Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση γυναικών με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας

Απόψεις για την καθημερινότητά τους, τις υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψουν λόγω των πολλαπλών τους ρόλων, τους διαρκείς αγώνες στους οποίους έχουν επιδοθεί για να διακριθούν στην επαγγελματική τους διαδρομή αντάλλαξαν γυναίκες από διαφορετικούς πολιτικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους.
 Αφορμή για τη συνάντησή τους αυτή το μεσημέρι της Κυριακής (30/11/2014), στάθηκε η πρόσκληση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυς Ευταξά που ανέλαβε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Ήπειρο της Γενικής Γραμματέας Ισότητας Βάσως Κόλλια.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι βουλευτίνες Άννα Ασημακοπούλου και Όλγα Γεροβασίλη, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Αναστασία Γιογλή, η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΛΕΠΑΠ Νατάσα Μπέγκα, η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Νίκη Αγνάντη, η σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ιωαννίνων Ευαγγελία Πανάγου, οι δημοσιογράφοι Αγνή Βραβορίτου, Βάσω Σκουλίκα και Βίλιαν Στασινού.
Όλες τους κατέθεσαν τα προσωπικά τους βιώματα και τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από τη διαδρομή τους στις θέσεις που κατέχει η κάθε μια τους για να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως πολλά από τα στερεότυπα παραμένουν καθώς είναι κοινωνικά ανεκτά και σε αρκετές περιπτώσεις αποδεκτά και από τις ίδιες τις γυναίκες. Θα πρέπει λοιπόν, για να εξαλειφθούν τα στερεότυπα και η ισότητα να μη μένει ως μια θεωρητική έννοια οι γυναίκες να αναλάβουν και πάλι δράση ξεκινώντας από το οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον. Έχοντας πάντα στο μυαλό τους πως η ισότητα έχει να κάνει με τις ίσες ευκαιρίες, την ίδια αντιμετώπιση, μέσα όμως από τη διαφορετικότητα των δύο φύλων. Γιατί τα δύο φύλα δεν είναι άνισα αλλά διαφορετικά. 


ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr