Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για Πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

Μετά την αυξημένη ανταπόκριση στον πρώτο κύκλο εκπαιδευτικής δραστηριότητας και στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής του αλλά και έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, το ΕΚΑΒ – Παράρτημα Ιωαννίνων διοργανώνει την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου (πρώτη και δεύτερη ενότητα, αντίστοιχα) στο κτίριο Διοίκηση του (Γ. Χατζηκώστα 1, δίπλα από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αγοράς) εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:
Πρώτες βοήθειες για τον πολίτη «Επείγουσες Καταστάσεις – Αρχική Εκτίμηση – Αντιμετώπιση».
Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης – ως μέρος μιας ευρύτερης ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης, για την προάσπιση της ασφάλειας του πολίτη, την επίτευξη της μείωσης του νεκρού χρόνου και τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ – έχει προγραμματιστεί να υλοποιείται μία φορά το μήνα, με αποδέκτες τους συμπολίτες μας.
Καλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ανωτέρω σεμινάριο να δηλώνουν τη συμμετοχή τους απευθυνόμενοι στο Τμήμα Νοσηλευτικών Υπηρεσιών (κ. Κήττα Δημήτριο) είτε αυτοπροσώπως είτε δια τηλεφώνου (2651054363 – 2651054350), μέχρι και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 (ώρα 13:00).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενημέρωση Ε.Μ.Υ. για επιδείνωση του καιρού

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο για επιδείνωση του καιρού. 
Ειδικότερα, από απόψε (11/11/2016) και από τα βορειοδυτικά αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (οι οποίες πιθανώς θα συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και ισχυρούς ανέμους με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Το Σάββατο (12/11/2016) θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου πελάγους, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, η δυτική Πελοπόννησος, και από το απόγευμα σταδιακά η υπόλοιπη χώρα.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Δήμων και πολιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παρακαλάμος: Ο Δήμος Πωγωνίου, η Ε.Κ.Ε. και η Τοπική Κοινότητα διοργανώνουν δωρεάν ιατρικό έλεγχο ανασφάλιστων και ενημερωτική ημερίδα, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 10:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πωγωνίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Τ.Κ. Παρακαλάμου διοργανώνουν δωρεάν ιατρικό έλεγχο ανασφάλιστων και ενημερωτική ημερίδα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 10:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Παρακαλάμου με τη συμμετοχή αξιόλογων επιστημόνων. 

Την εκδήλωση συντονίζει ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. κ. Στέφανος Φούσας.
Ο δωρεάν έλεγχος αφορά όλους τους ανασφάλιστους δημότες και θα γίνει από 20 γιατρούς, 15 ειδικοτήτων, που στη συνέχεια θα ενημερώσουν το κοινό για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων.

Συνδιοργάνωση: 
Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο»,  
Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά και 
Ποδοσφαιρική Ομάδα Παρακαλάμου «Αγροτικός Αστέρας».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10:30-12:00: Δωρεάν ιατρικός έλεγχος ανασφάλιστων                         
12:00-13:30: Ενημέρωση για πρόληψη ιατρικών παθήσεων


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ηπειρωτών Ηλιούπολης και Καλλιθέας, ανεβάζει τη θεατρική παράσταση ''Ηπειρώτισσα γυναίκα'', το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, Κρέμου 123 και Φιλαρέτου

Η Ηπειρώτισσα γυναίκα, μια διαρκής παρακαταθήκη αξιών.

Σμιλευμένη με την τραγικότητα του τόπου και της ιστορίας της βίωσε σ’ όλο το μεγαλείο το νόστο, τον έρωτα, τον πόνο και το θάνατο.
Επιβίωσε και γαλούχησε το δικό της κόσμο, τον κόσμο των γυναικών της Ηπείρου.


Ηπειρώτισσα μάνα, λεβέντισσα που καβάλ’  σε τη φτώχια, την ορφάνια, την ξενιτιά.
Που αμπήδ’ σε βάσανα πίκρες και στενοχώριες.
Που πάλεψε και νίκησε τον φασισμό και τον έστειλε στα γκρεμοτσακίδια.
Που πίστεψε στον τόπο της και μεγάλωσε τη φαμπλιά της με αξιοπρέπεια ήθος και φιλότιμο.
Που το πλατύ σαν ήλιος χαμόγελό της και η φεγγαροστόλιστη ματιά της δεν μπορεί να συγκριθεί με όλο το χρυσάφι του ντουνιά.
Ηπειρώτισσα!!!
Η γυναίκα που αγκομαχώντας στις γιδόστρατες,
κρεμασμένη στα καταράχια,
ανηφορίζοντας χωρίς σταματημό,
με ρυτιδιασμένο, αλλά καθάριο πρόσωπο
κι ολάνθιστη την καρδιά της -πάντα με χαμόγελο αισιοδοξίας-
κράτησε αλύγιστη και ατόφια την 'Ηπειρο.

Αυτή είναι η Ηπειρώτισσα γυναίκα.
"Η Ηπειρώτισσα γυναίκα μια διαρκής παρακαταθήκη αξιών".
Αυτός ο κακόπαθος αλλά περήφανος τόπος, η Ήπειρος, κρατάει στον κόρφο του μια αληθινή και ατόφια παράδοση. Την παράδοση αυτή έχουμε χρέος να τη διατηρήσουμε και να την κληροδοτήσουμε ακέραια στις ερχόμενες γενιές.
Κι όταν μιλούμε για ακεραιότητα της παράδοσης εννοούμε, φυσικά, πρώτα να μπορέσουμε να την προσαρμόσουμε στα σημερινά δεδομένα. Διαφορετικά αναιρούμε το κύριο χαρακτηριστικό της, τη ζωντάνια της.
Η ζωντάνια, η δυνατότητα της παράδοσης να προσλαμβάνει, να αποβάλει και να μεταπλάθει παραδοσιακά στοιχεία προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας. Και για να πετύχουμε κάτι τέτοιο είναι ανάγκη να επικοινωνήσουμε με τα πρόσωπα που τη δημιούργησαν και να αφομοιώσουμε τις αξίες πάνω στις οποίες αυτή θεμελιώθηκε.

Καταργούν τώρα το Τμήμα Συνοριακών Καστάνιανης!

Απτόητη στις αντιδράσεις των κατοίκων της ακριτικής  Ηπείρου παραμένει η Συγκυβέρνηση και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, που ετοιμάζονται να υλοποιήσουν την αρχική τους απόφαση  για μείωση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης στο παραμεθόριο Πωγώνι, το οποίο (καθότι δραστηριοποιείται σχεδόν πάνω στη συνοριογραμμή)  αντιμετωπίζει τον κύριο όγκο της λαθρομετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από τη γειτονική Αλβανία.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Πωγωνίου Δημήτρης Ντότης, από την Ελληνική Αστυνομία, προωθείται η κατάργηση- συγχώνευση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης και η ανάθεση του έργου του στο ήδη «φορτωμένο» Τμήμα Δελβινακίου! Με τον τρόπο αυτό επιδιώκει μεν να ικανοποιήσει το – απολύτως – δικαιολογημένο αίτημα διατήρησης του Τμήματος Κεφαλοβρύσου, δημιουργεί όμως μια «τρύπα» στην ασφάλεια της παραμεθόριας περιοχής Καστάνιανης- Λάβδανης- Αγίας Μαρίνας κλπ, προκαλώντας την έντονη πικρία των λιγοστών κατοίκων που παραμένουν στα χωριά τους και οι οποίοι ζουν καθημερινά με το φόβο επιδρομών κακοποιών από την Αλβανία.  

Ιωάννινα: Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και χρηματική ποινή (50.000) ευρώ, για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, σήμερα (11-11-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και χρηματική ποινή (50.000) ευρώ, για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

9η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, με Πωγωνήσιο ντέρμπι στον Παρακάλαμο (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 12-11-16/15:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Πανζαγορισιακός 13-11-16/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00  

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ  

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ - Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ - Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00)
 Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ ΑΣΦΑΚΑΣ  (15:00)
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00) 
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ - Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (19:30)

Στις 8-9 Δεκεμβρίου φτάνουν τα ραβασάκια σε 650.000 ασφαλισμένους του ΟΓΑ

Τα «φουσκωμένα» ραβασάκια για τις εισφορές του πρώτου 6μηνου του 2016 φτάνουν στις 8-9 Δεκεμβρίου σε 650.000 αγρότες του ΟΓΑ.
Τα ειδοποιητήρια του Οργανισμού, όπως αναφέρει το «Έθνος», θα ταχυδρομηθούν τελικά με καθυστέρηση, καθώς έπρεπε πρώτα να γίνει η εκκαθάριση των προηγούμενων πληρωμών για το β’ εξάμηνο του 2015, ώστε να επιβληθούν οι τόκοι υπερημερίας στους τυχόν οφειλέτες. Στόχος είναι οι εισφορές του α’ εξαμήνου του 2016 να έχουν αποπληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Τα «ραβασάκια» για το α’ εξάμηνο του 2016 ενσωματώνουν το δεύτερο κύμα αυξήσεων για τους 650.000 υπόχρεους του Οργανισμού μετά από αυτό το καλοκαιριού, όταν οι αγρότες κλήθηκαν να πληρώσουν το πρώτο καπέλο στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις για το β’ εξάμηνο του 2015.
Η νέα αύξηση είναι 70 ευρώ για όσους ανήκουν στις ασφαλιστικές κατηγορίες 1-5΄, ενώ φτάνει τα 82 ευρώ στην 6η κατηγορία και τα 94 ευρώ στην 7η. Ποσοστιαία η αύξηση κυμαίνεται από 8,5%-15% σε σχέση με τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2015. Αν και τα ποσά για σύνταξη ΟΓΑ παραμένουν σταθερά (είχαν αυξηθεί στην περασμένη πληρωμή) αυτήν τη φορά αυξάνονται οι εισφορές υπέρ υγείας.

Γιάννενα: Παρουσίαση του δίσκου Ήνορο με Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Δ. Χατζής»

ΗΝΟΡΟ
Ηπειρωτικά πολυφωνικά τραγούδια ΙΙ
Συμμετέχουν:
Η ομάδα πολυφωνικού τραγουδιού Δήμου Πωγωνίου και η κομπανία του Κώστα Βέρδη
Παρουσίαση – συντονισμός:
Παναγιώτης Τζόκας (Μουσικός παραγωγός ΕΡΤ)
Ομιλητές:
Κώστας Λώλης, Παναγιώτης Τέλλης (Μουσικολόγοι)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 8:30μ.μ.
ΑΙΘΟΥΣΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «Δ. ΧΑΤΖΗΣ»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η οργάνωση “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά” και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα βρέφη και νεογνά της Ηπείρου, σε Χριστουγεννιάτικο Βazaar την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στο Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 στο Σύνταγμα

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση  “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά” και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα βρέφη και νεογνά  της Ηπείρου.
Τα  έσοδα του φετινού Χριστουγεννιάτικου Βazaar της οργάνωσης  θα διατεθούν για την αγορά ενός ρινικού Αναπνευστήρα (nCPAP) για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου από 10:30 έως  17:30.
Electra Palace (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 στο Σύνταγμα)
Όπως κάθε χρόνο πριν από τα Χριστούγεννα, η “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά” διοργανώνει το BAZAAR  της που φέτος θα γίνει στον όμορφο χώρο του Ξενοδοχείου “Electra Palace (Νικοδήμου 17 -20 - Πλάκα), την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από 10:30 – 17:30.   Η φετινή χρονιά είναι μία χρονιά - σταθμός, καθώς η Οργάνωση γιορτάζει  10 χρόνια δράσεων, 10 χρόνια προσφοράς!
Όλα  τα  έσοδα του Bazaar θα δοθούν για την αγορά ενός ρινικού Αναπνευστήρα (nCPAP) για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το κόστος του οποίου ανέρχεται στο ποσό των  16.000€.
Σήμερα, τα περισσότερα πρόωρα νεογνά στο Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο Ιωαννίνων επιβιώνουν χάρη στον  τεχνητό αναπνευστήρα (διασωλήνωση) που, δυστυχώς τραυματίζει συχνά και σοβαρά τον ανώριμο πνεύμονα τους. Όμως, πολλά  από αυτά, μπορούν να βοηθηθούν εξίσου αποτελεσματικά με μια  άλλη συσκευή, το  ρινικό CPAP η οποία λειτουργεί με πιο ήπιο, πιο φυσιολογικό και μη τραυματικό τρόπο.
Η Πανηπειρωτική συγχαίρει την  “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά” για την πολύχρονη δουλειά της και θεωρεί τιμή της να στηρίξει την φετινή της προσπάθεια που στόχο έχει να βοηθήσει την Ήπειρο  και καλεί όλους τους ηπειρώτες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή με την ενεργό συμμετοχή τους στο Βazaar.
Το Bazaar  της Αθήνας θα ακολουθήσει μία  δεύτερη εκδήλωση της οργάνωσης  “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά” για τον ίδιο σκοπό στις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά με την ενεργή υποστήριξη του  Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου και τη συνεργασία του  Λυκείου των Ελληνίδων Βρυξελλών και του Πολυχώρου «Περίπλους». Συγκεκριμένα, στις 21 Ιανουαρίου  2017 στις Βρυξέλλες,   θα πραγματοποιηθεί  μεγάλη μουσική συναυλία  με τη συμμετοχή νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το Βέλγιο.
Η «Πάνος & Χρυσηίδα–Βοήθεια στα παιδιά», γνωστή και ως «Panos&Cressida4Life», ιδρύθηκε αρχικά (ως «Panos4Life») το 2006 στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα, που αγωνίσθηκε σθεναρά ενάντια στην αρρώστια, από στενούς φίλους και συγγενείς ως «αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία». Το 2010 η οργάνωση επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και την μνήμη της Χρυσηίδας Σπαχή, παιδικής φίλης και συμμαθήτριας του Πάνου, που έφυγε ξαφνικά.
Περισσότερες πληροφορίες  για τις δράσεις τους στο:   www.PanosAndCressida4Life.org   
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλες και όλους εσάς, φίλους και χορηγούς που θα  βοηθήσετε και πάλι!
Σας περιμένουμε... Για τα βρέφη και νεογνά της Ηπείρου!!
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Διόνη Βαρδάκα Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής "Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά" Παρθενώνος 1, 17562 Π. Φάληρο
Τηλ: 2109841139 /6946-002551
Όσοι  επιθυμούν να συμβάλουν στη συγκέντρωση του ποσού, μπορούν να το κάνουν έμβασμα στους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς αναγράφοντας τη λέξη «Ioannina»:
ALPHA BANK: IBAN: GR69 0140 1890 1890 0200 2002 484, BIC: CRBAGRAA
EUROBANK: IBAN: GR35 0260 2210 0003 6010 1219 202, BIC: EFGBGRAA

Σας ευχαριστούμε πολύ !!!

Την ένταξη στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 του Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρταίων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εντάσσεται στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 η πράξη «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 172.800 ευρώ.
Η πράξη αφορά στη δημιουργία και λειτουργία για τρία έτη ενός Κέντρου Κοινότητας, στον Δήμο Αρταίων, με στόχο την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας».
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων το οποίο εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
Α) Υποδοχή -Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών 
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
 Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.
Το Κέντρο μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα- πολίτες του Δήμου Αρταίων με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Το Κέντρο Κοινότητας πρόκειται να στεγαστεί σε δύο γραφεία στο ισόγειο του Δημαρχιακού Καταστήματος στην Άρτα, θα λειτουργεί από  Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00-16:00.

Συναυλία λόγιας μουσικής με έργα του Συρρακιώτη Σπύρου Ευαγγέλου, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών

Συναυλία με έργα του Συρρακιώτη δημιουργού Σπύρου Ευαγγέλου συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Γεννημένος το 1932 ο Σπύρος Ευαγγέλου είναι συνθέτης, μουσικοπαιδαγωγός και καλλιτεχνικός παράγοντας της Ηπείρου, που πρωτοστάτησε σε δύσκολες εποχές στη διάδοση της λόγιας μουσικής στην Πρέβεζα και συνέβαλε καθοριστικά στη μουσική εκπαίδευση της πόλης, τόσο ως μέλος της διοίκησης του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας από ιδρύσεώς του, όσο και με την άοκνη προσπάθειά του στην ανάπτυξη κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας σε πολλούς τοπικούς φορείς.
Η σχέση του με τη μουσική ξεκίνησε από το 1948 ως κορνετίστας της Φιλαρμονικής Πρεβέζης στην οποία παρέμεινε ως τα τέλη της δεκαετίας του ’60. Το 1960 ξεκίνησε μαθήματα αρμονίας με τον Σταύρο Δήμα και αργότερα γράφτηκε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, στην τάξη του συνθέτη Μιλτιάδη Κουτσούγκου. Αποφοίτησε το 1978 με διπλώματα ανωτέρων θεωρητικών, έχοντας ήδη αρχίσει το συνθετικό του έργο, το οποίο απαριθμεί 25 μουσικά έργα, μερικά εκ των οποίων ερμηνεύθηκαν σε διάφορες συναυλίες στην Πρέβεζα, τα Γιάννενα και την Αθήνα. Ασχολήθηκε με το μουσικοπαιδαγωγικό έργο ως καθηγητής θεωρητικών σε διάφορα ωδεία της Ηπείρου.
Οι συνθέσεις του είναι γραμμένες για πιάνο, κουαρτέτο εγχόρδων, τραγούδι, βιολοντσέλο και πιάνο, αλλά και σύνολα πνευστών με φλάουτο, κλαρινέτο και τρομπέτα. Βασίζονται στην αστείρευτη μουσική παράδοση του τόπου μας, αλλά έχουν μια ανεπιτήδευτη αμεσότητα προς τον ακροατή που πηγάζει από την απλότητα του ύφους και την εκλεπτυσμένη χρήση των δυτικοευρωπαϊκών συνθετικών τεχνικών.
Μετά την Πρέβεζα, που τίμησε τον Σπύρο Ευαγγέλου το 2013, είναι η σειρά των Ιωαννίνων να γνωρίσουν και να αγκαλιάσουν το συνθετικό έργο του. Τα έργα θα ερμηνεύσουν επί σκηνής μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Ιωαννιτών και καθηγητές διαφόρων Ωδείων.

Για τον συνθέτη και το συνθετικό του έργο θα μιλήσει στην έναρξη της εκδήλωσης ο μουσικογράφος, κριτικός, ερευνητής και επίτιμο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Θωμάς Ταμβάκος.

Πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Αποβλήτων Ηπείρου

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνει την έκδοση πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στη δράση «Ολοκλήρωση και συμπλήρωση υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων». Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση Σταθμών Μεταφόρτωσης Αποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων, που απαιτούνται για τη λειτουργία των σταθμών.
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στον Ειδικό Στόχο «Βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, με βάση τους επικαιροποιημένους ΠΕΣΔΑ - Διασφάλιση της αυτάρκειας σε δίκτυα υποδομών ανάκτησης και διάθεσης», του Θεματικού Στόχου «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων».
Δυνητικοί δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ενώ η συνολική δημόσια δαπάνη για τη χρηματοδότηση των πράξεων  ανέρχεται σε 12.850.000 ευρώ.
Οι προτάσεις  μπορούν να υποβληθούν από  21/11/2016 έως 13/1/2017, στην ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Διοικητήριο 45221 Ιωάννινα), τις ώρες 9:00 έως 14:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες.
Περαιτέρω πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το σύστημα διαχείρισης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τους κανόνες επιλεξιμότητας δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr  και www.ymeperaa.gr .
Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται επίσης στην κα Σοφία Τσιτουρίδου ( τηλ: 2651 3 60512, e-mail: sofitsit@mou.gr).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

88χρονη με κάταγμα στην σπονδυλική στήλη

Με παράλυση και βέβαιο θάνατο κινδύνευε 88χρονη Ελληνίδα  που είχε υποστεί κάταγμα  στην σπονδυλική της στήλης (στο 12ο θωρακικό σπόνδυλο ) μετά από πτώση μέσα στο σπίτι της.
Η υπερήλικη γυναίκα χάρη στην εφαρμογή της πρωτοποριακής μεθόδου  διαθερμικής σπονδυλοδεσίας δυο ημέρες μετά την επέμβαση επέστρεψε στο σπίτι της απόλυτα υγιής και συνεχίζει την ζωή της!
Την επέμβαση πραγματοποίησε ο  νευροχειρουργός-χειρουργός σπονδυλικής στήλης, επισκέπτης καθηγητής κ Ιωάννης Πολυθοδωράκης  σε  νοσοκομείο της Αθήνας.
 «Η εφαρμογή της  διαδερμικής μικρό-επεμβατικής σπονδυλοδεσίας στην αντιμετώπιση καταγμάτων σπονδυλικής στήλης δίνει θεαματικά αποτελέσματα» αναφέρει ο κ Πολυθοδωράκης και προσθέτει
«Πριν από μερικά χρόνια, αλλά ακόμα και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις η πλειοψηφία των υπερήλικων με κατάγματα σπονδυλικής στήλης ήταν υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο κρεβάτι για εβδομάδες ή και μήνες μέχρι να επουλωθεί το κάταγμα . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι ασθενείς να παραλύουν, άλλοι να παρουσιάζουν επιπλοκές που σχετίζονται με την κατάκλιση και μάλιστα κάποιοι να χάνουν ακόμα και την ζωή τους από αυτές. Σήμερα χάρη στη  διαδερμική σπονδυλοδεσία  οι ασθενείς αυτοί μπορούν να κινητοποιηθούν άμεσα και να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους».
ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ