Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Άνοιξε η πλατφόρμα για ένταξη στη νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις


Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων των οφειλετών προκειμένου να ενταχθούν στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις. Οι οφειλέτες μπορούν να επισκεφθούν το λογαριασμό τους στο Taxisnet με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους και στη συνέχεια πατώντας την επιλογή που αφορά στις ρυθμίσεις οφειλών να μπουν στην πλατφόρμα ακολουθώντας τη διαδικασία.
Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση προβλέπει εκτός των άλλων μείωση τη ελάχιστης οφειλής στα 20 ευρώ από 30 ευρώ που προέβλεπε η προηγούμενη, μείωση του επιτοκίου στο 3% από 5% στην προηγούμενη καθώς και έως 120 δόσεις για τις επιχειρήσεις που έχουν βασική οφειλή ως 1 εκατ. ευρώ.
Από την ερχόμενη εβδομάδα, αιτήσεις για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορούν να υποβάλουν και όσοι είχαν ήδη ενταχθεί στην παλαιά ρύθμιση των 120 δόσεων.
Βελτιώσεις στην ελάχιστη δόση και το επιτόκιο αλλά και στις οφειλές των επιχειρήσεων
Ο αριθμός των φορολογουμένων που θα ενταχθούν στη ρύθμιση αναμένεται να αυξηθεί από τον τρέχοντα μήνα, καθώς θα ισχύσουν οι αλλαγές που ψηφίστηκαν τον Αύγουστο, με την ελάχιστη δόση να μειώνεται στα 20 ευρώ από τα 30 ευρώ και το επιτόκιο να περιορίζεται σε 3% από 5%. Παράλληλα, ως πρόσθετο κίνητρο για ένταξη στη ρύθμιση, «παγώνουν» οι κατασχέσεις και τα αναγκαστικά μέτρα, ενώ «ξεμπλοκάρονται» οι δεσμευμένοι λογαριασμοί.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εγκατάσταση των χωρικών και των θεματικών αντιπεριφερειάρχων Ηπείρου.
Προηγήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά την οποία έγινε ενημέρωση για διαδικαστικά ζητήματα από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και συναποφασίστηκε το βραχυπρόθεσμο πλαίσιο δράσης της Περιφερειακής Αρχής.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Ξεκινάμε μια νέα περίοδο, έχοντας βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να βοηθήσουμε την Περιφέρειά μας, και τους κατοίκους της περιοχής. Θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς ώστε να πάρει η Ήπειρος τη θέση που πρέπει στα όρια της Ευρώπης και της πατρίδας μας. Το έργο που μας περιμένει είναι μεγάλο, το έχουμε συνειδητοποιήσει και είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτό τον τόπο».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού για κλοπή τροχοφόρου

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού, για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, την 02-09-2019 αργά το απόγευμα, στο 55ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, ο 31χρονος, κατελήφθη από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία όπως είχε δηλωθεί κλοπή την 24-08-2019 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.
Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 31χρονου θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης.

Σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη Ηπείρου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια


Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κονσόλα, του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτου Ιωάννου και υπηρεσιακών παραγόντων. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου για την προώθηση του τουρισμού, τις οποίες αναγνώρισαν τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Υφυπουργός Τουρισμού στις δηλώσεις που ακολούθησαν.
 Παράλληλα τέθηκαν και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν, με τον Υπουργό να δηλώνει πως αυτά θα συζητηθούν και θα εξεταστούν διεξοδικά στο επόμενο χρονικό διάστημα. Από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό έγινε ενημέρωση για την προώθηση της συγκρότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, στο οποίο κλήθηκε να παρίσταται ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, ώστε να δρομολογείται η επίλυση προβλημάτων που εντοπίζονται.

Άρτα: Συνελήφθη μία 37χρονη ημεδαπή με ηρωίνη και μεθαδόνη


Συνελήφθη, σήμερα (05-09-2019) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 37χρονη ημεδαπή, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
• συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους (4,16) γραμμαρίων,
• δύο μπουκάλια που περιείχαν μεθαδόνη, συνολικού βάρους (252,04) γραμμαρίων και
• αντικείμενα με υπολείμματα ηρωίνης.

Εκ νέου αίτηση για επίδομα στέγασης μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου


Συγκεκριμένα πρέπει να ξανακάνουν αίτηση όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους εντός του Μαρτίου 2019, καθώς συμπληρώνεται αυτόν τον μήνα το εξάμηνο ισχύος τους. Πολλές αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου στέγασης που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου – και για τις οποίες έχουν διαπιστωθεί από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι έχουν υποστεί μεταβολές – δεν ανανεώθηκαν αλλά εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθεί αυτόματα».
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, ανανεώθηκαν αυτόματα και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο».
Για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.
Το Υπουργείο Εργασίας θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα επανέλεγχο των αιτήσεων.
Υποβολή αίτησης
Ο αιτών υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση του μέσω του διαδικτυακού ιστοτόπου του προγράμματος, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Α.Α.Δ.Ε. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης στις διασταυρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Σε περίπτωση πολυπρόσωπου νοικοκυριού ζητείται η συναίνεση των ενήλικων μελών του νοικοκυριού μέσω των κωδικών τους TAXISnet.
Η συναίνεση όλων των ενηλίκων μελών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αίτησης.

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Βελλάς την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου


Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Βελλάς σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια Ιερά Αγρυπνία.
Την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα παρατεθεί η καθιερωμένη τράπεζα.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18.00 μ.μ. θα ψαλλεί ο παρακλητικός κανόνας της Παναγίας.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του Προγράμματος Αγοράς Βιβλίων


Αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr )  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Βιβλιοπωλείων – Εκδοτικών οίκων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2019.
Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων για τρεις εργάσιμες ημέρες από την 05.09.2019 και ώρα 11:00 μέχρι την 09.09.2019 και ώρα 23:59.
Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού.
Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Δικαιούχων, είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με αυτήν ηλεκτρονικά, είτε κατατίθενται στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ μέχρι την 10.09.2019 και ώρα 13.00.
Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Παρόχων σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων.

Στο Πάρκο Λιθαρίτσια ξανά το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή


Το μεγάλο Ραντεβού για τη νεολαία και το λαό των Ιωαννίνων στις 06 και 07 Σεπτέμβρη.

Όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν!!! Παρά τις προσπάθειες μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της πόλης , των εμποδίων της προηγούμενης δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, οι προσπάθειες να χτυπηθεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό -πολιτικό ραντεβού της πόλης έπεσαν στο κενό!!!
Για άλλη μία χρονιά το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Γιάννενα θα γίνει στο Πάρκο Λιθαρίτσια!!! Όλες αυτές τις μέρες το Φεστιβάλ αγκαλιάζεται από κάθε νέο και νέα της πόλης , γιατί ξεχωρίζει από το “εμπόριο πολιτισμού” με τις απρόσιτες τιμές για το λαό των Ιωαννίνων. Στο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή συναντιούνται η ανησυχία για το μέλλον, η αγάπη για τη ζωή με δικαιώματα η αλληλεγγύη για τους αδικημένους. Έτσι δημιουργείται ένα τεράστιο πολιτιστικό γεγονός που περιλαμβάνει συζητήσεις , συναυλίες, δραστηριότητες, βιβλιοπωλεία και άλλα πολλά.
Παρασκευή 06 Σεπτέμβρη
stand up commedy με τον Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης Τσολιάς Εν δε Τσολιά Μπαντ (Ελληνοφρένεια)
μεγάλη συναυλία με τον Εισβολέα
Σάββατο 07 Σεπτέμβρη
Μεγάλη Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη
Πολιτική Συγκέντρωση με τον Δ. Αρβανιτάκη μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ
Οι πύλες του Φεστιβάλ καθημερινά ανοίγουν στις 19.00.

Οργανώσεις Ιωαννίνων της ΚΝΕ

Χειρουργική μαστού: Ποια η επίδραση του φύλου του χειρουργού;


Την ισοτιμία των γυναικών χειρουργών έναντι των ανδρών συναδέλφων τους προσπαθεί να  καταδείξει σειρά μελετών που έχουν εξετάσει την μετεγχειρητική πορεία των ασθενών βάσει του φύλου του χειρουργού. Παρότι και το επάγγελμα του χειρουργού είναι ανδροκρατούμενο σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι γυναίκες σταδιακά κατακτούν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό εκπροσώπησής τους σε αυτό. Φαίνεται μάλιστα ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ανέλιξή τους, τόσο στο εργασιακό περιβάλλον όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ενδεχομένως να τις αναγκάζουν να προσπαθούν σκληρότερα για να υπερπηδούν τα εμπόδια καθιστώντας τες πιο αφοσιωμένες και τελικά άξιες χειρουργούς. Δεν είναι, όμως, αυτοί οι μοναδικοί λόγοι που επιδεικνύουν εφάμιλλα με των ανδρών χειρουργικά αποτελέσματα.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι άνδρες και οι γυναίκες ασκούν την ιατρική διαφορετικά. Οι γυναίκες είναι πιθανότερο να συμμορφώνονται με τις κλινικές κατευθυντήριες οδηγίες, να παρέχουν προληπτική φροντίδα συχνότερα, να εκτελούν ή να βελτιώνουν τις επιβεβλημένες εξετάσεις, να επικοινωνούν με ενσυναίσθηση με τους ασθενείς τους και να παρέχουν περισσότερη ψυχοκοινωνική συμβουλευτική σε αυτούς από ό,τι οι άντρες», εξηγεί η ειδική στην ογκολογική χειρουργική και πλαστική αποκατάσταση μαστού Δρ. Παρασκευή Λιάκου.