Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 46χρονο και συνοδηγό έναν 13χρονο, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 71χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των επιβαινόντων του δίκυκλου οχήματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

ΕΟΔΥ: Τέσσερις νέοι θάνατοι σήμερα, 372 νέα κρούσματα


21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τέσσερις νέοι θάνατοι, 372 νέα κρούσματα.
«Σήμερα ανακοινώνουμε 372 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 164 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12452, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
2324 (18.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5511 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
49 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 12 (24.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 167 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 297 θανάτους συνολικά στη χώρα. 110 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του
ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος το Σάββατο 12/09/2020 ως εξής:
1) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 09:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:
Όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Κόνιτσας, τα Δ.Δ. Αγ. Μηνάς, Αρίστη, Βίκος, Μεσοβούνι, Πάπιγκο, Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι, Λαϊστα, Ελαφότοπος (η περιοχή προς Καλπάκι- όχι ο οικισμός) του Δήμου Ζαγορίου, τα Δ.Δ. Καλπακίου, Γεροπλάτανου, Βασιλικού (κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή – όχι ο οικισμός) του Δήμου Πωγωνίου, τα Δ.Δ. Χρυσή, Πευκόφυτο, Ζούζουλη, Επταχώρι του Δήμου Νεστορίου της Π.Ε. Καστοριάς.
2) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 11:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Τμήμα της ευρύτερης
περιοχής Δολιανών πέριξ του Φ/Β Σταθμού κ. Λένη Χρήστου.
3) Από ώρα 10:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ. και στις παρακάτω περιοχές: Τμήμα της ευρύτερης περιοχής Δολιανών πέριξ του Φ/Β Σταθμού κ. Σδράλαγκα Κλέανδρου.
4) Από ώρα 14:00 μ.μ. έως 15:00 μ.μ. και στις παρακάτω περιοχές: Ασφάκα στην περιοχή πέριξ του αντλιοστασίου ΣΥΔΚΛΙ.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. 
Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.
Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Συνάντηση εργασίας της Μαρίας Κεφάλα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών

Συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών κ. Γιάνναρη,  τον Γεν. Δ/ντή κ. Κυριαζόπουλο και τον Οικονομικό Σύμβουλο κ. Βρυώνη είχε η βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.
Μετά την προηγηθείσα αυτοψία στα κατά τόπους σχολικά γυμναστήρια της πόλεως από κλιμάκιο μηχανικών, εκπονείται μελέτη για τις επιβαλλόμενες εργασίες αποκατάστασης και επισκευής των εν λόγω σχολικών αθλητικών χώρων.
Το χρονοδιάγραμμα των Κτιριακών Υποδομών προβλέπει δημοπράτηση του έργου τον ερχόμενο  Νοέμβριο και έναρξη εργασιών την Άνοιξη του επόμενου έτους.
Επιπλέον, στην ίδια συνάντηση τέθηκε το θέμα  της κατασκευής νέου Δημοτικού σχολείου στο Δ.Δ. Κατσικάς, διαδικασία η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση 10/09/2020


Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης - βελτίωσης στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας και παρεμβάσεις (καθαρισμός – προστασία) ρεμάτων έλαβε – μεταξύ άλλων – στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ειδικότερα,
Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η ανάδειξη οριστικών αναδόχων για τα έργα:
  -   «Βελτίωση 1ης Επαρχιακής Οδού και Κατασκευή Κυκλικού κόμβου στο Γραικοχώρι», προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κασσαβος Νικόλαος.
  -   «Αποπεράτωση γέφυρας σύνδεσης της 13ης επαρχιακής οδού με την Τ.Κ Λοφίσκου», προϋπολογισμού 290.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ. Ζιώγος & ΣΙΑ ΟΕ.
  -   «Καθαρισμός κοίτης και ενίσχυση αναχωμάτων ποταμού Αχέροντα, των παραποτάμων και των ρεμάτων του» Π.Ε. Πρέβεζας προϋπολογισμού 270.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ι. Καραμπιτιανης.
  -   «Οριζόντια, κατακόρυφη σήμανση και στηθαία ασφαλείας επαρχιακού οδικού δικτύου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Οικονόμου.
  -  «Βελτίωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Τρικάλων»  προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.
  -   «Βελτίωση παρακαμπτηρίων οδών σύνδεσης με επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 88.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ευ. Φελεκης.
  -   «Συντήρηση - προστασία του κόμβου προς Αμπέλια της Ε.Ο. Άρτα - Χανόπουλο - Καμπή» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΙΡΙΣ ΕΡΓΩ Ε.Ε.
  -   «Κατασκευή πεζοδρομίων και βελτίωση της 4ης επαρχιακής οδού εντός των ορίων του Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σφήκας Σωτήριος.
Προσωρινοί ανάδοχοι
Η Ο.Ε. ενέκρινε τα πρακτικά ανάδειξης προσωρινών αναδόχων για τα έργα:
  -   «Βελτίωση - ασφαλτόστρωση διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας  (Τμήμα Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη Δήμου Τετραφυλλίας – Β΄ Φάση)», προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κ/Ξ Αστική Κατασκευαστική ΑΕ - ΑΒΡΑΝΑΣ ΑΤΕ.
  -   «Επείγουσες εργασίες ανάντη Ιστορικής γέφυρας Άρτας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δημ. Φουκας.
 -   «Καθαρισμός και προστασία και όχθεων ρεμάτων Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ. Μυριούνης.
  -   «Καθαρισμός- προστασία πρανών υδατορεμάτων ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 172.000 ευρώ. Ανάδοχος: Τ.Ε.ΚΑΤ. O.E.
  -   «Βελτίωση ροής στραγγιστικού αύλακα από την περιοχή Αγίων Αναργύρων μέχρι το Ζούτο ποταμό», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κ. Κωσταβασιλης & ΣΙΑ Ο.Ε..
Επίσης, η Ο.Ε. ενέκρινε την κατακύρωση του έργου «Παροχή υπηρεσιών για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου Ελιάς, για το έτος 2020, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού € 76.342,08 ευρώ, στον Αθ. Αθανασίου – Σιούλα.
Τέλος, με απόφαση της Ο.Ε. εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας στους κυκλικούς κόμβους εργατικών κατοικιών», προϋπολογισμού 139.100 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ιόνια Οδό, για παράνομη μεταφορά μεταναστών


Συνελήφθη, χθες (09-09-2020) μετά τα μεσάνυκτα στην Ιόνια Οδό (στο ύψος της Καμπής Άρτας), από αστυνομικούς του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, κατηγορούμενος για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε, προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις αλλοδαπούς (δύο άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος ενός παράτυπου μετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Ταινίες-σταθμοί στην επίσημη πρώτη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ηπείρου!


Λίγες μόνο μέρες έμειναν για την έναρξη του πρώτου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ηπείρου, το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο, αφού οι ταινίες που θα προβληθούν κατά τη διήμερη διάρκειά του αποτελούν σταθμό στην παγκόσμια κινηματογραφική ιστορία! Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρουμε την ευκαιρία της δημιουργίας και λειτουργίας ενός  Γραφείου Προώθησης, Υποδοχής και  Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών παραγωγών (FILMOFFICE), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής του προγράμματος μέσω κινηματογράφου– Common Initiativesto Ac Knowledge and valorize tourismpotential of the programme area through cinema», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς– Ακρόπολη Ιτς Καλέ, στα Ιωάννινα την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020. Το Φεστιβάλ έχει θέμα του την παρουσίαση διεθνών συμπαραγωγών που συνέβαλαν στην διεθνή προβολή της χώρας μας
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
21:30 ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Παρουσίαση του Φεστιβάλ  από τον κ. Αντώνη Κιούκα σκηνοθέτη, Καλλιτεχνικό διευθυντή Φεστιβάλ Ιωαννίνων
Προβολή ταινίας ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ElRobodelSiglo, 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 114', Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Άριελ Γουίνογκραντ με τους: Γκιγιέρμο Φρανκέλα, Ντιέγκο Περέτι, Πάμπλο Ράγκο. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=W7v6tbSKimo

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
19:30 Παρουσίαση της ταινίας από την πρωταγωνίστρια της Κάτια Γκουλιώνη
Προβολή ταινίας                                                                                                                20:00 Προβολή ταινίας Ευτυχία, Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 123', Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής με τους:
Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ντίνα Μιχαηλίδου Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=986_9-ki12w&t=1s
22:00-22:15 Q&A με το κοινό και την πρωταγωνίστρια της ταινίας
22:15 Προβολή ταινίας Ταξίδι στην Ελλάδα, Παρουσίαση  από την κ. Βένια Βέργου (Διευθύντρια του FILM COMMISSION) της ιστορίας πραγματοποίησης αυτής της μεγάλης διεθνούς συμπαραγωγής
The Trip to Greece, 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103', Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Γουιντερμπότομ με τους: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Κλερ Κίλαν.
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
11:00 Παρουσίαση του Film Commission της Απουλίας και του προγράμματος για την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους
11:30-13:00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΟΥ FILM COMMISSION TΗΣ ΑΠΟΥΛΙΑΣ
20:30 Παρουσίαση  από τον κ. Νίκο Γιαννόπουλο, εκτελεστή παραγωγό της ταινίας στην Ελλάδα,  της ιστορίας αυτής της μεγάλης διεθνούς συμπαραγωγής
21:00 Προβολή ταινίας LeGrandBleu – ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ, 1988 | Έγχρ. | Διάρκεια: 168', Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν με τους: Ζαν Μαρκ Μπαρ, Ζαν Ρενό, Ροζάνα Αρκέτ. 
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=puM-blQLL44
23:30-00:00 Q&A με το κοινό και τον κ. Γιαννόπουλο
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [InterregV-AGreece - Italy] 2014-2020.
Πληροφορίες για τον Εκδότη
Λίγα λόγια για το έργο CIAK
Το ευρωπαϊκό έργο CIAK θα αξιοποιήσει τον οπτικοακουστικό δημιουργικό τομέα για την προώθηση του αντίστοιχου αύλου πολιτιστικού τομέα και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων των Περιφερειών που συμμετέχουν στο έργο.
Γενικός στόχος είναι να προωθήσει την αξιοποίηση των εμπλεκόμενων περιοχών της Απουλίας και των Ελληνικών Περιφερειών με την εφαρμογή πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικό-ακουστικό τομέα όπως η δημιουργία FilmOffices, η διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ και εργαστηρίων σεναριογραφίας και η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Έτσι δημιουργείται η ευκαιρία για τις περιοχές αυτές να γίνουν ευρύτερα γνωστές και να αναδειχθεί η ελκυστικότητα των τόπων, καθώς και η ιστορική και φυσική ομορφιά τους ως καταλύτες για την τουριστική τους ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Οικονομική ενίσχυση των τουριστικών μεταφορών, ζητά η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.


Με κλάδους και επαγγελματίες που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού και τα παρατεταμένα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία του πληθυσμού, συνομιλεί καθημερινά η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα καταγράφοντας τα προβλήματα και τις αγωνίες των συμπολιτών μας.
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι επαγγελματίες   των τουριστικών μεταφορών, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η ενίσχυσή τους.
Με επιστολή της στον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Ι. Κεφαλογιάννη η Βουλευτής Ιωαννίνων ζητά την στήριξη του κλάδου με οικονομική ενίσχυση, που θα δώσει μία ανάσα στους επαγγελματίες τουριστικών μεταφορών, καθώς η  ζημία που υπέστησαν είναι σημαντική.
Από πλευράς του Υπουργείου το αίτημα αντιμετωπίζεται θετικά.

Έντεκα παραβάσεις στην Ήπειρο την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (46.344) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(9) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (1) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (582) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (49) άτομα.
(2) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (1) στα Ιόνια Νησιά και (1) στην Αττική.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (91) σχετικές παραβάσεις.
(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (154) σχετικές παραβάσεις.
(221) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
(37) στη Στερεά Ελλάδα,
(34) στην Κεντρική Μακεδονία,
(31) στη Θεσσαλονίκη,
(20) στα Ιόνια Νησιά,
(17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(15) στην Πελοπόννησο,
(11) στην Ήπειρο,
(10) στο Βόρειο Αιγαίο,
(10) στη Δυτική Ελλάδα,
  (9) στη Θεσσαλία,
  (8) στην Κρήτη,
  (8) στη Δυτική Μακεδονία,
  (6) στην Αττική και
  (5) στο Νότιο Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (13.518) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (13.506) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (30) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν συνολικά (3) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες (2) στη Μύκονο και (1) σε περιοχές – νησιά του αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος).
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ψηφιακά και χωρίς την παρουσία του πολίτη οι άδειες οδήγησης από τον Οκτώβριο


Ψηφιακά και χωρίς την παρουσία του πολίτη στις Διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας θα γίνεται η αναθεώρηση των αδειών οδήγησης στις περιπτώσεις απώλειας, φθοράς, κλοπής ή όταν χρήζει αναθεώρησης για ιατρικούς λόγους.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών κα Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της πάταξης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την αναθεώρηση των αδειών οδήγησης, η οποία γίνεται, τόσο για ιατρικούς λόγους, όσο και για λόγους απώλειας, φθοράς ή κλοπής.
Ο πολίτης θα μπορεί από τον υπολογιστή του να υποβάλει και να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία αναθεώρησης της άδειας οδήγησης εντελώς ψηφιακά, χωρίς την παρουσία του στις Διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας.
Επίσης, το ίδιο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία και η πλατφόρμα για την υποβολή με ηλεκτρονικά μέσα του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση οχημάτων, όπως αιτήσεις, εξουσιοδοτήσεις και παράβολα, καθώς και την αυτεπάγγελτη αναζήτηση, χωρίς εμπλοκή του πολίτη, των δικαιολογητικών που υπάρχουν ήδη στη διάθεση του δημοσίου όπως π.χ. η βεβαίωση επιτυχούς ελέγχου ΚΤΕΟ.

Ακυβερνησία ιστιοφόρου στην Πρέβεζα λόγω τραυματισμού του Κυβερνήτη του και παροχή συνδρομής


Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για ακυβερνησία του ιστιοφόρου σκάφους ''PEANUTS'' σημαίας Γερμανίας, λόγω τραυματισμού του Κυβερνήτη και μοναδικού επιβαίνοντά του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του λιμένα Πρέβεζας.
  Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εκίνησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, προς παροχή συνδρομής. Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε στο δίαυλο Πρέβεζας και με τη συνδρομή του πληρώματος του περιπολικού σκάφους κατέπλευσε στη μαρίνα ΄΄Κλεοπάτρα'' Πρέβεζας.
Ο 70χρονος Κυβερνήτης του ''PEANUTS'' παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διεγνώσθη με ανοικτό κάταγμα αριστερής ποδοκνημικής και παραμένει για νοσηλεία.
  Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Γυναίκα και σπονδυλική στήλη: 15 τρόποι πρόληψης του πόνου


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η οσφυαλγία, ο πόνος δηλαδή στην μέση, αποτελεί παγκοσμίως την κύρια αιτία αποχής από την εργασία αλλά και την κύρια αιτία περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων μας. 
Τους λόγους που υποφέρουν οι γυναίκες κάποιες φορές περισσότερο από τους άνδρες με πόνους στη μέση αλλά και στον αυχένα, αναλύει ο δρ Μάριος Λυκίσσας, Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν:
 Εξαιτίας των αυξημένων ρόλων της αλλά και των καθημερινών απαιτήσεων στη δουλειά και το σπίτι, η σύγχρονη γυναίκα ταλαιπωρείται συχνά από πόνο στη μέση, την πλάτη και τον αυχένα. 
Ορμονολογικοί λόγοι αλλά και ανατομικοί είναι υπεύθυνοι για τη συχνότερη αλλά και πρωιμότερη σε σχέση με τους άνδρες καταπόνηση της γυναικείας σπονδυλικής στήλης από παθήσεις όπως η δισκοπάθεια, η αρθρίτιδα των σπονδυλικών αρθρώσεων, η σπονδυλική στένωση αλλά και τα οστεοπορωτικά κατάγματα, τονίζει ο επίκουρος καθηγητής ορθοπαιδικής δρ Μάριος Λυκίσσας. 
Οι καθημερινές δραστηριότητες στο σπίτι, στη δουλειά, η ενασχόληση με τον κήπο, ακόμη και η κακή στάση στον ύπνο μπορούν να επηρεάσουν τη γυναικεία σπονδυλική στήλη και να αποτελέσουν αιτία επίμονου ή υποτροπιάζοντος πόνου.