Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Αυτόφωρη σύλληψη για παράνομο κυνήγι από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή


Απέφερε καρπούς μία από τις κοινές περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με δασοφύλακες της Δασικής Υπηρεσίας στην ΠΕ Άρτας.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στον επαρχιακό δρόμο Άρτας-Βελεντζικού, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ να κινείται με μικρή ταχύτητα και ανά τακτά διαστήματα να σταθμεύει, χρησιμοποιώντας τα φώτα του οχήματος, προς τα δύο πρανή του δρόμου. Μετά από παρακολούθηση, το κλιμάκιο ελέγχου σταμάτησε για έλεγχο τον οδηγό του οχήματος και στο κάθισμα του συνοδηγού εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) εκτός θήκης, που ήταν παραποιημένο και το οποίο έφερε και πέντε φυσίγγια κατάλληλα για την άσκηση θήρας τριχωτών θηραμάτων.
Επίσης στο ίδιοι όπλο ο κάτοχός του είχε προσαρμόσει στην κάνη και έναν φακό.
Κατασχέθηκαν επί τόπου το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και το Ι.Χ και με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο οδηγός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, που όρισε τακτική δικάσιμο.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η λήξη της περιόδου θήρας δε σημαίνει και λήξη των ελέγχων και των περιπολιών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.
Αυτές μάλιστα οι περιπολίες εντείνονται ακόμη περισσότερο για τον εντοπισμό τυχόν αντίστοιχων περιστατικών, από ασυνείδητους που δε μπορούν να έχουν καμία σχέση με την κυνηγετική οικογένεια.