Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τους βοσκότοπους

"Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, ήταν η πρώτη που εντόπισε το μείζον πρόβλημα που έχει προκληθεί με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων και εδώ και πολλές εβδομάδες καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, για να αρθεί η αδικία που υπάρχει για εκατοντάδες κτηνοτρόφους μας". Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χαιρετισμό του  σε ετήσια εκδήλωση των κτηνοτρόφων που έγινε την Τετάρτη στην Αγία Τριάδα Φιλιατών.
Ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι χάρη στις έντονες πιέσεις που είχαν ασκηθεί και τη συνεργασία που υπήρξε με τον πρώην Υπουργό Αθ. Τσαυτάρη, αντιμετωπίστηκε το ζήτημα για το 2015 και μετέπειτα. "Υπάρχει όμως - συνέχισε -  το κενό για τα έτη 2013- 2014. Για ένα και πλέον μήνα αγωνιζόμαστε να πείσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις λύσεις που υπάρχουν, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα με τις μικρότερες απώλειες για τους κτηνοτρόφους.
Όπως εξήγησα και στον Υπουργό κ. Γ. Καρασμάνη, με τον οποίο τελικά κατάφερα να επικοινωνήσω, δεν μπορεί τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ ή ακόμη και του Υπουργείου να "φορτώνονται" στους κτηνοτρόφους και να διαλύεται στην ουσία η κτηνοτροφική παραγωγή".
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί τελικά να βρεθεί λύση που να καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων. "Δεν καταθέτουμε τα όπλα, συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωση όλων των πραγματικά δικαιούχων αποζημιώσεων, προσωρινά και έως ότου ολοκληρωθούν οι διαχειριστικές μελέτες για τους βοσκοτόπους οι οποίες θα "κουμπώνουν" με άλλες χρήσεις γης", πρόσθεσε.
Καταλήγοντας ανακοίνωσε ότι ζήτησε να υπάρξει κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργείων ΠΕΚΑ και Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να λυθεί με πραγματικούς και όχι με υποθετικούς όρους το ζήτημα που έχει προκύψει και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του 2012, όταν και το πρόβλημα "κρύφτηκε κάτω από τα χαλί", για να εμφανιστεί τα επόμενα χρόνια με μεγάλη ένταση και οδυνηρές επιπτώσεις για τους κτηνοτρόφους.
 
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr