Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ξεκινά η εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης ταυτότητας

Από αύριο ξεκινά η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας, μετά από την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες, σε όλη την επικράτεια.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία που υλοποιούν σε συνεργασία το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Εσωτερικών.
Στο πλαίσιο αυτό, κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον μόνο με δύο φωτογραφίες του και ένα μάρτυρα να πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να λαμβάνει άμεσα το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας. Το νέο, πιο γρήγορο και πιο απλό, σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και στη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών, παρέχοντας την ίδια στιγμή σημαντική εξοικονόμηση πόρων.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας διαμορφώνεται ως εξής:

Ο ΕΝΦΙΑ απειλεί να εξοντώσει τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δολιανών

Θύμα του ΕΝΦΙΑ έπεσε, μεταξύ άλλων και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μετόχων Εξαγοράς Κτημάτων (ΑΣΜΕΚ) Δολιανών Ιωαννίνων.

Ένας φορέας ιστορικός, που «μετράει» περισσότερα από 93 χρόνια δραστηριότητας, ο οποίος όμως σήμερα κινδυνεύει να αναστείλει την λειτουργία του, αφού δεν μπορεί να καταβάλει το υπέρογκο ποσό που του χρέωσε το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δολιανών καλείται να πληρώσει 47.000 ευρώ (!), εκ των οποίων οι 35.000 είναι συμπληρωματικός φόρος και, όπως είναι φυσικό, αν δεν βρεθεί σύντομα λύση, θα βάλει «λουκέτο», αφού το υπέρογκο αυτό ποσό αφαιρεί τα μισά ακαθάριστα έσοδα του Συνεταιρισμού, καθιστώντας πλέον δυσχερή, αν όχι αδύνατη, την λειτουργία του.

Με πρωτοποριακή μέθοδο Ελλήνων γιατρών πλέον η αποκατάσταση στήθους


Αθήνα 6 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ
Την υπογραφή Ελλήνων γιατρών φέρει η νέα πρωτοποριακή μέθοδος στην μικροχειρουργική αποκατάσταση του γυναικείου μαστούμετά από μαστεκτομή, καθώς αλλάζει ριζικά τον τρόπο τοποθέτησης του μοσχεύματος!
Η πρωτοποριακή μέθοδος των Ελλήνων γιατρών, η οποία παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες στο 22o Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής στο  Rio De Janeiro  της Βραζιλίας,  απέσπασε τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματατης Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας στον τομέα της Αισθητικής Επανορθωτικής Χειρουργικής του γυναικείου  μαστού.
 «Η μέθοδος που παρουσιάσαμε αφορά την αλλαγή της τεχνικής στην τοποθέτηση και διαμόρφωση του «κρημνού DIEP», ώστε να εξασφαλίζεται φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα »τονίζει ο  επικεφαλής των Ελλήνων γιατρών της μικροχειρουργικής ομάδας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών   «Γ Γεννηματάς»,  διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Δρ Ανδρέας  Γραββάνης, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση στο συνέδριο.
Η μέθοδος δοκιμάστηκε και αξιολογήθηκε  στην αποκατάσταση του στήθους σε γυναίκες που έχουν κάνει μαστεκτομή και έχουν υποβληθεί παράλληλα  σε ισχυρή ακτινοβολία.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Σεπτέμβριο 2014 στην Ήπειρο

Συνολικά βεβαιώθηκαν (3.843) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (31) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (683) για υπερβολική ταχύτητα καθώς και (137) ανασφάλιστα οχήματα.
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Σεπτέμβριο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 15 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 12 το 2013). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 3 το 2013)
5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2013)
4 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2013)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 17 παθόντες (έναντι 22 το 2013). 
Ειδικότερα καταγράφηκαν:
6 νεκροί (έναντι 4 το 2013)
5 σοβαρά τραυματίες (έναντι 8 το 2013)
6 ελαφρά τραυματίες (έναντι 1 0 το 2013)

Νέες μειώσεις σε συντάξεις από 1 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι γλιτώνουν

 Χαμηλότερες συντάξεις θα καταβάλλουν τα Ταμεία στους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου 2015 σε σχέση με ό,τι θα έπαιρναν αν έβγαιναν στη σύνταξη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 ή είχαν έως τότε θεμελιώσει τις προϋποθέσεις εξόδου από την εργασία.
Κατά συνέπεια, όπως αναφέρουν "Τα Νέα της Δευτέρας", γλιτώνουν εκείνοι που είτε έχουν θεμελιώσει είτε θεμελιώνουν το δικαίωμα έως το τέλος του έτους, αφού δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ποσού της σύνταξης.
Οι αλλαγές από την 1η Ιανουαρίου θα αφορούν όλα τα Ταμεία και δεν έχουν σχέση με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά με την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (Νόμος Λοβέρδου-Κουτρουμάνη).
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τις μεγαλύτερες μειώσεις θα δουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και μικρότερες οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών που αποχωρούν με 35 έτη ασφάλισης.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (05-10-2014) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 43 και 38 ετών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξαν πλαστές ταυτότητες Λιθουανίας και Σλοβενίας, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ

Πάνω από 1.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων σε σύνολο περίπου 6,2 εκατ. εκτιμάται ότι δεν προσήλθαν στις τράπεζες να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, την ώρα που οι προσφυγές αυξάνονται και τα χρέη στις εφορίες συσσωρεύονται.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» πολλοί επέλεξαν να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και να αφήσουν για αργότερα τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρη εικόνα για το ποιοι και πόσα πλήρωσαν θα έχουν στην Καραγεώργη Σερβίας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όταν θα λάβουν από τις τράπεζες όλες τις πληρωμές καθώς λόγω της μαζικής προσέλευσης των φορολογουμένων είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να γνωρίζει το κράτος τα τελικά στοιχεία, τα οποία όμως απαιτεί η τρόικα.
Συνολικά ο φόρος που έχει βεβαιωθεί στο σύνολο των φορολογουμένων μετά και τις εκπτώσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να έχουν υπολογιστεί οι φοροαπαλλαγές που αποφασίστηκαν και νομοθετήθηκαν πρόσφατα.

ΕΝΦΙΑ και αυξημένα έσοδα φέρνουν φοροελαφρύνσεις

«Κλειστά τα χαρτιά της» κρατάει ακόμη η Τρόικα για τον νέο προϋπολογισμό του 2015. 

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομκών μετά τη συνάντηση το Σάββατο του Γκίκα Χαρδούβελη και του Χρήστου Σταϊκούρα με τους επικεφαλής των ελεγκτών «την Δευτέρα το πρωί θα καταθέσουμε ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που απέχει ελάχιστα από τον στόχο» του 3% για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα θέτει στόχο στον προϋπολογισμό για πρωτογενές πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ και, πάντως, όχι 2,3%-2,7% όπως αναφερόταν στις αρχικές διαρροές προτού ξεκίνησουν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. «Εμμένουμε στο στόχο» έλεγε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να μην υπάρξει και αντιπαράθεση με την Τρόικα. 
Με μόλις 0,1% του ΑΕΠ (ή περίπου 200 εκατ. ευρω) μικρότερο πλεόνασμα από τον στόχο στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση θα έχει περιορισμένα περιθώρια να καλύψει τις φοροελαφρύνσεις ή και τη δαπάνη για αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων-θέματα για οποία θα υπάρχει και γραπτή αναφορά στο προσχέδιο.