Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Άρτα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος 85χρονης ημεδαπής

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος 85χρονης ημεδαπής, στην Άρτα.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη ληστείας.
Ειδικότερα, την 11-01-2017 μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, ο 33χρονος μαζί με έναν ακόμα συνεργό του που αναζητείται, διέρρηξαν μπαλκονόπορτα οικίας 1ου ορόφου και αφού ακινητοποίησαν 85χρονη ημεδαπή, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα και χρηματικό ποσό.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής 16-2-2018

Την  άμεση αποκατάσταση του δικτύου  ύδρευσης του Δ.Δ. Αμμουδιάς δρομολόγησε η Περιφέρεια
Την επίλυση του σοβαρού προβλήματος ύδρευσης που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Διαμέρισμα Αμμουδιάς του Δήμου Πάργας, που είναι μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Ηπείρου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, με στόχο οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.
Συγκεκριμένα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε σήμερα με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εγκρίθηκε η άμεση δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης, για το οποίο με απόφαση του Περιφερειάρχη διατίθεται το ποσό των 190.000  € από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου.
Σύμφωνα με τη μελέτη, που εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα αντικατασταθεί δίκτυο μήκους 7,3 χιλιομέτρων, το οποίο τροφοδοτεί με νερό 300 περίπου παροχές, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται κατοικίες και ξενοδοχειακές μονάδες.
Σημειώνεται ότι το υπάρχον δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και ανεπαρκές για τις σημερινές ανάγκες του Δημοτικού Διαμερίσματος, καθώς αποτελείται από πλαστικούς και μεταλλικούς σωλήνες που σε πολλά σημεία τους έχουν φραγεί κατά ποσοστό 85% της διατομής τους.
Νέα έργα αποκατάστασης ζημιών από την κακοκαιρία
Μία ακόμη σειρά έργων για την αποκατάσταση  ζημιών που προκλήθηκαν από πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Ηπείρου προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου, με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα τα έργα που προωθούνται άμεσα είναι τα εξής:
«Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στις 17η, 19η και 21η επαρχιακές οδούς της Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 465.000 ευρώ
«Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων επί της επαρχιακής οδού στα όρια της Τ.Κ. Δοβλάς του Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 125.000 ευρώ
 «Αποκατάσταση κατολίσθησης και προστασία κτηνοτροφικής εγκατάστασης στο Δ.Δ. Μετσόβου», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
«Άμεση αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην επαρχιακή οδό Μονολιθίου – Πλατανούσας», προϋπολογισμού 48.000 ευρώ
«Προμήθεια υλικών για την άμεση αποκατάσταση βατότητας στο επαρχιακό δίκτυο στα όρια της Κοτομίστας και της Ανατολικής», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ
Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση άλλων έργων: Α) για την προστασία της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων από συνδετήρια οδό προς Αμπελιά Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 44.500 ευρώ. Β) η πραγματοποίηση κατεπειγουσών ειδικών εργασιών για τη στερέωση λίθων και δυτικού βάθρου γέφυρας Πλάκας,   προϋπολογισμού 40.000 ευρώ 
Ανάδοχοι έργων συντήρησης του οδικού δικτύου
Επίσης με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε αναδόχους για τα έργα:
«Βελτίωση επαρχιακής οδού Κάτω Λίππα – Αχλαδέα», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεωτεχνική Μηχανική Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.
«Κατασκευή οδού αντιπυρικής προστασίας Δ.Δ. Στεφάνης – Γ΄ φάση», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ζιώβας Σπυρίδων
«Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Μύτικα Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ηλίας Κατσιμπόκης
«Προμήθεια ασφαλτομίγματος για την αποκατάσταση οδοποιίας στα όρια του πρώην Δήμου Αμβρακικού», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ. Ανάδοχος: ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.
«Αποκατάσταση τεχνικού στην είσοδο του οικισμού Καβασίλων Κόνιτσας», προϋπολογισμού 15.500 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Ι. Ντάφλης
«Συντήρηση δρόμου Μηλιά – Καταρράκτης», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ιωάννης Σταύρου.
Προγράμματα κατά  εγκεφαλοπαθειών και κουνουπιών
Από την Οικονομική Επιτροπή αποφασίστηκε επίσης:
Η «Πληρωμή δαπανών του προγράμματος επιτήρησης, ελέγχου και εξάλειψης των μεταδοτικών σπογγωδών εγκεφαλοπαθειών στα μικρά μηρυκαστικά», προϋπολογισμού 24.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΚΡΕ.ΚΑ. Α.Ε..
Η  «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Π.Ε. Πρέβεζας (Αμμουδιά)», προϋπολογισμού 12.400 ευρώ. Ανάδοχος: Κων. Θ. Μαρκαντώνης)
Αποφάσεις για μνημεία
Τη χρηματοδότηση τριών μελετών για το Τζαμί Καλούτσανης Ιωαννίνων και την ανάδειξη του ανάδοχου  (Γ. Κιτσοπάνου) του έργου της αποκατάστασης του Ι.Ν. Γεννήσεως Θεοτόκου Καλογερικού, αποφάσισε επίσης η Οικονομική Επιτροπή.
  Οι μελέτες για το Τζαμί, -που έχουν ζητηθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία-  έχουν συνολικό προϋπολογισμό 12.870 ευρώ και αφορούν:  «Παροχή υπηρεσιών για τον προσδιορισμό των φυσικών και μηχανικών χαρακτηριστικών των υλικών δόμησης καθώς και των δυναμικών χαρακτηριστικών», «Παροχή υπηρεσιών τεχνικής βοήθειας σχετικά με την ύπαρξη τοιχογραφιών και τον έλεγχο της κατάστασής τους», «Παροχή υπηρεσιών για την τοποθέτηση ικριωμάτων στο εσωτερικό του Τζαμιού».
Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ηπείρου για την
προμήθεια εξοπλισμού πράξης του ΤΕΙ Ηπείρου
Με έγγραφο της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου προς το ΤΕΙ Ηπείρου διατυπώνεται η θετική γνώμη για  τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο «Προμήθεια
Εξοπλισμού» της πράξης «Ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων με σκοπό τη δημιουργία χρονοσειρών, μοντέλων και ενημερώσεων σχετικά με τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας». Ο προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 173.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (15-02-2018) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, τέσσερις υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 46, 40, 48 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής περιπολίας, εντοπίστηκαν οι τέσσερις άνδρες να κινούνται πεζοί και κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα διαμονής.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.
θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Δελβινακίου.


Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης σχετικά με την πλήρη εξακρίβωση της δράσης εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε επαγγελματίες την περιοχή των Ιωαννίνων, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, άλλες (41) υποθέσεις εξαπάτησης επαγγελματιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Μετά την πρόσφατη διακρίβωση της εγκληματικής δράσης τριμελούς ομάδας ημεδαπών, που εξαπατούσαν επαγγελματίες στην περιοχή των Ιωαννίνων με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής τους σε επαγγελματικό οδηγό (σχετικό το από 13-02-2018 Δελτίο Τύπου μας), συμπληρωματικά, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ανακοινώνονται τα παρακάτω:
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 26-01-2018 έως 10-02-2018, με την ίδια μεθοδολογία και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής σε επαγγελματικό κατάλογο, κατάφεραν να εξαπατήσουν άλλους (41) επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων με σκοπό τη διερεύνηση της δράσης τους και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Παρακάλαμος: Άναμμα της φωτιάς στο χώρο δίπλα από το μνημείο του Παύλου Μελά την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

Η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά με την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου θα αναβιώσουν το έθιμο του ανάμματος της φωτιάς στο χώρο δίπλα από το μνημείο του Παύλου Μελά το βράδυ της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου στον Παρακάλαμο.

Κατάθεση τροπολογίας από τον Γιάννη Στέφο αναφορικά με το ακατάσχετο, αφορολόγητο και ανεκχώρητο του επιδόματος εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος κατέθεσε στις 15-2-2018 τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και λοιπές διατάξεις». Το αντικείμενο της τροπολογίας αφορά στο επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων και στην θέσπιση του ακατάσχετου, αφορολόγητου και ανεκχώρητου αυτού.
Στις παρούσες συνθήκες μέσω του επιδόματος εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης εξασφαλίζεται η στοιχειώδης αξιοπρέπεια σε μια από τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Από το παραπάνω επίδομα ωφελούνται νέοι άνεργοι για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και φυσικά γυναίκες άνεργοι, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. Η ανάγκη θέσπισης του ακατάσχετου, αφορολόγητου και ανεκχώρητου του επιδόματος, σε αντιστοιχία με το επίδομα ανεργίας ή το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, ήταν επιβεβλημένη. Με την κατατιθέμενη τροπολογία εξασφαλίζεται ότι το επίδομα απαλλάσσεται από φορολογία και δεν συμψηφίζεται, ούτε κατάσχεται, ούτε εκχωρείται λόγω βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, προς τα πιστωτικά ιδρύματα ή προς τρίτους. Επίσης, δεν προσμετράται στα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή άλλων επιδομάτων.
Η αποδοχή της συγκεκριμένης τροπολογίας καταδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία της κυβέρνησης σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προστασίας των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Παρακάλαμος: Αποκριάτικο πάρτι στο PLEGMA cafe bar, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου


Ανακοίνωση του Γενικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Αθήνα 15-2-2018
Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 συνήλθε, ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΣΕ, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού, για συζήτηση και γνωμοδότηση, επί διαφόρων θεμάτων που απασχολούν τον φορέα, την Ήπειρο και την ηπειρωτική αποδημία. Όπως η ''Πίτα του Ηπειρώτη 2018'', η τροποποίηση του υφιστάμενου καταστατικού, η οικονομική κατάσταση της ΠΣΕ, η κατάρρευση του Θεογέφυρου, η απασχόληση στην Ήπειρο και η έρευνα και εξόρυξη των υφρογονανθράκων στην Ήπειρο.
Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα ενότητας επί όλων των θεμάτων, μέσα σε εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο και το Γενικό Συμβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η έρευνα και εξόρυξη των υδρογονανθράκων στα οικόπεδα Ιωαννίνων και Πρέβεζας, αποδεχόμενο ψήφισμα της Ομοσπονδίας Καλαμά Ιωαννίνων, το οποίο θα τεθεί υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ, για συζήτηση και λήψη απόφασης σε χρόνο μεταγενέστερο της 12ης Μαρτίου 2018, που θα διεξαχθεί ημερίδα, συνέχεια αυτής του 2014, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών στην Αθήνα, με θέμα ''Ήπειρος-έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων.


Το Προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου

«Συγγνώμη, παιδί μου»: «Η Σημασία της Συγγνώμης στην Οικογένεια» Τι διδάσκει τα παιδιά αλλά και τους γονείς

Η  «συγγνώμη» είναι μια λέξη μαγική που κρύβει μέσα της βάθος και έντονα συναισθήματα. Είναι μια λέξη που γεφυρώνει τους ανθρώπους, συνειδήσεις και ενδυναμώνει σχέσεις.
Ειδικό βάρος αποκτά όταν την λέμε στα παιδιά μας καθώς μέσα από αυτήν παραδεχόμαστε τα λάθη μας, τις παραλείψεις μας αλλά και τις αδυναμίες μας. Είναι ένα ισχυρό παιδαγωγικό εργαλείο καθώς μαθαίνουμε στα παιδιά την ανάληψη της ευθύνης για την πράξη τους και τα βοηθάμε να επεξεργαστούν τα συναισθήματα που απορρέουν από την πράξη ή συμπεριφορά, την αξία και την παραδοχή του λάθους και τις έννοιες της συγχώρεσης και της ειλικρίνειας.
Διευρύνουμε τον ορίζοντα της σκέψης τους καθώς τα παιδιά μιμούνται τους γονείς τους και μαθαίνουν να παραδέχονται τα λάθη τους και ταυτόχρονα να αποδέχονται τα λάθη των άλλων κατά τη διάρκεια της ζωή τους. Παράλληλα ενισχύουμε την ενσυναίσθησή τους αφού τους βοηθάμε να αναγνωρίσουν και τη θέση του άλλου που είναι ο δέκτης μιας μη θεμιτής πράξης ή συμπεριφοράς.
«Η συγγνώμη» νικά το ψέμα
Είναι λογικό και κοινά αποδεκτό πως τα παιδιά με τη φαντασία τους για να καλύψουν κάποια αταξία τους θα πλάσουν μια ιστορία που πολύ πιθανό  το ψέμα να είναι το κύριο συστατικό της. Αν όμως τα παιδιά έχουν διδαχθεί να είναι πομποί και δέκτες μιας «συγγνώμης» τότε θα τη ζητήσουν και το όποιο θέμα έχει προκύψει θα είναι διαχειρίσιμο. Και στο κάτω-κάτω οι γονείς πρέπει να ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στη ζωή του παιδιού τους για να μπορούν να το καθοδηγήσουν με τρόπο ορθό και να μην βρεθούν να αντιμετωπίζουν κινδύνους πολύ μεγαλύτερους στη συνέχεια.
Μην αφήσετε στιγμή να πάει χαμένη
Η «συγγνώμη» που ζητάμε από τα παιδιά μας κρύβει και τη δική μας αυτογνωσία. Το πότε και πως πρέπει να την λέμε την καθορίζουν οι στιγμές της καθημερινότητας. Εκεί όπου «χτίζεται» η δομή του χαρακτήρα του παιδιού. Δεν είναι μια λέξη που πρέπει να χρησιμοποιείται επιπόλαια, μόνο έπειτα από αρκετή σκέψη.
Το να ζητάμε συγνώμη είναι μια πράξη ωριμότητας και θάρρους και υποδηλώνει ότι έχουμε κατανοήσει το λάθος μας και δεν σκοπεύουμε να το επαναλάβουμε.
Χωρίς δισταγμό
Μη διστάσετε καθόλου να ζητάτε κι εσείς συγγνώμη από το παιδί σας, όταν ακόμη και εν αγνοία σας κάνετε κάτι εις βάρος του.
Πάρτε λίγο χρόνο και εξηγήστε του σε τι αναφέρεστε, πως νιώσατε και γιατί ζητάτε συγνώμη. Μέσω αυτής της διαδικασίας του δείχνετε ότι το σέβεστε, ότι η γνώμη του μετράει για εσάς και ενδιαφέρεστε για τα συναισθήματά του.
Δεν χάνετε το κύρος σας ως γονείς, αντίθετα, δείχνετε γενναιότητα και με αυτόν τον τρόπο λειτουργείτε ως παράδειγμα για το  παιδί σας για την ειλικρίνεια, την αξία της συγχώρεσης και την απελευθέρωση των αρνητικών συναισθημάτων που μπορεί να επηρεάζουν τη σχέση σας.
Από την ομάδα της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του Μαζί για το Παιδί.
________________________________________
Λίγα λόγια για τη Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί & το Συμβουλευτικό Κέντρο
Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί, είναι  μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Έχει συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών
• Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων
• Παραπομπές & ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
• Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της
Παράλληλα με την Συμβουλευτική γραμμή  λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς  το οποίο διοργανώνει δωρεάν ομάδες γονέων για τη στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και  δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά  σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων, παιδιών & εφήβων για πληθώρα θεμάτων (σχολικά προβλήματα, εφηβεία, διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων κ.α.).
Επίσης, λειτουργούν διαδυκτιακές ομάδες και σεμινάρια στήριξης γονέων.
Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία: Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 της Ένωσης Μαζί για το Παιδί λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00.
Οι κλήσεις στη «Γραμμή 115 25» είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς που δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας λόγω Αποκριών και Καθαράς Δευτέρας

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά το διάστημα από 16 έως 19 Φεβρουαρίου 2018, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
• αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
• αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
• αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
• ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
• συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση),
• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),

Τένοντες: Ποιες ουσίες μπορεί να προκαλέσουν ρήξη;


Αυξημένο κίνδυνο ρήξης τενόντων διατρέχουν τα άτομα που λαμβάνουν αναβολικές ουσίες ή συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν τις εν λόγω ουσίες χωρίς να αναγράφονται στις ετικέτες τους. 
Παρότι είναι απαγορευμένες και στο παρελθόν η χρήση τους περιοριζόταν, ως γνωστόν, μόνο στους ελίτ αθλητές για να βελτιώσουν την αθλητική τους απόδοση, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει δημοφιλείς και στον γενικό πληθυσμό. 
Έφηβοι και οι νέοι ενήλικες χρησιμοποιούν αυτά τα φάρμακα για να ενισχύσουν τη φυσική τους εμφάνιση. Σύμφωνα με μελέτη 2,9 - 4 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χρησιμοποιήσει αναβολικά ανδρογόνα στεροειδή κάποια στιγμή στη ζωή τους και ίσως 1 εκατομμύριο από αυτούς τους άντρες να έχουν αναπτύξει εξάρτηση απ’ αυτά.
 «Η χρήση αναβολικών ανδρογόνων στεροειδών από αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες, από bodybuilders, αλλά και από άτομα που απλά θέλουν να αποκτήσουν ένα μυώδες σώμα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό πρόβλημα κατάχρησης ουσιών στις περισσότερες δυτικές χώρες. 
Ο λόγος είναι ότι ενώ ανάγκη για εντατική προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης είχαν στο παρελθόν μόνο οι αθλητές που συμμετείχαν σε αγώνες, το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την υγεία και τη καλή φυσική κατάσταση από τον απλό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας εμμονής με την εικόνα του σώματος, έχει διευρύνει το πρόβλημα και έχει φέρει τις ουσίες αυτές κοντά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των δύο φύλων. Αποτέλεσμα είναι οι τραυματισμοί να γίνονται ολοένα και συχνότεροι», επισημαίνει ο ορθοπαιδικός χειρουργός άνω άκρου Δρ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυκών Νερών και Κάντζας, τιμά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και γλεντάει, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου , ώρα 12:30, στο κέντρο ''Μεντής'', Εθνικής Αντιστάσεως 50, Παλλήνη

Αρθροπλαστική ισχίου: Τι να προσέξετε πριν το χειρουργείο


Η προοπτική μιας εγχείρησης αντικατάστασης του ισχίου (αρθροπλαστική ισχίου) δημιουργεί πολλές ανησυχίες στους ασθενείς, που αναρωτιούνται αν θα είναι επιτυχημένη, αλλά και πως θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες μετεγχειρητικές ανάγκες τους.
Τα ποσοστά επιτυχίας της αρθροπλαστικής ισχίου, ειδικά με τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές, είναι πάρα πολύ υψηλά. Μεγάλες έρευνες έχουν δείξει ότι ποσοστό τουλάχιστον 87% των ασθενών που χειρουργούνται δηλώνουν ικανοποιημένοι από την μετέπειτα εξέλιξή τους.
Ωστόσο η επιτυχία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κατάλληλη προετοιμασία για την εγχείρηση, λέει ο Δρ. Φώτης Τσούκας, ορθοπεδικός χειρουργός εξειδικευμένος στην ρομποτική και αρθροσκοπική χειρουργική. Και εξηγεί τι πρέπει να προσέξουν οι ασθενείς.
Φυσική κατάσταση
Πριν από την εγχείρηση οι ασθενείς πρέπει να βελτιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την φυσική τους κατάσταση για να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών και η διάρκεια της ανάρρωσης.
«Αρκετές εβδομάδες πριν χειρουργηθούν πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο το κάπνισμα, αν όχι να το κόψουν εντελώς», τονίζει ο Δρ. Τσούκας. «Το κάπνισμα επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος, καθυστερεί την επούλωση και επιβραδύνει την ανάρρωση. 
Σύμφωνα εξάλλου με πρόσφατες μελέτες, διπλασιάζει τον κίνδυνο αποτυχίας της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος - και όσο περισσότερο και επί περισσότερα χρόνια κάπνιζε κανείς, τόσο περισσότερο κινδυνεύει».
Πολύ σημαντικό είναι επίσης να τρέφονται οι ασθενείς υγιεινά, ούτως ώστε να τροφοδοτήσουν τον οργανισμό τους με ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά.
Αν έχουν περιττά κιλά, είναι πιθανό να χρειαστεί να κάνουν δίαιτα για λίγο καιρό, διότι το πρόσθετο βάρος θα καταπονεί τη νέα άρθρωση και θα αυξήσει τον κίνδυνο μετεγχειρητικών επιπλοκών.