Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Τοποθέτηση του Γιάννη Στέφου στη Βουλή στη συζήτηση του ν/σ του Υπουργείου Παιδείας «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις»


Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις νέες δομές Α΄θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ολομέλεια της Βουλής
Ο βουλευτής τόνισε ότι το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στην αναγκαιότητα για διαφοροποιημένη προσέγγιση των μαθησιακών αναγκών του κάθε μαθητή, μια αναγκαιότητα που προέκυψε από τους κοινωνικοπολιτικούς και εκπαιδευτικούς μετασχηματισμούς των τελευταίων χρόνων. Το νομοσχέδιο, είπε, εξασφαλίζει ένα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό σχολείο. Υπογράμμισε ότι ενισχύει την αυτορρύθμιση της σχολικής μονάδας διευρύνοντας τα περιθώρια αυτονομίας ως προς την παιδαγωγική πρακτική που θα ακολουθηθεί. Παράλληλα, αποδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ρόλο του εκπαιδευτικού της τάξης, ενώ προβλέπει ένα ευέλικτο και «ανοιχτό» οργανόγραμμα δομών, όπου οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες του καθενός είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένοι, προβλέποντας διαύλους επικοινωνίας, συμβουλευτικής στήριξης, επιστημονικής καθοδήγησης και παρέμβασης ανάμεσα στις δομές και τις σχολικές μονάδες.
Ο κ. Στέφος έδωσε έμφαση στην κατάργηση του προεδρικού διατάγματος 152 που προέβλεπε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Στηλίτευσε τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είπε, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για ένα σημαντικό νομοσχέδιο, ξεχνώντας ότι τα χρόνια στα οποία κυβερνούσε είχε αποβεί σε μια συντονισμένη προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα για το προεδρικό διάταγμα 152, ο βουλευτής δήλωσε, ότι προέβλεπε μια αντιεπιστημονική και τιμωρητική αξιολόγηση-χειραγώγηση με απώτερο στόχο τις απολύσεις εκπαιδευτικών και την αποποίηση των κυβερνητικών ευθυνών για τις αρνητικές πλευρές της εκπαίδευσης. Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο βουλευτής τόνισε τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων, απαριθμώντας μια σειρά από μέτρα που είχαν σκοπό την υποτίμηση των εκπαιδευτικών και την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Αναδεικνύοντας τη διαφορετική προσέγγιση προς την αξιολόγηση που υιοθετεί το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, είπε ότι η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας προς την κατεύθυνση της διερεύνησης αναγκών, το σχεδιασμό διαδικασιών και εφαρμογών αυτοαξιολόγησης και επαναστοχοθέτησης των παιδαγωγικών αρχών και πρακτικών έχει ως σκοπό τη βελτίωση του παιδαγωγικού έργου της σχολικής μονάδας κι όχι την τιμωρία του εκπαιδευτικού της τάξης.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ειδική αγωγή, λέγοντας ότι με το παρόν νομοσχέδιο αναβαθμίζεται όπως και ο ρόλος του εκπαιδευτικού της τάξης στη διάγνωση των πιθανών μαθησιακών αναγκών των μαθητών του. Τόνισε ότι οι διαδικασίες αρωγής των παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες γίνονται πιο ανθρώπινες, ενώ εμπλέκουν και τους γονείς, οι οποίοι από απλοί παρατηρητές καθίστανται σε συνδημιουργούς του προγράμματος παρέμβασης στο παιδί τους.
Τέλος, ο βουλευτής αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα για μόνιμους διορισμούς, για εξίσωση των δικαιωμάτων ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τους μόνιμους, για εκπόνηση επιμορφωτικών προγραμμάτων, για αλλαγές στα Αναλυτικά Προγράμματα όλων των βαθμίδων και για γενίκευση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Έργα που, όπως είπε, θα τα πραγματοποιήσει η παρούσα κυβέρνηση.

Εξόφληση των προστίμων της Τροχαίας σε 24 δόσεις


Τo δικαίωμα να εξοφλήσουν έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις τα πρόστιμα που τούς έχουν επιβληθεί από την Τροχαία έχουν οι φορολογούμενοι. 
Η δυνατότητα αυτή ισχύει από τη στιγμή που τα ποσά των προστίμων θα βεβαιωθούν για είσπραξη στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..
Ειδικότερα, από τη στιγμή που το ποσό ενός προστίμου της Τροχαίας εμφανίζεται στην εφαρμογή της «προσωποποιημένης πληροφόρησης» του συστήματος ΤΑΧΙSnet ως βεβαιωμένη μη ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την Δ.Ο.Υ., ο φορολογούμενος στον οποίο έχει επιβληθεί η συγκεκριμένη χρηματική ποινή μπορεί να ρυθμίσει την αποπληρωμή της έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις.
 Η εξόφληση προστίμων της Τροχαίας έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις επιτρέπεται να γίνει με την ένταξή τους στην «πάγια ρύθμιση» του ν. 4152/2013. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ρύθμιση αυτή, οι οφειλές προς το Δημόσιο που προέρχονται από έκτακτη αιτία (όπως τα συγκεκριμένα πρόστιμα) μπορούν να εξοφληθούν έως και σε 24 (αντί 12) μηνιαίες δόσεις.

Ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης δώρισε στις δημοτικές βιβλιοθήκες Πωγωνίου και Κόνιτσας περισσότερους από τους 500 τίτλους βιβλίων


Περισσότερους από τους 500 τίτλους βιβλίων δώρισαν στις δημοτικές βιβλιοθήκες Πωγωνίου και Κόνιτσας τα μέλη του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην τέως Αντιπεριφερειάρχη κ. Νατάσα Τύρου-Ούζα που αποτελεί φίλη του Ομίλου και τα μέλη του ανταποκρίθηκαν με θέρμη, συγκεντρώνοντας βιβλία από τις προσωπικές τους συλλογές.
Τα βιβλία παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Πωγωνίου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης που ευχαρίστησε τόσο τον Όμιλο για τη δωρεά όσο και την κ. Τύρου – Ούζα για την πρωτοβουλία. «Ευχαριστούμε πολύ τον Όμιλο Πολιστικής Κληρονομιάς και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Νέλη Ζήκα για τη δωρεά των βιβλίων. Τα βιβλία αποτελούν άριστη πνευματική «τροφή» και συγχρόνως διέξοδο και πιστή συντροφιά για όλες τις ηλικίες. Μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η ανάπτυξη των δημοτικών βιβλιοθηκών με κύριο στόχο να δώσουμε τη δυνατότητα στους ακρίτες δημότες μας να έρθουν σε επαφή με το μαγικό κόσμο των βιβλίων χωρίς να απαιτείται η μεταφορά τους στο αστικό κέντρο. 
Οι δημοτικές βιβλιοθήκες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν «καταφύγιο» για όλους και με αυτό το γνώμονα απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε συλλόγους, φορείς και ιδιώτες να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην τέως Αντιπεριφερειάρχη κ. Νατάσα Τύρου – Ούζα γι’ αυτή την πρωτοβουλία» δήλωσε ο κ. Γιούνης.
Στο πλούσιο έργο του Ομίλου αναφέρθηκε η κ. Τύρου – Ούζα που ευχαρίστησε τα μέλη του για την άμεση ανταπόκριση. «Ο Όμιλος έχει 25ετή δράση και είναι ιδιαίτερα δραστήριος τιμώντας το ρόλο του. Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του που ταξίδεψαν σήμερα στην πόλη μας για να παραδώσουν περισσότερα από 500 βιβλία για τις ανάγκες των δημοτικών βιβλιοθηκών Πωγωνίου και Κόνιτσας» σημείωσε.
Από την πλευρά της η  Πρόεδρος του Ομίλου κ. Νέλη Ζήκα επεσήμανε τη σημασία των βιβλιοθηκών και υπογράμμισε ότι τα μέλη του θα είναι πάντα στο πλευρό των παραμεθόριων Δήμων. «Είναι μεγάλη μας χαρά η παράδοση των βιβλίων. Πρόκειται για λογοτεχνικά, ιστορικά και παιδικά βιβλία που προέρχονται από τις προσωπικές μας συλλογές. Ευχόμαστε να τα ευχαριστηθούν οι δημότες και υποσχόμαστε να επανέλθουμε σύντομα με νέους τίτλους» τόνισε.
Εκ μέρους του Δήμου Κόνιτσας παρέλαβε τα βιβλία ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Παφίλης που επίσης ευχαρίστησε τον Όμιλο για τη δωρεά  και δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη δωρεά. Είναι μία δωρεά με μεγάλη αξία και είμαι βέβαιος ότι οι δημότες μας θα την τιμήσουν».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έρευνες-εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο


Αγαπητοί συμπατριώτες
Έχουν περάσει 7 μήνες από μια νέα πραγματικότητα που κληθήκαμε, τόσο σαν Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά, αλλά κα σαν Αδελφότητες, να αντιμετωπίσουμε. Οι έρευνες και στην συνέχεια εξορύξεις υδρογονανθράκων σε ολόκληρη την Ήπειρο αλλά και στην περιοχή μας ειδικότερα δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν απαθείς.
Φροντίσαμε από την πρώτη στιγμή να αποκτήσουμε γνώση επί του θέματος, γιατί μόνο όταν γνωρίζεις μπορείς να σχηματίσεις άποψη και να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις.
Οργανώσαμε ενημερωτικές ημερίδες παρουσιάζοντας στους συμπατριώτες μας βίντεο με ομιλητές των διαφορετικών απόψεων, αλλά και την πραγματική καταστροφή που βιώνουν σε ανάλογες με την Ήπειρο, περιοχές όπου οι κάτοικοι είναι πλέον ξένοι στα χωριά τους μιας και δεν έμεινε τίποτα που να τα θυμίζει.
Επιδιώξαμε να μεταφέρουμε αυτό το συναίσθημα στους συμπατριώτες της αποδημίας και σε ένα βαθμό πετύχαμε τα προσδοκώμενα. Να αισθανθούμε όλοι κυρίαρχοι πολίτες του τόπου μας χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην υπεράσπιση της μοναδικής φύσης, της ζωής και της υγείας που όλοι απολαμβάνουμε στην Ήπειρο.
Το σχέδιο των εξολοθρευτών του τόπου μας προχωράει με γοργούς ρυθμούς, μιας και αντιλαμβάνονται ότι το κύμα των αντιδράσεων στις επιδιώξεις τους, σε λίγο καιρό δεν θα τους αφήσει ελεύθερο το πεδίο δράσης τους.
Όποιος σας λέει ότι αυτή τη στιγμή κάνουν μόνο έρευνες για να δούνε τι υπάρχει και σε πια ποσότητα κάτω από το έδαφος, σας κοροϊδεύει.
Το σχέδιο είναι καλά οργανωμένο. Όταν αποφασίσουν πιο είναι το καλύτερο σημείο ενδιαφέροντος (άλλωστε 2-3 θα είναι αυτά) θα προχωρήσουν σε υποχρεωτικές απαλλοτριώσεις, με δικαιολογία το εθνικό συμφέρον. Δεν θα τους σταματήσει κανένας τοπικός άρχοντας κανένας δημοτικός σύμβουλος που με τις υπογραφές επέτρεψαν στις εταιρίες να ξεκινήσουν εργασίες στις δημοτικές δασικές εκτάσεις.
Αρχίζουν και ζητάνε υπογραφές συναίνεσης από ιδιοκτήτες χωραφιών για επέμβαση με τα γεωτρύπανα δίνοντας και μια προθεσμία 10 ημερών χωρίς προσδιορισμό πότε τελειώνει το 10ήμερο. Αναφέρουν και χρηματική αποζημίωση σε περιπτώσεις ζημιών στο χωράφι μας. Πιθανόν να μας προσφέρουν και κάποιο ποσό για να μας ευχαριστήσουν.
Να ξέρουμε όμως αγαπητοί συμπατριώτες ένα πράγμα.
Έτσι και συναινέσουμε με την υπογραφή μας, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Σε υποθετική περίπτωση που στο δικό μας χωράφι βρεθεί κάτι ενδιαφέρον, θα προχωρήσουν βάσει νόμου σε υποχρεωτική απαλλοτρίωση τόσο του δικού μας αλλά και των όμορων χωραφιών.
Φανταστείτε στο σημείο εκείνο εγκαταστάσεις εξορυκτικές.
Φανταστείτε το πανέμορφο μοναδικό τοπίο αλλά και τα πλησιέστερα χωριά ερημωμένα. Πως θα μπορούσε να ζήσει πλέον κάποιος δίπλα σε έναν νέο Ασπρόπυργο. Δεν νομίζουμε να έχετε δει καλλιέργειες, μελίσσια, κτηνοτροφικές μονάδες εκεί.
Μας λένε για θέσεις εργασίας, 120 αρχικά τις ανέβασαν στις 200 τελευταία, σε όλο την περιοχή βέβαια από το Πωγώνι μέχρι την Σαγιάδα. Δεν μας λένε όμως τίποτα για τις εκατοντάδες θέσεις που θα χαθούν τόσο στον πρωτογενή τομέα αλλά και στις υπόλοιπες δραστηριότητες.
Αγαπητοί συμπατριώτες επιδίωξη μας δεν είναι να σας φοβίσουμε, αλλά να σας προβληματίσουμε.
Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει περιοδεία ενημέρωσης από την Ομοσπονδία μας αλλά και από τις επιτροπές Πρωτοβουλίας κατοίκων. Με ομιλίες, παρουσιάσεις βίντεο, συζητήσεις.
Τις ενημερώσεις αυτές ήταν υποχρεωμένοι από τον νόμο όλοι οι αιρετοί, από την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους αλλά και τους τοπικούς κοινοτάρχες να τις έχουν ξεκινήσει από το 2014. Σκόπιμα όμως μας κράτησαν όλους στο σκοτάδι.
Μην υπογράψετε τίποτα πριν ενημερωθείτε.
Φυσικά ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πάρει την τελική του απόφαση.
Να γνωρίζουμε όμως ότι η όποια απόφαση, θα επηρεάσει το μέλλον του τόπου μας, του χωριού μας, της Ηπείρου, των παιδιών και των εγγονιών μας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 8 Ιουνίου, ώρα 9:30


Την 08-06-2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 01-06-2018συνεδρίασης.
Κατάρτιση του σχεδίου της 3ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2018 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Έγκριση του από 04-06-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση κατολίσθησης και προστασία κτηνοτροφικής εγκατάστασης στο Δ.Δ. Μετσόβου», προϋπολογισμού 50.000,00 € με ΦΠΑ.
Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης υπηρεσιών για την σύνταξη έκθεσης εκτίμησης κήρυξης απαλλοτριουμένων εκτάσεων ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου «Οδός Νιάρχου».
Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσες επεμβάσεις στατικής ενίσχυσης του δημοτικού σχολείου Κράψης», προϋπολογισμού 61.600,00 € με Φ.Π.Α.

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε τέσσερις μη νόμιμους αλλοδαπούς στην περιοχή του Καλπακίου Πωγωνίου


Συνελήφθη, χθες (06.06.2018) νωρίς το πρωί στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 53χρονος ημεδαπός, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, σε τέσσερις μη νόμιμους αλλοδαπούς, ηλικίας 30, 27, 34 και 26 ετών.
Ειδικότερα, ο 53χρονος διακινητής μετέφερε τους παραπάνω αλλοδαπούς, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα, έναντι της χρηματικής αμοιβής των -200- ευρώ.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, προέκυψε επιπρόσθετα ότι σε βάρος του 26χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του διακινητή που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 εντάχθηκε η κατασκευή της Οδού Σταύρου Νιάρχου


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», η κατασκευή του σύγχρονου οδικού άξονα «Σταύρου Νιάρχου», που θα συνδέσει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δήλωσε σχετικά τα εξής:
«Πρόκειται για ένα έργο που πέρασε από “σαράντα κύματα” και χρειάστηκαν κοντά στα είκοσι χρόνια για να μπει στο στάδιο της υλοποίησης. Η αιρετή Περιφέρεια από την ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη του, προσπάθησε να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε ο οδικός άξονας που θα αντικαταστήσει τον σημερινό άκρως επικίνδυνο δρόμο, να διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών του και να εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής. Η ένταξη του έργου, επιτεύχθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και με τις συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας υπό την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Τώρα μπαίνουμε πλέον στο επόμενο στάδιο, αυτό της δημοπράτησης για το οποίο ετοιμάζονται ήδη οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες, ώστε ο πλέον πολυσύχναστος αστικός δρόμος της Ηπείρου, να τεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στη διάθεση των κατοίκων, των φοιτητών και των επισκεπτών του νοσοκομείου».
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οδικού άξονα

Εξιχνίαση κλοπής χρηματικού ποσού από 34χρονο στην Άρτα


Συνελήφθη ως δράστης 36χρονος ημεδαπός
Απέσπασε διαδοχικά χρηματικά ποσά, με κάρτα ανάληψης του παθόντα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή χρηματικού ποσού από 34χρονο και συνελήφθη ως δράστης 36χρονος ημεδαπός.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 36χρονος, την 05-06-2018 στην Άρτα, πραγματοποίησε με απολεσθείσα κάρτα ανάληψης μετρητών του παθόντα, διαδοχικές αναλήψεις από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, αφαιρώντας συνολικά από τον λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
 ***
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου προτείνει τα ακόλουθα:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ
Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό (ΡΙΝ) την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.
Αποφεύγετε να γράφετε το ΡΙΝ οπουδήποτε.
Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ΡΙΝ σε περισσότερες από μια κάρτες σας.
Επιλέξτε και απομνημονεύστε τον κωδικό ΡΙΝ που μόνο εσείς θα γνωρίζετε και που δεν θα μπορεί να προσδιορισθεί από προσωπικά σας αντικείμενα που υπάρχουν στο πορτοφόλι ή στη τσάντα σας.
Μην δίνετε τον κωδικό σας PIN σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος, για παράδειγμα επικαλεσθεί ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό του ΡΙΝ για επαλήθευση, μην τον δώσετε. Οι Τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε τον αριθμό που αναγράφηκε στην τηλεφωνική σας συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.
Μην αφήνετε ποτέ την απόδειξη συναλλαγής που έχει εκδώσει το Α.Τ.Μ.
Συγκρίνετε τις αποδείξεις ανάληψης χρημάτων του Α.Τ.Μ. με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο κίνησης του λογαριασμού σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν έχετε πραγματοποιήσει ενημερώστε αμέσως την Τράπεζα.
Να υπογράφετε την κάρτα σας. Αυτό εμποδίζει τον οποιοδήποτε να παραποιήσει το όνομά σας πάνω σε αυτήν.
Μη δίνετε και μη δανείζετε ποτέ και σε κανέναν την κάρτα σας.
Όταν κυκλοφορείτε έχετε μαζί σας μόνο τις κάρτες που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε.
Αναφέρατε αμέσως την κλοπή ή την απώλεια κάρτας στην Τράπεζα και στην Αστυνομία.

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Ηπείρου στην Πρέβεζα


Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Ηπείρου κ. Απόστολος Οικονόμου θα βρίσκεται στην Πρέβεζα (κτίριο Π.Ε. Πρεβέζης) την Παρασκευή 08 Ιουνίου και ώρα 10.30 π.μ., για να δεχτεί αιτήματα και προσφυγές πολιτών και επιχειρηματιών της περιοχής Πρεβέζης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/   

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ώρα 20.30', στο Ηρώδειο


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ώρα 20.30', στο Ηρώδειο.
Με την ιστορικού και πολιτιστικού-λαογραφικού, θεατρομουσικοχορευτική παράσταση και αναλόγιο, ''Η Ήπειρος χθες, σήμερα και αύριο''.

Εφημερίδα Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2018)





VSELs: O “νέος” πολύτιμος σύμμαχος για αυτόλογες θεραπείες στην αναγεννητική ιατρική


Στη χρήση των Πολύ Μικρών Εμβρυϊκού Τύπου Βλαστοκυττάρων (VSELs) στρέφεται σήμερα η έρευνα για θεραπείες αναγεννητικής ιατρικής. Αιτία είναι ότι τα κύτταρα αυτά έχουν τα πλεονεκτήματα των εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων, αν και ανήκουν στον τύπο των ενήλικων βλαστοκυττάρων και μπορούν να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση πλήθους ιατρικών παθήσεων.
Το θέμα των πλέον αρχέγονων αυτών βλαστοκυττάρων και της χρήσης τους θα αναλύσουν σε δορυφορική ομιλία οι Δρ. Γεώργιος Κολιάκος, Καθηγητής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της εταιρείας βιοτεχνολογίας Biohellenika και Δρ. Κοκκώνα Κουζή, Καθηγήτρια Ιστολογίας-Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Biohellenika, η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαιευτικής & Γυναικολογίας (31/5/18-3/6/2018). Η δορυφορική ομιλία, με θέμα «Οι νέες δυνατότητες της  χρήσης των VSELs του ομφαλίου λώρου (Very Small Embryonic-Like Stem Cells) στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και στην αναγεννητική ιατρική. Προοπτικές και μελέτες», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 και ώρα 11.30 π.μ., στην αίθουσα Ι (Banquet) του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

«Tα αιμοποιητικά βλαστοκύτταρα του ομφαλικού αίματος, ο ιστός του ομφαλίου λώρου και τα αρχέγονα κύτταρα των γεννητικών αδένων είναι από τους πρώτους κυτταρικούς πληθυσμούς που δημιουργούνται στο έμβρυο, έχουν κοινή προέλευση και η πορεία τους στο έμβρυο κατά τη διάπλασή του είναι διασταυρούμενη. Το μεγαλύτερο μέρος του εν λόγω πληθυσμού δημιουργεί το αιμοποιητικό σύστημα, τα αγγεία και τους γεννητικούς αδένες και ένα μικρό μέρος παραμένει στην αρχική μορφή στα συγκεκριμένα όργανα και χρησιμεύει για την ανανέωσή τους. Ο πληθυσμός αυτός φέρει την ονομασία Πολύ Μικρά Εμβρυϊκού Τύπου Βλαστοκύτταρα (Very Small Embryonic Like Stem Cells-VSELs) και μελετάται εντατικά τα τελευταία δέκα χρόνια. Κύτταρα VSELs με κοινά χαρακτηριστικά έχουν βρεθεί στο ομφαλικό αίμα, στον μυελό των οστών και στους γεννητικούς αδένες», εξηγεί η κα. Κοκκώνα Κουζή. Τα κύτταρα αυτά, λόγω του πολύ μικρού μεγέθους τους, επιβιώνουν της χημειοθεραπείας, αποκαθιστούν την αιμοποίηση μετά από αυτήν, δημιουργούν ωάρια και σπερματοζωάρια, καθώς και καρδιακά κύτταρα.