Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Με τεχνικό τον Αλέκο Τάτση το Καλπάκι

Με αλλαγή τεχνικού προχωράει στο πρωτάθλημα η ομάδα του Καλπακίου. Ο Αποστόλη Τόλης παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πλέον νέος τεχνικός είναι ο πρώην παίκτης του Π.Α.Σ. Γιάννινα, της Προοδευτικής και του Ολυμπιακού, Αλέκος Τάτσης. Ο κ. Τάτσης είναι ίσως η πρώτη ομάδα που κοουτσάρει αλλά σίγουρα θα βοηθήσει τους παίκτες με τις εμπειρίες του στα μεγάλα πρωταθλήματα της χώρας.
Όσον αφορά την ένσταση στο παιχνίδι με το Πέραμα αυτή εκδικάστηκε την Τέλος να σημειώσουμε ότι όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Αλέκου Τάτση ενώ η διοίκηση ευχαριστεί το νέο τεχνικό και του εύχεται καλή συνεργασία.


Μιχάλης Τσάγκας (από την εφημερίδα "ΣΟΥΤ")


ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr

Άλλαξε τις ταμπέλες του υπουργείου σε πολυτονικές ο Άδωνις Γεωργιάδης!


Η ανάληψη καθηκόντων του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, με αρμοδιότητες στον τομέα της Ναυτιλίας έγινε αισθητή ήδη στις... ταμπέλες των γραφείων!

Ο υφυπουργός του ΛΑΟΣ αντικατέστησε όλες τις πινακίδες των γραφείων στον ίδιο όροφο με το δικό του, τοποθετώντας νέες επιγραφές με πολυτονικό σύστημα!
Εκτός από τα πνεύματα, στις ταμπέλες αντικαταστάθηκε και το χρώμα, το οποίο από μπορντό έγινε μπλε, της θάλασσας και του ουρανού.

Αέρας... ανανέωσης στο υπουργείο (με πινελιές παρελθόντος).

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Στροφή 180 μοιρών για τα λάθη στο χαράτσι της ΔΕΗ

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.



Ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ συγκροτήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι γενικοί γραμματείς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Ασκούνη, τον γενικό γραμματέα Δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Κοιμήση και τον γενικό διευθυντή κ. Τάκη Βασιλείου. Μετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος, καθώς και οι αρμόδιοι παράγοντες της ΔΕΗ.


Τα ειδικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη ήταν τα εξής:
• Διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και είναι αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.
• Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.
• Η ΔΕΗ θα στείλει στους οικείους δήμους -με ένα αντίγραφο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- όλα τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί, ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Αν υπάρχει λόγος συμψηφισμών, αυτοί θα γίνουν στις επόμενες δόσεις.
• Δόθηκε εντολή από τον κ. Βενιζέλο να συμπληρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση ώστε να λυθούν με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για διάφορες ευπαθείς ομάδες.
• Ο Υπουργός ζήτησε, επίσης, η είσπραξη του τέλους για το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να κατανεμηθεί στις περισσότερες δυνατές δόσεις, με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.
• Επισημάνθηκε ότι το τηλεφωνικό κέντρο της ΓΓΠΣ είναι στη διάθεση των πολιτών για την επίλυση προβλημάτων και αποφασίστηκε όλο αυτό το σύστημα να επεκταθεί και στα ΚΕΠ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να επιλύονται τα προβλήματα στην πρώτη φάση εφαρμογής αυτού του μέτρου.
• Η ΓΓΠΣ θα εκδώσει άμεσα ανακοίνωση που να ενημερώνει ότι όσοι δεν έχουν ήδη επιλύσει τα προβλήματά τους μέσω sms να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής συμπληρωματικών μηνυμάτων.
• Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος θα κινήσει τη διαδικασία καταλογισμού πειθαρχικών ευθυνών σε μεμονωμένες περιπτώσεις δημάρχων που θέλουν να εμφανίζονται ως «ηγέτες» ενός κινήματος άρνησης εφαρμογής του νόμου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (16-11-2011) το μεσημέρι, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 35 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία τους, όπου βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (1) γραμμαρίου, μία γυάλινη φιάλη με (70) σπόρους κάνναβης και σκόνη άγνωστης χημικής σύνθεσης βάρους (0,5) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Ήταν ευεργέτης ο Δημήτριος Μάξιμος; Να μετανομαστεί το Μέγαρο ''Μαξίμου'' σε Πρωθυπουργικό Μέγαρο

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτού του είδους τους ευεργέτες που χαρίζουν το ήμισυ μιας «αυθαίρετης» έκθεσης και πουλάνε, το κληροδοτημένο και κληρονομικά διεκδικήσιμο οίκημα, στο Ελληνικό Δημόσιο. Δεν ξέρω αν είναι αγνωμοσύνη, αλλά δεν είναι υπερβολή γενεές και γενεές Ελλήνων να μνημονεύουν τον ευεργέτη Μάξιμο; Ειδικά στη χώρα μας, που έχει πολλούς πραγματικούς Ευεργέτες και αδιαφορούμε για αυτούς, με μοναδική ίσως εξαίρεση τους Ηπειρώτες που θυμούνται και τιμούν τους προγόνους τους; Πραγματικοί Εθνικοί Ευεργέτες είναι αυτοί που έδωσαν όλοι την περιουσία τους για την Ελλάδα και όχι αυτοί που παζάρεψαν την πώληση τους στο Ελληνικό Δημόσιο. Εθνικός Ευργέτης ήταν ο Ιωάννης Δόμπολης, που διέθεσε όλη του την περιουσία και πέθανε στην ''ψάθα'', για την ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, οι Ζωσιμάδες που έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα, οι Βαγγελής και Κωνσταντίνος Ζάππας, ο Γεώργιος Αβέρωφ, ο Αρσάκης, ο Τοσίτσας, ο Ζώης Καπλάνης και χιλίαδες άλλοι, στην πλειοψηφία τους Ηπειρώτες που ανήγαγαν την ευεργεσία σε ύψιστο αγαθό.
Με χρήματα των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών δημιουργήθηκαν το Ζάππειο Μέγαρο και η γυρω περιοχή του, το Αρσάκειο Παρθεναγωγείο Ψυχικού, το Τοσίτειο Αθηνών, η Ακαδημία Αθηνών, το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο, το Αστεροσκοπείο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βαρβάκειο Λύκειο, η Γεωργική Σχολή και ο Βοτανικός Κήπος,το Παναθηναϊκό Στάδιο, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, οι Φυλακές Αβέρωφ (στη θέση των οποιων είναι σήμερα ο Άρειος Πάγος, η Ριζάριος Σχολή και τόσα άλλα κοινοφελή ιδρύματα, που σήμερα κοσμούν τη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους. Επίσης αγοράσθηκε το θωρηκτό Αβέρωφ που συνέβαλε αποφασιστικά στη νικηφόρα έκβαση των Βαλακανικών Πολέμων.

Στα Γιάννενα και στις άλλες πρωτεύουσες των Νομών της Ηπείρου ιδρύθηκαν επίσης πάρα πολλά έργα: η Επιφάνειος Σχολή, η πρώτη Σχολή των Ιωάννινων, η Σχολή Γκιούμα που μετονομάστηκε σε Μπαλάναιο Σχολή,η Καπλάνειος Σχολή, η Ζωσιμαία Σχολή, που ιδρύθηκε το 1828 με χρήματα της Ζωσιμαίας αδελφότητας τα νοσοκομεία Χατζηκώστα (το δεύτερο στο Μεσολόγγι), και εκατιντάδες άλλα που δεν είναι δυνατόν να καναφερθουν.. Επίσης εκτός Ηπείρου ιδρύθηκε το Μέκειο, τα Ζωγράφεια Διδασκαλεία,η Ζωγράφειος Σχολή στην Κωνσταντινούπολη, το Δημοτικό Νοσοκομείο η ΑΓΑΠΗ, το Τούλειο Ορφανοτροφείο και η Παπαζόγλειος Υφαντική Σχολή, και άλλα.

Εύκολα συμπεραίνουμε ποσο σημαντικοί και ξεχωριστοί ήταν αυτοί οι άνθρωποι απο την Ήπειρο. Γεννημένοι εκεί, μοναχικοί, πήραν την μεγάλη απόφαση της μετανάστευσης για να αποκτήσουν πλούτο, ωστε να μπορέσουν κάποια μέρα να προσφέρουν και να προστεθούν και αυτοί σαν το επόμενο λιθαράκι της ιστορίας αυτού του τόπου. Έτσι λοιπόν θα πρέπει το σύνολο της κοινωνίας αυτης της χώρας να τους τιμά και να τους ευγνωμονεί.
Γι'αυτό και εμείς, με επικεφαλή την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μεριμνώντας για την διατήρηση της ηπειρωτικής παράδοσης και κουλτούρας και αναδεικνύοντας τα προτερήματα των Ηπειρωτών, όπως η ευεργεσία, η ευποιία και η αλληλοβοήθεια, φροντίζουμε να κρατήσουμε στη μνήμη μας για πάντα αυτούς του θαυμαστούς ανθρώπους και τις αξιέπαινες προσπαθειές τους.
Αυτοί είναι Εθνικοί Ευεργέτες και όχι ο Μάξιμος, που καθημερινά μνημονεύεται το όνομα του, λόγω του Μεγάρου που χρησιμοποιείται από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και που πρέπει εδώ και τώρα, να μετονομαστεί σε Πρωθυπουργικό Μέγαρο κατ΄αντιστοιχία με το Προεδρικό Μέγαρο.


Η ιστορία του Μεγάρου ''Μαξίμου''
Το Μέγαρο ''Μαξίμου'' δεν ήταν τίποτα άλλο από την ιδιόκτητη κατοικία του Δημητρίου Μαξίμου (1873 – 1955). Ο Δ. Μάξιμος ήταν για πολλά χρόνια διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και μετέπειτα πολιτικός με το Λαϊκό Κόμμα. Διετέλεσε υπουργός εξωτερικών (1933 – 1935), γερουσιαστής και εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός (1947), όταν ηγήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας σε μια προσπάθεια των Αμερικανών να συσπειρώσουν τις πολιτικές δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουν την «κομμουνιστική απειλή».
Στην πραγματικότητα το σπίτι ξεκίνησε να χτίζεται, το 1912, από τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Μιχαληνό και τη σύζυγο του Ειρήνη Μανούση. Το 1916 πεθαίνει ο Μιχαληνός αφήνοντας το σπίτι ημιτελές, ενώ η χήρα του θα ξαναπαντρευτεί τον Δημ. Μάξιμο. Για λίγα χρόνια το ημιτελές σπίτι αλλάζει ιδιοκτήτη, αφού η Μανούση το πούλησε στον εφοπλιστή Λ. Εμπειρίκο (πατέρας του ποιητή), γιατί, μάλλον, είχε προβλήματα με τα κληρονομικά. Η αγοροπωλησία ήταν, μάλλον, εικονική, αφού η χήρα Μανούση και, πλέον, Μαξίμου θα το ξαναγοράσει (μετά από πέντε χρόνια) από τον Εμπειρίκο. Από τις αρχές του ΄20 το ζεύγος Μαξίμου κατοικεί στην πανέμορφη οικία του. Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής είχε επιταχθεί ως κατοικία του Γερμανού Ναυάρχου του Στόλου του Αιγαίου, ενώ μετά την απελευθέρωση χρησίμευσε ως κατοικία του Αμερικανού πρεσβευτή. Το 1952 το Ελληνικό Δημόσιο έρχεται σε συνεννόηση με τον Μάξιμο, προκειμένου να την αγοράσει. Συστήνεται επιτροπή του Πολυτεχνείου για να αποτιμήσει την αξία του οικήματος (11 δισ.δρχ.) και, τελικά, ο Μάξιμος δέχεται να πληρωθεί μόνο το ήμισυ της αξίας (5,75 δισ.δρχ.). Προσέφερε, επίσης, στο Ελληνικό Δημόσιο και όλη την επίπλωση του. Η κυβέρνηση ''ευγνωμονούσα'' δήλωσε ότι θα διατηρήσει το όνομα του ως «οικία Μαξίμου».



Κώστας Κωνής
Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

VPRC: 13,5% υπέρ της ΝΔ έφτασε η διαφορά

Διαφορά 13,5% υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα».
Τα δύο κόμματα εξουσίας μαζί, έχουν «οροφή» το 50,5% των ερωτηθέντων.
Στο 60% καταγράφεται η ικανοποίηση για την επιλογή του κ. Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού, ενώ το 27% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο.
Στην πρόθεση ψήφου:
Ν.Δ: 32%
ΠΑΣΟΚ: 18,5%
ΚΚΕ: 12,5%
ΛΑΟΣ: 7%
ΣΥΡΙΖΑ: 10%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 6,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 1%
ΑΝΤΑΡΣΙΑ: 0,5%
Άλλο κόμμα ψηφίζει το 4,5%.
Στην ερώτηση μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, τι γνώμη έχουν για τα πολιτικά πρόσωπα, όπως είναι φυσικό θετική γνώμη έχει το 90% για τον Αντώνη Σαμαρά, 60% για τον Γιάννη Δημαρά, 55% για τον Φώτη Κουβέλη και 54% για τον Γιώργο Καρατζαφέρη, 43% για τον Αλέξη Τσίπρα, μόλις 32% για τη Ντόρα Μπακογιάννη, 27% για την Αλέκα Παπαρήγα και ...6%!!! για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Στο ερώτημα εάν ήταν σωστή η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ να συναινέσουν στην κυβέρνηση συνεργασίας, απαντά πως ήταν σωστή το 75%, ήταν λάθος το 15% και ούτε σωστή –ούτε λάθος το 4%.
Σε ερώτηση ποιο κόμμα έχει σήμερα την καλύτερη πολιτική στάση ανεξαρτήτως τι ψηφίζει ο ερωτηθείς, απαντούν: 13,2% η ΝΔ, 7,1% το ΠΑΣΟΚ, 5,6% το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, ο ΛΑΟΣ 3,5%η ΔΗ.ΜΑΡ 2,5% και 0,4% η ΔΗ.ΣΥ
Στην ερώτηση ποιο κόμμα θα κέρδιζε εάν είχαμε αύριο εκλογές, ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων των ερωτώμενων, πρώτο κόμμα βγαίνει η ΝΔ με 39,8%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 2,4%, ενώ «κανένα από τα δύο» κόμματα, ψηφίζει το 39,1%.

Εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις της η «Πίνδος»

Εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο ο εκσυγχρονισμός μονάδων του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η Πίνδος» οι οποίες αφορούν τα σφαγεία στο Ροδοτόπι, τις ζωοτροφές στην Πεδινή, και την παραγωγή λιπασμάτων στην Κληματιά, συνολικού κόστους 1.998.675 €.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην με αριθμό ΙΕ/64684/1480/Π07/5/00138/Ε/Ν. 3299/04/3−10−2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, η οποία τροποποιεί σχετική προηγούμενη και εγκρίνεται η αναμόρφωση του κόστους ως ακολούθως: συνολικό κόστος 1.998.675 € αντί του αρχικά προβλεπόμενου κόστους1.903.500 € δηλαδή ποσοστιαία αύξηση 5%, με επιχορήγηση 35% επί του συνολικού κόστους δηλαδή699.536,25 €, ίδια συμμετοχή 26,90% περίπου ήτοι ποσό 537.738,75€ και τραπεζικό δάνειο 38,10%, ήτοι ποσό 761.400 €.
Ημερομηνία ολοκλήρωσης και έναρξης παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης ορίζεται η 24−2−2011.
Με την απόφαση αυτή εγκρίνεται η καταβολή του υπόλοιπου της επιχορήγησης ποσού  366.423,75 €.

Στα 20,1 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο 10μηνο!!!

Στα 20,104 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το δεκάμηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2011 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ο νέος στόχος (με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012) για το έλλειμμα του δεκαμήνου προέβλεπε ότι θα διαμορφωθεί στα 20,362 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι το έλλειμμα ανέρχονταν σε 18,081 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 1,103 δισ ευρώ ενώ οι συνολικές δαπάνες παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1,360 δισ ευρώ.
Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 39,230 δισ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 4,1% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010. Η υστέρηση των εσόδων οφείλεται σύμφωνα με το υπουργείο κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης και της μείωσης των εισοδημάτων, στις καθυστερήσεις είσπραξης των φορολογικών εσόδων που προέκυψαν από την απεργία του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, στη μετάθεση, λόγω καθυστερήσεων στις διαδικασίες είσπραξης ορισμένων εσόδων από την εκχώρηση αδειών και δικαιωμάτων του Δημοσίου στο απομένον δίμηνο του έτους και τέλος, στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.
Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η υστέρηση των εσόδων θα αντιμετωπισθεί στο τελευταίο δίμηνο του έτους με την απόδοση των φορολογικών ρυθμίσεων που περιέχονται στους εφαρμοστικούς νόμους του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011 - 2015.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αντιδράσεις για τις τιμές στο γάλα της ΔΩΔΩΝΗ

Με συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη στις 11 το πρωί, στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου στις τιμές γάλακτος που ανακοίνωσε η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα


*Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη σήμερα (16-11-2011) πρώτες πρωινές ώρες στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας , 23χρονος αλλοδαπός , υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή .
Συγκεκριμένα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε εντός του οχήματος που οδηγούσε ο ανωτέρω δράστης ποσότητα κάνναβης βάρους ενός (1) γραμμαρίου.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο χώρο εργασίας του 23χρονου , όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο μάρκας COLT διαμετρήματος 38 mm καθώς και έξι (6) φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδος .
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

*Αυτόφωρη σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω το βράδυ της 15-11-2011 στον Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου , 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω δράστης αποπειράθηκε να αφαιρέσει πετρέλαιο, με άντληση, από σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο Λούρο Πρέβεζας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΩΝ: Αυξήθηκε η φοροδιαφυγή !!!

Σύγκριση των φορολογικών δηλώσεων για το 2009 και το 2010 υποδεικνύουν αύξηση της φοροδιαφυγής!


Οι επτά στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσαν το 2010 στην εφορία εισόδημα χαμηλότερο από το αφορολόγητο (τότε) όριο των 12.000 ευρώ. Πρόκειται για 273.662 φορολογούμενους με εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα που ήταν αφορολόγητοι σε σύνολο 378.876 ελευθέρων επαγγελματιών που υπέβαλαν δήλωση στην εφορία το ίδιο έτος.

Την ίδια στιγμή, μόνο 443 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισόδημα πάνω από 200.000 ευρώ και μόνο 6 ελεύθεροι επαγγελματίες πάνω από 900.000 ευρώ.
Σε ότι αφορά το σύνολο των φορολογούμενων μόνο 52 δήλωσαν στην εφορία εισόδημα πάνω από 900.000 ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα, οι 15 ήταν μισθωτοί.
Εισόδημα μεταξύ 500.000 ευρώ και 900.000 ευρώ δήλωσαν 204 φορολογούμενοι.
Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών καταγράφουν ουσιαστικά το μέγεθος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, η οποία αυξήθηκε αντί να μειωθεί, όπως προκύπτει από τα εισοδήματα του 2009 που δηλώθηκαν στην εφορία το 2010.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

*Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθη χθες (15-11-2011) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 37 ετών κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 15-11-2011 στα Ιωάννινα, ο 37χρονος αποπειράθηκε να αφαιρέσει την τσάντα 43χρονης ημεδαπής .
Για τη ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του .
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

*Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράβαση του νόμου Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Συνελήφθησαν, χθες (15-11-2011) το βράδυ, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Νιγηρίας ηλικίας 39 και 37 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε v ομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία τους βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους με σκοπό την πώληση :
• Χίλιους διακόσιους δέκα (1210) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD’ S) και
• Τριακόσιους σαράντα δύο (342) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους εικόνας και ήχου (DVD’ S), χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία ασφαλείας του Ελληνικού Δημοσίου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ οι κλεψίτυποι δίσκοι κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

*Σύλληψη 27χρονου αλλοδαπού για ληστεία σε βάρος ημεδαπού

Συνελήφθη χθες, (16-11-2011), το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία σε βάρος ημεδαπού.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ο δράστης στα Ιωάννινα, ακινητοποίησε με τη χρήση σωματικής βίας, 30χρονο ημεδαπό και αφαίρεσε από αυτόν μικρό χρηματικό ποσό και ένα χρυσό κόσμημα και τράπηκε σε φυγή.
Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Αφαιρεθέν κόσμημα αποδόθηκε στον παθόντα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΑΡΤΑ: Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κλοπές από Ιερούς Ναούς και καταστήματα
*Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών.

Συνελήφθησαν χθες (15-11-2011) το μεσημέρι, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 23 και 19 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες τις τελευταίες ημέρες διέρρηξαν δύο (2) Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Άρτας και αφαίρεσαν μικρά χρηματικά ποσά, ενώ διέρρηξαν και τρία (3) καταστήματα-καφενεία σε χωριά της Άρτας, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα.
Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες:
Την 13 Νοεμβρίου 2011 το βράδυ, εισήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στις Κιρκιζάτες Άρτας και αφαίρεσαν από το παγκάρι μικρό χρηματικό ποσό.
Την 14-11-2011 πρώτες πρωινές ώρες, εισήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στον Καλόβατο Άρτας και αφαίρεσαν από το παγκάρι μικρό χρηματικό ποσό και δύο (2) μπλοκ με κουπόνια εράνου.
Στη συνέχεια, αφού έθραυσαν την πόρτα εισόδου καταστήματος-καφενείου στο Παλαιοχωράκι Άρτας, εισήλθαν εντός αυτού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
Ακολούθως, αφού διέρρηξαν κατάστημα-ψητοπωλείο στο Παλαιοχωράκι Άρτας, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό εκατό (100) ευρώ.
Την 15-11-2011 πρώτες πρωινές ώρες αφού διέρρηξαν κατάστημα-παντοπωλείο στη Μεγαλόχαρη Άρτας, αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα και το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

*Σύλληψη ημεδαπού για πώληση ναρκωτικών ουσιών

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας συνελήφθη χθες (15-11-2011) το μεσημέρι στην Άρτα ένας ημεδαπός , ηλικίας 27 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, σε γενόμενο έλεγχο ο 27χρονος δράστης κατελήφθη να κατέχει μία (1) νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους( 0,28) γραμμαρίων. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• μία (1) νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους (19 ) γραμμαρίων.
• μία (1) νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους (0,33) γραμμαρίων.
• μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

*Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, για κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή στην Άρτα.

Συνελήφθησαν χθες (15-10-2011), το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, τρεις (3) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Ρουμανίας και ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 20, 30 και 20 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (15-10-2011) οι δύο 20χρονοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα-καφενείο στον Ανθότοπο Άρτας και αφαίρεσαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, μικρό χρηματικό ποσό, δέκα (10) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και προσωπικά έγγραφα. Ακολούθως, οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος υπήκοος Ρουμανίας και διέφυγαν με κατεύθυνση τον Καλόβατο Άρτας.
Στη συνέχεια, οι δύο 20χρονοι αφαίρεσαν από παντοπωλείο στον Καλόβατο Άρτας δέκα (10) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, τρόφιμα και μικρό χρηματικό ποσό, ενώ ο 20χρονος υπήκοος Αλβανίας αφαίρεσε και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το παντοπωλείο, με το οποίο και διέφυγε.
Eπιπρόσθετα, στην κατοχή των δύο υπηκόων Ρουμανίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) μεταλλικές σιδερογροθιές, ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι (στιλέτο) μήκους 18,5 εκατοστών, μίααπομίμηση πιστολιού και ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άρτας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα πληρώνουν την γέννα

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε χθες πως δεν απαιτείται από τις ασφαλισμένες μητέρες η καταβολή νοσηλίου τοκετού προς το νοσοκομείο. Ωστόσο, τόνισε πως οι ασφαλιστικοί οργανισμοί υποχρεούνται να καταβάλλουν απευθείας στο νοσοκομείο την κατά περίπτωση δαπάνη.

ΙΚΑ: Κανονικά η καταβολή των συντάξεων


Διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων, διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αδυναμία του ιδρύματος να καταβάλει συντάξεις και επιδόματα εορτών.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: Είκοσι εκατ. ευρώ στα ταμεία από 62.923 αυθαίρετα


Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης.

Περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ, έχουν μπει στα κρατικά ταμεία από τα αυθαίρετα μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, μέχρι την Δευτέρα είχαν γίνει 62.923 αιτήσεις για νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων, σε όλη την Ελλάδα.
Οι συγκεκριμένες αιτήσεις είναι προς επεξεργασία και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες πληρωμές, από τις οποίες το δημόσιο έβαλε στα ταμεία του πάνω από 18 εκατ. ευρώ άμεσα και περίπου 1,8 εκατ. ευρώ, μέσω του Ίντερνετ banking.
Να υπογραμμιστεί ότι πρόκειται για έσοδα από τα παράβολα και όχι για τα βεβαιωμένα πρόστιμα που θα καταβάλλονται σε 36 δόσεις, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει παράταση στη ρύθμιση που λήγει στο τέλος του Νοεμβρίου. Ειδικότερα παρακολουθεί καθημερινά το ρυθμό των αιτήσεων και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια.
«Η ρύθμιση των ημιυπαίθριων έχει καταληκτική ημερομηνία, δεν θα αλλάξει αυτό. Για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων θα το δούμε σε σχέση με την ανταπόκριση του κόσμου τις επόμενες ημέρες», ανέφερε σήμερα ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Eurostat: Αμετάβλητος τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Σε δεκατρία κράτη μέλη της ευρωζώνης αυξήθηκε, σε εννέα μειώθηκε.

Αμετάβλητος στο 2,9% παρέμεινε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 3%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,9%. Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 3,3% σε 3,4%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2,3%.
Τον Οκτώβριο, τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Σουηδία (1,1%), την Ιρλανδία (1,5%) και τη Μάλτα (2,4%) και τα υψηλότερα στη Μεγάλη Βρετανία ( 5%), την Εσθονία (4,7%) και τη Σλοβακία (4,6%).
Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Οκτώβριο σε δεκατρία κράτη μέλη, παρέμενε αμετάβλητος σε πέντε και μειώθηκε σε εννέα κράτη μέλη.

ΔΕΗ: Η συντριπτική πλειονότητα των πελατών εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος

Η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος, αναφέρει η επιχείρηση σε σημερινή ανακοίνωση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ:
-Σήμερα, έξι μέρες μετά την λήξη των πρώτων λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν τη χρέωση του Νόμου 4021/11 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), πάνω από το 73% του συνόλου των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έχουν εξοφληθεί. Δηλαδή, από τους 86.187 λογαριασμούς που έληξαν ήδη έχουν εξοφληθεί οι 63.082.
-Δεν προκύπτει σημαντική μεταβολή στις συνήθειες των πελατών της, σχετικά με την εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Η διευρίνιση της ΔΕΗ προκλήθηκε από ανακοινώσεις της ΓΕΝΟΠ, ενωρίτερα, σύμφωνα με τις οποίες τα χρέη προς τη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς φράνουν ττα 856 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων.
Η ΓΕΝΟΠ μάλιστα, προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει εφέτος.
Τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 141 εκατ. Ευρώ από τα οποία 3,8 εκατ. είναι του υπουργείου Υγείας, όπου ενωρίς σήμερα το πρωί οι συνδικαλιστές διέκοψαν την παροχή ρεύματος.

Φιλιώ Νόκα –Ζαράχη: Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε μήνυμά της προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου η Περιφερειακή Διευθύντρια κα Φιλιώ Νόκα –Ζαράχη αναφέρει: «Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί γεγονός ανάτασης ηθικής, αφύπνισης από την αδράνεια και επαγρύπνησης για την περιφρούρηση της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης με όρους συλλογικότητας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της συντονισμένης αντίστασης σε ό,τι παραβιάζει και αντιστρατεύεται τα δημοκρατικά ιδεώδη. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ευθύνης, αλλά και στάση ζωής, που πρέπει να σηματοδοτεί κάθε φορά τον αγώνα για κοινωνικές αλλαγές ακόμα κι αν κυριαρχεί η κρίση και η απαισιοδοξία. Αυτό το μήνυμα αν περάσουμε στις νέες γενιές διασφαλίζουμε πως ο λαός μας δεν θα υποστεί ξανά διχασμούς και ακρότητες που κανέναν δεν ωφελούν.


Αποδίδουμε λοιπόν το δέοντα σεβασμό και την πρέπουσα τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου που έπεσαν ΄΄Για να ’χουν τα παιδιά μας το δικό τους ήλιο…΄΄»