Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Party της Α΄ & Β΄ Λυκείου Δολιανών στο Ελαία cafe-bar στο Καλπάκι, το Σάββατο 10 Μαρτίου

Η Α΄ & Β΄ Λυκείου Δολιανών  διοργανώνουν party στο Ελαία cafe-bar στο Καλπάκι, το Σάββατο 10 Μαρτίου.

Στο Ρωμανό το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης με την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων


Στο πλαίσιο της –από δεκαετίας- ακαταπόνητης προσπάθειας ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων, το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε στο Ρωμανό, μετά από πρωτοβουλία και με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου αλλά και με την αρωγή του Δήμου Δωδώνης. 
Στην καλοδιατηρημένη λιθόκτιστη εκκλησία της Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος τελέστηκε κατανυκτική αρχιερατική Θεία Λειτουργία,  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Νίκος Αρζαμάνογλου, με την έμπρακτη υποστήριξη του Συλλόγου Νέων Ρωμανού και των παραγόντων και ποδοσφαιριστών του Αχέροντα Ρωμανού, φρόντισαν για το τελετουργικό της φιλοξενίας, που περιλάμβανε εξαίσια τοπικά εδέσματα. 
Στο κατάμεστο «αρχονταρίκι» της Μονής, πλήθος κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής Λάκκας Σουλίου παρακολούθησαν την ημερίδα πρόληψης ιατρικών παθήσεων και αλληλεγγύης, που συντόνισε ο κ. Στέφανος Φούσας.
Στην κήρυξη της έναρξης των εργασιών της, ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι χαρά και τιμή μου να συμμετέχω σε αυτό το οδοιπορικό που συντονίζει ο καθηγητής κ. Φούσας, εδώ και αρκετά χρόνια. Τον ευχαριστούμε όπως και τους συνεργάτες του γιατί καταφέρνουν να συμπυκνώνουν τη γνώση και να τη μεταδίδουν με εύληπτο τρόπο σε όλους μας».
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αρζαμάνογλου ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους «Καλή Σαρακοστή» και ευχαρίστησε τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την επιμονή αλλά και την υπομονή του να προσφέρει απλόχερα την επιστημονική του γνώση. Στο οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο π. Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, τονίζοντας: «Σε δύσκολες συνθήκες δημιουργήσαμε μία άτυπη οργάνωση, η οποία πλαισιώθηκε από αξιόλογους επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων και απολαμβάνει τη συμπαράσταση της Μητρόπολης».
Στη συνέχεια, ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης και Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, προέβη σε ανάλυση εναλλακτικών μοντέλων παραγωγικής ανάπτυξης της περιοχής, με την αξιοποίηση των γεωφυσικών ιδιαιτεροτήτων της. Στην ημερίδα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο πατήρ Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ.: Γεώργιος Βόβας, Καρδιολόγος του Γ.Ν. Αγρινίου, Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος, Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος, Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος-Χειρ. Οδοντίατρος, Θάνος Παππάς, Παιδίατρος, Βάια Ρούντου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος,  Ευθαλία  Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος-Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σίσυ Τασσολάμπρου, Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος, Ευγενία Τσαγκαλίδου, Καρδιολόγος, Χάρης Χαβέλας, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων – Msc και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος.

Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανης Πωγωνίου "Η Αρετή" (Δεκέμβριος 2017-Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2018)


Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας σε αγροτική περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα


Κατασχέθηκαν δύο σάκοι με 27 κιλά και 640 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (09-03-2018) τα ξημερώματα σε αγροτική περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν -14- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 27 κιλών και 640 γραμμαρίων.
Οι δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με τα ναρκωτικά και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ": Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, ώρα 6:30 μ.μ.


Τα μέλη του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες" καλούνται στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού τη Δευτέρα 12/3 στις 6:30 το απόγευμα, στο κατάστημα στην οδό Γράμμου 1.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί στην Τετάρτη 14/3 την ίδια ώρα.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Αττικής, διοργάνωσε εκδήλωση για τη Ημέρα της Γυναίκας, τη Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών


Ο Σύνδεσμός Γυναικών Ηπείρου διοργάνωσε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου των Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα.
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριέλαβε:
Χαιρετισμό από την πρόεδρο του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Εύα Χαλατσά
Χαιρετισμό από τον πρόεδρο της ΠΣΕ Γιώργο Δόση.
Ομιλία με θέμα «Η Ηπειρώτισσα του Αγώνα» από την Δώρα Ντούλια
Τραγούδησε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ
Παρουσιάστηκε απόσπασμα από ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Βλαχοπάνου με θέμα τη γυναίκα στο Μαρτυρικό Χωριό Κομμένο Άρτας μετά το Ολοκαύτωμα του χωριού.
Το Χορευτικό του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου απέδωσε ηπειρώτικους χορούς.
Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση.

23η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Σ. Αετός Νήσου 11-03-18/16:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 16:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ       

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 10 Μαρτίου 2018
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ    (16:30)      
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ   (16:30)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (16:30)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (16:30)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (17:15)
Κυριακή 11 Μαρτίου 2018
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ    (16:30)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:30)
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:30)            
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ – ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (17:15)

Η Αδελφότητα Αμαράντου Κόνιτσας γλεντάει τη Κυριακή 11 Μαρτίου, μετά τις 13.00', στο Μουσικό Μεζεδοπωλείο ''Έτσι Απλά'', στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αργυρούπολης


Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Αδελφότητας
Ο Αμάραντος γλεντάει με τσίπουρα & κλαρίνα!
Στις 11 Μαρτίου 2018, το μεσημέρι, θα το κάψουμε!
Ενημερώστε μας για την παρουσία σας, καθώς και για το τραπέζι που επιθυμείτε με την παρέα σας.
Η αγάπη σας για το χωριό μας απέδειξε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Οι προσφορές δώρων αμέτρητες.
Η συγκίνηση τεράστια!
Σας ευχαριστούμε ολόψυχα όλους!
Για την παρουσία σας ενημερώστε μας άμεσα στα τηλέφωνα:
Κυριτσης Φ. Λεωνιδας – Πρόεδρος: 6938-259090
Κουκη Γ. Σοφια – Αντιπρόεδρος: 6951-661443
Ντούτση Ι. Λευκή – Ταμίας: 6972-994187
Παπαγιαννοπούλου Θ. Πωλίνα – Γραμματέας: 6948-515737
Ζαμπος Μ. Άγγελος-Δημόσιες Σχέσεις:6985-684152
Σας περιμένουμε όλους να ανταμώσουμε & να γλεντήσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε!

Με εκτίμηση,
Δ.Σ Αδελφότητας Αμαράντου

23η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Σ. Κάστρου 11-03-18/16:30), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε. Κληματιάς-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 11-03-18/16:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 16:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ  ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:30

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 23ης  αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής 
Σάββατο 10 Μαρτίου 2018
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ      (16:30)      
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ     (16:30)
Κυριακή 11 Μαρτίου 2018
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ- Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (16:30)      
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ   (16:30)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ.     (16:30)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (16:30)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ  (17:15)

Τενοντίτιδα Αχιλλείου: Μελέτη αμφισβητεί τα σημερινά θεραπευτικά δεδομένα


Μια διαφορετική προσέγγιση αποκατάστασης της τενοντοπάθειας του αχίλλειου τένοντα υποδεικνύει μια νέα μελέτη, τα ευρήματα της οποίας έδειξαν ότι η φόρτωσή του  κατά τη διάρκεια του περπατήματος αυξάνεται όταν το  περπάτημα είναι αργό.  Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις συστάσεις των ειδικών για αργό περπάτημα στην αρχή της αντιμετώπισης των προβλημάτων του αχίλλειου τένοντα, προκειμένου να υπάρξει μείωση της φόρτωσής του και του σχετικού πόνου, αν και ήδη υπάρχει διχογνωμία στην ιατρική κοινότητα για την επίπτωση της ταχύτητας του βαδίσματος κατά τη φόρτωση του  αχίλλειου τένοντα.
«Οι τραυματισμοί των τενόντων είναι μια συνηθισμένη κατάσταση που ταλαιπωρεί τους ασθενείς και που απαιτεί συνήθως μακρόχρονες και απαιτητικές στρατηγικές διαχείρισης. Παρόλο που η αιτιολογία της τενοντοπάθειας του αχίλλειου τένοντα είναι πολυπαραγοντική, ο τραυματισμός θεωρείται ότι οφείλεται σε αποτυχία του τένοντα να προσαρμοστεί στις επικρατούσες συνθήκες φόρτωσης.