Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Υποδειγματική η λειτουργία του ΕΚΑΒ σε Γιάννενα - Δολιανά

Θέση για τις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή στον τηλεοπτικό Σταθμό ΑΛΦΑ, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδης σχετικά με τις αποσπάσεις προσωπικού από την Ήπειρο και τη διαμάχη του με τον Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη, παίρνει με χθεσινή του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. 7ης Περιφέρειας.
Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «ανακρίβειες και αιχμές» προς τους εργαζόμενους- διασώστες των παραρτημάτων Ιωαννίνων και Δολιανών», αναφέροντας ότι από τον Απρίλιο και μέχρι σήμερα μετακινούνται ανελλιπώς υπάλληλοι, τόσο για την κάλυψη αναγκών σε Κέρκυρα- Λευκάδα, όσο και σε άλλες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδος Νάξο, Ρόδο, Σύρο κλπ.
Στη συνέχεια το Σωματείο εξηγεί ότι  το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας είχε επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη, στον  οποίο έθεσε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τις μετακινήσεις, τονίζοντας ότι προς τιμή του, ήταν ο μόνος που αντέδρασε και τους συμπαραστάθηκε στις παράλογες και αυστηρές απαιτήσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας. 

Αποκαλύπτει επίσης το Σωματείο, ότι για την ενέργεια αυτή ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κάλεσε σε απολογία τα μέλη της Διοίκησής του, ενώ σε επίσκεψη που ακολούθησε προ δύο εβδομάδων στην Αθήνα δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για το έργο και τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας, με τον Πρόεδρο να συγχαίρει το παράρτημα, το οποίο χαρακτήρισε πρότυπο για όλη την Ελλάδα,  ζητώντας μάλιστα συγνώμη για όλη την αναστάτωση που προκλήθηκε.
Καταλήγοντας, καταλογίζει διγλωσσία στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, θέτοντας μεταξύ άλλων το ερώτημα, «αν θέλει μια υπηρεσία να εξυπηρετεί τον Πολίτη στις δύσκολες αυτές εποχές και να απολαμβάνει ευχαριστίες ή μια υπηρεσία που να ταλαιπωρεί και να δέχεται καταγγελίες».


ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr