Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή καλωδίων χαλκού στην Επαρχιακή Οδό Κορωνησίας-Άρτας

Συνελήφθησαν, χθες (02-12-2014) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά, ένας 49χρονος άνδρας και μία 38χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή καλωδίων χαλκού.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, λίγο πριν τη σύλληψή τους, αφαίρεσαν από κολώνες φωτισμού που βρίσκονται στην Επαρχιακή Οδό Κορωνησίας-Άρτας (στο ύψος της Ανέζας Άρτας), καλώδια, συνολικού μήκους περίπου (150) μέτρων, με σκοπό την ιδιοποίηση του χαλκού και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους από την πώληση του.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες στο Κομπότι Άρτας, να μεταφέρουν τα κλοπιμαία με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 49χρονου και τους συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω.
Τα προαναφερόμενα καλώδια κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν σε αρμόδιο υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ενώ επιπλέον, κατασχέθηκαν και εργαλεία κοπής.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να εξακριβωθεί η εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.