Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (κύπελλο)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε με το δεξί στον όμιλο του κυπέλλου περνώντας με 1-2 από το Περιστέρι.

Καταπληκτικός στο ντεμπούτο του για τους νικητές ο Νεόφυτος Μιχαήλ.

Ο ΠΑΣ έχασε πέναλτι και τελείωσε με δέκα τον αγώνα.

Ο Ατρόμητος υποδέχτηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι, για την 1η αγωνιστική του πρώτου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδας.
Στο 18' ο Γιάκος τροφοδότησε κάθετα τον Κρίζμαν και αυτός με δεξί σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Θεοδωράκη, ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΣ.
Στο 20' υποδείχθηκε πέναλτι για τον ΠΑΣ  για χέρι του Καρασαλίδη σε προσπάθεια του Κούζικ.
Αποκρούει ο Θεοδωράκης το χτύπημα του Κρίζμαν.
Ο Γιαννούλης στο 22΄  έπιασε ένα φοβερό σουτ από τα 25 μέτρα, η μπάλα σταμάτησε ψηλά στο αριστερό δοκάρι του Νεόφυτου.
Ο Μπρούνο στο 37' γύρισε από δεξιά στον Μούγιακιτς, αυτός από τα πέντε μέτρα δεν βρήκε τελική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Κωτσόπουλο που σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής στο αριστερό δοκάρι.
Η μπάλα στην επαναφορά ήρθε στον Μούγιακιτς, που πλάσαρε εν κινήσει για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Νεόφυτος.
Ο Αποστολόπουλος στο 40΄ από δεξιά σήκωσε τη μπάλα στην περιοχή για τον Ξύδα, αυτός έκανε άψογο κοντρόλ και με το δεξί πλάσαρε εύστοχα τον Θεοδωράκη, γράφοντας το 0-2.
Στο 50'  ο Σιόντης αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα καθώς κράτησε τον Κουλούρη και αποβλήθηκε.
Ο Γιαννούλης εκτελεί κόρνερ στο 76', ο Κουλούρης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να καταλήξει στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας για το 1-2.


Ατρόμητος (Κάναντι): Θεοδωράκης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Νάτσος, Γιαννούλης, Γαρουφαλλιάς (65'Μάντσον), Ούμπιντες, Μπρούνο, Μούγιακιτς, Ουγκράι (85'Χατζησαϊας) Κωτσόπουλος (46'Κουλούρης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Νεόφυτος, Μιχάηλ, Αποστολόπουλος (62'Μπουκουβάλας), Κακούμπα,Ευαγγέλου, Αλέξης, Μιχαήλ, Κάστρο, Σιόντης, Γιάκος (75'Αθανασιάδης), Κούζικ, Ξύδας (55'Σκόνδρας), Κρίζμαν.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης ανέργων για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης


Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης ανέργων για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης. 
Η ανάρτηση γίνεται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕ Ειδικότερα, αναρτώνται ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης ανέργων, στο Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», για 30.333 θέσεις εργασίας θέσεις πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρου Προγράμματος.
Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Ν. 8/2018 Δημόσιας Πρόσκλησης.

Ξεκινούν οι εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων καταπολέμησης και επιτήρησης της λύσσας


Η 28η Σεπτεμβρίου είναι επίσημα η παγκόσμια ημέρα πρωτοβουλίας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης, την ενημέρωση, την πρόληψη και τη μείωση της θνησιμότητας από τη θανατηφόρα ασθένεια της λύσσας.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει τους πολίτες ότι για την αντιμετώπιση της νόσου στα ζώα και την προστασία της υγείας του ανθρώπου, η χώρα  μας εφαρμόζει πρόγραμμα  δύο εμβολιαστικών εκστρατειών, ετησίως, την άνοιξη και το φθινόπωρο με εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων για τον εμβολιασμό των αλεπούδων.
Μετά την επανεμφάνιση των κρουσμάτων λύσσας στα ζώα της  χώρας μας το 2012 και μέχρι την τελευταία επιβεβαίωση  του νοσήματος το Μάιο του 2014, έχουν εμφανιστεί συνολικά 48 κρούσματα (40 σε αλεπούδες, 5 σε σκυλιά, 2 σε βοοειδή και 1 σε γάτα).
Το φθινόπωρο του 2018, περί την 1η Οκτωβρίου, θα επαναληφθούν οι εμβολιασμοί των αλεπούδων με εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων.
Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν περιέχουν ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης και απαγορεύεται η οποιαδήποτε επαφή με αυτά. 
Σε περίπτωση τυχαίας επαφής πρέπει να αναζητείται άμεσα  ιατρική βοήθεια.
Οι εναέριες ρίψεις των εμβολίων-δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε 24 Περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας και περιοχές των ΠΕ Ευρυτανίας, Πρεβέζης και Αιτωλοακαρνανίας).
Το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών) ότι ο εμβολιασμός των ζώων τους από κτηνίατρο, για προστασία έναντι του ιού της λύσσας είναι  υποχρεωτικός.
Επανάληψη χορήγησης του εμβολίου από τον κτηνίατρο,  γίνεται βάσει της διάρκειας ανοσίας που παρέχει το κάθε εμβολιακό σκεύασμα, πληροφορία που παρέχεται από την παρασκευάστρια εταιρία.
Παράλληλα, τονίζεται στους πολίτες, η σημασία της ενημέρωσης των κτηνιατρικών/δασικών υπηρεσιών και των θηροφυλακών σε περίπτωση ανεύρεσης νεκρών ζώων ευαίσθητων στον ιό της λύσσας ή ανεύρεσης ζώων τα οποία εμφανίζουν συμπεριφορά ύποπτη για λύσσα.
Επισημαίνεται ότι πρωταρχικός για τον έλεγχο και την καταπολέμηση της λύσσας στη χώρα μας είναι  ο ρόλος των κτηνιατρικών υπηρεσιών, καθώς και των θηροφυλάκων και των κυνηγών, που συμμετέχουν  ενεργά από το 2011 στο Πρόγραμμα Επιτήρησης και Καταπολέμησης της Λύσσας στην Ελλάδα.

Δήμος Πωγωνίου: Τέλη ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Δελβινακίου (Μέρος Β΄)


ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Παρακαλούνται οι δημότες να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία για να τακτοποιήσουν το λογαριασμό τους έως τη λήξη της προθεσμία.

Ο Δήμος Πωγωνίου διοργανώνει τον «1ο Δρόμο της Νίκης» στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2018»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τον «1ο Δρόμο της Νίκης» διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2018», με στόχο να γνωρίσει το αθλητικό κοινό την περιοχή που έχει συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους κατά το έπος του ’40.
Πρόκειται για αγώνα δρόμου 6χλμ και 13 χλμ με δωρεάν συμμετοχή των αθλητών και με εκκίνηση και τερματισμό το μνημείο του Μαχητή.
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://myadventure.gr/registration/

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
Ο Δήμος Πωγωνίου, στο πλαίσιο εορτασμού του ιστορικού «ΟΧΙ» διοργανώνει στις 21 Οκτωβρίου 2018, τον 1ο Αγώνα Δρόμου «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ», 13χλμ, ο οποίος θα πλαισιώνεται και από ένα δεύτερο αγώνα 6χλμ. Ο αγώνας θα γίνει για πρώτη φορά με την προοπτική να καθιερωθεί, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ», οι οποίες θα ξεκινούν από την ημερομηνία του αγώνα και θα κορυφώνονται την ιστορική ημέρα της 28η Οκτωβρίου.
1.      ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πρόποδες ιστορικού υψώματος «ΜΑΧΗΤΗΣ», Καλπάκι.
Ώρα εκκίνησης:  ΑΓΩΝΑΣ 13χλμ: 09:30
                             ΑΓΩΝΑΣ 6χλμ: 09:45
2.      ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αθλητική δοκιμασία των δρομέων στην ιστορική περιοχή του Καλπακίου, δίνοντας το κίνητρο στους δρομείς και στους φίλους να γνωρίσουν τη Δημοτική Ενότητα Καλπακίου, η οποία έχει συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους μας κατά το έπος του ΄40.
3.      ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://myadventure.gr/registration/ Η εγγραφή ενέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης για την πλήρη αποδοχή των κανονισμών της Διοργάνωσης και της ατομικής ευθύνης.
Προθεσμία εγγραφής: 17 Οκτωβρίου 2018
Όριο συμμετοχών: 300 δρομείς και για τους δύο αγώνες
Σημαντική παρατήρηση: Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και της Δωρεάν συμμετοχής, παρακαλούμε να υποβάλλετε υπεύθυνα τη φόρμα εγγραφής για τη συμμετοχή σας στους αγώνες, έτσι ώστε η Γραμματεία να προγραμματίσει τους αριθμούς ΒΙΒ και τα τσιπ χρονομέτρησης χωρίς κενά και απώλειες. 
4.      ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την Κυριακή 21-10-2018 από τις 08:00  έως τις 09.00. Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν σε φυλασσόμενο, από εθελοντές, χώρο τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους (drop bag)
5.      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.
6.      ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ : Και οι δύο αγώνες θα διέλθουν από ιστορικούς χώρους και από τους δρόμους του Καλπακίου (Πολεμικό Μουσείο 1940, Ύψωμα «ΜΑΧΗΤΗΣ», Σπηλιά – Στρατηγείο του Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, Δημαρχείο, Εκκλησία κ.α). Οι διαδρομές θα είναι σε ασφάλτινο δρόμο με χαμηλές υψομετρικές διαφορές.
7.      ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:
Αγώνας 6χλμ: Νερό στο 3ο χλμ.
Αγώνας 13χλμ: Νερό στο 5οχλμ, νερό και κόλα στο 10οχλμ
Νερό, μπανάνα, σοκολατούχο γάλα, και τοπικά εδέσματα για όλους τους αθλητές στον τερματισμό.
8.      ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου.
9.      ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα, τα μέλη της τεχνικής επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
10.    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΠΑΘΛΑ:
Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε όλους τους δρομείς, ενώ έπαθλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους νικητές όλων  των Κατηγοριών
ΑΓΩΝΑΣ 6 χλμ
i)       Γενική Κατηγορία  Ανδρών
ii)      Γενική Κατηγορία Γυναικών
iii)     Έφηβοι έως 18 ετών
iv)     ΑμεΑ
ΑΓΩΝΑΣ 13χλμ
i)       Γενική Κατηγορία  Ανδρών
ii)      Γενική Κατηγορία Γυναικών
iii)     Έφηβοι έως 18 ετών
iv)     ΑμεΑ
v)      Ηλικιακή Κατηγορία 19-49 (Α/Γ)
vi)     Ηλικιακή Κατηγορία +50 (Α/Γ)
11.    ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με όργανα της Αστυνομίας και εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αθλητών. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες αυτού.
12.    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ – ΑΝΑΒΟΛΗ: Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
13.    ΠΟΙΝΕΣ: Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, ρίψη απορριμμάτων, παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά, μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών, αγένεια – ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ., μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου, άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
14.    ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν από την σωματική τους δοκιμασία και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.
15.    ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλητή. Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις των κριτών, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού.

16.    ΠΩΣ NΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ: μέσω της ΕΟ Κοζάνης-Ιωαννίνων (Ε020) (33χλμ).
17.    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Βαγγέλης Τσίμαρης, Οργανωτική Επιτροπή (τηλ.6908383781)

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στην Εγνατία Οδό


Στο πλαίσιο ερευνών, κατασχέθηκαν -12- κιλά και -614,2- γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των -480- ευρώ και ένα αυτοκίνητο

Χθες (24-09-2018) το απόγευμα στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Δροσοχωρίου), μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών.
Πρόκειται για έναν 26χρονο ημεδαπό και έναν 34χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση αδικήματα- της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση, της παράνομης εισόδου στη χώρα καθώς και της ψευδής ανώμοτης κατάθεσης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος με συνοδηγό τον 34χρονο, όπου μετά από έρευνα βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, (10) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (10) κιλών και (600) γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή του 34χρονου αλλοδαπού καθώς και στο σπίτι του, τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -2- κιλών και -14,2- γραμμαρίων καθώς και το χρηματικό ποσό των -480- ευρώ.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
·         ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -12- κιλών και -614,2- γραμμαρίων,
·         το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
·         το χρηματικό ποσό των -480- ευρώ και
·         τρία κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, ο 34χρονος αλλοδαπός στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Παππά με τίτλο «Θαμπές ζωές» την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:30 μ.μ.

ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)  με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τις επόμενες ώρες.
Οι θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης καιρού.
Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν τοπικά σε 9 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, στα κεντρικά και βόρεια κατά 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 9 και πιθανώς τα 10 Μποφόρ.
Τις ημέρες αυτές θα σημειωθούν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Την Πέμπτη θα σημειωθούν βροχές και από το απόγευμα σποραδικά καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.
Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα επικρατήσει άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Αναλυτικά η πρόβλεψη για την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά θα αναπτυχτούν λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και στα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσταση – μετονομασία και καθορισμός χρόνου άσκησης ιατρικών ειδικοτήτων


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η Αριθμ. Γ5α/Γ.Π.οικ.64843 Υ.Α.  (ΦΕΚ 4138/Β/20-09-2018) σχετικά με τη  Σύσταση, μετονομασία ιατρικών ειδικοτήτων, καθορισμός χρόνου και περιεχομένου άσκησης για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας.
Σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω Υ.Α. καλούνται οι ιατροί που έχουν σειρά προτεραιότητας ή είναι υπό διορισμό για ειδίκευση σε ειδικότητα που με την δημοσίευση της παρούσας απαιτείται ενιαία τοποθέτηση σ’ αυτήν, εντός διμήνου από τη δημοσίευση της Υ.Α.,  να δηλώσουν με αίτηση τους στην οικεία Περιφέρεια εάν επιθυμούν να υπαχθούν στις διατάξεις της.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 35χρονης ημεδαπής στην Άρτα


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 45χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 35χρονης ημεδαπής και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 45χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το μεσημέρι της 21-09-2018 στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, η 45χρονη μαζί με μία συνεργό της που αναζητείται, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από το εσωτερικό του αυτοκινήτου της 35χρονης, χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δυο συλλήψεις για παράνομη θήρα από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες σε δύο σε περιοχές της ΠΕ Άρτας.


Η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία, διαδικασία, για την άσκηση θήρας τη νύχτα, ακολουθήθηκε σε βάρος δύο ατόμων, που συνελήφθησαν από κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε περιοχές της ΠΕ Άρτας.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, νυχτερινές ώρες στη θέση «Αγριόκρανα» της ΤΚ Άνω Πέτρας του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που πραγματοποιούσαν ελέγχους στην περιοχή, σταμάτησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ και εντόπισαν στο κάθισμα του συνοδηγού ένα δίκαννο, δεμένο και εκτός θήκης και έξι (6) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κατάλληλων για την θήρα τριχωτών θηραμάτων.
Λίγες ώρες αργότερα, κοντά στα μεσάνυχτα, στη θέση «Φτερούλα» της ΤΚ Βελεντζικού του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων σταμάτησε για έλεγχο ένα Ι.Χ, ο οδηγός του οποίου μόλις αντιλήφθηκε τον έλεγχο, άδειασε από τα φυσίγγια, το όπλο που είχε στο όχημα.
Εντοπίστηκαν δύο (2) φυσίγγια δίπλα στο κυνηγετικό όπλο και άλλα τρία (3) εντός της καμπίνας του οχήματος, κατάλληλα για την θήρα τριχωτών θηραμάτων.
Και στις δύο περιπτώσεις κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα, τα φυσίγγια, οι άδειες κατοχής και οι άδειες θήρας, όπως και τα Ι.Χ και σε βάρος των δύο ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για την παράνομη άσκηση θήρας, σε μη επιτρεπόμενη ώρα.