Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τους βοσκότοπους

"Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, ήταν η πρώτη που εντόπισε το μείζον πρόβλημα που έχει προκληθεί με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων και εδώ και πολλές εβδομάδες καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, για να αρθεί η αδικία που υπάρχει για εκατοντάδες κτηνοτρόφους μας". Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χαιρετισμό του  σε ετήσια εκδήλωση των κτηνοτρόφων που έγινε την Τετάρτη στην Αγία Τριάδα Φιλιατών.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση η μονάδα Α.Σ.Α. της Περιφέρειας Ηπείρου

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα - και το πιο ουσιαστικό - για την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) της Περιφέρειας Ηπείρου, έγινε με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη" .
Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 21.585.000 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο ανώτατο δυνατό ποσό χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, ήτοι 60%, και το οποίο η Περιφερειακή Αρχή διεκδικούσε και επέτυχε. Την ερχόμενη εβδομάδα, με την τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας (άνοιγμα οικονομικών προφορών), θα αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου, το οποίο - σύμφωνα με την απόφαση του Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος- θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Έλεγχοι με ρυθμούς χελώνας στις μεγάλες λίστες φοροδιαφυγής

«Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τους ελέγχους εξονυχιστικά και με τους κατά το δυνατόν γρηγορότερους ρυθμούς». Η συγκεκριμένη απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών δόθηκε στις 14 Αυγούστου σε ερώτημα βουλευτών της ΔΗΜΑΡ που ζητούσαν να μάθουν την πορεία και τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων στις περίφημες λίστες φοροδιαφυγής.
Το απογοητευτικό όμως είναι ότι σχεδόν η ίδια απάντηση δίνεται τα τελευταία τρία χρόνια, αποδεικνύοντας πως οι υποσχέσεις για ελάφρυνση των υπερφορολογημένων νοικοκυριών μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής αποτελεί κενό γράμμα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ: «Η διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, συνδεδεμένη με την οικονομία του τουρισμού του περιβάλλοντος και του πολιτισμού»

Την πεποίθηση ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την «βαριά βιομηχανία» της χώρας, εκφράζει ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα κ. Σταύρος Μπένος σε πρόσφατο άρθρο του, επιχειρώντας να συνδέσει την ανάδειξη των μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την χώρα με την πραγματική ζωή και την τοπική οικονομία.
Ως σημείο αναφοράς για την επίτευξη του στόχου αυτού ο κ. Μπένος αναφέρει την πολιτιστική διαδρομή με επίκεντρο τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου η οποία συνδέει την προστασία και την ανάδειξη των μνημείων αυτών με την οικονομία του τουρισμού του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. 

Ποιοι δικαιούνται επίδομα 400 ευρώ το μήνα

Έτοιμη είναι η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος του καταβαλλόμενου ποσού, αλλά και η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».
Το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.
Για παράδειγμα διαμορφώνεται στα 400 ευρώ τον μήνα (4.800 τον χρόνο) για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα που δεν έχει άλλα εισοδήματα.
Οι δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί το μέτρο θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
Άμεση εφαρμογή θα γίνει από τον Σεπτέμβριο σε 13 δήμους και σε όλη την Ελλάδα από τον νέο χρόνο.

Σχέδιο για νέο κούρεμα στις συντάξεις έως και 30%!

Νέα πρόταση - βόμβα για τις ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

 Σε εξέλιξη φέρεται να είναι σκληρή διαπραγμάτευση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα για το ύψος των συντάξεων στο μέλλον.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ημερησίας του Σαββάτου», σε περίπτωση που οι απαιτήσεις των εκπροσώπων της τρόικας περάσουν τότε αναμένεται μεγάλο «τσεκούρι» στις αποδοχές χιλιάδων συνταξιούχων. Συγκεκριμένα, η τρόικα θέτει στο τραπέζι την εξάλειψη των... επιδοτήσεων - «μπόνους» που προσαυξάνουν τις συντάξεις δημιουργώντας ισχυρό αντικίνητρο ασφάλισης.
Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται τον Οκτώβριο να εκδώσει ειδική μελέτη για τις μη ανταποδοτικές παροχές ανά Ταμείο.

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου

Κυριακή 31 Αυγούστου
7:00: Καλπάκι (Αρχιερατική Θεία Λειτουργία)

12:00 Ορκωμοσία Δημάρχου Πωγωνίου

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μαξίμος θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων σε ενορίες του νομού.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, έχει ως εξής:
Δευτέρα 25 Αυγούστου
7:00: Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Άνω Πεδινών (Αρχιερατική Θεία Λειτουργία)
18:00: Αγιασμός ΕΠΣΗΠ
19:30: Ασπράγγελοι (Ορκωμοσία Δημάρχου Ζαγορίου)
Πέμπτη 28 Αυγούστου
19:30: Βαπτιστή (Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία)
Παρασκευή 29 Αυγούστου
7:00: Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Ανατολής (Αρχιερατική Θεία Λειτουργία)
19:00: Μηλιωτάδες (Αρχιερατικός Εσπερινός με Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο)
Σάββατο 30 Αυγούστου
7:00: Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου (Αγοράς) πόλεως Ιωαννίνων (Αρχιερατική Θεία Λειτουργία)
10:00: Ορκωμοσία Περιφερειάρχη Ηπείρου
13:00: Ορκωμοσία Δημάρχου Δωδώνης
19.30: Μηλιά Μετσόβου (Αρχιερατικός Εσπερινός)
Κυριακή 31 Αυγούστου
7:00: Καλπάκι (Αρχιερατική Θεία Λειτουργία)
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου (Βελλάς)
12:00 Ορκωμοσία Δημάρχου Πωγωνίου
19:30 Κορίτιανη (Αρχιερατικός Εσπερινός)
Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου (Αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους)
7:00: Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Αθανασίου (Αρχιερατική Θεία Λειτουργία)

Σε άλλες δύο (2) περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, εμπλέκεται ο 47χρονος αλλοδαπός, που συνελήφθη προχθές από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου

Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου που αφορά την αυτόφωρη σύλληψη 47χρονου υπηκόου Σερβίας, για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από το Μεσοπόταμο Πρέβεζας, προέκυψε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, η εμπλοκή του σε δύο (2) ακόμα περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο 47χρονος την 14-08-2014 διέπραξε επιπλέον τις παρακάτω κλοπές:
*στο Καναλλάκι Πρέβεζας, έκλεψε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε την 15-08-2014 εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, στο 216ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού.
*στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, αφαίρεσε από πρατήριο υγρών καυσίμων ένα τσαντάκι μέσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.