Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως 20 Νοεμβρίου και ώρα 23.59 οι αιτήσεις

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων και Ανέργων με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2016-2017.
Οι διακοπές με το Πρόγραμμα μπορούν να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ, ενώ θα έχουν διάρκεια από 1 έως 10 διανυκτερεύσεις όταν επιλεχθούν τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή από 1 έως 5 ημέρες για καταλύματα στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι κατά το έτος 2015:

Αντώνης Φούσας: «Με μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό παρακολουθώ, κατά τους τελευταίους μήνες, τις ανεδαφικές και εμπρηστικές δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα»

Ο πρώην Υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοαλβανικής Φιλίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Αντώνης Φούσας, με την ευκαιρία των γεγονότων στη Χειμάρα και των εμπρηστικών δηλώσεων του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμμα, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις: 
«Με μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό παρακολουθώ, κατά τους τελευταίους μήνες, τις ανεδαφικές και εμπρηστικές δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τόσο για το ανύπαρκτο θέμα των Αλβανοτσάμηδων, όσο και για τον δήθεν ρόλο των Αλβανών στην Αθήνα κατά τον αγώνα κατά των Τούρκων του 1821 μέχρι και για τη δήθεν διάσωση του παγκόσμιου ιστορικού μνημείου της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, κάτι που είναι παντελώς αβάσιμο και ιστορικά αναληθές. Αποκορύφωμα δε της απαράδεκτης και επικίνδυνης συμπεριφοράς της Αλβανικής Κυβέρνησης και του ίδιου του Αλβανού Πρωθυπουργού είναι η απόφαση τους για κατεδάφιση 19 κτιρίων Ελλήνων ομογενών της ιστορικής Χειμάρας, όπως προβλέπει το σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της πόλης αυτής και μάλιστα έχει ταχθεί 5μερη προθεσμία για την εγκατάλειψη των προς κατεδάφιση κατοικιών τους και χωρίς, βέβαια, να προηγηθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις τους.  Αισθάνομαι την ανάγκη, κατόπιν των ανωτέρω, να δηλώσω δημόσια και να  τονίσω, αλλά και να προειδοποιήσω, ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές από την πλευρά της Αλβανίας ναρκοθετούν τις απολύτως απαραίτητες καλές σχέσεις των δύο χωρών και δημιουργούν ένταση και επικίνδυνη όξυνση, όχι μόνο μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, αλλά και γενικότερα στα Βαλκάνια, που ήταν πάντοτε μια εύφλεκτη πυριδαποθήκη.  

Απαντητική επιστολή του διοικητή ΥΠΑ, στον Γιάννη Στέφο για τα προβλήματα του αεροδρομίου Ιωαννίνων

Στις 26/10/2016 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Στέφος απέστειλε επιστολή στον διοικητή της ΥΠΑ σχετικά με τα διαχρονικά προβλήματα του αεροδρομίου Ιωαννίνων.
Στην απαντητική του επιστολή, ο διοικητής της ΥΠΑ Κων/νος Λυντζεράκος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, η μετεγκατάσταση του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016 και τον Ιούνιο του 2017 το αεροδρόμιο θα διαθέτει ένα πλήρες σύστημα προσέγγισης αεροσκαφών, που θα αποκαταστήσει την πτητική του λειτουργικότητα.

Η εξέλιξη αυτή μας προκαλεί βαθιά ικανοποίηση, διότι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ένα χρονίζον πρόβλημα βαίνει προς την οριστική του επίλυση.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις υποψήφιων Οδοντοτεχνιτών έτους 2016

Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας η τελευταία προθεσμία για την υποβολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Οδοντοτεχνιτών έτους 2016 για τις Εξετάσεις για την βεβαίωση αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος ορίζεται έως και 18/11/2016.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών της Χώρας.
Ορίζονται οι ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας οδοντοτεχνίτη ως ακολούθως:
A. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η θεωρητική εξέταση θα πραγματοποιηθεί την 28-11-2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:30 στο Υπουργείο Υγείας.
Β. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η ακριβής ημερομηνία και ώρα της πρακτικής εξέτασης θα οριστεί με νεώτερη απόφαση.
Οι υποψήφιοι κατά την πρακτική εξέταση θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα εργαλεία και υλικά, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 6 της αριθμ.Υ7γ/ΓΠ/οικ.83272/21-7-2011 Υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ/Β/1755).
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας   2132161610


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για επιδείνωση του καιρού

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου,  ενημερώνει ότι  από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοινώθηκε ότι από απόψε (Δευτέρα) και για το επόμενο 48ωρο προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού από τα Βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, ζητά από τους αρμόδιους φορείς να είναι σε ετοιμότητα και από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Λυκόστομο Ιωαννίνων: Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκεται στην εισαγωγή στη χώρα και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Αναζητούνται δύο αλλοδαποί συνεργοί του, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Κατασχέθηκαν πάνω από (65) κιλά κάνναβης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθη, χθες (06-11-2016), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 41χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται στην εισαγωγή στη χώρα και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης).
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, με διευθυντικό ρόλο καθώς και ένας ακόμη 35χρονος ομοεθνής του.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, προχθές (05-11-2016) αργά το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή της Ασφάκας Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Όμως ο οδηγός αυτού δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης, ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το εν λόγω όχημα και τράπηκαν σε φυγή.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες μετέφεραν στο αυτοκίνητο (61) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (65) κιλών και (700) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Στη συνέχεια, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το πρωί στο Λυκόστομο Ιωαννίνων ο 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος εξακριβώθηκε ότι ήταν ο οδηγός του οχήματος.
Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι συνοδηγός του οχήματος ήταν 35χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία ενός 29χρονου ομοεθνούς του, ο οποίος συντόνιζε τη μεταφορά των ναρκωτικών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία στο εσωτερικό της χώρας.
Το παραπάνω όχημα, τα ναρκωτικά και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

H Hπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει το βιβλίο του Προέδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών Σερρών Αργύρη Τσαμπάζη ''φιλί του Λύκου'', την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19.30', στα γραφεία της, Στρατηγού Καλλάρη 2 και Νίκης, Θεσσαλονίκη


Η αφαίρεση του καταρράκτη, βοηθά στη μείωση της Ενδοφθάλμιας Πίεσης και στην καλύτερη διαχείριση των διαφόρων ειδών του γλαυκώματος

Η χειρουργική αφαίρεση του καταρράκτη, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, βοηθά στη μείωση της Ενδοφθάλμιας  Πίεσης και  στην καλύτερη  διαχείριση των διαφόρων ειδών του γλαυκώματος!
Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι η μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης  αποτελεί σημαντικό παράγοντα  βελτίωσης του ελέγχου της νόσου του γλαυκώματος με μια λιγότερο επιθετική ιατρική θεραπευτική αγωγή.
«Πράγματι η χειρουργική του καταρράκτη με φακοθρυψία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την Ενδοφθάλμια Πίεση  (ΕΟΠ) τουλάχιστον κατά 1.5 mm Hg σε υγιή μάτια χωρίς γλαύκωμα» αναφέρειο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκηςκαι επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών.
«Η μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης μέσω της αφαίρεσης του καταρράκτη είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο συμπληρωματικό εργαλείο στα χέρια του οφθαλμίατρου  για την  διαχείρισή του γλαυκώματος» εξηγεί ο κ Κοζομπόλης.
Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους δεν είναι απολύτως σαφές γιατί η ενδοφθάλμια πίεση πέφτει μετά από την αφαίρεση του καταρράκτη. Πιθανολογείται ότι η αντικατάσταση του πεπαχυσμένου κρυσταλλοειδή φακού με πιο λεπτό ενδοφθάλμιο φακό βαθαίνει τον πρόσθιο θάλαμο και διευρύνει τη γωνία κάνοντας ίσως το μάτι να “αναπνεύσει”.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Οκτώβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (1.036) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -826- (εκ των οποίων -10- διακινητές)
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια: -1-
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -2-
Για ληστεία: -2-
Για απόπειρα ληστείας: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -36-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -17-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 12 –
Για παραβάσεις του Ν. περί προστασίας των αρχαιοτήτων & της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς: -2-
Για απάτη: -1-
Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για εμπρησμό: -1-
Για πλαστογραφίες: -1-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -10-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-38-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -40-
Για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας: -1-
Για παραβάσεις του Ν. περί παιγνίων, εράνων & λαχειοφόρων αγορών: -5-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα & Λαθρεμπορίου: -5-
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού: -2-

ΣτΕ: Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι για τον ΕΝΦΙΑ

Έναν οδηγό με πέντε σημεία προς τους πολίτες αλλά και τα νομικά πρόσωπα που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του ΕΝΦΙΑ εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Να σημειωθεί ότι χιλιάδες πολίτες, εταιρείες αλλά και η Εκκλησία έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για τον ΕΝΦΙΑ. 
Το ΣτΕ ανέβαλε για περίπου 45 ημέρες τις εκδικάσεις εκατοντάδων προσφυγών (κατά κανόνα ομαδικών) ιδιοκτητών ακινήτων κατά της επιβολής του ΕΝΦΙΑ και των νέων αντικειμενικών αξιών.
Οι νομικοί του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου συμβουλεύουν για τα πρόσφορα στοιχεία που  μπορούν να  θεμελιώσουν δικαίωμα  δικαστικής διεκδίκησης. Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία» είναι:
1) το πιστοποιητικό υποθηκοφυλακείου που να καταγράφει τη  μεταγραφή του ακινήτου και τον ονοματεπώνυμο  του ιδιοκτήτη του  το οποίο επιβαρύνθηκε με  ΕΝΦΙΑ,
2) το κτηματολογικό φύλλο του ακινήτου,

Ρυθμίσεις για τους μικρούς επιχειρηματίες που χρωστούν έως 30.000 ευρώ

Με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία να αγγίζουν πλέον τα 30 δισ. ευρώ είναι σαφές πλέον στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πως η αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών οφειλών είναι απαράβατος στόχος.
Με γνώμονα αυτό, το υπουργείο ετοιμάζει ρυθμίσεις για τους μικρούς επιχειρηματίες που έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έως και 30.000 ευρώ.
Στα κριτήρια αξιολόγησης του κάθε οφειλέτη είναι το ύψος του χρέους του, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δημιουργήθηκε η οφειλή, καθώς και η προοπτική της επιχείρησης. Να σημειωθεί εδώ πως το 40% των οφειλετών, δηλαδή περίπου 1 στους 2, χρωστά έως 15.000 ευρώ.
Ο προσδιορισμός των δυνατοτήτων του κάθε οφειλέτη θα γίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, μέσα από την αναβάθμιση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Η ρύθμιση θα αξιολογείται και θα επανακαθορίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Παράλληλα θα ελέγχεται ενδελεχώς εάν κάποιο μέρος της οφειλής δεν είναι πραγματικό ή αν επιβλήθηκε μέσω προσαυξήσεων χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.