Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-4

Μία από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας του γνώρισε  ο ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες

Ο Λεβαδειακός πίεσε ψηλά και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του ΠΑΣ, ήταν ακίνδυνος και απρόσεκτος αμυντικά, με συνέπεια να υποστεί δίκαια μία από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας του  στους Ζωσιμάδες.
Στο 39΄ σέντρα του Κονέ, ο Τομάς πήρε την κεφαλιά κι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Νέα σέντρα ακριβείας του Κονέ, στο 43΄, ο Μάντζιος με μονοκόμματο σουτ διπλασίασε τα τέρματα του Λεβαδειακού.
Σέντρα του Ορτέγκα, στο 61΄ ο Μιλοσάβλιεβ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και με κοντινή προβολή νίκησε τον Βελλίδη γράφοντας το 0-3.
Στο 69΄ ο Μάντζιος εκμεταλλεύθηκε τα τραγικά αμυντικά λάθη, πέρασε τον Βελλίδη και διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα (61' Χαρίσης), Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Τσάβες, Ακόστα (61' Κοροβέσης), Ίλιτς, Μανιάς (83' Σαπαλίδης).
Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Γεωργιάδης, Κώτσιος, Τομάς, Μαχαίρας, Μιλοσάβλιεβ (72' Νικολακάκης), Ζιτό, Βούκσεβιτς (65' Γκόμες), Oρτέγκα, Κονέ, Μάντζιος (83' Σοτέλο)

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για κλάματα

Τεχνικό πρόγραμμα  παρωδία στο Δήμο Πωγωνίου

Δολιανά 02/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: AΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ-ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Χθες, 1η Δεκεμβρίου, έγινε η συζήτηση στο Δ.Σ. για τα τέλη ύδρευσης, φωτισμού και καθαριότητας και για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έτους 2015.
Για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος και τα μέλη της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. επιβεβαίωσαν όλα όσα ως Αντιπολίτευση αποκαλύπτουμε τόσο καιρό για την προχειρότητα, την ανακολουθία, την απαξίωση, τις πρακτικές και τις αντιλήψεις ως προς την λειτουργία της Διοίκησης και των θεσμών. Συγκεκριμένα:
Πρώτον, όσον αφορά τα τέλη, 3 ημέρες πριν, 28 Νοέμβρη, στην Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ψηφίστηκε η Απόφαση για τα τέλη έτους 2015, η οποία, όπως ο Νόμος ορίζει, αποτελεί εισήγηση για αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ. Προς έκπληξη όλων όμως, αυθαίρετα, παράνομα και πρωτότυπα η εισήγηση του κ. Καψάλη και της Παράταξής του στο Δ.Σ. ήταν διαφορετική από αυτήν της Οικονομικής Επιτροπής, όπου ο ίδιος είναι Πρόεδρος και είχε ψηφίσει.

Τα Ηπειρωτικά αγροτικά προϊόντα "κέρδισαν" τις εντυπώσεις στη Διεθνή Έκθεση FoodandLife του Μονάχου Γερμανίας

Σημαντικό βήμα προώθησης Ηπειρωτικών προϊόντων στην αγορά της Γερμανίας έγινε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση FoodandLife, που πραγματοποιήθηκε από 26 έως 30 Νοεμβρίου στο Μόναχο.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν η μοναδική από την Ελλάδα που μετείχε φέτος στη συγκεκριμένη Διεθνή Έκθεση οργανώνοντας και φιλοξενώντας στο περίπτερό της 17 επιχειρήσεις.
Η FoodandLife απευθύνεται σε επισκέπτες που επιθυμούν να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, να ενημερωθούν για τις νέες γαστρονομικές τάσεις και να αγοράσουν απευθείας τρόφιμα από τους εκθέτες. Παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα σύναψης εμπορικών συμφωνιών.

Συνάντηση γυναικών με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας

Απόψεις για την καθημερινότητά τους, τις υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψουν λόγω των πολλαπλών τους ρόλων, τους διαρκείς αγώνες στους οποίους έχουν επιδοθεί για να διακριθούν στην επαγγελματική τους διαδρομή αντάλλαξαν γυναίκες από διαφορετικούς πολιτικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους.
 Αφορμή για τη συνάντησή τους αυτή το μεσημέρι της Κυριακής (30/11/2014), στάθηκε η πρόσκληση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυς Ευταξά που ανέλαβε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Ήπειρο της Γενικής Γραμματέας Ισότητας Βάσως Κόλλια.

Υπόμνημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην Κυβέρνηση, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μετόχων Εξαγοράς Κτημάτων Δολιανών Ιωαννίνων

Αριθ. πρωτ.: 2563         Αθήνα 2-12-2014
ΠΡΟΣ
Tον Υπουργό Οικονομικών
κ. Γκίκα  Χαρδούβελη 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
      Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ως συνισταμένη τετρακοσίων πενήντα και πλέον πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων της Ηπειρωτικής Αποδημίας έχει ταχθεί εναντίον του ΕΝΦΙΑ που ψήφισε η Βουλή και εφαρμόζει η Κυβέρνηση σε συνέχεια του «χαρατσιού» που εισπράττονταν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ γιατί τον θεωρεί άδικο,  ληστρικό και  παράνομο γι΄ αυτό και επιζητεί την κατάργησή του.
Επισημαίνουμε ότι από της εφαρμογής του η οργάνωσή μας γίνεται  δέκτης πολλών και έντονων καθημερινών  διαβημάτων από απόδημους Ηπειρώτες για την κατάργηση του.
     Με το νέο δυσβάσταχτο χαράτσι πέραν του ότι φορολογείται άγρια το πατρογονικό σπίτι που κληρονόμησαν οι απόδημοι από τους παππούδες και τους γονείς τους ή που προτίμησαν να κτίσουν στο χωριό τους με χίλιες στερήσεις για να μην αποκοπούν από τις ρίζες τους,  φορολογείται άγρια και ο μοναδικός στη Χώρα μας  ιδιότυπος Αγροτικός Συνεταιρισμός Μετόχων Εξαγοράς Κτημάτων της τοπικής Κοινότητας Δολιανών Ιωαννίνων με μεγάλο κοινωνικό ρόλο και πλούσια κοινωνική προσφορά αφού από της ιδρύσεώς του το έτος 1912 ουδέποτε διένειμε κέρδη στους μεριδιούχους αλλά το οποιοδήποτε πλεονάζον έσοδο το διέθετε σε κοινωφελείς σκοπούς (για τις ανάγκες του Σχολείου, για τη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π).

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή καλωδίων χαλκού στην Επαρχιακή Οδό Κορωνησίας-Άρτας

Συνελήφθησαν, χθες (02-12-2014) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά, ένας 49χρονος άνδρας και μία 38χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή καλωδίων χαλκού.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, λίγο πριν τη σύλληψή τους, αφαίρεσαν από κολώνες φωτισμού που βρίσκονται στην Επαρχιακή Οδό Κορωνησίας-Άρτας (στο ύψος της Ανέζας Άρτας), καλώδια, συνολικού μήκους περίπου (150) μέτρων, με σκοπό την ιδιοποίηση του χαλκού και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους από την πώληση του.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες στο Κομπότι Άρτας, να μεταφέρουν τα κλοπιμαία με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 49χρονου και τους συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω.
Τα προαναφερόμενα καλώδια κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν σε αρμόδιο υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ενώ επιπλέον, κατασχέθηκαν και εργαλεία κοπής.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να εξακριβωθεί η εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

Η Ήπειρος μετράει τις «πληγές» της από την σφοδρή κακοκαιρία

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκάλεσαν στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν την Ήπειρο από χθες  το μεσημέρι.
Οι Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής δέχτηκαν δεκάδες  κλήσεις για παροχή βοηθείας, άντληση υδάτων, κοπή δέντρων.
Ανεμοστρόβιλος έπληξε νωρίς χθες το απόγευμα τις Εργατικές Κατοικίες της Βρυσούλας, ξήλωσε από  όρχο οχημάτων του στρατοπέδου Βελισσαρίου ξύλα και λαμαρίνες που άρχισαν να πέφτουν με δύναμη πάνω σε στέγες, μπαλκόνια σπιτιών και σε αυτοκίνητα.
Ξεριζώθηκαν δέντρα που παρέσυραν κολώνες του δικτύου της ΔΕΗ και βυθίζοντας στο σκοτάδι την ευρύτερη περιοχή.
Μεγάλες οι ζημιές και στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ «Στάθης Τσανακτσής» στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων.
Ξηλώθηκε η περίφραξη, ενώ ζημιές υπάρχουν σε πάγκους, κερκίδες,  με αποτέλεσμα να καθίσταται αμφίβολη η δυνατότητα χρήσης του.
Κατολίσθηση σημειώθηκε στην Εγνατία οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου της Τυριάς, με αποτέλεσμα να κλείσει η δεξιά λωρίδα.
Λάσπες και νερά σκέπασαν την παραλιακή οδό στην Ηγουμενίτσα.
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός κτηνοτρόφου, ο οποίος εγκλωβίστηκε από την ΕΜΑΚ στο Καβαλάρι μαζί με το κοπάδι του.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Τσίμοβο, όπου έγινε η αποκατάσταση από συνεργεία της Περιφέρειας, όπως επίσης προβλήματα κατολισθήσεων προέκυψαν στο Δίστρατο και το Μαυρολάγκαδο.

Μισθοί βάσει αξιολόγησης στο δημόσιο

Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2016 και το κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι πως θα υπάρχει απόλυτη σύνδεση των αποδοχών με την αξιολόγηση.
Συγκεκριμένα, βάσει σχεδίου, προβλέπονται νέοι εισαγωγικοί μισθοί για τους νεοπροσλαμβανόμενους από 1/1/2015, σταδιακή κατάργηση της αποκαλούμενης προσωπικής διαφοράς από 1/7/2015, καθώς και «κούρεμα» των οδοιπορικών, των υπερωριών και των εκτός έδρας.
Όπως αναφέρει και η «Ημερησία», από τους συνολικά 66.000 δημοσίους υπαλλήλους που συνεχίζουν από το 2012 μέχρι και σήμερα να λαμβάνουν την προσωπική διαφορά, οι 15.000 είναι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Ποιοι εργαζόμενοι θα πληγούν περισσότερο

Αγριογούρουνα προσβλήθηκαν από ίκτερο στην Ήπειρο

Ο υπερπληθυσμός των αγριόχοιρων που παρατηρείται στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια, έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους αγρότες εξαιτίας των ζημιών που προκαλούν στις καλλιέργειες. Ωστόσο «πονοκέφαλο» αποκτούν τώρα και οι κυνηγοί καθώς διαπιστώνεται ότι ζώα έχουν προσβληθεί από ίκτερο.
Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, όταν κυνηγοί που θήρευσαν αγριόχοιρο, διαπίστωσαν κατά τη σφαγή αλλοίωση στα όργανά του. 
Ενημερώθηκε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ο οποίος και μετέφερε τον αγριόχοιρο στην Κτηνιατρική Διεύθυνση της Περιφέρειας για την εξέτασή του.

Υποδειγματική η λειτουργία του ΕΚΑΒ σε Γιάννενα - Δολιανά

Θέση για τις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή στον τηλεοπτικό Σταθμό ΑΛΦΑ, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδης σχετικά με τις αποσπάσεις προσωπικού από την Ήπειρο και τη διαμάχη του με τον Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη, παίρνει με χθεσινή του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. 7ης Περιφέρειας.
Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «ανακρίβειες και αιχμές» προς τους εργαζόμενους- διασώστες των παραρτημάτων Ιωαννίνων και Δολιανών», αναφέροντας ότι από τον Απρίλιο και μέχρι σήμερα μετακινούνται ανελλιπώς υπάλληλοι, τόσο για την κάλυψη αναγκών σε Κέρκυρα- Λευκάδα, όσο και σε άλλες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδος Νάξο, Ρόδο, Σύρο κλπ.
Στη συνέχεια το Σωματείο εξηγεί ότι  το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας είχε επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη, στον  οποίο έθεσε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τις μετακινήσεις, τονίζοντας ότι προς τιμή του, ήταν ο μόνος που αντέδρασε και τους συμπαραστάθηκε στις παράλογες και αυστηρές απαιτήσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας. 

Επίσκεψη του Συλλόγου Φιλίας Ελλάδας-Ιταλίας στην «Κιβωτό του Κόσμου» στην Πωγωνιανή, την Κυριακή 7 Δεκέμβρη

Ο Σύλλογος Φιλίας Ελλάδας-Ιταλίας του Νομού Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει μία επίσκεψη στην Πωγωνιανή την Κυριακή 7 Δεκέμβρη, συγκεκριμένα, στη «Κιβωτό του Κόσμου» προσφέροντας μία οικονομική ενίσχυση για την διαμόρφωση μίας αίθουσας μελισσοκομίας και ελαιόλαδο για μαγειρική χρήση.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σ’ αυτή την πρωτοβουλία μπορεί να προσφέρει μία οικονομική αρωγή ή ελαιόλαδο, καλώντας στα ακόλουθα τηλέφωνα τον κ. Μπιάνκο Γουλιέλμο για μία καλύτερη συνεννόηση:
Τηλ.: 26510 39 771.  Κιν.: 6986743607.
Η αναχώρηση για την Πωγωνιανή είναι προγραμματισμένη στις 9:30 το πρωί της Κυριακής 7 Δεκέμβρη, απέναντι από τον κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ενώ η συνάντηση με τα μέλη και με τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου είναι στις 11:00 το πρωί.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Ο χρόνος των Μνημονίων τελειώνει»

Μια συζήτηση του βουλευτή της Ν.Δ. στη Β’ περ. Θεσσαλονίκης, τ. υπουργού και Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Θεόδωρου Καράογλου με τον επ. καθηγητή Θ. Κουτρούκη.
Καθώς η χώρα βρίσκεται στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της για την επόμενη φάση της χρηματοδοτικής της στήριξης μια συζήτηση για την οικονομική πολιτική και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας αποκτά πάντα ιδιαίτερη αξία. Στο κείμενο που ακολουθεί ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου συζητά με τον πανεπιστημιακό Θ. Κουτρούκη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την εποχή μετά τα Μνημόνια, τη διαχείριση του δημόσιου χρέους και τα διακυβεύματα της χρονιάς που έρχεται. 

Ραδιοσυχνότητες και FRAXEL LASER στη διάθεση της ομορφιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη διάθεση της ομορφιάς και της αναζωογόνησης του δέρματος επιστρατεύει η δερματολογία τις ραδιοσυχνότητες RF  και τofraxellaser!
Ανανεωμένοι, όμορφοι και με ανεβασμένη διάθεση μπορούμε να κάνουμε γιορτές και να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο χάρη στην  Καινοτόμο Ελάχιστα Επεμβατική Θεραπεία  με  ραδιοσυχνότητες RF,  η οποία αναζωογονεί το δέρμα, βελτιώνοντας την ελαστικότητά του.
«Η θεραπεία µεMicro Νeedling RF διεγείρει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του οργανισμού μέσω της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, αναπλάθοντας το κατεστραμμένο δέρμα κάνοντάς το να δείχνει ξανά λαμπερό και υγιές»τονίζει  η δερματολόγος-αφροδισιολόγος  Δρ. Θεοδώρα Φατσέα και προσθέτει:
«Η νέα θεραπεία µε ραδιοσυχνότητες  ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης του δέρματος, τις κηλίδες, τις ρυτίδες, τις ραγάδες, τις ουλές ακμής, τη χαλάρωση του δέρματος προσώπου και σώματος».