Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Παρατάθηκε έως 31 Ιουλίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

 


Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου 2023 η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023.

Ακόμη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιουλίου. Η Κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Άνω Ραβένια Πωγωνίου: Την Τετάρτη 24 Μαΐου, το τελευταίο αντίο στον Πρόεδρο της Κοινότητας, Γεώργιο Γκιόκα

 


«Έφυγε»  από την ζωή σε ηλικία 62 ετών, o συνδημότης Γεώργιος Γκιόκας.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023  και ώρα 2:30 μ.μ. από το Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  Άνω Ραβενίων Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πωγωνίου

 

Εκτίμηση της ετοιμότητας και της κατάστασης του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας και των διαθέσιμων πόρων πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πωγωνίου που πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη.

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή για την πρόληψη αλλά και την άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων της θερινής περιόδου.

Ο κ. Καψάλης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την άριστη συνεργασία, ευχήθηκε το φετινό καλοκαίρι να είναι ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές και σημείωσε ότι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν. Παράλληλα επεσήμανε την υποχρέωση που έχουν οι πολίτες για άμεσο καθαρισμό των οικοπέδων και χωραφιών.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Πωγωνίου κ. Σταύρος Βιρβίλης, ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Γκέγκας, εκ μέρους του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων ο Αντιπύραρχος Δελληγιάννης Φώτιος,  ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δελβινακίου Ανθυποπυραγός  Δημήτριος Τάγκας, εκ μέρους της 8Ης ΕΑΝ ο Επίλαρχος Δαούτης Βασίλειος, ο Διοικητής του Α.Τ. Πωγωνίου κ. Χριστόφορος Κολιός, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Πωγωνίου κ. Αλέξανδρος Κύρκας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφερείας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος και ο υπεύθυνος γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πωγωνίου κ. Ελευθέριος Λάμπρου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν τα αυξημένα προνοιακά επιδόματα από τον e-ΕΦΚΑ

 

Προσαυξημένα κατά 8% καταβάλλονται στα τέλη μηνός Μαΐου (πληρωμή 6ος/2023) όλα τα προνοιακά επιδόματα του e-ΕΦΚΑ, που λαμβάνουν 37.757 δικαιούχοι, στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα οφειλόμενα αναδρομικά ποσά μηνός Μαΐου (5ος/2023) θα καταβληθούν ως εξής:

– Στα τέλη μηνός Μαΐου, με την τακτική καταβολή μηνός 6ου/2023, στην πλειονότητα των δικαιούχων: 29.572.

– Με εμβόλιμη πληρωμή, στις 30/05/2023, σε 9.879 δικαιούχους, που προέρχονται από τα τέως Ταμεία: ΙΚΑ, ΤΑΠΙΛΤ, ΤΣΠΗΣΑΠ και ΤΑΙΣΥΤ.

– Στα τέλη Ιουνίου, (καταβολή μηνός 7ου/2023), σε 8.185 δικαιούχους, που προέρχονται από τα τέως Ταμεία: Δημοσίου, ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ΙΚΑ-ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΕΤΑΠ-ΜΜΕ-ΤΣΠΕΑΘ.

Τα τρία προνοιακά επιδόματα του e-ΕΦΚΑ που αυξάνονται είναι τα ακόλουθα:

– Επίδομα απολύτου αναπηρίας για συνταξιούχους του π. ΟΓΑ, που λαμβάνουν μόνον τη βασική σύνταξη του π. ΟΓΑ, εφόσον έχουν εφ’ όρου ζωής ποσοστό αναπηρίας 100%.

– Επίδομα νόσου και ανικανότητας των συνταξιούχων του Δημοσίου.

– Εξωιδρυματικό επίδομα του e-ΕΦΚΑ.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι άνδρες, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση

 

Συνελήφθησαν χθες (22-05-2023) το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας δύο ανήλικοι άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα οι ανήλικοι εισήλθαν σε κατάστημα γενικού εμπορίου σε περιοχή της Άρτας, από όπου αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμα ότι οι δύο ανήλικοι είχαν αφαιρέσει και πάλι προϊόντα από το ίδιο κατάστημα προ εβδομάδος.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης κατηγορούμενοι τυγχάνουν επιπλέον οι γονείς τους, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Επέστρεψαν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων οι έξι αθλητές του Ν.Ο.Ι.

 


Έχοντας κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και έχοντας αποκομίσει σημαντική αγωνιστική εμπειρία επέστρεψε από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων -Νεανίδων, το οποίο έλαβε χώρα στο Brive la Gairald  της Γαλλίας στις 20 και 21 Μαΐου  η  Ελληνική αποστολή, στην οποία συμμετείχαν και έξι αθλητές-τριες  του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Σε ό,τι αφορά τους αθλητές του Ομίλου:

        Την 5η θέση κατέλαβε η Ντάρα Νεφέλη μαζί με το πλήρωμα της στον  Τελικό  του Τετραπλού Σκιφ Νεανίδων,

        Την 5η θέση κατέλαβαν οι Δημητρίου Στέφανος και Λάππας Αριστοτέλης-Ευάγγελος  μαζί με το πλήρωμα τους στον Τελικό της Τετρακώπου άνευ Εφήβων,

        Την 8η θέση στο σύνολο και 2η στο Μικρό Τελικό της Δικώπου άνευ Εφήβων κατέλαβαν οι Κούτρας Δημήτρης και Κωστούλας Βασίλης και

        Την 9η θέση στο σύνολο και 3η θέση στο Μικρό Τελικό του Τετραπλού Σκίφ Εφήβων κατέλαβε ο Καραγιάννης Κωνσταντίνος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για τις σπουδαίες εμφανίσεις των αθλητών στα αγωνίσματα τους, κάνοντας περήφανους πρώτα τους εαυτούς τους και μετά το Σύλλογό τους και παράλληλα συγχαίρει όλη την ομάδα των Εφήβων – Νεανίδων για τα εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Δήμος Πωγωνίου: Εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς, έτους 2023-24

 

Ο Δήμος Πωγωνίου και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου, ανακοινώνουν την έναρξη των εγγραφών και επανεγγραφών των βρεφών και νηπίων του δήμου, για το Σχολικό Έτος 2023-2024.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου και στα γραφεία του ΝΠΔΔ από τις 22 Μαΐου έως και τις 9 Ιουνίου 2023.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

1. Αίτηση γονέα

2. Πιστοποιητικό Γεννήσεως

3. Ιατρική βεβαίωση

4. Φωτοτυπία εμβολίων νηπίου

Επισημαίνεται ότι κρίνεται ωφέλιμο στη συνέχεια οι εγγραφές να πραγματοποιηθούν και μέσω ΕΣΠΑ κατά την περίοδο που θα γνωστοποιηθεί από την ΕΕΤΑΑ, εάν και εφόσον οι γονείς/ κηδεμόνες πληρούν τις προϋποθέσεις.

Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Π.Σ. Καλπακίου: 2653360637/ 2653041655

Π.Σ. Παρακαλάμου: 2653360660/ 2653031241

Π.Σ. Δελβινακίου: 2657360404/ 2657022098

Π.Σ. Κεφαλοβρύσου: 2653360123

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Πρέβεζα: Συνελήφθη γυναίκα, για κλοπή προϊόντων από σούπερ-μάρκετ

 

Συνελήφθη χθες (22-05-2023) το μεσημέρι στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας γυναίκα, διότι νωρίτερα είχε αφαιρέσει διάφορα προϊόντα από σούπερ-μάρκετ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή της και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της επιχείρησης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τρίτη 30 Μαΐου, ώρα 14:00

 

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 και ώρα 14.00 θα πραγματοποιηθεί η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός που σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για υπεξαίρεση

 

Συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου σε συνεργασία με το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός, διότι, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών για υπεξαίρεση.

8η αγωνιστική Play Off του Α΄ Ομίλου της B΄ Ερασιτεχνικής, την Τετάρτη 24 Μαΐου, εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Προοδευτική Περάματος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 24-05-23/17:30)

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΙΣΚΑΣ

ΩΡΑ: 17:30

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής Play Off στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023  

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 23 Μαΐου

 


Την Τρίτη 23 Μαΐου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιάννινα, Mega Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Πόνοι στη μέση: Μη χειρουργική αποσυμπίεση σπονδυλικής στήλης

 


Οι αναπηρίες που σχετίζονται με τα προβλήματα και τους πόνους στην πλάτη και κατά συνέπεια η επιβάρυνση του γενικού πληθυσμού έχουν αυξηθεί, παρά τις πολυάριθμες θεραπείες και τους πόρους που δαπανώνται για την  υγειονομική περίθαλψη. Η αυξητική αυτή τάση  αναπόφευκτα θα συνεχιστεί, ειδικά όσον αφορά τον αριθμό πασχόντων που δεν μπορούν να εργαστούν, με σοβαρές επιπτώσεις στο κόστος υγειονομικής περίθαλψης και στο εργατικό δυναμικό ενός έθνους.

«Η οσφυαλγία είναι επίσης ένα σημαντικό οικονομικό ζήτημα και μια πρόκληση για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης των ανεπτυγμένων χωρών,  καθώς συνεπάγεται ένα σημαντικό κόστος. Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κόστος που αποδίδεται στην οσφυαλγία εκτιμάται ότι είναι πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ο χρόνιος σπονδυλικός πόνος  (συνεχής πόνος που διαρκεί μέχρι ή και περισσότερο από 3 μήνες) εμφανίζεται σε 2% έως 8% των ατόμων με οσφυαλγία. Η πληθώρα των θεραπειών για την οσφυαλγία (LBP) έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. 

Τα οπιοειδή, η ένεση στη σπονδυλική στήλη, η ανάπαυση στο κρεβάτι, η έλξη του δέρματος και η χειρουργική παραμένουν οι συνηθισμένες μορφές θεραπείας. Ωστόσο, στις εθνικές οδηγίες κλινικής πρακτικής δίνεται λιγότερη έμφαση στις φαρμακολογικές και χειρουργικές θεραπείες. Η θεραπεία αποσυμπίεσης σπονδυλικής στήλης περιλαμβάνει τέντωμα της σπονδυλικής στήλης, χρησιμοποιώντας τραπέζι έλξης ή παρόμοια μηχανοκίνητη συσκευή, με στόχο την ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη ή/και τον πόνο στα πόδια», όπως αναφέρει ο Φυσικοθεραπευτής - Χειροθεραπευτής Γιώργος Κακαβάς, από το Fysiotek Sports and Spine Lab και προσθέτει: