Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.


Το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση» αποτελείται από τις-τους:
Πρόεδρος: Μπάγιας Αλέκος
Α΄ Αντιπρόεδρος: Μπούκλας Βασίλης
Β΄ Αντιπρόεδρος: Κράνου Αντιγόνη
Γενικός Γραμματέας: Πότσης Κων/νος
Ταμίας: Γκοβίλα Όλγα
Ειδ. Γραμματέας: Μίτσης Παναγιώτης
Εφ. Δημ. Σχέσεων: Ζυγούνας Γιώργος
Μέλη: Κράνου Φωτεινή, Σκόρδα-Αναστασοπούλου Αλεξάνδρα, Γκάνια Κατσάνου Σταματία, Γκάνια-Παντικίδου Ευαγγελία.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 17 Aπριλίου, ώρα 6:30 μ.μ.


Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τετάρτη   17   Απριλίου   2019   και ώρα  18.30.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι-στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. [Παιδικός Σταθμός Καλπακίου].

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα στις Περιφερειακές Ενότητες


Αποφάσεις για υλοποίηση δεκάδων έργων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες έλαβε σήμερα  η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Πρόκειται για έργα που αφορούν νέες οδικές υποδομές, αποκαταστάσεις ζημιών, βελτιώσεις οδικής ασφάλειας και προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, αποκατάσταση λειτουργικότητας αντλιοστασίων ΤΟΕΒ.
Μεταξύ άλλων:
Δημοπρατήσεις νέων έργων
Με αποφάσεις της Ο.Ε. δημοπρατούνται τα παρακάτω έργα,  με τον συνολικό προϋπολογισμό του να ανέρχεται περίπου στο 1.474.οοο ευρώ. 
«Αποκατάσταση οδού πρόσβασης πτηνοτροφικών μονάδων περιοχής Κωστακιών Άρτας», προϋπολογισμού 000 €.
«Βελτίωση επαρχιακής οδού Κουτσελιό – Ελληνικό – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλατανούσα – Δαφνωτή», προϋπολογισμού 000 €.
«Κατασκευή νέας γέφυρας στη θέση Μεσογέφυρα στον Αώο ποταμό, σύνδεση Μέρτζιανης με Μολυβδοσκέπαστη», προϋπολογισμού 000 €.
«Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στη Τ.Κ. Κάτω Αθαμανίου (διασταύρωση για Άγιο Χαράλαμπο) και Τ.Κ. Καψάλων», προϋπολογισμού 500 €
«Άμεση αποκατάσταση οικιών από κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα επί του επαρχιακού οδικού δικτύου στη ΔΕ Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 124.000€.
«Αποκατάσταση βατότητας οδού από Ξηρόλοφο προς Σκάνδαλο Θεσπρωτίας» μετά από υπερχείλιση παρακείμενου ρέματος»,  προϋπολογισμού 100.000€.
«Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Γκρίκα», προϋπολογισμού € 74.400
«Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Αμπελιά», προϋπολογισμού € 74.400.

Συνάντηση με τον Πύρρο Δήμα είχε ο Σάκης Τζαλαλής


Με μια εμβληματική προσωπικότητα του αθλητικού και πολιτικού γίγνεσθαι της χώρας, τον Βορειοηπειρώτη Ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πύρρο Δήμα, συναντήθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Αθανάσιος (Σάκης) Τζαλαλής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου στα Ιωάννινα και εντάσσεται στον κύκλο των προεκλογικών δραστηριοτήτων του Ηπειρώτη υποψήφιου ευρωβουλευτή.
Ο Σ. Τζαλαλής με την ιδιότητα του παλαίμαχου αθλητή αλλά και του πρώην Συμβούλου Σχολικού Αθλητισμού στο Υπουργείο Παιδείας, επισήμανε στον Ολυμπιονίκη τη σπουδαιότητα χάραξης μιας εθνικής αθλητικής στρατηγικής αλλά και την ανάγκη κατάρτισης ενός εθνικού αθλητικού σχεδιασμού για τον σχολικό αθλητισμό στη χώρα. Με την εμπειρία που διαθέτει επί σειρά ετών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. παρουσίασε στον Π. Δήμα τους βασικούς άξονες από επιτυχημένα ευρωπαϊκά μοντέλα σχολικού αθλητισμού και ζήτησε την πολύτιμη στήριξή του στη συγκρότηση μιας εθνικής αθλητικής στρατηγικής στο χώρο εκπαίδευσης.
Ένα μεγάλο μέρος της συνάντησης απασχόλησαν οι προσεχείς ευρωεκλογές, καθώς και το πώς η ψήφος των πολιτών και η νέα σύνθεση των πολιτικών δυνάμεων και οργάνων της Ε.Ε. θα επηρεάσει τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην χώρα μας. Ο Σ. Τζαλαλής υπογράμμισε ότι: «Η ψήφος των πολιτών στο ΚΙΝΑΛ είναι επιλογή ελπίδας και προοπτικής για την Ήπειρο και τη χώρα, καθώς ως πολιτικός φορέας το «Κίνημα Αλλαγής» στηρίζει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο παραδοσιακούς συμμάχους της Ελλάδας που παλεύουν μαζί μας για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας, που επιφέρουν φτώχεια και ανεργία στους πολίτες».
          Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε στον Ηπειρώτη υποψήφιο ευρωβουλευτή καλή επιτυχία και του επανέλαβε την απόφασή του να στηρίξει τόσο την υποψηφιότητά του όσο και συνολικά την πολιτική πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛ. στις προσεχείς ευρωεκλογές.
Κλείνοντας, ο Σ. Τζαλαλής εξέφρασε στον Π. Δήμα την έντονη ανησυχία του για την προκλητική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις περιουσιών που ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες και συζήτησε με τον Χειμαριώτη χρυσό Ολυμπιονίκη όλες τις πτυχές του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο.

Τζαλαλής (Σάκης) Αθανάσιος
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ.

16,5 τόνους καυσόξυλων διένειμε ο Δήμος Πωγωνίου στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής



Περισσότερες από 600 οικογένειες ετησίως καλύπτουν τις ανάγκες τους για τη χειμερινή περίοδο 

Συνεπής στη δέσμευσή του για στήριξη των δημοτών, ο Δήμος Πωγωνίου έχει διανείμει τα τελευταία χρόνια συνολικά 16.5 τόνους καυσόξυλων καλύπτοντας τις ανάγκες τους για θέρμανση κατά τη χειμερινή περίοδο.
Η διανομή εντάσσεται στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί ο Δήμος με στόχο την ανακούφιση των δημοτών καθώς σε ετήσια βάση καλύπτονται οι ανάγκες περισσοτέρων των 600 οικογενειών.
«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλές διαδικαστικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να προμηθεύονται οι δημότες μας ξύλα για τις οικογενειακές τους ανάγκες. Η αντιμετώπιση των πρώτων προβλημάτων από την εφαρμογή του σχεδίου νόμιμης και ελεγχόμενης υλοτόμησης των δημοτικών δασών, βάση διαχειριστικών μελετών, ήταν ένα «στοίχημα» για τη δημοτική αρχή και καταφέραμε να το κερδίσουμε. Στις κοινωνικές δράσεις δεν θέτουμε κανένα φραγμό αφού στο επίκεντρο της πολιτικής που ασκούμε βρίσκονται πάντα οι δημότες μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.
Οι δημότες λαμβάνουν δωρεάν καυσόξυλα καλύπτοντας μόνο τα έξοδα υλοτόμησης, μεταφοράς στους δασικούς δρόμους απ' όπου παραλαμβάνονται από τους δικαιούχους και οργάνωσης της διάθεσης των καυσόξυλων.
«Περισσότερες από 600 οικογένειες το χρόνο παίρνουν καυσόξυλα για τις ανάγκες τους, χωρίς κανένα κέρδος για το Δήμο. 
Η τιμή για τα έξοδα υλοτόμησης έχει ορισθεί από αρμόδια Επιτροπή του Δήμου και είναι η χαμηλότερη δυνατή γιατί είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή η στήριξη των δημοτών με κάθε πρόσφορο τρόπο» τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γαλίτσης.

Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος 69χρονου ημεδαπού



Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, περίπτωση απάτης σε βάρος 69χρονου ημεδαπού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 29χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ενώ αναζητείται συνεργός της. 
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, την 27-07-2018, ο συνεργός της 29χρονης επικοινώνησε τηλεφωνικά με 69χρονο ημεδαπό και προσποιούμενος διευθυντικό στέλεχος τραπεζικού υποκαταστήματος, τον έπεισε να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των -1.150- ευρώ, με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος πρόσθετης επιδότησης πολλαπλάσιου χρηματικού ποσού μέσω ΕΣΠΑ, για τουριστική επιχείρηση.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου στο πλαίσιο του προληπτικού - κοινωνικού της ρόλου και με αφορμή το παραπάνω περιστατικό συνιστά στου πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να μην καταβάλουν χρήματα σε ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς ως προαπαιτούμενο εκταμίευσης επιδοτήσεων. 
Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους. 
Επίσης, χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης καθώς και η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr  - Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 17 Aπριλίου, ώρα 12.30 το μεσημέρι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 17η Aπριλίου 2019, ημέρα Τετάρτη & ώρα 12.30 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1.   Σύσταση επιτροπής για την παραλαβή προμήθειας «Κατασκευή κιγκλιδωμάτων – χειρολιστηρίων σε διάφορα σημεία του χωρίου που απαιτείται για ασφαλή διέλευση κατοίκων ή μη στην Τ.Κ. Βασιλικού» κληροδοτήματος ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ.
2.    Σύσταση επιτροπής για την παραλαβή υπηρεσίας «Κλάδευση δένδρων στην Τ.Κ. Βασιλικού» κληροδοτήματος ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ.
3.    Σύσταση επιτροπής για την παραλαβή του έργου «περίφραξη αύλειου χώρου πρώην Δημοτικού Σχολείου και κατασκευή πόρτας παιδικής χαράς στην Τ.Κ. Βασιλικού» κληροδοτήματος ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ.
4.    Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 4 η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2019 Δήμου Πωγωνίου.
5.    Περί έγκρισης ή μη πρακτικού ανάδειξης προσωρινού αναδόχου του έργου «Ανακατασκευή στεγών Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Τ.Κ. Δελβινακίου, Δήμου Πωγωνίου- Φιλόδημος ΙΙ» προϋπολογισμού 40.557,00€ με Φ.Π.Α.
6.    Αίτημα Αντιδημάρχου Πωγωνίου κ. Γαλίτση Νικολάου περί ορισμό δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με καταπάτηση δημοτικής έκτασης στο Ωραιόκαστρο.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

27η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ο. Ανατολής-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 14-04-19/16:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ΩΡΑ: 16:00

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 13 Απριλίου 2019
Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:00)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (17:00)
Κυριακή 14 Απριλίου 2019
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ ΑΓΙΑ (16:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (16:00)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:00)

Αυτόφωρη σύλληψη για παράνομο κυνήγι από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή


Απέφερε καρπούς μία από τις κοινές περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με δασοφύλακες της Δασικής Υπηρεσίας στην ΠΕ Άρτας.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στον επαρχιακό δρόμο Άρτας-Βελεντζικού, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ να κινείται με μικρή ταχύτητα και ανά τακτά διαστήματα να σταθμεύει, χρησιμοποιώντας τα φώτα του οχήματος, προς τα δύο πρανή του δρόμου. Μετά από παρακολούθηση, το κλιμάκιο ελέγχου σταμάτησε για έλεγχο τον οδηγό του οχήματος και στο κάθισμα του συνοδηγού εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) εκτός θήκης, που ήταν παραποιημένο και το οποίο έφερε και πέντε φυσίγγια κατάλληλα για την άσκηση θήρας τριχωτών θηραμάτων.
Επίσης στο ίδιοι όπλο ο κάτοχός του είχε προσαρμόσει στην κάνη και έναν φακό.
Κατασχέθηκαν επί τόπου το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και το Ι.Χ και με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο οδηγός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, που όρισε τακτική δικάσιμο.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η λήξη της περιόδου θήρας δε σημαίνει και λήξη των ελέγχων και των περιπολιών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.
Αυτές μάλιστα οι περιπολίες εντείνονται ακόμη περισσότερο για τον εντοπισμό τυχόν αντίστοιχων περιστατικών, από ασυνείδητους που δε μπορούν να έχουν καμία σχέση με την κυνηγετική οικογένεια.

27η αγωνιστική το Σάββατο 13 Απριλίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 13-04-19/17:00), εκτός έδρας η Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Αλμυρός- Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 13-04-19/17:00)


ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ
ΩΡΑ: 17:00

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 
ΩΡΑ: 17:00

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 13 Απριλίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:00)
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (17:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (17:00)
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 (17:00)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:00)

Την Πέμπτη 18 Απριλίου θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους άνεργους


Ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε ότι από την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα 2019 στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. 
Επίσης, από την 18η Απριλίου, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από τις 18 Απριλίου 2019 μέχρι και τις 5 Μαΐου 2019.
Επισημαίνεται πως ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων, στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Οι top θεραπείες για κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος


Η εμφάνιση της χαρακτηριστικής ανομοιομορφίας στο δέρμα, γνωστής ως «φλούδα πορτοκαλιού» ή, πιο σωστά, κυτταρίτιδα, ταλαιπωρεί αρκετές γυναίκες και όχι απαραίτητα τις υπέρβαρες.
Παρά τις δίαιτες, τη γυμναστική και τις στερήσεις, η κυτταρίτιδα δυστυχώς επιμένει και απογοητεύει, ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει και το ντύσιμο γίνεται σιγά – σιγά πιο αποκαλυπτικό.
Τα καλά νέα είναι ότι, χάρη στις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονες, μη επεμβατικές θεραπείες, που είναι σε θέση να προσφέρουν αισθητή βελτίωση της όψης «φλούδας πορτοκαλιού».
«Με τις νέες θεραπείες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά το αιώνιο πρόβλημα της κυτταρίτιδας και να δώσουμε στο δέρμα καλύτερη εικόνα και υφή», καθησυχάζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
Ας δούμε πώς μπορούμε να απαλλαγούμε μια κι έξω από το Νούμερο 1 γυναικείο «εφιάλτη».
Μεσοθεραπεία με ενέσεις καφεΐνης
Η μεσοθεραπεία με ενέσιμη καφεΐνη είναι μία από τις top θεραπείες για την κυτταρίτιδα, που υπόσχεται να λειάνει το δέρμα, μειώνοντας το πρόβλημα. Η εφαρμογή πραγματοποιείται στις περιοχές, που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα, και γίνεται με την έγχυση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων, με τη βοήθεια μιας πολύ μικρής και λεπτής βελόνας, έτσι ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στο δέρμα και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα ορατά.   
«Η θεραπεία είναι ανώδυνη και, ανάλογα με την περίπτωση, πραγματοποιείται συνήθως ένας αριθμός 4-6 συνεδριών, μία συνεδρία ανά εβδομάδα. Τα αποτελέσματα φαίνονται, ήδη, από την δεύτερη συνεδρία. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος συνεδριών, μπορούμε μετά από 6 μήνες να επαναλάβουμε μερικές συνεδρίες για τη διατήρηση του αποτελέσματος. Συνήθως συστήνονται 3 επαναληπτικές εφαρμογές (1 ανά εβδομάδα)», εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης.