Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Αλματώδης η εξέλιξη στη μεταμόσχευση μαλλιών… και οι σπανοί αποκτούν γένια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλματώδη αύξηση καταγράφει τα τελευταία χρόνια η μεταμόσχευση μαλλιών με τον κύκλο εργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο να αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια!
Σύμφωνα με έρευνα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ISHRS (InternationalSocietyofHairRestorationSurgery)   από το 2012 μέχρι το 2015 η αύξηση για μεταμοσχεύσεις τριχών στο πρόσωπο (φρύδια, γένια, μουστάκια) άγγιξε  το 196%, ενώ αντίστοιχα οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών από το 2006 μέχρι το 2014 έφτασαν το 76%!
Η αύξηση αυτή οφείλεται  στα εκπληκτικά αποτελέσματα που  προσφέρει η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας, αφού χωρίς υπερβολή και οι σπανοί αποκτούν πλέον … γένια!
Είναι δε αποδεδειγμένο, σύμφωνα με ψυχολόγους, ότι η μεταμόσχευση μαλλιών σε όλες τις μορφές της προσφέρει  ομορφιά, χαρά  και αυτοπεποίθηση σε εκατομμύρια ανθρώπους (άνδρες και γυναίκες) σε ολόκληρο τον  κόσμο.

«Είναι γεγονός πως  η εξέλιξη της ιατρικής στον τομέα των μεταμοσχεύσεων  μαλλιών σε συνδυασμό με νέες τεχνικές-μεθόδους έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα και δημιουργούν νέα δεδομένα» τονίζει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός, μέλος της ISHRS και  επιστημονικός διευθυντής  της εξειδικευμένης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών AdvancedHairClinics, Δρ Αναστάσιος Βεκρής.
«Σήμερα εκτός από τη μεταμόσχευση μαλλιών στο κεφάλι, οι νέες τεχνικές μας επιτρέπουν να κάνουμε μεταμόσχευση στο πρόσωπο και ειδικότερα σε φρύδια, γένια και  μουστάκια με εκπληκτικά αποτελέσματα».
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ-ΓΕΝΙΩΝ
 Όπως εξηγεί ο κ. Βεκρής, που είναι από τους κορυφαίους στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, στην μεταμόσχευση φρυδιών με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο FUE μεταφέρουμε τριχοθυλάκια από το υγιές σημείο του τριχωτού της κεφαλής στην περιοχή των φρυδιών, αποκαθιστώντας συγγενή έλλειψη φρυδιών ή προηγούμενα τραύματα που είχαν δημιουργήσει ουλές.
Η τεχνική FUE, λόγω της ελάχιστα επεμβατικής φύσης της, επιτρέπει να γίνονται μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν απαγορευτικές, όπως χαρακτηριστικά είναι η περιοχή των φρυδιών.
Σύμφωνα με την έρευνα της ISHRS  οι γυναίκες εκτός από τη μεταμόσχευση μαλλιών στο κεφάλι, (η οποία εμφανίζει  αύξηση 11% από το 2006) ενδιαφέρονται για εμφύτευση  φρυδιών, σε ποσοστό εννέα στις δέκα!
Από την πλευρά τους οι άνδρες εξακολουθούν να είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για μεταμόσχευση μαλλιών. Το 2014 περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κατέφυγαν σε επεμβατικές και συντηρητικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης. Ποσοστό αύξησης 64% από το 2006!
Η τεράστια (196%) αύξηση μεταμόσχευσης τριχών στο πρόσωπο  από 2012, αποδίδεται από τους πλαστικούς και ψυχολόγους στο γεγονός ότι ενισχύει τον συμβολισμό των πυκνών γενιών ως δείγμα ανδρισμού, καθιστώντας τα πλούσια γένια ως σημαντικό στοιχείο στην εμφάνιση του σύγχρονου άνδρα.
Η  δημοφιλής αυτή τάση επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της εξειδικευμένης κλινικής μεταμόσχευσης γενιών  AdvancedHairClinics, καθώς σύμφωνα με τον κ. Βεκρή.
«Όλο και περισσότεροι ασθενείς νεότερης αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας προσέρχονται για μεταμόσχευση μαλλιών από το τριχωτό της κεφαλής στο πρόσωπο. Οι λόγοι μπορεί να είναι καθαρά αισθητικοί, προς ενίσχυση δηλαδή της αραιής τριχοφυΐας. Η μεταμόσχευση δίνει λύση και σε περιπτώσεις όπου οι τρίχες στο πρόσωπο λείπουν συγγενώς όπως π.χ. στο μουστάκι, στις φαβορίτες ή στα γένια.  Παράλληλα, με την εμφύτευση τριχών στο πρόσωπο αποκαθιστούμε την τριχοφυΐα σε περιοχές που, λόγω κάποιου ατυχήματος ή επέμβασης, παρατηρείται αραίωση».