Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)  με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τις επόμενες ώρες.
Οι θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης καιρού.
Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν τοπικά σε 9 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, στα κεντρικά και βόρεια κατά 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 9 και πιθανώς τα 10 Μποφόρ.
Τις ημέρες αυτές θα σημειωθούν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Την Πέμπτη θα σημειωθούν βροχές και από το απόγευμα σποραδικά καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.
Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα επικρατήσει άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Αναλυτικά η πρόβλεψη για την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά θα αναπτυχτούν λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και στα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.