αγελαδινού γάλακτος, το 90% του βόειου κρέατος, το 65% του χοιρινού και το 30% των πουλερικών. Οι εισαγωγές αυτές ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.
Δεν είναι βεβαίως της παρούσης η ανάλυση της πολύχρονης παθογένειας του αγροτικού ζητήματος στην Ελλάδα. 
Αυτό όμως που συνέβη στη χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν έχει προηγούμενο στην ευρωπαϊκή αγροτική οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή: κατασπατάληση ευρωπαϊκών πόρων, αμαρτωλά δάνεια της ΑΤΕ, σκάνδαλα τύπου ΣΕΒΑΘ και ΕΑΣ Λαρίσης, ξεπούλημα κορυφαίων συνεταιριστικών επιχειρήσεων όπως η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, δημιουργία προβληματικών συνεταιρισμών, όπως η ΑΓΝΟ, η ΣΕΚΑΠ, η ΣΕΠΕΚ και παλαιότερα ΚΥΔΕΠ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ, κ.ά.
Δυστυχώς, δεν έχει τέλος ο μακρύς κατάλογος της ντροπής και των χιλιάδων συνεταιρισμών σφραγίδων που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και αμαύρωσαν τον θεσμό της συνεταιριστικής ιδέας στη χώρα μας. Η αποκάλυψη των μεγάλων αγροτικών σκανδάλων είναι χρέος της πολιτείας. Πάνω από 5 δισ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά που υπέστη το δημόσιο από τις παράνομες χορηγήσεις δανείων της ΑΤΕ το διάστημα 2000-2012, βάσει πορίσματος του Αρείου Πάγου που διερεύνησε περιπτώσεις όπως αυτή της ΣΕΒΑΘ.
Το ζητούμενο ωστόσο είναι τι κάνουμε από δω και πέρα. Η ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής δεν μπορεί να γίνει με αναχρονιστικές αντιλήψεις εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, έλλειψη περιφερειακού σχεδιασμού, εθνικής στρατηγικής για τα εθνικά μας προϊόντα, σύγχρονων και ισχυρών συνεταιρισμών που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καθώς και με πλήρη αντιστροφή της σημερινής σχέσης γεωργίας-κτηνοτροφίας, με έμφαση στην αιγο- προβατοτροφία και τα κτηνοτροφικά φυτά.
Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με στόχο την βελτίωση της αυτάρκειας και την παραγωγή επώνυμων ΠΟΠ, παραδοσιακών και ΠΓΕ προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας είναι μονόδρομος. Η δε σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με το τουριστικό προϊόν, τον πολιτισμό και την εθνική γαστρονομία θα αναδείξει  τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Η αναφορά μου στη στήριξη και ανάπτυξη της προβατοτροφίας δεν γίνεται για λόγους ιστορικούς, αλλά γιατί το πρόβιο γάλα αποτελεί τη βάση της φέτας. Σήμερα η παγκόσμια ζήτηση ανέρχεται στους 500 χιλιάδες τόνους. Η ελληνική παραγωγή πλησιάζει τους 92 χιλιάδες, εκ’ των οποίων οι 43 χιλιάδες εξάγονται. Επιβάλλεται, ιδίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις των συμφωνιών της ΕΕ με τρίτες χώρες, η στήριξη και ανάπτυξη της προβατοτροφίας καθώς και η χάραξη εθνικής στρατηγικής προστασίας της ΠΟΠ φέτας που στηρίζει την αυθεντικότητα του προϊόντος και απαντά με τον καλύτερο τρόπο στον ανταγωνισμό των λευκών τυριών.
Παρόμοια στρατηγική απαιτείται και για το άλλο εθνικό μας προϊόν, το λάδι. Δυστυχώς σήμερα πάνω από το 85% της ελληνικής παραγωγής πωλείται χύμα και μάλιστα στον ανταγωνισμό! Η πολυδιάσπαση της μικρής παραγωγής και η έλλειψη σύγχρονου εξαγωγικού μάρκετινγκ δεν μπορεί να στηρίξει την εξωστρέφεια και την είσοδο του προϊόντος στα μεγάλα σημεία λιανικής πώλησης. Απαιτούνται συμπράξεις, συνεργασίες και clusters για εξασφάλιση ποσοτήτων και προώθηση με τη στήριξη εθνικού brand name.
Σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα και της ανάπτυξης πρέπει να παίξει ο περιφερειακός - χωροταξικός σχεδιασμός. Αρκεί να εκπονηθούν σύγχρονα περιφερειακά προγράμματα με καινοτόμα και εξωστρεφή, μοντέλα περιφερειακής ανάπτυξης που έχουν δοκιμαστεί και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Αυτό εξάλλου κατέδειξε και η πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δεκατρείς Περιφερειάρχες της χώρας, με αντικείμενο τον εθνικό διάλογο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.
Κοινή πεποίθηση όλων όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη είναι η εκπόνηση ενός εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου μέσα από ένα διευρυμένο και διαφανή διάλογο που θα πραγματοποιηθεί σε περιφερειακό επίπεδο, χωρίς αποκλεισμούς. Περιφερειακοί θεσμοί, κοινωνικοί φορείς και παραγωγικές δυνάμεις θα κληθούν να συμβάλλουν στο εγχείρημα, προκειμένου να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο, προϊόν ευρύτερων συναινέσεων. Αυτό που στην επιστήμη της περιφερειακής ανάπτυξης ονομάζομαι master plan.

Είναι σε όλους γνωστό πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία, έχουν ρίζες στις παθογένειες προηγούμενων δεκαετιών, μια εκ των οποίων υπήρξε και το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο του παρελθόντος. Η αντιμετώπιση αυτών των παθογενειών αποτελεί πράξη ευθύνης για όλους μας!

Τη δική τους "στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης" αποκτούν στην Ήπειρο τα άτομα με αναπηρία

Μία νέα κοινωνική δομή, που θα προσφέρει "Ελπίδα ζωής" σε άτομα με αναπηρία, αποκτά η Ήπειρος. Πρόκειται για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ, οι οποίες κατασκευάστηκαν στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων με χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος  "Ήπειρος 2014-2020" και οι οποίες παραδίνονται σε επίσημη τελετή την Κυριακή 11 Ιουνίου (ώρα 11 π.μ.), από την Περιφέρεια στην ΕΛΕΠΑΠ.
Στην εκδήλωση και στο ρόλο που θα διαδραματίσουν οι "Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης" μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων κ. Νατάσα Μπέγκα, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα προς όλους τους Ηπειρώτες για να παραβρεθούν στην τελετή παράδοσης- παραλαβής.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων: "Φτάσαμε στο τέλος σε μια προσπάθεια ζωής. Η κ. Μπέγκα έχει δώσει πάρα πολλά στα Γιάννενα. Αυτό είναι το σπουδαιότερο έργο που κάνει, και θέλω να τη συγχαρώ ως Περιφερειάρχης Ηπείρου. Θα είμαστε δίπλα της με την αρμόδια υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας και τις άλλες υπηρεσίες που έχουμε. Θα της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε και να συμμετέχουμε στην κατασκευή και ολοκλήρωση αυτού του έργου.{...}. Ότι θέματα έχουμε, θα τα λύσουμε. Όταν συνεργαζόμαστε, τότε έχουμε αποτέλεσμα". 
Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων κ. Ν. Μπέγκα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου, και τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη προσωπικά, καθώς και την Ε.Υ.Δ. Ε.Π. της Περιφέρειας για τη συνεργασία στην υλοποίηση αυτού του έργου. «Όταν ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, τότε η συγκίνηση είναι δικαιολογημένη. Και αισθάνομαι βαθύτατα συγκινημένη για όσα ακούσατε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, που αν δεν ήταν ο ίδιος, αν δεν ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου, αν δεν ήταν η ΕΥΔ της Περιφέρειας, να εντάξουν αυτό το μεγάλο έργο, σήμερα δεν θα μπορούσαμε με τόση συγκίνηση και χαρά να είμαστε εδώ και να απευθυνόμαστε σε όλη την Ήπειρο. Απευθυνόμαστε σε όλη την Ήπειρο για να πούμε ότι οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, είναι το μεγαλύτερο έργο κοινωνικής πρόνοιας στην Ήπειρο. Πέρα από αυτό, ανοίγονται καινούριοι δρόμοι συνεργασίας και υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία, που αυτή η συνεχής υποστήριξη θα γίνεται μέσα από την Περιφέρεια Ηπείρου. Ήδη από πέρυσι το Περιφερειακό  Συμβούλιο έλαβε απόφαση για την ίδρυση από την Περιφέρεια Ηπείρου και την ΕΛΕΠΑΠ Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, η οποία θα διοικεί τα σπίτια. Και δεν είναι μόνο αυτό, γιατί μέσα από αυτή την σύμπραξη Περιφέρειας- ΕΛΕΠΑΠ ανοίγονται νέοι δρόμοι στήριξης και υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία. Ήδη έχουμε κάνει ομιλίες και συναντήσεις σε όλους τους νομούς της Ηπείρου, από όπου φύγαμε με την υπόσχεση ότι σύντομα θα φτιάξουμε και στον δικό τους τόπο σπίτια υποστηριζόμενης διαβίωσης. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι ανοίγονται καινούριοι δρόμοι, νέες δυνατότητες παροχής στήριξης και βοήθειας αυτού του κομματιού της κοινωνίας, που είναι το πιο αδικημένο από τη φύση. Θέλω να σας καλέσω όλους να δείτε από κοντά αυτά τα σπίτια που φτιάξαμε. Είναι πρωτοποριακά, ενεργειακής κλάσης Α, τα πρώτα τέτοια σπίτια που γίνονται στην Ελλάδα. Επιπλέον, είναι το πρώτο κέντρο που θα φιλοξενήσει τα ανάπηρα άτομα και θα υλοποιήσει προγράμματα θεραπευτικής καλλιέργειας. Επίσης, θα είμαστε οι πρώτοι που θα έχουμε άμεση και στενή συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου. Άρα έχουμε όλα τα εχέγγυα να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Σας παρακαλώ, σας καλώ, ελάτε από κοντά να χαρείτε και εσείς με τη δική μας χαρά»
Στοιχεία του έργου:
Η κατασκευή των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  "Ελπίδα Ζωής", συνολικής δημόσιας δαπάνης 3.280.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020. Το έργο αφορά στην κατασκευή επτά κατοικιών των τεσσάρων ατόμων έκαστη, εκ των οποίων η μία θα χρησιμοποιηθεί για βραχεία παραμονή ατόμων με αναπηρία και ενός κοινόχρηστου κτηρίου το οποίο θα λειτουργεί ως κέντρο ημερήσιας φροντίδας, απασχόλησης και ψυχαγωγίας για τους ενοίκους και εξωτερικά άτομα με αναπηρία.
Η κάθε μια από τις  επτά ανεξάρτητες κατοικίες έχει εμβαδό 216,59 μ2. Το κοινόχρηστο κτήριο καθημερινής φροντίδας και απασχόλησης, έχει εμβαδό 294,59 μ2 και περιλαμβάνει γυμναστήριο, τμήμα φυσιοθεραπείας, ιατρείο, εργαστήρια και ένα χώρο διημέρευσης – γενικής χρήσης. Όλοι οι κύριοι χώροι είναι ισόγειοι και κατάλληλα εξοπλισμένοι για άτομα με αναπηρία.
Ο περιβάλλον χώρος θα δεντροφυτευθεί και θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να ευνοεί υπαίθριες δραστηριότητες των ενοίκων, χώρο αθλοπαιδιών και χώρους υπαίθριας απασχόλησης και αναψυχής.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Περιφέρεια Ηπείρου: Μόνη εκκρεμότητα οι απαλλοτριώσεις για την Οδό Νιάρχου (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο- Πανεπιστήμιο)

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την κατασκευή της  Οδού Νιάρχου (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο- Πανεπιστήμιο), ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε πως όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, η μελέτη είναι έτοιμη, η περιβαλλοντική αδειοδότηση έχει εξασφαλιστεί και απομένει η ολοκλήρωση της πράξης απαλλοτρίωσης που έχει λάβει πλέον τη νομική οδό.
«Η μελέτη έχει αρχίσει από το 2006 και  έχει περάσει διάφορα στάδια. Απομένει πλέον η πράξη απαλλοτρίωσης, η οποία  έχει πάει στο δικαστήριο για τον καθορισμό της τιμής μονάδος. Καταλαβαίνετε ότι η Περιφέρεια, η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης αυτού του έργου, είναι έτοιμη για την υλοποίησή του".  Σχετικά με ενστάσεις που διατυπώνονται ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι όπως έγινε και με την Εθνική οδό στην Ανατολή, έτσι και σε αυτή θα λυθούν τα προβλήματα. "Αλλά- συνέχισε- δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα από τον βασικό δρόμο, τον δρόμο του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Και αυτό πέρασε διάφορες φάσεις, που δεν τις είχαμε υπό τη δική μας καθοδήγηση. Ήταν η κρατική Περιφέρεια, στη συνέχεια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μετά ήρθε σε εμάς η ολοκλήρωση της μελέτης. Έχει περάσει όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο φάσεις. Και είναι ένα έργο στην υλοποίησή του οποίου θα προβούμε άμεσα». 
Τεχνικά στοιχεία του έργου:
Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η κατασκευή:
I.          της οδού Νιάρχου από τη σύνδεσή της με την Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας (Στρατόπεδο Βελισσαρίου) έως την είσοδο στον οικισμό Πεδινής.
II.        ενός (1) Πλήρους Ανισόπεδου Κόμβου σύνδεσης της οδού με την Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων.
III.       πέντε (5) Ισόπεδων Κόμβων κυκλικής μορφής (roundabout)
a.         στη σύνδεση της οδού Νιάρχου με την Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας στη Χ.Θ. 0+000,
b.         στη Χ.Θ. 1+538 (διασταύρωση με οδό Καραϊσκάκη) για την εξυπηρέτηση εγκαταστάσεων του Δήμου Ιωαννιτών,
c.         στη Χ.Θ.2+759,98 για την εξυπηρέτηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου,
d.         στη Χ.Θ.3+463,73 για την εξυπηρέτηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και
e.         στη Χ.Θ.4+440 περίπου στην είσοδο του οικισμού Πεδινής (πέρας χάραξης).
IV.       παράπλευρου δικτύου εκατέρωθεν της οδού Νιάρχου
V.        στη δυτική οριογραμμή της οδού, πεζόδρομος με ποδηλατόδρομο πλάτους 3,00μ, ενώ στην αριστερή οριογραμμή, πεζοδρόμιο πλάτους 1,50μ. σε όλο σχεδόν το μήκος της
VI.       κιβωτοειδούς οχετού υπό τον άξονα της οδού στο τμήμα από τη Χ.Θ.0+138,46 έως τη Χ.Θ.2+494,63, ο οποίος θα παραλαμβάνει όλα τα όμβρια της περιοχής, σε υποκατάσταση των αποστραγγιστικών τάφρων που διήκουν σήμερα στο δυτικό όριο της οδού.
VII.     λοιπών τεχνικών έργων αποχέτευσης υπό την οδό
VIII.    των απαιτούμενων έργων Σήμανσης - Ασφάλισης της οδού
IX.       των έργων ηλεκτροφωτισμού της οδού
Επίσης, στην παράπλευρη οδό, η οποία διαχωρίζεται από την οδό Νιάρχου με πεζοδρομημένη νησίδα από την οποία διέρχεται ο ποδηλατόδρομος, έχει γίνει διαστασιολόγηση με πρόβλεψη για την μελλοντική κυκλοφορία ελαφρού ΤΡΑΜ σε όλο το μήκος της.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (12-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (13-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (14-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (15-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (16-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (17-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων: Καθημερινά τα κρούσματα πλιάτσικου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πωγωνίου

Στο έλεος των ληστρικών επιδρομών παραμένουν οι ακρίτες ήρωες των παραμεθορίων χωριών του Δήμου Πωγωνίου, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παρακολουθεί αμέτοχη τη διαμορφωθείσα τραγική κατάσταση. Αποκούμπι τους οι υπερβάλλουσες προσπάθειες των υποστελεχωμένων αστυνομικών τμημάτων, το ανθρώπινο δυναμικό των οποίων καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθεί στις πολλαπλές απαιτήσεις ενός ιδιαίτερου γεωμορφολογικού ανάγλυφου. Τα καθημερινά κρούσματα πλιάτσικου στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Δήμου Πωγωνίου (με πρόσφατο το θλιβερό περιστατικό στα Κτίσματα), πλήττουν βάναυσα το αίσθημα ασφάλειας που δικαιωματικά προσδοκούν οι μόνιμοι κάτοικοι, ως ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος στη λαίλαπα των χαρατσίων τής αποκρουστικά φτιασιδωμένης μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δυστυχώς, η συναισθηματική και ουσιαστική επί τω προκειμένω επαναπλήρωση των ακριτών πολιτών, δεν μπορεί να έλθει με ευχολόγια και περιοδείες. Απαιτούνται άμεσα και δραστικά μέτρα, ικανά να τονώσουν την αυτοπεποίθηση ανθρώπων που κόλλησαν επώδυνα «ένσημα» σε εποχές ανέχειας, μόνο που αυτά δε συνάδουν με πολιτικές περιορισμού των δομών φύλαξης. Είναι καιρός, πλέον, να καταστεί σαφές και καθολικά αποδεκτό, ότι δίχως τα εχέγγυα για την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, δίχως καν αυτά τα κίνητρα της κοινωνικής πολιτικής, της προστασίας του πολίτη και της προάσπισης των περιουσιών των κατοίκων, με αντικίνητρα, τη στοχευμένη πολιτική της υποστελέχωσης των σωμάτων Ασφαλείας, την απάθεια και την αδιαφορία αυτών που μας κυβερνούν, δεν μπορούμε να προσδοκούμε τίποτε περισσότερο από την επικείμενη ερήμωση της πολύπαθης υπαίθρου. 
Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας όσο είναι ακόμη καιρός.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (12-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (13-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Τετάρτη (14-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (15-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λίμνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (16-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.

Σάββατο (17-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτρα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Άλυτα τα προβλήματα στην Ήπειρο με τους δασικούς χάρτες

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ζήτημα των δασικών χαρτών ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνη, μεταξύ άλλων, τόνισε:

"Δίνονται συνέχεια παρατάσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Έχουν μπει σε έναν κυκεώνα στον οποίο δεν έχουν λάβει υπόψη όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Ειδικά στην Ήπειρο είναι τεράστια και δυστυχώς στα περισσότερα δεν έχουν δοθεί λύσεις. Επιτέλους η Αθήνα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα πεθάνει η ύπαιθρος επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν βλέπουν το πρόβλημα και κλείνουν τα μάτια.  Το Υπουργείο είναι υπόλογο έναντι του κόσμου της παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα. Σκεφτείτε τι θα γίνει εάν δεν ληφθεί υπόψη ότι πολλές από αυτές τις εκτάσεις είναι δηλωμένες στον ΟΣΔΕ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι πράγμα που δεν συμβαδίζει ούτε με την ηθική, ούτε με τη λογική".