Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Αδελφότητα Σιταριάς Πωγωνίου: Ευχαριστήριο

 


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν να γίνει η γιορτή στο ξωκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου στο χωριό μας, όσους φρόντισαν να ζωντανέψει η παράδοση και να δυναμώσουμε τους δεσμούς, όσους παραβρέθηκαν και συμμετείχαν  αυτή τη ξεχωριστή μέρα.

Επόμενο ραντεβού μας η Παναγιά, όπου όλοι μαζί θα δώσουμε το παρόν στην προσευχή, στη γιορτή, στο γλέντι, στη χαρά.

Το Δ.Σ.

Τέλος η μάσκα σε σχολεία και πανεπιστήμια από την 1η Ιουνίου

 


Υποχρεωτική χρήση σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.) 

Αίρεται από την 1η Ιουνίου η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στην εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε όλες τις σχολικές βαθμίδες και στα Πανεπιστήμια.

Η απόφαση αφορά τους δασκάλους, τους καθηγητές και φυσικά τους μαθητές και τους φοιτητές.

Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική μόνο κατά την διάρκεια των εξετάσεων, πράγμα που σημαίνει πως μόνο τα παιδιά και οι δάσκαλοι των Δημοτικών σχολείων θα βγάλουν τις μάσκες τους από πρώτη του μήνα τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Ανοίγει μέσα Ιουνίου η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος

 


Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, στον ΣΚΑΪ 100, «Στις 14 με 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει μέσα Ιουνίου η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022», 3.

Η επιδότηση θα καλύπτει μόνο το 60% της αύξησης της τιμής του ρεύματος και όχι το 60% του συνόλου ενός λογαριασμού. Παράλληλα, θα αφαιρεθούν από την επιδότηση τυχόν άλλες επιδοτήσεις που είχαν καταβληθεί στο τελευταίο εξάμηνο.

Ωστόσο, αποκλείονται από τη διαδικασία όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, καθώς και οι καταναλωτές ρεύματος που επιβαρύνθηκαν με ποσό έως 30 ευρώ.

Οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με την τροπολογία, η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2020, έως 45.000 ευρώ.

Αν υπόχρεος υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2021.

ΕΟΔΥ: Δέκα επτά θάνατοι σήμερα, 5.588 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 140

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα επτά θάνατοι σήμερα, 5.588 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.141.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.431.998 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 493 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 133.347(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).1

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.88 (95% ΔΕ: 0.80 - 0.95)

 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.743 θάνατοι.

Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 140 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη.

To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 64 (45.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 76 (54.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.671 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 97 (ημερήσια μεταβολή +44.78%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 87 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (24-05-2022) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρχικά στην κατοχή του και στην συνέχεια στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του, συνολικά:

-13- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (171,2) γραμμαρίων,

ζυγαριά ακριβείας και

χρηματικό ποσό -245- ευρώ

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία: Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδή 2022

 


Η Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδή στις 25 Μαΐου κάθε χρόνου είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια κοινότητα των ασθενών, αλλά και των ιατρών και των ερευνητών οι οποίοι με το έργο τους αποσκοπούν στην καλύτερη φροντίδα των πασχόντων και στη θεραπεία των νοσημάτων του θυρεοειδή.

Σκοπός της Ημέρας είναι η ενημέρωση και η αύξηση της εγρήγορσης του κοινού για τις παθήσεις του θυρεοειδή και τη σημασία που έχει η φυσιολογική λειτουργία του αδένα για την υγεία και την ευεξία.

Οι παθήσεις του θυρεοειδή αυξάνονται συνεχώς σε όλο τον κόσμο. Η αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα Hashimoto (η πιο συχνή ενδοκρινική πάθηση) παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση, ως επακόλουθο της συνεχούς επιρροής διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων στη γενετική προδιάθεση των ασθενών.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα του θυρεοειδή αυξάνονται και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπου, μαζί με την ιωδιοπενία, αποτελούν τη δεύτερη συχνότερη διαταραχή της κύησης. Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι, εξάλλου, εκδηλώνουν καρκίνο του θυρεοειδούς, που θεωρείται ο τέταρτος ταχύτερα αυξανόμενος καρκίνος παγκοσμίως.

Παρακάλαμος: Εμβολιασμός νεαρών αιγοπροβάτων για το μελιταίο πυρετό, την Πέμπτη 2 Ιουνίου

 

Εμβολιασμός νεαρών αιγοπροβάτων για μελιταίο πυρετό την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στην Τ.Κ. Παρακαλάμου.


Παναγιώτης Κουρουμπλής: “Προδομένοι ή Γενίτσαροι;”

 


Άρθρο του Ανεξάρτητου Βουλευτή Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας και πρώην Υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στα “ΝΕΑ”

 

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, άκουσα, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο, κ. Νίκο Ανδρουλάκη, να μιλάει για «γενίτσαρους». Άκουσα και τους αήθεις, προσβλητικούς, αμετροεπείς και εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς του πρώην Προέδρου της Βουλής, από τον οποίο περίμενα με τη συσσωρευμένη εμπειρία του, να εκπέμψει έναν λόγο πολιτικού πολιτισμού, ενωτικό των δημοκρατικών δυνάμεων κι όχι τόσο μισαλλόδοξο.

Σε ό,τι αφορά στην τοποθέτηση του Προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη, με τους χαρακτηρισμούς «γενίτσαροι» και ότι «θα κρατήσει τις πόρτες κλειστές», τους θεωρώ τουλάχιστον ατυχείς και τους αποδίδω στην πολιτική του απειρία. Από τη μία πλευρά ζητάει να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κι από την άλλη, αποκαλεί όσους έφυγαν «γενίτσαρους». Σχετικά με τις «κλειστές πόρτες», που ανέφερε, θα τον συμβούλευα να τις κρατήσει κλειστές – αν τυχόν τις χτυπήσει κάποιος…!

Σε μια περίοδο που η κοινωνία σφαδάζει από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Δεξιάς, περίμενα έναν πολιτικό λόγο που θα υπηρετούσε τις ανάγκες της κοινωνίας. Γιατί όσοι επέλεξαν τον δρόμο των χαρακτηρισμών, οφείλουν να γνωρίζουν την πολιτική ιστορία αυτού του τόπου, η οποία μας έχει διδάξει πως την περίοδο από το 1932 έως το 1981, αυτού του είδους οι λογικές οδήγησαν στο να κυβερνήσει η δημοκρατική παράταξη μόνο 46 μήνες, κι αυτούς, διακεκομμένα. Κι έτσι χτίστηκε το κράτος της Δεξιάς, του χωροφύλακα, της Καρφίτσας και των κοινωνικών φρονημάτων.

Παραβάσεις την Τρίτη 24 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 93.847 έλεγχοι, από τους οποίους οι 63.981 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 5 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 10 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

5 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.604 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιβολή διοικητικού προστίμου στα Ιωάννινα

 


Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα και κλαδιά εντός οικοπεδικού χώρου, στην περιοχή Ανατολή Ιωαννίνων, επιβλήθηκε σε γυναίκα διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων.

Αδελφότητα Ιερομνημιτών Ιωαννίνων: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

 


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΙΕΡΟΜΝΗΜΙΤΩΝ

Επανεκκίνηση με ένα νέο φιλόδοξο και αισιόδοξο Διοικητικό Συμβούλιο

Τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2022, συνεδρίασε, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Ιερομνημιτών Ιωαννίνων, «Η Αγία Τριάς», σε πλήρη απαρτία, και μέσα σε πνεύμα σύμπνοιας και συλλογικής συμπόρευσης, συγκροτήθηκε σε Σώμα, ΟΜΟΦΩΝΑ, ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργος Σωτηρίου

Αντιπρόεδρος: Κώστας Τσάλλης

Γεν. Γραμματέας: Στέλιος Λαζάρου

Ταμίας: Γιάννης Οικονόμου

Μέλη Δ.Σ: Βασιλική Λάμπρου, Βαγγέλης Φούλης, Γιάννης Γραβάνης

Ακολούθως, μετά από εισήγηση του Προέδρου και ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Συμβουλίου, ορίστηκαν οι παρακάτω συγχωριανοί-μέλη της Αδελφότητας, ως συνεργάτες-βοηθοί του Δ.Σ.:

-Διαχειριστής ηλ/κών μέσων επικοινωνίας: Γιάννης Γιαννάκος

-Υπεύθυνος Πολιτιστικών: Κωστής Σωτηρίου

-Εκπρόσωποι της Αδελφότητας, στο χωριό: Δάφνη Μήτση & Χρήστος Φωτίου

-Επιτροπή παραλαβής Ταμείου & Αρχείου: Γιώργος Λουκάς, Κώστας Γιαννάκος και Βαγγέλης Κόκκινος

Ακολούθησε ιεράρχηση των προς συζήτηση θεμάτων και μετά από έναν πολιτισμένο και γόνιμο διάλογο, συναποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Θα επιδιωχθεί, από την πλευρά της Αδελφότητας, η συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς που εδρεύουν στην γενέτειρα και στην ευρύτερη περιοχή, προς όφελος ΟΛΩΝ των Γεροματών, αφού είναι κοινή διαπίστωση πως η πολύχρονη ιστορία της Αδελφότητας και η μακροημέρευσή της για έναν και πλέον αιώνα, βασίστηκε στην ομόνοια και σύμπνοια των απανταχού Ιερομνημιτών!

2. Στις 17 Αυγούστου 2022, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνεστίαση των Γεροματών, στον αύλειο χώρο του σχολείου Ιερομνήμης. Προς τούτο, ενημερώθηκε ήδη ο Πρόεδρος της τοπικής μας κοινότητας, ώστε να μεριμνήσει για τον καθαρισμό και την προετοιμασία του.

Μετά την πρόσκαιρη αδρανοποιήση του καλοκαιρινού ανταμώματος των απανταχού Γεροματών, επανέρχεται η εκδήλωση που, επί σειρά δεκαετιών, φέρνει κοντά τους αποδήμους και τους μόνιμους κατοίκους και παράλληλα μεταλαμπαδεύει, στις νεώτερες γενειές, την αγάπη για το χωριό μας!

3. Λίγες μέρες ενωρίτερα και σε συννενόηση με τον καταστηματάρχη του χωριού μας, θα γίνουν προσπάθειες να διοργανωθεί, στον Μπαξέ, η ‘Γιορτή Πίτας’!

4. Άμεσα και συγκεκριμένα ανήμερα του εορτασμού της προστάτιδας του χωριού μας, Αγίας Τριάδας, αντιπροσωπεία από το συμβούλιο της Αδελφότητας θα επισκεφτεί το χωριό και θα επιδιώξει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς.

5. Ως έδρα της Αδελφότητας, στην Αθήνα, μετά την ενοικίαση του γραφείου της, ορίστηκε η ευρύχωρη αίθουσα της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, στην πλατεία Ομονοίας (Πατησίων 5, 7ος όροφος) η οποία παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ στο σύλλογο των αποδήμων Γεροματών, μαζί με τον εξοπλισμό τους! Στον χώρο αυτόν θα πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. οι οποίες θα κοινοποιούνται έγκαιρα, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει η Αδελφότητα (ιστοσελίδα: www.ieromnimi.gr  facebook: ‘Αδελφότητα Ιερομνήμης’ και ομάδα: ‘Γερομάτες μόνο’) ώστε να μπορούν να τις παρακολουθούν ελεύθερα, όσοι Γερομάτες το επιθυμούν!

6. Τέλος αποφασίστηκε η διαπροσωπική επαφή του νέου Προεδρείου με τους Γερομάτες που διαβιούν στην Αττική, με σκοπό τη γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη λειτουργία της Αδελφότητας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 25 Μαΐου

 


Την Τετάρτη 25 Μαΐου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Βουτσαράς, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-16:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πολιτιστικό κέντρο Ροδοτοπίου Δήμου Ζίτσας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, Παραλία, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00.

Ινομυώματα μήτρας: Οι ανοικτές επεμβάσεις δεν είναι μονόδρομος

 


Κάθε χρόνο εκατοντάδες γυναίκες υποβάλλονται σε επεμβάσεις αφαίρεσης ινομυωμάτων. Ο σκοπός των επεμβάσεων αυτών είναι να βελτιώσουν τη γονιμότητα των γυναικών καθώς επίσης να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η παρουσία των ινομυωμάτων.

«Έντονοι πόνοι στην κοιλιά, βαριά περίοδος με μεγάλη ποσότητα αίματος, υπογονιμότητα, δυσκοιλιότητα και συχνοουρία είναι μόνο κάποια από τα συμπτώματα που τα ινομυώματα μπορούν να προκαλέσουν.

Μέχρι σήμερα υπήρχε ένα όριο μεγέθους πάνω από το οποίο προτείναμε στις ασθενείς να υποβληθούν σε ανοιχτές και όχι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις. Με τη συμμετοχή της ρομποτικής χειρουργικής και πάντοτε με την ξεχωριστή περίθαλψη για κάθε ασθενή τα όρια αυτά αναιρούνται», επισημαίνει ο κ. Νικόλαος Πλεύρης, PhD, Γυναικολόγος, Διευθυντής Α’ Γυναικολογικής Κλινικής - Τμήμα Ρομποτικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στο Metropolitan General.

Αφαίρεση τεράστιου ινομυώματος και παραμονή στο νοσοκομείο μόνο για μία νύχτα

Στην Α’ Γυναικολογική Κλινική του Metropolitan General πραγματοποιήθηκε, με τη χρήση της ρομποτικής χειρουργικής, μια πρωτοποριακή επέμβαση για τα ελληνικά και παγκόσμια δεδομένα.
Η ασθενής απευθύνθηκε στην κλινική με διάγνωση μήτρας με πολλαπλά ινομυώματα μέγιστης διαμέτρου 21 εκατοστών. Μετά από κατάλληλη προετοιμασία, υποβλήθηκε σε ρομποτική χειρουργική επέμβαση όπου έγινε αφαίρεση των ινομυωμάτων μέσα από τρεις μικρές τομές των οκτώ χιλιοστών. Η ασθενής πήρε εξιτήριο την επόμενη μέρα, χωρίς επιπλοκές με πολύ μικρή ανάγκη για παυσίπονα ενώ κινητοποιήθηκε το ίδιο απόγευμα της επέμβασης.

Οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν τις επιλογές τους όταν διαγνωστούν με κάποιο ινομύωμα και να γνωρίζουν ότι τα όρια που θα τους αναγκάσουν να υποβληθούν σε ανοιχτή επέμβαση και πολυήμερη παραμονή στο νοσοκομείο έχουν αλλάξει.