Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψήφισμα για το Υποθηκοφυλακείο Δελβινακίου


Το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Πωγωνίου εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να μεταφέρει-συγχωνεύσει το άμισθο Υποθηκοφυλακείο Δελβινακίου στο Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων.
Μία ενέργεια αδικαιολόγητη για όλους μας, που μας αιφνιδίασε καθώς η λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου εξυπηρετούσε αποτελεσματικά τους κατοίκους και πολίτες του Δήμου μας στις υποθέσεις τους και μάλιστα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για την Πολιτεία.
Ο Δήμος Πωγωνίου, για μια ακόμη φορά, γίνεται έρμαιο των πολιτικών συγκεντρωτισμού Υπηρεσιών στις πόλεις. 
Σε περίοδο όπου οι υπηρεσίες προς τον πολίτη θα πρέπει να αποκεντρώνονται και να αναβαθμίζονται, η μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Δελβινακίου θα αποτελέσει ένα ακόμη «χτύπημα» για τον ακριτικό μας Δήμο, που τα τελευταία χρόνια δέχεται συνεχώς μία καταιγίδα αποφάσεων συρρίκνωσης των Δημόσιων Υπηρεσιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα των δημοτών μας.
Το Υποθηκοφυλακείο Δελβινακίου εξυπηρετεί συνολικά 51 από τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου και δεν επιβαρύνει με έξοδα λειτουργίας (μισθοί–ενοίκια κλπ) τον κρατικό προϋπολογισμό, μιας και ο συμβολαιογράφος είναι παράλληλα και υποθηκοφύλακας.
Σε περίπτωση μεταφοράς του, οι δημότες μας ως επί το πλείστον ηλικιωμένα άτομα, θα ταλαιπωρούνται, θα επιβαρύνονται οικονομικά, θα χάνουν χρόνο (η μέση χιλιομετρική απόσταση του Δήμου μας προς Ιωάννινα είναι 50 χιλιόμετρα), ενώ παράλληλα θα αυξάνεται η γραφειοκρατία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου εκφράζοντας όλους τους κατοίκους και φορείς της περιοχής μας, ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τους αρμόδιους φορείς του να μην προχωρήσει σ’ αυτή την άδικη πράξη κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Δελβινακίου και ευελπιστεί ότι θα ληφθούν υπόψη οι συγκεκριμένες συνθήκες και οι ιδιαιτερότητες του παραμεθόριου Δήμου μας.


Το Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου