Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Πάρτε μέτρα τώρα, οι παράνομοι αλωνίζουν στο ακριτικό Πωγώνι!

Στον Πρωθυπουργό έφθασε το αίτημα για ενίσχυση της Αστυνόμευσης
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ: Σχεδόν κάθε βράδυ επιδρομές σε σπίτια!!!
Αναφορά και στο Κέντρο Κράτησης Κακαβιάς έγινε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Τη δέσμευση, ότι τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν το Δήμο Πωγωνίου και έχουν να κάνουν με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, θα μεταφερθούν άμεσα, τόσο στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια απέσπασαν χθες από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και μέλη της Ομοσπονδίας και Αδελφότητας Πωγωνίου.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στους φορείς της περιοχής, την ερχόμενη εβδομάδα, ει δυνατόν και στις αρχές της, θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, σύμβουλοι του οποίου παρίσταντο στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα.
Εκεί, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πωγωνίου και όλοι οι εκπρόσωποι της περιοχής εξέθεσαν τα προβλήματα και την ανασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι, εξαιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας και ζήτησαν να υπάρξουν οι κατάλληλες αποφάσεις για να αυξηθεί η αστυνόμευση και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
«Στο έλεος του Θεού»!
«Νιώθουμε ότι είμαστε εγκαταλελειμμένοι. Ότι είμαστε στο έλεος του Θεού» είπε χθες στον «Π.Λ.» ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης (μαζί του ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γαλίτσης).
Ακόμη, ανέφερε πως η αύξηση της εγκληματικότητας είναι απόρροια της αποδυνάμωσης των συνόρων και έσπευσε να εξάρει το έργο της Αστυνομίας στην περιοχή, η οποία κάνει ό, τι μπορεί με όσα μέσα διαθέτει πλέον. «Γίνονται κάθε βράδυ επιδρομές στα σπίτια. Εκπέμπουμε πλέον σήμα κινδύνου, δεν πάει άλλο. Στην Αστυνομία κάνουν ό, τι μπορούν, αλλά δεν έχουν προσωπικό» είπε, μεταξύ άλλων.
Πέρασμα…
Το τελευταίο διάστημα, η περιοχή του Πωγωνίου έχει καταστεί πέρασμα των πάσης φύσεως παρανόμων, με τη διακίνηση ναρκωτικών να αποτελεί την κύρια …αποστολή τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διακινητών, που είναι και οι πλέον επικίνδυνοι, επιλέγει την συγκεκριμένη περιοχή για να περάσει το χασίς, από την Αλβανία, στην Ελλάδα.
Οι διακινητές μεταφέρουν το χασίς με κάθε μέσο και τρόπο, ακόμη και πάνω σε … ζώα ή κρυμμένο μέσα σε λεωφορεία, αυτοκίνητα κ.α. ή ακόμη το αφήνουν σε απόμερες περιοχές … καβάτζα.
Οι διαρρήξεις…
Όμως, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, αφού απανωτές είναι οι διαρρήξεις, οι κλοπές και οι ληστείες. Οι δράστες εκμεταλλεύονται το γεγονός, ότι η αστυνομική φύλαξη είναι ελλιπής, αλλά και το ότι οι λιγοστοί κάτοικοι των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών είναι ηλικιωμένοι και ως εκ τούτου ανήμποροι να αντιδράσουν.
Συνήθως αναζητούν μετρητά και άλλα τιμαλφή, αλλά τελευταία, όπως δείχνουν και τα περιστατικά, κάποιοι ψάχνουν και για τρόφιμα ή ποτά! «Κάποτε όλα αυτά θα πρέπει να σταματήσουν. Φτάνει πια!» λένε με νόημα ακρίτες.
Για το Κέντρο…
Τέλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στην Αθήνα (διήρκεσε πάνω από μια ώρα), έγινε ειδική αναφορά στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, που προβλέπεται να γίνει στο παλιό ΚΤΕΟ Κακαβιάς, παρά το γεγονός, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου έχει τοποθετηθεί αρνητικά σε αυτό το σχέδιο.
Από την πλευρά του Δήμου, αναλύθηκαν τα σημεία της διαφωνίας, όμως είναι βέβαιο, πως περισσότερα θα συζητηθούν κατά την συνάντηση των φορέων της περιοχής με τον Υπουργό Νίκο Δένδια, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

Εκδήλωση κατά της δημιουργίας ΕΟΖ στο Πωγώνι την Τετάρτη 10 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ) στις 7:00 μ.μ.

Με αιχμές κατά του Δημάρχου Κώστα Καψάλη και της δημοτικής αρχής τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας κατά της δημιουργίας ΕΟΖ στο Πωγώνι πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 10 Απριλίου και καλούν τους κατοίκους του Πωγωνίου αλλά και όλους τους φορείς της περιοχής να διατρανώσουν την αντίθεσή τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ) στις 7 το απόγευμα με ομιλητές τον Τέρενς Κουίκ, τον Γιάννη Καραγιάννη, τον Μίλτο Μπούκα και τον Παναγιώτη Τσούνη.
Όπως σημείωσε το μέλος της Επιτροπής Δημήτρης Κανακάκης οι πολίτες της περιοχής δεν πρέπει να επιτρέψουν ούτε τη δημιουργία ΕΟΖ, ούτε τη λειτουργία καταστήματος κράτησης λαθρομεταναστών, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κακαβιά. Εκ μέρους επίσης της πρωτοβουλίας ο Παναγιώτης Τσούνης σημείωσε ότι αφορμή για τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η τροπολογία που καταθέτει ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης για τις απαλλοτριώσεις, που σύμφωνα με τα μέλη της πρωτοβουλίας προετοιμάζει το έδαφος για την εγκατάσταση ξένων επιχειρήσεων και τις επενδύσεις ξένων με χρηματοδότηση από το ελληνικό ΕΣΠΑ.
Ο κ. Τσούνης υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή δεν θα μπορέσει να θέσει τους δικούς της όρους και προϋποθέσεις και τόνισε πως η υπόθεση εναποτίθεται πλέον στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τις ΕΟΖ και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή.

Στο τραπέζι το «κούρεμα» του τέλους ακινήτων από 10% έως 20%

Όλα τα σενάρια για τη μείωση του ενιαίου τέλος ακινήτων επεξεργάζονται τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, προκειμένου να υπολογίσουν επ’ ακριβώς τις απώλειες που θα προκύψουν.
Το αρχικό σενάριο που προέβλεπε οριζόντια μείωση 30% έχει απορριφθεί από την τρόικα εξαιτίας του μεγάλους κόστους (500 - 700 εκατ. ευρώ) και τα τρία που έχουν απομείνει στα τραπέζι προβλέπουν μείωση του ΕΕΤΗΔΕ κατά 10% - 15% και 20%.
Τα τεχνικά κλιμάκια σε κάθε περίπτωση σεναρίου κάνουν προβολές όχι μόνο των εσόδων που θα εισπραχθούν αλλά και του ποσού που δεν θα εισπραχθεί λόγω αδυναμίας του υπόχρεου.
Δηλαδή, στην περίπτωση που μειωθεί το ειδικό τέλος κατά 10% δεν αποκλείεται να είναι περισσότεροι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, με αποτέλεσμα να συμφέρει έστω και επικοινωνιακά μία μείωση των συντελεστών κατά 15%. Αν και η διαφορά είναι μικρή, ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι το τελικό ποσό που θα εισπραχθεί θα είναι το ίδιο.

"ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ" από τον Γιάννη Βέλλη

"Πάλι γύριζες στην Αλεξάνδρεια, οι δρόμοι χαραγμένοι βαθιά στη σκέψη σου/ η βιβλιοθήκη, οι αρχαίοι ναοί, τα αγάλματα, το λιμάνι, όλα εκεί στέκαν καθηλωμένα/ ακόμα κι η ένδοξη Υπατία, πριν χαθεί βασανιστικά στην τιμωρία του όχλου/ αναρωτιόσουν σχεδόν σκεπτικός, γιατί χάθηκε αυτή η αέρινη Αλεξάνδρεια/ που είναι οι ποιητές, οι λόγιοι, οι σοφοί, μα περισσότερο οι αληθινοί άνθρωποι".
Γιάννης Βέλλης
Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο ποίησης του Ηπειρώτη ποιητή από την Κεραμίτσα Φιλιατών Θεσπρωτίας (Μουργκάνα), συγγραφέα, δημοσιογράφου και φωτογράφου, Γιάννη Βέλλη.
Το "ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ" είναι το δεύτερο βιβλίο ποίησης, μετά τα "ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ" που κυκλοφόρησε το 2012. Όσοι ενδιαφέρονται να το προμηθευτούν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στα e-mails: jvellis@gmail.com  , thesprotia@gmail.com , ipirotikipress@gmail.com  

Ιωάννης Β. Βέλλης
Τ.Θ. 8341, Τ.Κ. 142 02
Περισσός - Νέα Ιωνία
Κιν.: 6940 612380, Fax: 211 8003860

Πρέβεζα: Τροχαίο με μηχανάκι, νεκρός ένας 71χρονος

Συγκρούστηκε με αγροτικό που οδηγούσε 69χρονος συγχωριανός του

Στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας όπου μεταφέρθηκε, εξέπνευσε ένας αγρότης 71 ετών, αργά χθες το βράδυ, όταν το μηχανάκι του συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων, λίγο μετά τον κόμβο της Ελάτρειας.
Ο 69χρονος οδηγός του αγροτικού, ήταν συγχωριανός του άτυχου άνδρα, από το χωριό Σαμψούντα, φίλος του και μάλιστα μισή ώρα νωρίτερα, ήταν μαζί σε ενημερωτική συνάντηση για θέματα που αφορούσαν την καλλιέργεια καλαμποκιού.
Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το δυστύχημα, ενώ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Το Polis Art Cafe στο Αρσάκειο, στην Ομόνοια,Πεσματζόγλου 5, παρουσιάζει την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, το έργο του Ηπειρώτη μουσικού Νίκου Παπακώστα ''Ανθολογία και λαϊκά παραμύθια''

Το Polis Art Cafe στο Αρσάκειο, στην Ομόνοια, Πεσματζόγλου 5,  παρουσιάζει την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, το έργο του Ηπειρώτη μουσικού Νίκου Παπακώστα ''Ανθολογία και λαϊκά παραμύθια''.
Συμμετέχει το ΜΕDITERANEAN QUINTET:
Luminita Makavei: I Violin
Άρης Λαμπάτος: ΙΙ Violin
Lise Schaefer: Viola
Δημήτρης Κοτταρίδης: Celo
Ανδρέας Μπουτσικάκης: πιάνο
Τραγουδούν:
Νάντια Καραγιάννη και Σουσάνα Τρυφιάτη.
Βραδιές στο Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου
2103249588
Είσοδος ελεύθερη
Ο Νίκος Παπακώστας συγκεντρώνει αποσπάσματα από τα καλύτερα έργα του καθώς και τραγούδια της Ελληνικής παράδοσης και τα παρουσιάζει με μια νέα μορφή και μιά άλλη διάσταση. Έτσι τα τραγούδια από το BALKAN , τα ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΙ ΟΝΕΙΡΑ και τον ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ μαζί με τα ορχηστρικά της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ και του REQUIEM δένονται αρμονικά με τραγούδια της Ελληνικής παράδοσης και λαϊκά παραμύθια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και γίνονται ένα υπέροχο ταξίδι στο χθες και το σήμερα......
Οργάνωση: Βασίλης Χατζηιακώβου / Παρουσία
Επιμέλεια Ήχου: Studio MX - TEAM

Επικοινωνία: Μαρία Σούμπερτ/ Cloud 7

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη 33χρονου Αλβανού φυγόποινου

Συνελήφθη στις 3-04-2013 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, ποινής φυλάκισης (2) μηνών, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

21η αγωνιστική την Κυριακή 7 Απριλίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής -Α' Όμιλος

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
 Κυριακή 7 Απριλίου 2013 
Βοτονόσι -  Α.Ε. Γιάννενα (12:00)    
Μπισδουνάκι -  Καρίτσα (17:00)    
Κεφαλόβρυσο -  Πετσάλι (17:00)    
Καρυές  -  Μάρμαρα (17:00)    
Ανάργυροι -  Ζίτσα (17:00)    
ΑΠΟΕΛ -  Πανζαγορισιακός (17:00)    

Λύγγο Ιωαννίνων: Έκλεψαν από την εκκλησία την κολυμπήθρα!!!

Καταγγέλθηκε προχθές (04-04-2013) το πρωί, στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, ότι  άγνωστοι  δράστες κατά το χρονικό διάστημα από   29-03-2013 έως το πρωί της 4-04-2013, εισήλθαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λύγγο Ζίτσας Ιωαννίνων και αφαίρεσαν  τέσσερα (4) μπρούτζινα μανουάλια και μία κολυμπήθρα.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Διευκρινήσεις για την συμμετοχή στο πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ο ΕΦΕΠΑΕ σας προσκαλούν στην ημερίδα: «Διευκρινήσεις για την συμμετοχή στο πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»
την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Αραβαντινού 5Ε, Ιωάννινα
Το πρόγραμμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες ή τους υποψήφιους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις θεματικές ενότητες Μεταποίησης, Τουρισμού, Χονδρικού Εμπορίου και Υπηρεσιών, όπου θα λυθούν τυχόν απορίες και θα απαντηθούν τυχόν ερωτήσεις για την υποβολή προτάσεων ένταξης στον πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προσποιούμενη την κοινωνική λειτουργό επεχείρησε να κάνει έρανο για κοινωνικό σκοπό

Καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ότι άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με γιατρούς στην πόλη της Πρέβεζας και προσποιούμενη ότι εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός στο Δήμο Πρέβεζας και ότι έχει αναλάβει τη διενέργεια εράνου για την οικονομική στήριξη οικογένειας ανήλικου παιδιού με σοβαρό πρόβλημα υγείας, προσπάθησε να τους εξαπατήσει και να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.