Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Icap Group:Για πρώτη φορά στην ιστορία οι άνεργοι είναι περισσότεροι από εκείνους που έχουν δουλειά!

- 120.000 λιγότεροι οι απασχολούμενοι το 2010 σε σχέση με το 2009.

- Τα πράγματα γίνονται τραγικά το πρώτο τρίμηνο του 2011.
- Δεν υπάρχουν πλέον δουλειές για ανειδίκευτους.


Μειωμένος κατά 2,7% (120 χιλ. άτομα) εμφανίζεται ο μέσος αριθμός των απασχολούμενων το 2010 σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της Icap Group (με τη χρήση στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ) στην οποία επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά οι απασχολούμενοι είναι λιγότεροι από τους μη οικονομικά ενεργούς.


Ειδικότερα, το εργατικό δυναμικό των 5,01 εκατ. ατόμων της Ελλάδος αντιστοιχούσε στο 53,8% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας (άτομα ηλικίας > 15 ετών), ενώ ο αριθμός των απασχολουμένων, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 4,30 εκατ. άτομα (δ΄ τρίμηνο 2010) αντιστοιχεί στο 46,1% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας.
Από την άλλη πλευρά, 4,31 εκατ. άτομα (το 46,2% του παραγωγικού πληθυσμού) δεν είναι ενταγμένο στην αγορά εργασίας είναι δηλαδή οικονομικά μη ενεργό ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 η διαφορά διευρύνεται κι άλλο.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Ξέρουμε που πάμε»

Με τη φράση «θα τα καταφέρουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα, παρά την καταστροφολογία και την μιζέρια ορισμένων» ξεκίνησε την εισήγησή του στην κυβερνητική επιτροπή ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, όπου συζητήθηκε η τελική εκδοχή του μεσοπρόθεσμου, το οποίο θα κατατεθεί αργότερα σήμερα στη Βουλή καθώς και του πρώτου εφαρμοστικού νόμου.



«Η Κυβέρνηση μας έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ψήφος αυτή αποτελεί επιβεβαίωση της εντολής για τη συνέχιση της δύσκολης, εθνικής προσπάθειας, που ξεκινήσαμε πριν 20 μήνες. Μιας σκληρής μάχης για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση, προσθέτοντας τα εξής:
«Μάχη στο εσωτερικό, για να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας και να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες διψούν όλοι οι Έλληνες. Μάχη στην ΕΕ και διεθνώς για να διασφαλίσουμε την ομαλότητα στην πορεία της χώρας. Να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας και να καταστήσουμε διαχειρίσιμο το χρέος. Το συνολικό διεθνές περιβάλλον είναι σκληρό. Είναι ασταθές και συχνά αμήχανο. Αλλά ξέρουμε που πάμε. Υπάρχει συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο που εφαρμόζουμε μέχρι το 2013».


Και ο πρωθυπουργός κατέληξε ως εξής:
«Βρισκόμαστε σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Απόφασή μας είναι να εγγυηθούμε με κάθε τρόπο και εγγυόμαστε τη σταθερότητα της πορείας μας, την προοπτική της κοινωνίας μας και την ριζική αλλαγή της πατρίδας μας. Αυτή η απόφαση είναι αδιαπραγμάτευτη».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Συνολικά 175 εκατ. ευρώ για τους δήμους της χώρας

Με 175.250.485 ευρώ ενισχύει τους δήμους όλης της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης, για το μήνα Ιούνιο. Όπως αναφέρεται στην απόφαση τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν κατά προτεραιότητα για τη μισθοδοσία του προσωπικού.


ΠΡΕΒΕΖΑ: 6η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων και Φίλων της Παράδοσης

Το μεγάλο τριήμερο γεμάτο παραδοσιακή μουσική και χορό, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην αρχή του καλοκαιριού με τη συμμετοχή καταξιωμένων εισηγητών και μερικών από τους καλύτερους μουσικούς της χώρας μας.
Τα μαθήματα και η διαμονή θα γίνουν στο παραθαλάσσιο Κανάλι και τα δύο πανηγύρια στο λιμανάκι της Λυγιάς (με νησιώτικο ρεπερτόριο) και στην πέτρινη πλατεία της ορεινής Αηδονιάς (με στεριανό ρεπερτόριο).

Η διδασκαλία περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις:
1. Μεθοδολογική προσέγγιση των χορών της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) – Γιάννης Πραντσίδης
2. Διδακτική προσέγγιση των χορών της Κύθνου – Βασίλης Καρφής
3.Ο χορός και τα τραγούδια της Λαμπρής στο Ριζοβούνι Πρέβεζας – Κώστας Μήτσης με τη συμμετοχή ντόπιων
4.Τσάμικο και συρτό Ρούμελης: Η προσαρμογή του χορευτή στη μουσική και το τραγούδι – Αγγελική Καραγεώργου
5.Ο χορός και το τραγούδι στη Λέσβο – Γρηγόρης Γρηγορίου
6.Οι χοροί της Νέας Βύσσας Έβρου – Ελένη Φιλιππίδου


Πανηγύρια
Παρασκευή 1 Ιουλίου, στο Λιμανάκι της Λυγιάς, θα γλεντήσουμε με μουσική και χορούς από την Ήπειρο, Κυκλάδες, Βόρειο Αιγαίο, Δωδεκάνησα, Μικρά Ασία και Πόντο.


Σάββατο 2 Ιουλίου, στην πέτρινη πλατεία της Αηδονιάς μπροστά στην εκκλησία με μουσική και χορούς από την Ήπειρο, Θράκη, Μακεδονία, Ρούμελη και Θεσσαλία


Στα πανηγύρια οι γυναίκες των χωριών θα προσφέρουν Ηπειρώτικες πίτες.


Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Νίκος Φιλιππίδης (Κλαρίνο),
Βαγγέλης Δημούδης (Ούτι),
Τρύφωνας Παζαρέντζης (Ζουρνάς),
Σταύρος Παζαρέντζης (Ζουρνάς),
Γιώργος Παζαρέντζης (Νταούλι),
Φραγκίσκος Τζιωτάκης (Τσαμπούνα),
Κώστας Φιλιππίδης (Λαούτο),
Γιώργος Μαρινάκης (Βιολί),
Κώστας Μερετάκης (Κρουστά),
Δημήτρης Αλταντσίδης (Ακορντεόν),
Λευτέρης Ραφαηλίδης (Ποντιακή λύρα)


Τραγουδούν:
Παπαναστάσης (ιερέας),
Κατερίνα Παπαδοπούλου,
Βαγγέλης Δημούδης,
Σταυρούλα Δαλιάνη,
Κώστας Μήτσης,
Γιάννης Πραντσίδης,
Φραγκίσκος Τζιωτάκης,
Κώστας Φιλιππίδης,
Λευτέρης Ραφαηλίδης


Το Σάββατο στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα:
«Ελληνικός παραδοσιακός χορός: από το χοροστάσι στην αίθουσα διδασκαλίας και στη θεατρική σκηνή».


Κόστος συμμετοχής μόνο 120 ευρώ κατ’ άτομο που περιλαμβάνει: 2 διανυκτερεύσεις, συμμετοχή στα μαθήματα και στη συζήτηση, συμμετοχή στα δύο πανηγύρια, 2 βραδινά φαγητά, απεριόριστο κρασί, φάκελος με εισηγήσεις και πληροφοριακό υλικό.
Η βιντεοσκόπηση είναι ελεύθερη.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 10 Ιουνίου 2011 (λόγω μεγάλης συμμετοχής η ημερομηνία μπορεί να τροποποιηθεί, αν ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων καλυφθεί νωρίτερα).
Για τη συμμετοχή απαιτείται προκαταβολή 60 ευρώ ανά άτομο.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Γιάννης Αλεξίου Τηλ. 2310510901 και 6972622658 email: panigiris.gr@gmail.com
Κώστας Μήτσης Τηλ. 2106980695 και 6972972957 (19:00 – 23:00) email: mitsisk@gmail.com

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Κλειδώνουν τα μέτρα στο φορολογικό πακέτο

Αύξηση και όχι εξομοίωση του φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Νέο μοντέλο για την έκτακτη εισφορά με διεύρυνση των κλιμακίων.
Κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.


"Κλειδώνουν" σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου τα πρόσθετα φορολογικά μέτρα για το τρέχον έτος, τα οποία θα περιληφθούν στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης (όχι όμως στην εξομοίωσή της με το κίνησης), αναστολή του τέλους ακινήτων, κατάργηση της επιστροφής φόρου στους φορολογούμενους που συγκεντρώνουν αποδείξεις πάνω από το αφορολόγητο και παροχή κινήτρων για επαναπατρισμό κεφαλαίων.


Παράλληλα, γίνεται πιο ήπια η έκτακτη εισφορά, με διεύρυνση των κλιμακίων και προωθείται η επιβολή τέλους επιτηδεύματος σε ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.
Χθες ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε συσκέψεις με τους αναπληρωτές υπουργούς κ.κ. Φ. Σαχινίδη και Π. Οικονόμου, τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας με στόχο να υπάρξει πλήρης συμφωνία για τα νέα μέτρα.


Πιο αναλυτικά ο υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο τις ακόλουθες προτάσεις:
1.Ένα νέο μοντέλο εφαρμογής της έκτακτης εισφοράς με διεύρυνση των κλιμακίων και μείωση της επιβάρυνσης. Φορολογούμενοι με εισοδήματα από 12.000 έως και 25.000 ευρώ θα καταβάλουν για το σύνολο του εισοδήματος φόρο με συντελεστή 1%.
Αρχικά το πρώτο κλιμάκιο έφθανε στις 20.000 ευρώ.
Για παράδειγμα ο φόρος για εισόδημα 24.000 θα ανέλθει στα 240 ευρώ.
Από τις 25.000 και μέχρι τις 65.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 2% και άνω των 65.000 ευρώ συντελεστής 3%.


2.Επιβολή ενός ελάχιστου φόρου (τέλος επιτηδεύματος) μεταξύ 100 και 200 ευρώ σε επιτηδευματίες και επαγγελματίες που δηλώνουν κάτω από 12.000 ευρώ ετησίως και γλιτώνουν την έκτακτη εισφορά.


3.Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 39 ευρώ το χιλιόλιτρο, που αναμένεται να επιβαρύνει την τελική τιμή κατά 5 λεπτά το λίτρο.


4.Μείωση του αφορολόγητου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τις 400.000 στις 200.000 ευρώ. Την ίδια ώρα "παγώνει" η επιβολή ειδικού τέλους σε όλα τα ακίνητα.


5.Κατάργηση του μπόνους των αποδείξεων. Οι φορολογούμενοι θα συγκεντρώνουν αποδείξεις μόνο για να "χτίσουν" το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ και αν μαζέψουν περισσότερες δεν θα τυγχάνουν επιστροφής φόρου όπως φέτος.
Το βασικό σενάριο προβλέπει πως το ποσό των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσει ένας φορολογούμενος για να πιάσει το αφορολόγητο όριο θα είναι ίσο με το 25% του ετήσιου εισοδήματός του για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ.

ΑΛΕΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Δεν ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο

Την άποψή του ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ επανέλαβε σήμερα ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, υπογραμμίζοντας πως θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Για εμένα δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, καθαρές κουβέντες», υπογράμμισε ο κ. Αθανασιάδης, σε παρέμβαση που πραγματοποίησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Σε πάρα πολλά σημεία δεν διαφωνώ με την κυβέρνηση, αλλά εμμένω στην άποψή μου ότι κάποιες ΔΕΚΟ δεν πρέπει να πωληθούν», επεσήμανε.

ΤΡΟΪΚΑ: Στέλνει στο σπίτι τους δημοσίους υπαλλήλους

Με την εργασιακή εφεδρεία προσπαθεί η κυβέρνηση να «χρυσώσει», για κάποιους, το «χάπι» των απολύσεων στο Δημόσιο τις οποίες, από ότι φαίνεται, δεν θα αποφύγει η νέα κυβέρνηση. Σε όσους οργανισμούς ή δημόσιες επιχειρήσεις μπουν λουκέτο, τα μπλοκάκια και οι συμβάσεις έργου κόβονται και όσοι δεν απολυθούν... θα πάνε σπίτι τους, με μειωμένο μισθό και θα περιμένουν να τους φωνάξει, εάν τους χρειαστεί, το Δημόσιο.
Η λύση αυτή θα αφορά σίγουρα τους υπαλλήλους που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πιθανώς μόνιμους σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, Α.Ε. και ΔΕΚΟ. Πιθανός το μετρό να εφαρμοστεί, ως περίοδος «προσαρμογής» και στους προς απόλυση υπαλλήλους.


Σε κάθε περίπτωση Το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, θα πιάσει εργαζόμενους κοντά στην σύνταξη και όχι μόνο!
- Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη περνούν στην εφεδρεία με το 70% του βασικού μισθού και εργοδοτικές εισφορές μέχρι να βγουν στη σύνταξη.
- Η δεύτερη κατηγορία θα περιλαμβάνει νεότερους υπαλλήλους, οι οποίοι θα βγαίνουν εκτός Δημοσίου εναλλάξ ανά πέντε χρόνια και θα παίρνουν το 70% του βασικού μισθού.


Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανή μια συνδυαστική λύση των δύο επιλογών. Δηλαδή εκείνοι που θα αποτύχουν στην αξιολόγηση του ΑΣΕΠ να έχουν την επιλογή της εργασιακής εφεδρείας. Κάποιες άλλες αναφέρουν την προοπτική «εφεδρεία και μετά απόλυση». Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν με την οριστικοποίηση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου.

ΟΓΑ: Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου

Πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου, χωρίς κλήρωση ή οικονομική συμμετοχή των ενδιαφερομένων, εφαρμόζει ο ΟΓΑ φέτος το καλοκαίρι και τη χειμερινή περίοδο 2011-2012. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 100.000 ασφαλισμένους, συνταξιούχους του Οργανισμού καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη και η διανομή δελτίων θεάματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεως τους.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΓΑ (σύζυγοι και παιδιά) και οι επιζώντες (χήρες-ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ).
Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι το βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ (ατομικό και των προστατευόμενων μελών τους), η απόδειξη καταβολής εισφορών (για τους ασφαλισμένους), το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα επιταγής σύνταξης (για τους συνταξιούχους), το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και για τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, η επιστολή που τους έχει στείλει ο ΟΓΑ.


Η διάθεση των εισιτηρίων, που θα αφορούν και σε παιδικές σκηνές, θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεώς τους.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις 19 παράνομων μεταναστών και των διακινητών τους

Συνελήφθη χθες στις 20:30 στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 48χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (επικαθήμενο), διότι μετέφερε, κρυμμένους εντός της καμπίνας, οκτώ (08) αλλοδαπούς που δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.


Επίσης, συνελήφθη, χθες στις 22:40 στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 58χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (επικαθήμενο), διότι μετέφερε, κρυμμένους εντός της καμπίνας, τέσσερις (04) αλλοδαπούς που δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.


Τέλος, συνελήφθη, χθες στις 23:00 στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 63χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (επικαθήμενο), διότι μετέφερε, κρυμμένους εντός της καμπίνας, επτά (07) αλλοδαπούς που δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ τα φορτηγά οχήματα και στα τρία περιστατικά κατασχέθηκαν.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Έτοιμοι ν’ αποκλείσουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την "ΔΩΔΩΝΗ"

Σε αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τη διατήρηση του χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.



Οι λεπτομέρειες του σχεδίου του αποκλεισμού θα συζητηθούν την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα, στη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων στο Γαρδίκι της Παραμυθιάς.
Εκτός αυτού, οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν τη γαλακτοβιομηχανία για την διακοπή της πληρωμής προκαταβολών.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Έρχεται εισφορά για τα αυθαίρετα»



Σύμφωνα με όσο δήλωσε στη Βουλή ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου:


«Έρχεται εισφορά για τα αυθαίρετα, με εξαίρεση όσα προκαλούν μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση τα οποία θα γκρεμιστούν. Δεν είναι δυνατόν να «γκρεμίσει» κανείς ένα εκατομμύριο αυθαίρετα κτίσματα, στόχος είναι να εμποδίσει την ανάπτυξη της νέας γενιάς αυθαιρέτων και να γκρεμίσει όσα είναι σε ρέματα, δάση και παραλίες».
Ρύθμιση για τα αυθαίρετα προανήγγειλε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Αφού είπε ότι η κυβέρνηση χαράσσει «κόκκινη γραμμή στην αυθαίρετη δόμηση», ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εξήγγειλε ότι οι εισφορές που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα είναι «κοινωνικά δίκαιες», ώστε οι νομοταγείς -όπως είπε- «να μην αισθανθούν αδικημένοι και χαμένοι», ορίζοντας όμως ως εξαίρεση τα αυθαίρετα που προκαλούν μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης

Καμιά απώλεια για το ΠΑΣΟΚ, πήρε 155 ψήφους, 143 όχι.



Μέσα σε κλίμα έντασης και χωρίς εκπλήξεις, ολοκληρώθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες, η ονομαστική ψηφοφορία, βάσει της οποίας η κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο για να συνεχίσει.


Στη 01:00 π.μ μετά και την καταμέτρηση των ψήφων, δόθηκε η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης.
Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 155 βουλευτές και 143 κατά, σε σύνολο 298 βουλευτών.
Από την ψηφοφορία, απουσίαζαν ο προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής, κ. Γιώργος Λιάνης, και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη.