Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ: Θεατρική παράσταση 'Βάκχες' του Ευριπίδη, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης, το Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» παρουσιάζει τις «Βάκχες» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.
Το έργο είναι μια sui generis τραγωδία, αφού είναι η μοναδική σωζόμενη με διονυσιακό θέμα και συνδυάζει συγκλονιστική ένταση και απαράμιλλη τεχνική αρτιότητα.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων υλοποιήθηκε από το Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» και την εταιρεία «ΑΝΘΟΣ» και υπογράφεται από τον Ηπειρώτη σκηνοθέτη Γιώργο Παπαθεοδώρου.
Η απόδοση του έργου στα νέα ελληνικά είναι του Χρήστου Σάββα, ενώ της παραγωγής προΐσταται ο Κυριάκος Κερανόπουλος.
Την μουσική της επιβλητικής τραγωδίας επιμελείται ο Σάκης Τσιλίκης, η ερμηνεία των xωρικών ανήκει στον Δημήτρη Ψαριανό σε στίχους της Τούλας Καρώνη, ενώ χορογραφία και κινησιολογία δίδαξε η Κάλια Θεοδοσιάδη.
Το καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει τους, Σπύρο Κατηφόρη, Αλέξανδρο Μαρτζούκο, Βασίλη Zωή, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρο Τσαπαλιάρη, Νέστορα Αφιανέ, Κωνσταντίνα Σπάθη, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Ιφιγένεια Καφετζοπούλου, Κατερίνα Χολή, Μαρία Μανωνά, Κέλυ Νικηφόρου, με επικεφαλής τον Σπύρο Φωκά και την Τιτίκα Σαριγκούλη.