Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Παρακάλαμος: Τα αγγούρια έχουν ξεφύγει



Κάθε λόγο να «διαφημίζει» την φετινή σοδιά του έχει ο ερασιτέχνης παραγωγός από τον Παρακάλαμο Πωγωνίου κ. Πρόκος Αναστάσιος καθώς το μήκος των αγγουριών που καλλιεργεί στον κήπο του έχουν ξεφύγει από τις φυσιολογικές διαστάσεις.
Η τελευταία μέτρηση έδειξε 1,04 μέτρα!!!
Καλοφάγωτα!


Το αντίβαρο της κοινωνικής οικονομίας στις υφεσιακές πολιτικές

Η σημερινή κατάσταση
Προσφάτως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης της  κοινωνικής οικονομίας στην λιτότητα και στην ύφεση, πέρα από την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και την κρατική γραφειοκρατία. Γνωρίζουμε επίσης ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εντάξει στο πρόγραμμά του την κοινωνική οικονομία ως βασικό πυλώνα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης).
Στο επτάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε τίποτε ουσιαστικό καθώς η κυβέρνηση ήταν απασχολημένη με την διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Το πρόβλημα όμως της υστέρησης της χώρας για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δεν είναι μόνο η μονομερής ενασχόλησης των κυβερνήσεων, αλλά και όλων των κομμάτων τα τελευταία 5 χρόνια με τις μνημονιακές πολιτικές.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σπιτιού στην Κληματιά Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 23χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σπιτιού που έγινε την 29-05-2013 στην Κληματιά Ιωαννίνων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι ο 23χρονος το πρωί της 29-05-2013, αφού παραβίασε παράθυρο μονοκατοικίας στην Κληματιά Ιωαννίνων, αφαίρεσε χρυσαφικά και δύο φωτογραφικές μηχανές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας. 

Π.Α.Σ.Α. Τζούντο: Ξεκινάμε οι προπονήσεις για τα μεγάλα τμήματα του συλλόγου




Με νέο πρόσωπο η ΑΕΔ Πωγωνάτος την νέα αγωνιστική σεζόν

Στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β' Ερασιτεχνικής θα αγωνίζεται την νέα αγωνιστική σεζόν η ΑΕΔ Πωγωνάτος με τεχνικό τον κ. Γιώργο Πότση.
Στα μεταγραφικά η ΑΕΔ Πωγωνάτος απέκτησε δεκατρείς ποδοσφαιριστές ενώ παρέμεινε στην ομάδα η παλιά φρουρά για να βοηθήσει ώστε να κάνουν μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά οι μεταγραφές της ΑΕΔ Πωγωνάτος είναι οι εξής:
Κώστας Ντέλλας (αμυντικός-Καλπάκι), Θέμης Βλάχος (αμυντικός-ΑΕ Γιάννενα), Αλέξανδρο Σούλιο (επιθετικός-ΑΕ Γιάννενα), Ηλίας Φουρτούνης (επιθετικός-ΠΑΣ Κράψης), Αγκιμ Μπαλατζία (μεσοεπιθετικός-ΠΑΣ Κράψης), Γιώργος Καψάλης (μέσος-Καλπάκι), Γιάννης Καραμπίνας (αμυντικός-Λογγάδες), Σεβαστιανός Μπαλατζία ( τερματοφύλακας-Καμποχώρια), Κώστας Κώστας (μέσος-Βαρυάδες), Σπύρος Πάντος (μεσοαμυντικός-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά), Δημήτρη Μαγκλάρα (ελεύθερος), ενώ εκδόθηκαν και δύο καινούργια δελτία στους Κώστα Μαγκλάρα και Γιάννη Γιαριτζόγλου.
Οι  μεταγραφές σύμφωνα με την διοίκηση δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Στα μέχρι τώρα φιλικά ο Πωγωνάτος γνώρισε την ήττα από Σερβιανά (3-0) και Κ 17 (3-1), ενώ ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Κατσικά.

Ποιο είναι το επίδικο ζήτημα των εκλογών που έρχονται;

Του Δημήτρη Καζάκη

Το δημοψήφισμα της 7ης Ιουλίου με το αναπάντεχο -ακόμη και για την κυβέρνηση του Τσίπρα- ΟΧΙ του 61,3%, εξακολουθεί να βαραίνει το πολιτικό σκηνικό. Έφερε στην επιφάνεια, πέρα από κάθε αμφιβολία, το βαθύ και αγεφύρωτο ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα, αφενός, στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και, αφετέρου, στο σύνολο του επίσημου πολιτικού και κομματικού συστήματος. Όπως αυτό τουλάχιστον εκφράζεται στην τωρινή Βουλή.
 Κανένα από τα κόμματα που αναδείχθηκαν στη Βουλή στις 25 Ιανουαρίου δεν εκφράζει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. 
Ο Τσίπρας δεν πέρασε ούτε ένα εικοσιτετράωρο από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το πούλησε, ταυτιζόμενος με το ΝΑΙ. 
Το ΚΚΕ δεν τόλμησε καν να ταχθεί με το ΟΧΙ εξαρχής. 
Ενώ η ΧΑ δεν τολμά ούτε καν να αμφισβητήσει ευρώ και ΕΕ, που αμφισβήτησε ευθέως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού εν μέσω μιας καταιγιστικής εκστρατείας τρομοκρατίας. 
Απλά αναπολεί το "εθνικιστικό κράτος" της χούντας και των πιο αιματοβαμμένων περιόδων εμφύλιου σπαραγμού του ελληνικού λαού. 
Το όνειρό της είναι να οδηγήσει ξανά στην αλληλοσφαγή τον αδερφό με αδερφό.

Αλματώδης η εξέλιξη στη μεταμόσχευση μαλλιών… και οι σπανοί αποκτούν γένια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλματώδη αύξηση καταγράφει τα τελευταία χρόνια η μεταμόσχευση μαλλιών με τον κύκλο εργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο να αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια!
Σύμφωνα με έρευνα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ISHRS (InternationalSocietyofHairRestorationSurgery)   από το 2012 μέχρι το 2015 η αύξηση για μεταμοσχεύσεις τριχών στο πρόσωπο (φρύδια, γένια, μουστάκια) άγγιξε  το 196%, ενώ αντίστοιχα οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών από το 2006 μέχρι το 2014 έφτασαν το 76%!
Η αύξηση αυτή οφείλεται  στα εκπληκτικά αποτελέσματα που  προσφέρει η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας, αφού χωρίς υπερβολή και οι σπανοί αποκτούν πλέον … γένια!
Είναι δε αποδεδειγμένο, σύμφωνα με ψυχολόγους, ότι η μεταμόσχευση μαλλιών σε όλες τις μορφές της προσφέρει  ομορφιά, χαρά  και αυτοπεποίθηση σε εκατομμύρια ανθρώπους (άνδρες και γυναίκες) σε ολόκληρο τον  κόσμο.

Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω επίδοξοι διαρρήκτες, οι οποίοι αποπειράθηκαν να παραβιάσουν αυτοκίνητο στο Μύτικα Πρέβεζας

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, χθες (24-08-2015) το μεσημέρι στον Μύτικα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 50 και 16 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής από αυτοκίνητο.
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν τη στιγμή που επιχειρούσαν να παραβιάσουν αυτοκίνητο λουόμενου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χωμάτινη οδό κοντά στην παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας.
Σημειώνεται ότι ο 50χρονος δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ: Θεατρική παράσταση 'Βάκχες' του Ευριπίδη, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης, το Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» παρουσιάζει τις «Βάκχες» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.
Το έργο είναι μια sui generis τραγωδία, αφού είναι η μοναδική σωζόμενη με διονυσιακό θέμα και συνδυάζει συγκλονιστική ένταση και απαράμιλλη τεχνική αρτιότητα.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων υλοποιήθηκε από το Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» και την εταιρεία «ΑΝΘΟΣ» και υπογράφεται από τον Ηπειρώτη σκηνοθέτη Γιώργο Παπαθεοδώρου.
Η απόδοση του έργου στα νέα ελληνικά είναι του Χρήστου Σάββα, ενώ της παραγωγής προΐσταται ο Κυριάκος Κερανόπουλος.
Την μουσική της επιβλητικής τραγωδίας επιμελείται ο Σάκης Τσιλίκης, η ερμηνεία των xωρικών ανήκει στον Δημήτρη Ψαριανό σε στίχους της Τούλας Καρώνη, ενώ χορογραφία και κινησιολογία δίδαξε η Κάλια Θεοδοσιάδη.
Το καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει τους, Σπύρο Κατηφόρη, Αλέξανδρο Μαρτζούκο, Βασίλη Zωή, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρο Τσαπαλιάρη, Νέστορα Αφιανέ, Κωνσταντίνα Σπάθη, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Ιφιγένεια Καφετζοπούλου, Κατερίνα Χολή, Μαρία Μανωνά, Κέλυ Νικηφόρου, με επικεφαλής τον Σπύρο Φωκά και την Τιτίκα Σαριγκούλη.