Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συμμετοχή επιχειρήσεων στην Πανηπειρωτική Πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Εντυπωσιακή είναι η αποδοχή από επιχειρήσεις και πολίτες της Πανηπειρωτικής Πρωτοβουλίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αναπτύσσεται για τη συνδρομή ευάλωτων κοινωνικά πληθυσμιακών ομάδων ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Στην εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής κ.α., που θα διαρκέσει από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, μετέχουν οι Ιερές Μητροπόλεις της Ηπείρου, οι Περιφερειακές Ενότητες και Δήμοι, στους οποίους προστέθηκε και ο Δήμος Ζαγορίου με σημείο συγκέντρωσης το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ασπραγγέλων.
Ήδη την έμπρακτη τους συμπαράσταση στην πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκδηλώνουν συνεχώς επιχειρήσεις της Ηπείρου. Συγκεκριμένα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, έγιναν γνωστές οι εξής προσφορές/παραδόσεις τροφίμων προς την Περιφέρεια:
Η Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε. "Φραγκούλη"  παρέδωσε αυγά
Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "ΠΙΝΔΟΣ" θα προσφέρει κοτόπουλα (παράδοση τη Μ. Δευτέρα, ώρα 12 μ. έμπροσθεν του Διοικητηρίου της Περιφέρειας)

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Κτισμάτων

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 42/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 35/2015 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1. Περιγραφή ακινήτου:
    Δημοτικό ισόγειο κατάστημα εντός οικισμού Τ.Κ. Κτισμάτων – Δ.Ε. Δελβινακίου το οποίο συνορεύει γύρωθε  με δημοτική έκταση , εμβαδού  κύριας χρήσης 94,44 τ.μ.  και αποτελείται από τρεις  χώρους.  Το εν λόγω κατάστημα δύναται να κάνει χρήση των δημοτικών κοινόχρηστων τουαλετών οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 10 μ. από το ακίνητο με την υποχρέωση να τις διατηρούν καθαρές.    
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
    Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
     Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
    Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
    Για να γίνει δεκτός κάποιος στην δημοπρασία οφείλει να προσαγάγει: α) Δημοτική Ενημερότητα & β) Φορολογική Ενημερότητα.
Αποκλείονται από τη δημοπρασία όσοι είναι οφειλέτες του Δήμου Πωγωνίου και όσοι επέδειξαν αντισυμβατική συμπεριφορά σε σχέση με το Δήμο.
    Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληρεί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ' απλού χάρτου.

Ξεκινούν την Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε μηνών στους Δήμους της Χώρας, αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση, που εκδόθηκε, σήμερα, για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ. ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015 και λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr  χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, έξι άτομα για διάφορα αδικήματα.
Αναλυτικότερα:
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 51 και 55 ετών, οι οποίοι επέδειξαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου ενώ επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Συνελήφθη στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 31χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχε μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (2,32) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο Άρτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 20χρονη ημεδαπή Ρομά, γιατί κατελήφθη να ασκεί δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, διαθέτοντας προς πώληση οπωρολαχανικά, στερούμενη την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στον κόμβο Στρατοπέδου Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 21χρονος ημεδαπός Ρομά, ο οποίος αναζητούνταν για απόπειρα διάρρηξης που έγινε την ίδια μέρα στο κυλικείο του Κολυμβητηρίου Άρτας.
Συνελήφθη, στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 17χρονη υπήκοος Ρουμανίας, διότι αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ διάφορα προϊόντα και είδη ένδυσης, αξίας (300) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

29η αγωνιστική το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αετός Νήσου 5-04-15/16:30), εντός ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Σ. Καλπακίου-Α.Ο. Κόντσικας 5-04-15/16:30), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Π.Α.Ο. Κουτσελιού 5-04-15/16:30), για την 33η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:30

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 16:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 16:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 4 Απριλίου 2015
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ (00:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (00:00)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (16:30)  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (16:30)  
Κυριακή 5 Απριλίου 2015
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (16:30)  
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:30)  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (16:30)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:30)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:15)

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 4 Απριλίου 2015
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (15:00)  
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (16:30)  
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (16:30)  
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (16:30)  
Κυριακή 5 Απριλίου 2015
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (16:30) 
Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ (16:30)  
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  (16:30)  

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (16:30)  

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προμήθεια υλικών ύδρευσης για την συντήρηση των δικτύων


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου διακηρύσσει Πρόχειρο  Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ»  αξίας 55.350,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (23%).
Ο Διαγωνισμός θα γίνει την Τετάρτη,  08/04/2015 και από ώρα 09:00 π.μ. (έναρξη υποβολής προσφορών) μέχρι ώρα 10:00π.μ. (λήξη υποβολής προσφορών) στο κεντρικό Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.
Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό δεν απαιτείται.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για παραλαβή των τευχών δημοπράτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, υπεύθυνη Ευμορφία Σίδερη και στο τηλέφωνο 2653360120, Γραφείο Προμηθειών, Υλικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών.
Για την προμήθεια της πλήρους διακήρυξης που περιλαμβάνει και το έντυπο οικονομικής προσφοράς παρακαλούμε ακολουθήστε τον υπερσύνδεσμο http://www.pogoni.gr/index.php/registration-documents
και υποβάλετε τα στοιχεία σας.