Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Σεισμική δόνηση 2,9 R, 10 χλμ Νότια-Νοτιοανατολικά της Πάργας

 


Τρεις σεισμικές δονήσεις το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου, κοντά στην Πάργα.

Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση είχε έντασης 2,9 R σημειώθηκε στις 19:20 το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2021, 10 χλμ Νότια-Νοτιοανατολικά της Πάργας.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Ισχυρές συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή μη αναγκαίων μετακινήσεων, λόγω της επιδείνωσης του καιρού

 


Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, απευθύνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου λόγω της επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ημέρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κατά τόπους χιονοπτώσεις. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου καλεί τους κατοίκους αυτών των περιοχών να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

-Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

-Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

“Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες”, αναφέρει η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Πλημμυρικά φαινόμενα https:/bit.ly/2FpWn5k

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους https://bit.ly/3lCdFLR

Έντονα καιρικά φαινόμενα https://bit.ly/34RCaxI

Χιονοπτώσεις https://bit.ly/2NraZox

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr  

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

ΕΟΔΥ: Είκοσι τέσσερις θάνατοι σήμερα, 605 νέα κρούσματα

 


4  εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι τέσσερις νέοι θάνατοι, 605  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 605 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151.646, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.830 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46.753 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

292 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 206 (70.5%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 84.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1.066 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 24 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5622 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.315 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Μερόπη Τζούφη: Ερώτηση για την επανέναρξη δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων


Η Μερόπη Τζούφη κατέθεσε ερώτηση (την ερώτηση που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Ηπείρου (Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης και Κώστας Μπάρκας)), προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών με θέμα την «Επανέναρξη δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς και από τα χωριά του Νομού».

Στην ερώτηση αναφέρουν από το Νοέμβριο του 2020 και στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, καταγράφεται μείωση ή κατάργηση των υπεραστικών δρομολογίων των ΚΤΕΛ που συνδέουν τα αστικά κέντρα με τα χωριά των Νομών.

Ειδικά στο Νομό Ιωαννίνων καταγράφεται πλήρης απουσία μεταφορικής σύνδεσης της πόλης των Ιωαννίνων με τη συντριπτική πλειοψηφία των χωριών του Ζαγορίου, των Βορείων Τζουμέρκων, του Πωγωνίου, της Δωδώνης, της Ζίτσας και του Μετσόβου, ενώ περιορισμένα και αραιά δρομολόγια πραγματοποιούνται από και προς την Κόνιτσα.

Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, για ΙΧ, ταξί και φορτηγά

 


Δημοσιεύτηκε σήμερα το ΦΕΚ με τα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων, απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, προβλέπεται, αναστολή των συναθροίσεων και εκδηλώσεων, λειτουργία με το πολύ 15 άτομα για δικαστήρια, εισαγγελίες, στρατιωτικά δικαστήρια και αναστολή εξόδου από ΚΥΤ και δομές.

Από Δευτέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα ισχύουν νέα όρια επιβατών σε αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μέχρι δύο (2) επιβάτες εκτός από τον οδηγό θα μπορούν να επιβαίνουν από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό, μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι έχει εκδοθεί το ΦΕΚ με όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

Δωρεά απαραίτητου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

 


Σημαντικό χρηματικό ποσό, με το οποίο έγινε η αγορά και εγκατάσταση συστημάτων καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα σε όλους τους χώρους του Τμήματος Κυστικής ‘Ινωσης τoυ Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», συγκέντρωσε το Zagori Mountain Running.

Η κυρία Ιωάννα Λούκου, Παιδίατρος – Συντονίστρια Διευθύντρια του Τμήματος Κυστικής Ίνωσης στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ευχαριστώντας τη χορηγό εταιρεία και τους εμπνευστές και τους διοργανωτές της δράσης Zagori Mountain Running, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Παρόμοιες πρωτοβουλίες δεν αναβαθμίζουν απλώς τις υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε, αλλά μας ωθούν να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο γνωρίζοντας πως δεν είμαστε οι μόνοι που βοηθάμε στον καθημερινό αγώνα που δίνουν τα παιδιά με κυστική ίνωση και οι οικογένειές τους. Η σημασία του συγκεκριμένου έργου για την προστασία των μικρών ασθενών είναι προφανής, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε».

Το  Zagori Mountain Running, που διοργανώθηκε πριν από τα περιοριστικά μέτρα, εκτός από το αγωνιστικό μέρος έδωσε έμφαση στη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Στην 9η χρονιά του δημιούργησε ένα συλλεκτικό βραχιολάκι με το μήνυμα «Respect the Mountains - Run and win CF», (Cystic Fibrosis λέγεται η Κυστική Ίνωση στα αγγλικά) τα χρήματα από τις πωλήσεις του οποίου διατέθηκαν στο Τμήμα Κυστικής Ίνωσης του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». 

Εξήντα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (74.537) έλεγχοι, από τους οποίους οι (8.993) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.645) παραβάσεις και (3) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.344) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:

(518) στην Αττική,

(140) στη Θεσσαλονίκη,

  (92) στη Στερεά Ελλάδα,

  (82) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (80) στη Θεσσαλία,

  (77) στη Δυτική Ελλάδα,

  (76) στην Κρήτη,

  (67) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (60) στην Ήπειρο,

  (54) στην Πελοπόννησο,

  (33) στα Ιόνια Νησιά,

  (24) στο Νότιο Αιγαίο,

  (22) στη Δυτική Μακεδονία και

  (19) στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (89.239) ομοειδείς παραβάσεις.

(283) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (281) πρόστιμα 300 ευρώ και (2) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(60) στην Αττική,

(32) στο Βόρειο Αιγαίο,

(31) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(29) στην Κρήτη,

(28) στη Θεσσαλονίκη,

(28) στην Κεντρική Μακεδονία,

(20) στη Στερεά Ελλάδα,

(12) στη Θεσσαλία,

(12) στα Ιόνια Νησιά,

(11) στην Πελοπόννησο,

  (8) στην Ήπειρο,

  (7) στη Δυτική Ελλάδα και

  (5) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (30.368) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (28.897) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.471) των (150) ευρώ.

(17) παραβάσεις και (3) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στα Ιόνια Νησιά, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καφέ - παντοπωλείου, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Αττική, σύλληψη ιδιοκτήτη μπαρ και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (5) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και 150 ευρώ πρόστιμο σε επιβάτη λεωφορείου για άρνηση χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Στη Θεσσαλονίκη, από (300) ευρώ πρόστιμο σε (3) καταστήματα και φαρμακείο για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπονται στο κατάστημα.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (961) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (901) άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (43) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τα μυστικά και οι παγίδες που υποκρύπτουν οι χωριστές φορολογικές δηλώσεις

 

Αιτήσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα μυστικά και τις παγίδες που υποκρύπτουν οι χωριστές φορολογικές δηλώσεις.

Tα ενδιαφερόμενα ζευγάρια μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ https://www.aade.gr/polites/eisodima/gnostopoiisi-horistis-dilosis έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Αναλυτικά:

1.Τεκμήρια

Στις χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης βαρύνουν τον κάθε σύζυγο ατομικά. Επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης τεκμηρίων με ανάλωση κεφαλαίου από τα εισοδήματα του άλλου συζύγου. Δηλαδή ο ένας σύζυγος που δεν καλύπτει τις τεκμαρτές δαπάνες, δεν μπορεί να επικαλεστεί τα εισοδήματα των προηγούμενων οικονομικών ετών που είχαν ως φορολογικό ζευγάρι. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει ο /η σύζυγος να καλύπτει μόνος του τα τεκμήρια διαφορετικά θα πληρώνει επιπλέον φόρο.

2.Ηλεκτρονικές αποδείξεις

Στα ζευγάρια που υποβάλουν κοινές φορολογικές δηλώσεις, αν κάποιος σύζυγος έχει περίσσευμα ηλεκτρονικών αποδείξεων, το ποσό μεταφέρεται στον άλλο σύζυγο εφόσον έχει έλλειμμα και αποφεύγεται έτσι η επιβολή του προστίμου ύψους 22% επί της διαφοράς των αποδείξεων που λείπουν. Όμως στις χωριστές φορολογικές δηλώσεις δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς υπολειπόμενου ποσού αποδείξεων από τον ένα σύζυγο στον άλλο.

3.Παιδιά

Τα παιδιά που προέρχονται από κοινό γάμο καθώς και τα αναγνωρισμένα τέκνα δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη και από τους δύο συζύγους. Στην περίπτωση όμως που το ανήλικο τέκνο έχει εισόδημα, αυτό προστίθεται στα εισοδήματα του γονέα που έχει το μεγαλύτερο εισόδημα και δηλώνεται μόνο από αυτόν τον γονέα.

4.Επιδόματα

Η χορήγηση επιδομάτων δεν επηρεάζεται στις χωριστές δηλώσεις συζύγων. Αυτό σημαίνει ότι για τη χορήγηση επιδομάτων όπως για παράδειγμα επίδομα ενοικίου λαμβάνεται υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα (όπως δηλώνεται από τους δύο συζύγους στις ξεχωριστές δηλώσεις).

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (25/01 - 31/01/2021 )

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (25 έως 31 Ιανουαρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/01/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 26/01/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/01/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι 18 :00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 28/01/2021

Νεγάδες-Φραγκάδες-Λεπτοκαρυά-Δόλιανη-Καστανώνας-Μακρίνο-Ελατοχώρι-Βοβούσα-Φλαμπουράρι-Γρεβενίτι-Τρίστενο-Μηλιωτάδες 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/01/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 - 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/01/202 1

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 08:00-13 :00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/01/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό 08:00 – 15:00

ΤΡΙΤΗ 26/01/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή 08:00–15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/01/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 28/01/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο

18:00 – 01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/01/2021

Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες 08:00 – 15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/01/2021

Σενίκο–Δομολεσσά–Μικροχώρι–Κερασέα–Λωζανά–Ραδoβίζι-Διχούνι. 08:00– 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/01/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 26/01/2021

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/01/2021

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 28/01/2021

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/01/2021

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/01/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/01/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 26/01/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/01/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 28/01/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 29/01/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/01/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/01/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα-Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι-Αχουρία Μαλουνίου 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 26/01/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/01/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 28/01/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/01/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/01/2021

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή 08:00-15:00

Για πρώτη φορά απόλυτα επιτυχημένη διαδερμική ενδοσκοπική δισκεκτομή

 


Στο διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από τη RIWOspine στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι διεθνείς εκπαιδευτές από όλο τον κόσμο με μακροχρόνια εμπειρία και ιδιαίτερη εξειδίκευση στις ενδοσκοπικές χειρουργικές τεχνικές για την σπονδυλική στήλη συμμετείχε από τη χώρα μας ο δρ Γεώργιος Βασταρδής MD, PhD, Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής Κλινικής Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης του Μetropolitan General. Ο κ. Βασταρδής  είναι διεθνής εκπαιδευτής των τεχνικών της Ενδοσκοπικής Χειρουργικής για την Σπονδυλική Στήλη της RIWOSPINE.

Κατά τη διάρκεια του course παρουσιάστηκε ένα πολύ ενδιαφέρον περιστατικό. Ασθενής 37 ετών η οποία εμφάνισε σταδιακά πόνο στο δεξί κάτω τεταρτημόριο της κοιλίας και μερική αδυναμία στο δεξιό μηρό. Εξετάστηκε από Γενικό Χειρουργό, ο οποίος μετά την κλινική εξέταση και τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την προέλευση των συμπτωμάτων της. Στη συνέχεια, υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, το οποίο κρίθηκε αναγκαίο για τη διερεύνηση της αδυναμίας των καμπτηρών μυών του μηρού. Η μαγνητική τομογραφία έδειξε την παρουσία δεξιάς παράκεντρης ευμεγέθους κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου στην θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης στο επίπεδο Θ10-Θ11. Η ασθενής πήρε την γνώμη από επτά διαφορετικούς Νευροχειρουργούς και Ορθοπαιδικούς που ασχολούνται με τη σπονδυλική στήλη, οι οποίοι πρότειναν να υποβληθεί σε κλασική ή λιγότερο επεμβατική χειρουργική με πρόσθια, ακόμα και οπίσθια αποσυμπίεση και σπονδυλοδεσία στο επίπεδο Θ10-Θ11.


Η προσέγγιση από την Κλινική Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης ήταν διαφορετική: Πραγματοποιήθηκε ελάχιστα επεμβατική χειρουργική με διαδερμική ενδοσκοπική δισκεκτομή στο οποίο απαιτείται ιδιαίτερη εξειδίκευση από Χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης καθώς διενεργείται σε λίγα κέντρα στον κόσμο που πραγματοποιείται στην θωρακική μοίρα. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και εντυπωσιακά. Η ασθενής πήρε εξιτήριο σε λιγότερο από 24 ώρες και σύντομα επέστρεψε στις καθημερινές της δραστηριότητες.