Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 43χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη προς το Δημόσιο και κλοπές


Συνελήφθη, χθες (09-07-2019) το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ένας 43χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσαν:
απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών, ποινής φυλάκισης -3- ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση,
απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης -2- ετών, για κλοπή και
απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης -8- μηνών, για κλοπή.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνεχίζεται το 4ο ITF Cup που διεξάγεται στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων


Στη φωτό η αντιπρόεδρος του ΟΑΙ Μαίρη Βαρδάκη με αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες.

Με θεαματικά παιχνίδια και πολλές συμμετοχές
  
Με θεαματικά παιχνίδια συνεχίζεται το 4ο ITF CUP που φιλοξενείται από το μέχρι και τις 13 Ιουλίου, στα Γιάννενα, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων (ΟΑΙ), στο Πάρκο Πυρσινέλλα.
Οι αγώνες διοργανώνονται με την αρωγή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.
Πάνω από 150 αθλητές και αθλήτριες από 30 χώρες, συμμετέχουν στο διεθνές πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με στόχο την διεκδίκηση των επάθλων και την συγκέντρωση πολύτιμων βαθμών στην κατάταξη.
Τα ελληνικά ταλέντα μας συστήνονται!
Ανάμεσα σε αυτούς τους αθλητές και τρία ταλέντα που είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια με τις επιδόσεις τους τόσο την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό καθώς πέραν του ότι είναι μέλη της εθνικής ομάδας, θέλουν να πετύχουν μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιες διοργανώσεις.
Ο Αλέξανδρος Ρουμπής είναι από την Χαλκίδα και είναι η τρίτη φορά που συμμετέχει στο ITF των Ιωαννίνων που χαρακτήρισε «κορυφαία διοργάνωση».
Ο Αλέξανδρος Ρουμπής αναφέρθηκε στις διακρίσεις του καθώς συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στην εθνική ενώ την επόμενη χρονιά θα φοιτήσει σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής. «Οι πόντοι που θα κερδίσει ο κάθε αθλητής είναι σημαντικοί. Για εμένα είναι στόχος να συμμετάσχω στο συγκεκριμένο τουρνουά κάθε χρόνο. Τα τουρνουά, άλλωστε και η συμμετοχή μου σε αυτά,  μου εξασφάλισαν πολλά πράγματα και ένα από αυτά είναι και η φοίτησή μου στην Αμερική με υποτροφία».
Η Αθηνά Πίττα είναι για δεύτερη χρονιά  στο Τουρνουά ITF του Ο.Α.Ι.
Επέλεξε και φέτος τα Γιάννενα μιας και η περσινή διοργάνωση την κέρδισε και έτσι αποφάσισε να επανέλθει. Πριν λίγες μέρες η Αθηνά, που συμμετέχει και εκείνη στην εθνική ομάδα, πέρασε στο Παγκόσμιο μαζί με άλλα δυο κορίτσια και βγήκαν τρίτες στο Πανευρωπαϊκό εξασφαλίζοντας συμμετοχή στους τελικούς του Παγκοσμίου.
Τέλος, η Δήμητρα Παύλου αναφέρθηκε στη διοργάνωση και το υψηλό επίπεδο των αθλητών και των αθλητριών που συμμετέχουν. Η Δήμητρα, φέτος πήρε το Πανελλήνιο και αναχωρεί για το Πανευρωπαϊκό όπου θα συμμετάσχει πηγαίνοντας να δώσει τον καλύτερό της εαυτό.  Παράλληλα ρωτήθηκε και για την συγγενική της σχέση με τη Μαρία Σάκκαρη λέγοντας ότι «είναι το πρότυπό της» ευχόμενη να ακολουθήσει τα δικά της χνάρια.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε κατάστημα στα Ιωάννινα


Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα , αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε κατάστημα στα Ιωάννινα.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 24χρονος, εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή σε κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων που έγινε την 8/9-02-2019 στα Ιωάννινα, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: ΑΕΠΟ για την κατασκευή και λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου ισχύος 10MW επί του ποταμού Θύαμη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώνει και Προσκαλεί
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες ( κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους ( οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ),  να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις ( σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. Τροποποίησης- Ανανέωσης Α.Ε.Π.Ο. (ΚΥΑ Α.Π. οικ. 132924/14-09-2007) του έργου (υποκατηγορίας Α2, ομάδα 10η & 11, α/α 8 & 10 αντίστοιχα): «Κατασκευή και λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου, ισχύος 10MW επί του ποταμού Θύαμη(Καλαμά) στο Μαζαράκι, Δ.Ε. Άνω Καλαμά, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου ».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία:
«ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΛΕΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ  Α.Ε.».
Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η    03-07-2019 και ημερομηνία λήξης αυτής η  13-08 -2019.
Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η     05-07 -2019 και ημερομηνία  λήξης αυτής η  08- 08 -2019.
Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας είναι η  Δ/νση  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.                                                   
Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1 –Ιωάννινα, γρ. 203), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, www.php.gov.gr  /Ενημέρωση/ Ανακοινώσεις.
Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ»  την  04- 07- 2019.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π. Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Με κάθε σεβασμό τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Κεφαλόβρυσου


Με κάθε σεβασμό τιμήθηκε σήμερα, 76 χρόνια την αιματηρή επίθεση των ναζιστικών στρατευμάτων, η μνήμη των 22 συνανθρώπων μας που στις 10 Ιουλίου 1943 δολοφονήθηκαν στο Κεφαλόβρυσο.
Οι εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν Χοροστατούντως του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου και διοργανώθηκαν από το Δήμο Πωγωνίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, την Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλοβρύσου και το Σύλλογο Γυναικών Κεφαλοβρύσου.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης χαρακτήρισε το ολοκαύτωμα Κεφαλοβρύσου μελανή σελίδα στην ιστορία και τόνισε μεταξύ άλλων: «Συμπληρώνονται σήμερα 76 χρόνια από την ημέρα που το όμορφο, ήρεμο και ειρηνικό Κεφαλόβρυσο δοκίμασε την εκδικητική μανία και το καταστροφικό μένος  του Γερμανικού στρατού. 
Οι Κεφαλοβρυσίτες ανέβηκαν το δικό τους Γολγοθά και έγιναν ήρωες για όλους μας. Μέσα στην φρίκη και την απόγνωση, έθαψαν τους νεκρούς τους και ξεκίνησαν από το μηδέν να αναστήσουν ξανά το χωριό τους. 
Αντιπάλεψαν τα μύρια δεινά που έφερε το μεγάλο φονικό και μας δίδαξαν τις αξίες της απλής ζωής. Δυστυχώς το ολοκαύτωμα παραμένει μία τραγωδία δίχως κάθαρση αφού ακόμη δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο πόνος των Κεφαλοβρυσιτών και των θυμάτων του Ολοκαυτώματος είναι μνησιπήμων πόνος, είναι πόνος αδικαίωτος και ατελείωτος. 
Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα, παρά τις εκφράσεις οδύνης από τα γερμανικό κράτος, η απαίτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις παραμένει ακόμη ανεκπλήρωτη. Οι 22 συντοπίτες μας που χάθηκαν τόσο άδοξα εκείνη την αποφράδα ημέρα, είναι εδώ, παρόντες. Ποτέ πια ναζισμός, ποτέ πια φασισμός και κάθε μορφής ολοκληρωτισμός. Είναι καθήκον όλων μας να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια σε αυτά τα φαινόμενα. 
Σε αυτή, λοιπόν, την ιστορική επέτειο μνήμης σκύβουμε το κεφάλι μας στους 22 συντοπίτες μας που χάθηκαν στις 10 Ιουλίου 1943 και δηλώνουμε, για μία ακόμη φορά, την ευθύνη και την υποχρέωσή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ».
Στο θέμα των επανορθώσεων αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει μάθει να αγωνίζεται όμως ακόμη δεν υπάρχει δικαίωση από το ομόσπονδο γερμανικό κράτος, ενώ ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Επανορθώσεις κ. Δημήτρης Χαντζαρόπουλος  υπενθύμισε το ιστορικό διεκδικήσεων των γερμανικών αποζημιώσεων.
Την ομιλία της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός και διευθύντρια του Γυμνασίου Πωγωνιανής κ. Ελένη Θεοδώρου που τόνισε ότι οι εκδηλώσεις μνήμης δεν είναι απλά εκδηλώσεις θύμησης αλλά μηχανισμός διαμόρφωσης ταυτότητας.
Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με την βράβευση των νικητών του αγώνα 5 χλμ. «Δρόμος Μνήμης». Την πρώτη θέση έλαβε ο κ. Ευάγγελος Τσίμαρης που βραβεύτηκε από τη βουλευτή κ. Κεφάλα, τη δεύτερη θέση έλαβε ο Γεώργιος Τσίνης που βραβεύτηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και την τρίτη θέση έλαβε ο Νίτας Ανδρέας που βραβεύτηκε από το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη.
Στις εκδηλώσεις τιμής παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η νεοεκλεγείσα βουλευτής της Ν.Δ. Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα, ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιάννης Ντόντης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Οδυσσέας Πότσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πωγωνίου κ. Χρήστος Γκόγκος, ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Γκέγκας, ο εντεταλμένος Δ.Σ. κ. Αναστάσιος Γιούνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γρηγόρης Μποτίνης και Νικόλαος Πότσης, οι νεοεκλγεγέντες επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Ιωάννης Νικόπουλος και Σταύρος Ζηκόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου κ. Νικόλαος Τζιόγκας, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου κ. Κων/νος Μεντής, ο  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου κ. Γρηγόρης Άμπυρος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλοβρύσου κ. Ευάγγελος Καραμάνης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κεφαλοβρύσου κ. Καλλιρρόη Γραμμόζη,  στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές και πλήθος κόσμου.
Μετά τη λήξη της τελετής προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα από το Σύλλογο Γυναικών Κεφαλοβρύσου.

Ριζόπουλος Σπύρος: Σταματήστε να μας εκθέτετε ως Ηπειρώτες


Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ο Περιφερειάρχης άρχισε πάλι τα γνωστά, φτηνά, αγαπημένα του παλαιοκομματικά κόλπα με το γάλα και τη φέτα.
Εκφράζει τις δήθεν ανησυχίες του για την κατάσταση που Θα διαμορφωθεί και εμφανίζεται να δίνει συμβουλές στη νέα κυβέρνηση και τον νέο υπουργό.
Κι όλα αυτά ενώ,
        πρώτον ο ίδιος με την πολυετή παρουσία του στα κοινά της Ηπείρου έχει σαφή συνυπευθυνότητα για την κακή κατάσταση έχει διαμορφωθεί και
        δεύτερον στη αγορά δεν υπάρχει αυτή την εποχή καν γάλα.
Τα προβλήματα δεν λύνονται με τηλεφωνικές παρεμβάσεις εντυπωσιασμού -για να θυμίσουμε από ανασφάλεια ότι «είμαι και εγώ εδώ»- και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Λύνονται με καθαρές θέσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις.
Όλα τα άλλα καταντούν γραφικά και στοχεύουν στην κοροϊδία του λαού της Ηπείρου. Εν πολλοίς, δε, μας εκθέτουν και γι αυτό δεν μας παίρνει κανείς σοβαρά.
ΥΓ. Διαβλέπω στα λόγια του κ. Καχριμάνη, νοσταλγία Αποστόλου… Καθότι επί εποχής Αποστόλου όπως έλεγε ο Περιφερειάρχης «δεν είδαμε απ’ τα μάτια και είδαμε απ’ τα φρύδια».

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης στο Τσεπέλοβο, την Κυριακή 21 Ιουλίου


Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου, στο Τσεπέλοβο, με την ευλογία του Σεβασμιότατου κ.κ. Μάξιμου και συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα.

Ζηκόπουλος Σταύρος: Για το δήμαρχο Πωγωνίου


Δήμαρχε Παγωνίου ΔΙΑΒΑΣΕ στη σελίδα 30 παράγραφος 491 και 493 της μελέτης που παραθέτω που αμφισβήτησες και σε καλώ να ανακαλέσεις τις απαράδεκτες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς εναντίον μου στο ΔΣ στη συζήτηση για την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λημμάτων στο ΜΑΖΑΡΑΚΙ γιατί αυτή είναι η αλήθεια.
Στην τοποθέτηση μου τα μόνα λόγια δικά μου ήταν.
Η κατεύθυνση του ΔΗΜΟΥ θα πρέπει να είναι η προώθηση με κάθε τρόπο της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ από τη γεωργία τη κτηνοτροφία τη μελισσοκομία το τουρισμό και τη μεταποίηση με αιχμή τη ΝΕΟΛΑΙΑ.
Όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα ήταν κατά γράμμα από τη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων που βρήκα.
Και όφειλες να είχες ενημέρωση τους κατοίκους της περιοχής.
Γνώριζες πολύ καλά και προσπάθησες με την συμπεριφορά σου να καλυφτείς με φωνές ύβρεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για Δήμαρχο........
Παράγραφος μελέτης 491-493 σελίδα 30 αναφέρει. Έχει προσκομιστεί βεβαίωση για ότι η αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων θα γίνεται από την αρμοδία υπηρεσία του Δήμου. Η εν λόγω βεβαίωση παρατίθεται στο παράρτημα χχχ της μελέτης.
Τη φωτογράφισα για να τη δεις.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Δημοτική βραδιά το Σάββατο 27 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά το Σάββατο 27 Ιουλίου, στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου.
Κλαρίνο: ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης: Μπορεί να αντιμετωπιστεί;


Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα ποσοστά των ανθρώπων που υποφέρουν από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, μια “αόρατη”, σύγχρονη νόσο που κάνει την εμφάνισή του όταν ο οργανισμός στρεσάρεται. Παρατεταμένοι και έντονοι ρυθμοί ζωής ή παροδικά δυσβάσταχτα προσωπικά, οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που προκαλούν επίμονο άγχος, οδηγούν συχνά σ’ αυτή την ασθένεια που δύναται να επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα ζωής του ασθενή. 
«Το αναγνωρισμένο μόλις το 2015 Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο ψυχολογικών και σωματικών συμπτωμάτων, με κυρίαρχα την εξάντληση και την επίμονη κούραση, η οποία δεν ερμηνεύεται από άλλη παθολογική κατάσταση του ασθενούς και δεν μπορεί να αμβλυνθεί με τον ύπνο ή την ανάπαυση, αλλά επιδεινώνεται με τη σωματική ή την πνευματική δραστηριότητα», μας εξηγεί η Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής Δρ. Νικολέτα Κονη, M.D. Επιστημονική Υπεύθυνη για το σύστημα Λειτουργικής Ιατρικής στην Ιατρική μονάδα ΙΑΤΩΡ.
Το σύνδρομο μπορεί να προσβάλλει οποιονδήποτε άνθρωπο ηλικίας από 20 έως 50 ετών, αλλά και εφήβους, συνηθέστερα μεταξύ 13-15 ετών. Ιδιαίτερα επιρρεπείς είναι οι γυναίκες. Υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες και καταστάσεις που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για εμφάνιση του συνδρόμου, όπως η κακή διατροφή, η κατάχρηση ουσιών, ο ελλιπής ύπνος, αλλά και χρόνιες λοιμώξεις ή κόπωση των επινεφριδίων κατά τη διάρκεια της κύησης. Επιπλέον, χρόνιες ασθένειες ή Αυτοάνοσα νοσήματα μπορεί να επιβαρύνουν τον οργανισμό, ιδιαίτερα όσα για τη θεραπεία τους χορηγούνται κορτικοστεροειδή φάρμακα.