Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΗ: Ένταξη 460.000 στο κοινωνικό τιμολόγιο και πάνω από 1 εκατ. οι διακανονισμοί καταναλωτών

Η ΔΕΗ με ανακοίνωση της, τονίζει ότι μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει πάνω από 1 εκατ. διακανονισμούς και έχει εντάξει πάνω από 460.000 καταναλωτές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Αυτό σημαίνει, ότι σχεδόν 2 εκατ. πολίτες πληρώνουν το ρεύμα με έκπτωση έως και 42% σε σχέση με τα υπόλοιπα νοικοκυριά υψηλότερου εισοδήματος.
Αναλυτικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί περιλαμβάνονται τα εξής:
•Σε περιόδους που επικρατούν ακραίες κλιματικές συνθήκες (βαρυχειμωνιά, καύσωνας, κλπ) ή κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, δεν κόβεται το ρεύμα σε κανέναν καταναλωτή.
•Δεν υλοποιούνται διακοπές ρεύματος σε πελάτες που έχουν οποιαδήποτε είδους εξάρτηση από μηχανικά μέσα.

20.000 δανειολήπτες μπορούν να πληρώσουν, αλλά κρύβονται πίσω από το νόμο

Στο μικροσκόπιο των τραπεζών βρίσκονται 20.000 δανειολήπτες που ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα και τα περιουσιακά στοιχεία για να αποπληρώνουν κανονικά το χρέος τους βρίσκουν καταφύγιο στο νόμο για την απαγόρευση των πλειστηριασμών.
Όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ» ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και προκλητικές περιπτώσεις πελατών οι οποίοι, ενώ έχουν καταθέσεις ή άλλα περιουσιακά στοιχεία δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, συνειδητά αποφεύγουν να πληρώσουν τα χρέη τους καλυπτόμενοι από το σημερινό νομικό καθεστώς.
Η κατηγορία αυτών των δανειοληπτών είναι ο πρώτος στόχος των τραπεζών, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, σε περίπτωση μερικής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών. 
Μάλιστα εκτιμάται ότι οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες θα σπεύσουν να αποπληρώσουν ή να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, δεδομένου ότι αναμένεται να εξαιρεθούν από την προστασία που υπάρχει σήμερα για την πρώτη κατοικία λόγω των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων τους.

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr 

Η Ιερά Μητρόπολις Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κόνιτσης διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στον πρωτομάστορα της Λευτεριάς Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Κονίτσης

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ποιοι εκλέγονται στο Συντονιστικό όργανο και ποιοι αντιπρόσωποι για την Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη

Στη συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Πωγωνίου το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στην Αρετή, εξελέγησαν για Συντονιστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ οι παρακάτω:
ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΠΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΡΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΦΩΤΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Αναπληρωματικοί:
ΚΟΛΩΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Αντιπρόσωποι για την Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη εξελέγησαν οι παρακάτω:
ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΠΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΡΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Αναπληρωματικοί:
ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΦΩΤΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

Στη λίστα με τις 11.000 απολύσεις και η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε

Ποιοι φορείς του Δημοσίου μπαίνουν «στο στόχαστρο»

Νέες λίστες απολύσεων από 12 υπουργεία και μία γενική γραμματεία βάζουν στη δίνη του κυκλώνα 25.000 δημοσίους υπαλλήλους σε 74 φορείς. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», στο στόχαστρο έχουν μπει 74 οργανισμοί από όλο το Δημόσιο από τους οποίους θα προκύψουν οι 11.000 απολύσεις.
Ο φορείς αυτοί είτε θα κλείσουν απευθείας με «ξαφνικό θάνατο»- κάτι που δεν φαίνεται πάντως να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες-  είτε θα συγχωνευτούν και οι εργαζόμενοι που θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες θα απολυθούν είτε θα υποστούν «στοχευμένη» μείωση προσωπικού, μετά από αξιολόγηση δομών και προσωπικού.
Πρόκειται για 18 φορείς του υπουργείου Υγείας με 2.949 υπαλλήλους, 10 φορείς του υπουργείου Παιδείας με 1.193 εργαζόμενους, 6 φορείς του υπουργείου Πολιτισμού με 783 εργαζόμενους, τρεις φορείς του υπουργείου Άμυνας με 728 εργαζόμενους, 2 φορείς του υπουργείου Εργασίας με 286 εργαζόμενους, τρεις φορείς του υπουργείου Ναυτιλίας με 129 υπαλλήλους, έναν φορέα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης με 66 υπαλλήλους, τη Γενική Γραμματεία ΜΜΕ με 252 υπαλλήλους, 12 φορείς του υπουργείου Υποδομών με 12.708 εργαζόμενους, 5 φορείς του υπουργείου Υποδομών με 2.085 εργαζόμενους, τρεις φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με 1.811 εργαζόμενους, επτά φορείς του υπουργείου Ανάπτυξης με 1.462 εργαζόμενους και τρεις φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος με 661 εργαζόμενους.
Αναλυτικά η λίστα

Γραμμενίτσα Άρτας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί γιατί έκλεψαν σιδερένια αντικείμενα και εργαλεία από πτηνοτροφική και κτηνοτροφική μονάδα

Κατελήφθησαν από αστυνομικούς να μεταφέρουν τα κλοπιμαία με όχημα

Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, χθες (03-12-2013) από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 22 και 18 ετών, γιατί είχαν φορτωμένα σε αυτοκίνητο, διάφορα σιδερένια αντικείμενα, τα οποία είχαν κλέψει από πτηνοτροφική και κτηνοτροφική μονάδα στη Γραμμενίτσα Άρτας.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι στη Γαβριά Άρτας, μετά από έλεγχο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε αγροτικό όχημα, που επέβαιναν οι ανωτέρω, διαπιστώθηκε να έχουν στην καρότσα του αυτοκινήτου διάφορα σιδερένια αντικείμενα και εξαρτήματα γεωργικών μηχανημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα κλοπιμαία, νωρίτερα την ίδια ημέρα, από πτηνοτροφική και κτηνοτροφική μονάδα στη Γραμμενίτσα Άρτας.
Τα κλεμμένα αντικείμενα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο διευκόλυνσης της κλοπής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Κομπότι Άρτας: Σύλληψη αλλοδαπών εμπόρων ναρκωτικών μετά από καταδίωξη

Κατασχέθηκαν πάνω από 21 κιλά κάνναβης, τα οποία είχαν κρυμμένα στο χώρο των αποσκευών και της ρεζέρβας του αυτοκινήτου

Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών δράσεων και ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, συνέλαβαν χθες (03-12-2013) αργά το απόγευμα σε «μπλόκο» στο Κομπότι Άρτας, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24 και 23 ετών, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο πάνω από (21) κιλά κάνναβης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και επιχείρησαν να το σταθμεύσουν, κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πλην όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.
Το καταδιωκόμενο όχημα ακινητοποιήθηκε τελικά, οπότε και συνελήφθησαν οι δύο δράστες ενώ διαπιστώθηκε ότι στην καμπίνα των αποσκευών και στο χώρο της ρεζέρβας, υπήρχαν είκοσι (20) συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (21.726) γραμμαρίων.
Πέραν του οχήματος και των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν επίσης δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (320) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σχέδια ανάπτυξης με πλάνο τριετίας από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ

Σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και μάρκετινγκ επενδύει η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ

Το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας για τα επόμενα τρία χρόνια, μέσα από τη διαρκή προσπάθεια αξιοποίησης των εμπορικών της δυνατοτήτων και του ονόματος που διαθέτει, κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά των γαλακτοκομικών, παρουσίασε η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.
Ένα χρόνο μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη γαλακτοβιομηχανία και μετά από αλλαγές που έχουν συντελεστεί σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής παραγωγικής διαδικασίας και του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΩΔΩΝΗ Tom Seepers, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Βιτάλης και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Κ. Ιωακειμίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν αναφέρθηκαν σε όλα τα ζητήματα της εταιρείας που συμπληρώνει τη φετινή χρονιά 50 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.
Στη συνέντευξη δόθηκαν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, καλύπτοντας και το παραμικρό κενό, που αφορά και στις προθέσεις της εταιρείας και στον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να κινηθεί το επόμενο διάστημα, τόσο σε σχέση με τους παραγωγούς, όσο και σε σχέση με τους άλλους μετόχους.