Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Ιωάννινα: Σύλληψη για χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου

 


Συνελήφθη σήμερα (24-12-2023) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων άνδρας, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου

 


Τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023 εορτή των Χριστουγέννων θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Ιερό Ενοριακό Ναός μας. (08:00-10:30).

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!!

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Αυτοψία κλιμακίου στην κατολίσθηση από το Τέροβο στα Πηγάδια

 


Κλιμάκιο και μέλη της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τα Βόρεια Τζουμέρκα» πραγματοποίησαν αυτοψία στον νέο δρόμο από το Τέροβο στα Πηγάδια και στο σημείο που έγινε η μεγάλη κατολίσθηση.

Όπως αναφέρουν, το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τον εργοταξιάρχη της κατασκευαστικής εταιρείας καθώς και από γεωλόγο του ΙΓΜΕ που βρισκόταν στην περιοχή.

Μετά την επίσκεψη του κλιμακίου, τα μέλη της παράταξης μιλούν για νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της κατολίσθησης και επισημαίνουν την ανάγκη για μία ολοκληρωμένη μελέτη που θα καταγράφει το μέγεθος του προβλήματος και θα αποτρέψει ανάλογους κινδύνους για ντόπιους και επισκέπτες της περιοχής.

Δήμος Κόνιτσας: Έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Δήμαρχο

 


Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον Δήμαρχο Κόνιτσας Νικόλαο Εξάρχου τα παιδιά του Β' Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας συνοδευόμενα από τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς τους στην Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023.

ΠΗΓΗ: www.konitsa.gr

Σύλλογος Αρετιωτών Ηπείρου: Ευχές για τις γιορτές

 


Από την Χριστουγεννιάτικη Γκρίμπιανη ευχόμαστε σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Το κορυφαίο από όσα διακήρυξε ο Χριστός, πριν δύο χιλιάδες χρόνια, είναι: «αγάπη και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο». 

ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΘΕΙΤΕ.

Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή»: Ευχές για τις γιορτές

 

Ευχές για τις γιορτές από την Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή».


Θέατρο Actina: Η χριστουγεννιάτικη παράσταση για παιδιά “Ποιός θα σώσει τα Χριστούγεννα;” ξανά στις 27 Δεκεμβρίου στις 18:00

 


Η χριστουγεννιάτικη παράσταση για παιδιά  “Ποιός θα σώσει τα Χριστούγεννα;” στο Θέατρο Actina ξανά στις 27 Δεκεμβρίου στις 18:00

Πρόκειται για μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γρήγορο ρυθμό, κούκλες θεάτρου, γερές δόσεις χιούμορ και πολλές ανατροπές. Μια παράσταση που απολαμβάνουν εξίσου μικροί και μεγάλοι. Η σκηνοθεσία ανήκει στην Αθηνά Τσικνιά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Άννα Παπανικολάου, Δέσποινα Ναυρόζογλου και Μιχάλης Ντέτσικας.

Μουσική παίζει επί σκηνής η Δάφνη Πουρναρά, ερμηνεύοντας και κάποιους ρόλους. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Κρατήσεις: 6974865401

Διάρκεια: 60 λεπτά



Παραγωγή: Θέατρο Actina

Εισιτήρια: 10€ Ενήλικες, 7€ παιδιά

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Διασκευή: Αθηνά Τσικνιά

Ερμηνεύουν: Άννα Παπανικολάου, Δέσποινα Ναυρόζογλου, Μιχάλης Ντέτσικας, Δάφνη Πουρναρά,

Μουσικός: Δάφνη Πουρναρά (πιάνο)

Σκηνικά/κοστούμια/φωτισμοί: Αθηνά Τσικνιά

Ζωγραφική σκηνικών: Αφροδίτη Γκαραβέλα

Κούκλα καλικάντζαρου: Εβίτα Αγγέλη.

Ορκίστηκε η Δημοτική Αρχή Ζίτσας

 


Με τη δέουσα επισημότητα  και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου  (23/12/2023) η  ορκωμοσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων  καθώς και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Βουτσαρά.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ενώ με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων “Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Ζίτσας” και “Λαϊκή Συσπείρωση”, Σπύρος Πάϊκας και Σπυριδούλα Δαρδάνη αντίστοιχα, καθώς και πέντε σύμβουλοι.



Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Σεραφείμ Λιάπης ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική θητεία τονίζοντας:“η ενότητα και η συνεργασία πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητά μας. Ζούμε σε ένα τόπο με απεριόριστες δυνατότητες, απίστευτη ομορφιά και πάνω από όλα δημιουργικούς κατοίκους. Πολίτες, Δημοτική Αρχή, αιρετή Περιφέρεια Αποκεντρωμένη διοίκηση, κυβέρνηση, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας”.

Στην ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων επιγραμματικά στους άξονες και τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για τη νέα θητεία.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Επίσκεψη και δώρα στα σχολεία του χωριού

 


Το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου επισκέφτηκε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου, όπου πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα.

Τα παιδιά των σχολείων είχαν ετοιμάσει μια όμορφη γιορτή Χριστουγέννων με ωραία ποιήματα, σκετσάκια και τραγούδια!

Την Χριστουγεννιάτικη γιορτή παρακολούθησαν από την ομάδα μας ο Πρόεδρος, Μάνης Πέτρος, ο Αντιπρόεδρος Ζυγούνας Βασίλειος, ο αρχηγος μας Γκορίτσας Παναγιώτης και ο ποδοσφαιριστής μας Μακολλαρι Κλαϊντι.

Με την λήξη της εκδήλωσης η ομάδα μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά και τους ευχήθηκε για τις γιορτές που έρχονται.

Τέλος ο πρόεδρος μας, παρέδωσε στο σχολείο και στον διευθυντή κ. Ζήση Μάρκο, μια φανέλα της ομάδας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00

 


Έχοντας υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  11του  Ν. 5043/2023 και της  ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ του ΥΠ.ΕΣ. αριθμ.  577 / Α.Π. 41109/  9-5-2023 καθώς και τις σχετικές διατάξεις του Δ.Κ.Κ.,  για τη σύγκληση του Δημοτικού  Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  η οποία θα διεξαχθεί  την  ΠΕΜΠΤΗ 28η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και ώρα  17.00.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ  ΚΑΛΠΑΚΙ [ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ.  [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ]

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

ΜΟΝΟ  ΘΕΜΑ ΕΓΚΡΙΣΗ  ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΠΩΓΩΝΙΟΥ  ΕΤΟΥΣ  2022.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΕΔ Ηπείρου: Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της (Ναπ. Ζέρβα 2, 4ος όροφος), την ΠΕΜΠΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και ώρα 11:00, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Απόφαση Ανατροπής Ανάληψης υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2023

Επικύρωση του Πρακτικού Δημόσιας Κλήρωσης, για τον ορισμό εκπροσώπου (τακτικός με αναπληρωτή) της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, προκειμένου να συμμετάσχει ως μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΙΑΦΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», προϋπολογισμού 1.500.000,00€ πλέον Φ.Π.Α. (24%)».

Συζήτηση επί θεμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Ευχές για τις γιορτές

 

Ευχές για τις γιορτές από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Πώς να διαλέξετε παιχνίδια ασφαλή για τα μάτια των παιδιών

 


Κάθε χρόνο, ολοένα περισσότερα και πιο περίτεχνα παιχνίδια κυκλοφορούν στο εμπόριο, προσελκύοντας την προσοχή μικρών και μεγάλων παιδιών. Πόσο ασφαλή είναι όμως για τα μάτια και την όρασή τους;

Η απάντηση εξαρτάται από το είδος του παιχνιδιού και τα παιδικά χέρια που θα το χρησιμοποιήσουν. Τα μάτια είναι ευάλωτα στην συνεχή έκθεση σε οθόνες ψηφιακών συσκευών (αυξάνουν τον κίνδυνο μυωπίας), αλλά ακόμα πιο σοβαροί μπορεί να είναι οι τραυματισμοί τους, που μπορεί να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες.

Οι τραυματισμοί των ματιών στα παιδιά είναι πολύ συχνοί. Υπολογίζεται ότι αποτελούν το 8% έως 14% όλων των τραυματισμών της παιδικής ηλικίας. Αποτελούν επίσης την κύρια αιτία επίκτητης τύφλωσης των παιδιών παγκοσμίως. Ωστόσο στο 90% των περιπτώσεων θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη λήψη απλών μέτρων.

Οι πιο συχνοί τραυματισμοί είναι η εκχύμωση (μαύρισμα) του ματιού από ένα δυνατό χτύπημα, οι εκδορές και τα θλαστικά τραύματα (κοψίματα) γύρω από το μάτι, καθώς και οι εκδορές στον επιφανειακό χιτώνα του ματιού του (τον κερατοειδή). Συχνή είναι και η αιμορραγία στο εσωτερικό του ματιού, όπως το οφθαλμικό ύφαιμα (συσσωρεύεται αίμα ανάμεσα στον κερατοειδή και την ίριδα που είναι το έγχρωμο κεντρικό τμήμα του ματιού).