Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Συνδρομή Περιφέρειας για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στο Δήμο Κόνιτσας

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους του Δήμου Κόνιτσας, θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή από ομάδα των "Γιατρών της Αγάπης".
Η πρωτοβουλία συντονίζεται από τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Εθελοντισμού κ. Ιωάννη Καραμπίνα και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Κόνιτσας και το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας.
Η ομάδα ιατρών αποτελείται από γενικό χειρουργό, οφθαλμίατρο, ουρολόγο και δερματολόγο. Την Παρασκευή και το Σάββατο οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και την Κυριακή από τις 9 π.μ. έως 12 το μεσημέρι.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψήφισμα για τους αγρότες

Το Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου εκπροσωπώντας μια κοινωνία κατ’ εξοχήν αγροτική, ομόφωνα εκφράζει την πλήρη στήριξη και συμπαράταξή του στα δίκαια και λογικά αιτήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας μας.
Τα σκληρά μέτρα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση (φορολόγηση-κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο αγροτικό ρεύμα-αύξηση της προκαταβολής φόρου-υπερδιπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ), μαθηματικά οδηγούν στην κατάρρευση και εξαθλίωση των αγροτών αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών, γι’ αυτό το λόγο ζητούμε από την κυβέρνηση:
1. Να δώσει κίνητρα στους νέους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους και στα χωριά τους.
2. Να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα να δημιουργήσει αναπτυξιακές προοπτικές.
3. Να πάρει πίσω όλα αυτά τα ισοπεδωτικά μέτρα και να στηρίξει τους αγρότες μας που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωσή τους.
Τέλος καλούμε την κυβέρνηση να επωμιστεί το βάρος της πολιτικής ευθύνης και να φέρει το θέμα σε διαβούλευση για μια σοβαρή, βιώσιμη και αναλογιστική μελέτη-πρόταση.


Το Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψήφισμα για το Υποθηκοφυλακείο Δελβινακίου


Το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Πωγωνίου εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να μεταφέρει-συγχωνεύσει το άμισθο Υποθηκοφυλακείο Δελβινακίου στο Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων.
Μία ενέργεια αδικαιολόγητη για όλους μας, που μας αιφνιδίασε καθώς η λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου εξυπηρετούσε αποτελεσματικά τους κατοίκους και πολίτες του Δήμου μας στις υποθέσεις τους και μάλιστα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για την Πολιτεία.
Ο Δήμος Πωγωνίου, για μια ακόμη φορά, γίνεται έρμαιο των πολιτικών συγκεντρωτισμού Υπηρεσιών στις πόλεις. 
Σε περίοδο όπου οι υπηρεσίες προς τον πολίτη θα πρέπει να αποκεντρώνονται και να αναβαθμίζονται, η μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Δελβινακίου θα αποτελέσει ένα ακόμη «χτύπημα» για τον ακριτικό μας Δήμο, που τα τελευταία χρόνια δέχεται συνεχώς μία καταιγίδα αποφάσεων συρρίκνωσης των Δημόσιων Υπηρεσιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα των δημοτών μας.
Το Υποθηκοφυλακείο Δελβινακίου εξυπηρετεί συνολικά 51 από τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου και δεν επιβαρύνει με έξοδα λειτουργίας (μισθοί–ενοίκια κλπ) τον κρατικό προϋπολογισμό, μιας και ο συμβολαιογράφος είναι παράλληλα και υποθηκοφύλακας.
Σε περίπτωση μεταφοράς του, οι δημότες μας ως επί το πλείστον ηλικιωμένα άτομα, θα ταλαιπωρούνται, θα επιβαρύνονται οικονομικά, θα χάνουν χρόνο (η μέση χιλιομετρική απόσταση του Δήμου μας προς Ιωάννινα είναι 50 χιλιόμετρα), ενώ παράλληλα θα αυξάνεται η γραφειοκρατία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου εκφράζοντας όλους τους κατοίκους και φορείς της περιοχής μας, ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τους αρμόδιους φορείς του να μην προχωρήσει σ’ αυτή την άδικη πράξη κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Δελβινακίου και ευελπιστεί ότι θα ληφθούν υπόψη οι συγκεκριμένες συνθήκες και οι ιδιαιτερότητες του παραμεθόριου Δήμου μας.


Το Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου

Ανακοίνωση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά σχετικά με την λαχειοφόρο αγορά καθώς και την διάθεση των ημερολογίων της ομάδας

Η Διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά απαντώντας σε διάφορα σχόλια που είχαν σχέση με την λαχειοφόρο αγορά καθώς και την διάθεση των ημερολογίων της ομάδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας, η Διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά είχε αποφασίσει και έθεσε στην κυκλοφορία λαχνούς με δώρο ένα αυτοκίνητο  smart.
Επειδή η ζήτηση των λαχνών ήταν ελάχιστη (πουλήθηκαν μόλις 40 λαχεία) αποφασίστηκε η κλήρωση να ματαιωθεί και σε όσους είχαν αγοράσει λαχεία (τα στοιχεία τους είναι στην διάθεση της ομάδας) να τους δοθούν νέοι λαχνοί, (πέντε νέα λαχεία ανά ένα παλιό λαχείο) η κλήρωση των οποίων θα γίνει στην εκδήλωση της ομάδας, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στο κυλικείο Παρακαλάμου.

Όσο αφορά την καθυστέρηση  στην έκδοση και διάθεση των ημερολογίων σας κάνουμε γνωστό ότι τα ημερολόγια θα κυκλοφορήσουν μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης και η αργοπορία οφείλεται σε “τεχνικούς” λόγους». 

Άρτα: Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 32χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, εξιχνιάσθηκε διαδικτυακή απάτη, σε βάρος 32χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα την 21-09-2015.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 32χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Συγκεκριμένα, η 32χρονη, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον παθόντα μέσω διαδικτύου, κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να καταθέσει, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, χρηματικό ποσό, για την αποστολή δύο σκύλων, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνηθείσα συναλλαγή.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Άρτα: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (27-01-2016) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Κάτω Ξέχωρο Θεσπρωτίας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού Ρομά

Εξιχνιάστηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Κάτω Ξέχωρο Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, την 25-01-2016 πήγαν στο σπίτι 80χρονης ημεδαπής και προφασιζόμενοι τους πωλητές κουβερτών, αφαίρεσαν, από το εσωτερικό, χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 20χρονου, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών Θεσπρωτίας. 

Προσκλήσεις ΕΣΠΑ για τους Δήμους των πρωτευουσών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηπείρου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020 δύο προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. "Ήπειρος" στον Άξονα Προτεραιότητας 2 "Προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη"
Πρόκειται για τις προσκλήσεις "Εκπόνηση σχεδίων δράσης για τη βιώσιμη ενέργεια" και "Εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας", με δυνητικούς δικαιούχους τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, η πρόσκληση "Εκπόνηση σχεδίων δράσης για τη βιώσιμη ενέργεια" στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού των αστικών λειτουργιών προκειμένου να βελτιωθεί η ενεργειακή αποδοτικότητα των αστικών κέντρων της Περιφέρειας (Άρτα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα).
Τα οφέλη από την υιοθέτηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την επίδειξη δέσμευσης για την περιβαλλοντική προστασία και την αποδοτική διαχείριση των πόρων, τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, τη βελτιωμένη αποδοτικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας στους ενεργειακούς λογαριασμούς, καθώς και οικονομικά και εργασιακά οφέλη.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ προβάλλουν διαδικτυακά τα Γιάννενα!

 Πρεσβευτές της "Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου" είναι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναλαμβάνουν δράση για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουν σε όλες τις ειδικές δημιουργικές δράσεις του φετινού εορτασμού του προγράμματος “Safer Internet” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ήδη οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, δημιούργησαν το δικό τους πρωτότυπο video τουριστικής προβολής της πόλης μας. 
Πιο συγκεκριμένα, ετοίμασαν ένα video για την πλατφόρμα “Youth4Greece”, όπου πρωταγωνιστούν οι ίδιοι και στο οποίο παρουσιάζουν την παρασκευή της παραδοσιακής Γιαννιώτικης χορτόπιτας, ενώ επίσης έγραψαν και ποιήματα για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και του διαδικτυακού εκφοβισμού.
      Η πλατφόρμα «Youth4Greece» της Δράσης www.Saferinternet.gr αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία που αφορά μαθητές και δημιουργήθηκε με σκοπό να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από βίντεο που δημιουργούν τα παιδιά. Στόχος είναι η δημιουργία μαθητικών βίντεο με θεματικούς άξονες τοπικά αξιοθέατα, τοπικές συνταγές ή τοπικές εκδηλώσεις.
          Ήδη το video των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, έγινε αποδεκτό (τηρεί τους όρους της πρωτοτυπίας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων) και αναρτήθηκε από το www.Saferinternet.gr  στο διαδραστικό χάρτη της πλατφόρμας (http://www.youth4greece.gr).
Στόχος της δουλειάς των μαθητών είναι να γνωρίσουν οι μαθητές από σχολεία άλλων περιοχών της χώρας τη γαστρονομία και τη μοναδικότητα του τόπου μας, ώστε τα Γιάννενα να αποτελέσουν προορισμό για εκδρομές μαθητών από όλη την Ελλάδα. Για να δείτε το video των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, επισκεφτείτε το link που ακολουθεί:


Η πρόληψη του εμφράγματος του μυοκαρδίου το θέμα της δεύτερης διάλεξης του ινστιτούτου δημόσιας υγείας


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Συνεχίζεται  με  επιτυχία ο 1ος Κύκλος  Διαλέξων σε  θέματα  Δημόσιας Υγείας, που  διοργανώνει, υπό την διεύθυνση του καθηγητή  κ Παναγιώτη Μπεχράκη,  το νεοσύστατο  Ινστιτούτο  Δημόσιας  Υγείας του Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδος.
Η  δεύτερη  διάλεξη  αφορά την  «Πρόληψη Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου»  που  σκοτώνει  κάθε  χρόνο χιλιάδες  Έλληνες πολίτες.
Το θέμα θα αναπτύξει ο  Πρόεδρος της Ελληνικής  Καρδιολογικής Εταιρείας, διαπρεπής  καρδιολόγος  κ.  Στέφανος  Φούσας,  την Τετάρτη  3  Φεβρουαρίου  στις  19.30  το  βράδυ.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα  του Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας  στο κτίριο επί της οδού Ηπίτου  στην  Πλάκα.
Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, σκοπός του οποίου  είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών  και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, με ιδιαίτερη  έμφαση  στην  πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος, έχει προγραμματίσει σειρά  επιστημονικών διαλέξεων που θα διαρκέσουν μέχρι τις  8 Ιουνίου.
Οι διαλέξεις απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Επιστήμονες κάθε τομέα που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας.
Τις διαλέξεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε αίθουσες  του Ινστιτούτου (Ηπίτου 17 Β στην Πλάκα) θα πραγματοποιούν κορυφαίοι ειδικοί, καθηγητές  και ακαδημαϊκοί του χώρου της υγείας.
Για περισσότερες  πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη Προγράμματος κα Άννα Τζώρτζη.
Τηλ: 210.6470056 , 210.3314755.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Άρτα: Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός για κλοπή μοτοποδηλάτου

Συνελήφθη, χθες (26-01-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή μεταφορικού μέσου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 50χρονος τα ξημερώματα της 25-01-2016 αφαίρεσε από πυλωτή πολυκατοικίας στην Άρτα ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού.
Το κλεμμένο μοτοποδήλατο που βρέθηκε στην κατοχή του 50χρονου κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 26χρονος φυγόποινος αλλοδαπός

Συνελήφθη, χθες (26-01-2016) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 26χρονου, είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινή (8.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Προσοχή στους τσαρλατάνους της ομορφιάς λένε οι δερματολόγοι

Η ιατρική ειδικότητα,  η εξειδίκευση στο συγκεκριμένο  τομέα,  αλλά και η άδεια λειτουργίας ενός χώρου θα πρέπει να είναι  το πρώτο κριτήριο  για όσους  επιλέγουν κάποιον ειδικό  για  θεραπεία αισθητικής ιατρικής!
Αυτό τονίζουν οι Έλληνες δερματολόγοι με αφορμή την είδηση για κέντρο ομορφιάς-ευεξίας που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα χωρίς σχετική άδεια λειτουργίας αλλά και τον πρόσφατο θάνατο της 28χρονης Βραζιλιάνας  καλλονής Ρακέλ Σάντος. Η τελευταία πέθανε εξαιτίας επιπλοκών μετά από ενέσεις υλικού αγνώστου προέλευσης για την εξαφάνιση των ρυτίδων!
«Οι θάνατοι από τέτοιου είδους θεραπείες μπορεί να είναι εξαιρετικά σπάνιοι, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν» τονίζει η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος και  γενική γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων και προσθέτει.
«Προσοχή λοιπόν, γιατί αρκετές φορές και στην χώρα μας , παρά την ενημέρωση  που υπάρχει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξαπατούνται από μη ειδικούς. Για το λόγο αυτό  η ιατρική ειδικότητα, αλλά και η εξειδίκευση στον συγκεκριμένο  τομέα, θα πρέπει να είναι  το πρώτο κριτήριο  για όσους  επιλέγουν κάποιον ειδικό  για  θεραπεία αισθητικής ιατρικής!».
Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει  έρευνα  της Αμερικανικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής  (έγινε  το 2015), στοιχεία της οποίας ισχύουν σε μεγάλο βαθμό και στην Ελλάδα.