Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Άγνωστοι διέρρηξαν και έκλεψαν εικόνες και το παγκάρι του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στον Πωγωνίσκο Πωγωνίου

Όπως καταγγέλθηκε χθες, άγνωστοι διέρρηξαν την πόρτα του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στον Πωγωνίσκο και αφαίρεσαν  δύο ξύλινες εκκλησιαστικές εικόνες, μία ελαιογραφία, ενώ διέρρηξαν και το παγκάρι απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Η ίδια εκκλησία είχε αποτελέσει και πριν ένα περίπου χρόνο στόχο διαρρικτών, οι οποίοι τότε είχαν κλέψει δύο ξύλινες εικόνες, ένα χειροποίητο υφαντό, δύο ελαιογραφίες, ιερατικά άμφια και χρηματικό ποσό από το παγκάρι.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Λήψη μέτρων για μείωση εκπομπών από εστίες θέρμανσης

Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στην πόλη των Ιωαννίνων, το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου των 100μg/m3 συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10 – PM10).
Επειδή είναι πιθανόν να υπάρξει και τις επόμενες ημέρες διατήρηση των υψηλών τιμών, συστήνεται για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α. η λήψη των βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών καύσης που περιλαμβάνουν:

Αποκατάσταση κυκλοφορίας στην 34η επ. οδό Π.Ε. Ιωαννίνων προς το Κεφαλοβρύσο Πωγωνίου

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του τοίχου αντιστήριξης επί της 34ης επαρχιακής οδού εντός της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλοβρύσου Πωγωνίου και αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αρετή Πωγωνίου: Συνελήφθησαν σε «μπλόκο» δύο έμποροι ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν πάνω από -26- κιλά κάνναβης μέσα σε αυτοκίνητο

Σήμερα (21-12-2015) νωρίς το πρωί, στην Αρετή Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 55χρονος ημεδαπός και ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος δράστης με συνοδηγό τον 45χρονο και μετά από έρευνα, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν έξι δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -26- κιλών και -650- γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 45χρονος αλλοδαπός στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, μία μη νόμιμη μετανάστρια

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, μία μη νόμιμη μετανάστρια
Συνελήφθη, σήμερα (21-12-2015) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 35χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μία ομοεθνή του, ηλικίας 29 ετών, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας. 

Επιβολής προστίμου 150 ευρώ για όσους δεν περνούν από ΚΤΕΟ

Παρά το γεγονός πως έχουν απομείνει μόλις 10 ημέρες για έλευση της νέα χρονιάς ο ρυθμός ελέγχων στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας χαρακτηρίζεται υποτονικός καθώς πάνω από 1,5 εκατ. οχήματα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο και κινδυνεύουν πλέον άμεσα από την επιβολή του προστίμου των 150 ευρώ.
Η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως που ορίζει την διαδικασία και τον τρόπο πληρωμής του προστίμου των 150 ευρώ για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν περνάνε από ΚΤΕΟ.
Σύμφωνα την απόφαση, ο χρόνος επιβολής του προστίμου των 150 ευρώ ορίζεται η επόμενη μέρα της συμπλήρωσης του εκπρόθεσμου ελέγχου ανεξαρτήτως του χρόνου διενέργειας της διασταύρωσης και της έκδοσης της πράξης και το πρόστιμο οφείλεται ακόμη και αν μέχρι τη βεβαίωσή του στη φορολογική διοίκηση έχει διενεργηθεί περιοδικός τεχνικός έλεγχος στα οχήματα.
Ο εντοπισμός των οχημάτων χωρίς ΚΤΕΟ στα οποία θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 150 ευρώ θα πραγματοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΑΣΛΕ) του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά από επεξεργασία στα παρακάτω ηλεκτρονικά αρχεία:

Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές στα ΑΕΙ

Αυτά προβλέπει, μεταξύ πολλών άλλων, το νέο σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των ΑΕΙ, το οποίο εντός των ημερών θα τεθεί προς διαβούλευση προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή.
Στο μεταξύ όμως τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας καταρρέουν και δηλώνουν ότι με τη νέα χρονιά δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και γι΄ αυτό ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει για το 2016- με την 1η Τροποποίηση του Κρατικού Προϋπολογισμού- επιχορήγηση τουλάχιστον ίση με εκείνη του 2014.
Το Σάββατο οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου τους, ενημέρωσαν για όλα αυτά τα ζητήματα τον υπουργό Παιδείας, ενώ ο κ. Φίλης τους παρέδωσε και το σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ προκειμένου να το μελετήσουν και να κάνουν τις προτάσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει.
Το σχέδιο νόμου, επί της ουσίας επαναφέρει πάρα πολλές ρυθμίσεις οι οποίες είχαν καταργηθεί και ρυθμίζει τα θέματα που αφορούν τις πρυτανικές εκλογές και τη γενικότερη λειτουργία των ΑΕΙ.
Ο νέος νόμος προβλέπει ότι τα Συμβούλια των ιδρυμάτων (στα οποία συμμετείχαν πανεπιστημιακοί διεθνούς κύρους) δεν θα έχουν ισχυρή θέση μέσα στα ιδρύματα και θα λειτουργούν μόνο συμβουλευτικά.
Ενδιαφέρον έχουν και οι ρυθμίσεις που αφορούν τους φοιτητές και οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν τα εξής:

Ο Σύλλογος Σκιαδιωτών Λάκκας Σουλίου Πρεβέζης διοργανώνει εκδήλωση ηπειρώτικου ανταμωματος και κοπής πίτας, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και ώρα 21:30 στο κέντρο ''Αγρίμια'' (Λιοσίων 9 & Μάγερ, Αθήνα)

Ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Σκιαδιωτών Λάκκας Σουλίου Πρεβέζης και το Δ.Σ. σας προσκαλεί στην ετήσια κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και ώρα 21:30 στο κέντρο ΑΓΡΙΜΙΑ (Λιοσίων 9 & Μάγερ, Αθηνα).
Στο Τραγούδι οι Γιαννης Καψάλης, Γιώτα Γρίβα, Τζένη Κατσίγιαννη, Μαρίνα Λαζαράκη, Κώστας Αντωνίου και Νίκος Σιώλας και στο κλαρίνο οι Μάκης Τσίκος και Νεκτάριος Κοκκώνης.

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, ανέδειξε για άλλη μια φορά, το Σάββατο το μεσημέρι 19 Δεκεμβρίου 2015, το κοινωνικό της έργο, στο ''Γεύμα αγάπη'', που διοργάνωσε στην κεντρική πλατεία Αχαρνών

Το  Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, το μεσημέρι, διοργανώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου το ''Γεύμα Αγάπης'', της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, που παρέθεσε στον χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Βλασίου Αχαρνών, στην κεντρική πλατεία, με τη συνεργασία και άλλων πολιτιστικών αποδημικών συλλόγων της περιοχής και τον Δήμο Αχαρνών.
 Και επειδή κάθε δράση και προσφορά των Ηπειρωτών όπου γης, είναι ένα γεγονός και πανηγύρι συνάμα, έτσι μετά την προσφορά-διανομή φαγητού, ακολούθησε γνήσιο ελληνικό και ηπειρώτικο γλέντι με χορούς, από τα χορευτικά των αποδημικών συλλόγων, που είχαν συνδράμει στο ''Γεύμα Αγάπης'' την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών.

Το εφηβικό χορευτικό της Ε.Η.Α. ενθουσίασε τον κόσμο που παραβρέθηκε σήμερα στην πλατεία των Αχαρνών και παρουσίασε χορούς της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
 Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, στην Πρόεδρο Μελπομένη Καράλη και όλο το Δ.Σ., τις γυναίκες μέλη που προμηθεύτηκαν και παρασκεύασαν τα φαγητά που προσφέρθηκαν και τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης και χοροδιδάσκαλο Φάνη Μεντή, που είχε τον γενικό συντονισμό, εκ μέρους του Ηπειρώτικου Συλλόγου, της εκδήλωσης.
Πέραν του Δημάρχου Αχαρνών Δημήτρη Κασσαβού και πολλών Δημοτικών Συμβούλων, στο ''Γεύμα Αγάπης'' της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, τιμώντας και στηρίζοντας  τη δράση αυτή, παρέστη ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής.
Ακόμη συμμετείχε η Ηπειρώτισσα παιδίατρος και πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο  των εθνικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Κατερίνα Καράλη, της οποίας η κοινωνική προσφορά και έργο στη Βόρεια Αττική είναι μεγάλο και αναγνωρίσιμο από τους κατοίκους της περιοχής.
 Θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών. 
Άξιοι όλοι τους. 

Πέρδικα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν πέντε άτομα για διοργάνωση και συμμετοχή σε διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ, παιγνιόχαρτα και μάρκες

Συνελήφθησαν, σήμερα (20-12-2015) μετά τα μεσάνυχτα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, πέντε άτομα, για παράνομο «τζόγο» εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ).
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν ένας 36χρονος, υπεύθυνος του καταστήματος και τέσσερα ακόμα άτομα, τρεις ημεδαποί ηλικίας 36, 56 και 34 ετών καθώς και ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διενέργεια και συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια, ενώ ο 42χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται.
Ειδικότερα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος, υπεύθυνος του καταστήματος, είχε διοργανώσει και συμμετείχε ως «dealer» στο απαγορευμένο παίγνιο «texas poker» σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, στο οποίο συμμετείχαν ως παίκτες οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες.
Για την συμμετοχή στο παράνομο παιχνίδι καταβάλλονταν από του παίκτες χρηματικά ποσά που αντιστοιχούσαν σε ανάλογης αξίας μάρκες.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
ένα τραπέζι, ειδικά διαμορφωμένο για διενέργεια χαρτοπαιγνίων
το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ
τριακόσιες (300) μάρκες διαφόρων χρωμάτων
μία (1) μάρκα που έφερε την επιγραφή dealer
μία τράπουλα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΝΔ: Δεύτερος γύρος για την προεδρία μεταξύ Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη στις 10 Ιανουαρίου

Σε δεύτερο γύρο για την προεδρία μεταξύ Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη στις 10 Ιανουαρίου οδεύει η Νέα Δημοκρατία, μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.
Ο αριθμός των ψηφοφόρων άγγιξε τα 400.000 άτομα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των γαλάζιων στελεχών.

Από την ροή των αποτελεσμάτων πρώτος έρχεται ο κ. Μεϊμαράκης, δίχως όμως να πιάνει το 50% που θα του χάριζε την απευθείας εκλογή.
Ωστόσο, πιθανολογείται ότι το τελικό ποσοστό του πρώην προέδρου θα ξεπερνά το 40%.
Στη δεύτερη θέση έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το ποσοστό του να πλησιάζει το 30%.
Στην τρίτη θέση ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης έρχεται τέταρτος με μονοψήφιο ποσοστό.

Τα αποτελέσματα στα εκλογικά τμήματα του Πωγωνίου:
Εκλογικό Τμήμα Καλπακίου:
Ψήφισαν 167
Άκυρα 3
Λευκά 0
Έγκυρα 164
Μεϊμαράκης 64
Μητσοτάκης 19
Τζιτζικώστας 65
Γεωργιάδης 14

Εκλογικό Τμήμα Δελβινακίου:
Ψήφισαν 172
Άκυρα 1
Λευκά 2
Έγκυρα 169
Μεϊμαράκης 77
Μητσοτάκης 27
Τζιτζικώστας 58
Γεωργιάδης 7

Εκλογικό Τμήμα Κεφαλοβρύσου:
Ψήφισαν 129
Άκυρα 3
Λευκά 0
Έγκυρα 126
Μεϊμαράκης 27
Μητσοτάκης 24
Τζιτζικώστας 72
Γεωργιάδης 3

Εκλογικό Τμήμα Παρακαλάμου:
Ψήφισαν 93
Άκυρα 0
Λευκά 1
Έγκυρα 92
Μεϊμαράκης 45
Τζιτζικώστας 15
Μητσοτάκης 25

Γεωργιάδης 6

Άρτα: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος μπαρ, για μαστροπεία

Συνελήφθη, χθες (20-12-2015) τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστροπεία.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, σε βάρος μιας 35χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Ρουμανίας, υπαλλήλου του καταστήματος.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 40χρονος, ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια – μπαρ), προήγαγε στην πορνεία την 35χρονη αλλοδαπή, εργαζόμενη στο κατάστημα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.