Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΤΑ: Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κλοπές από Ιερούς Ναούς και καταστήματα
*Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών.

Συνελήφθησαν χθες (15-11-2011) το μεσημέρι, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 23 και 19 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες τις τελευταίες ημέρες διέρρηξαν δύο (2) Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Άρτας και αφαίρεσαν μικρά χρηματικά ποσά, ενώ διέρρηξαν και τρία (3) καταστήματα-καφενεία σε χωριά της Άρτας, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα.
Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες:
Την 13 Νοεμβρίου 2011 το βράδυ, εισήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στις Κιρκιζάτες Άρτας και αφαίρεσαν από το παγκάρι μικρό χρηματικό ποσό.
Την 14-11-2011 πρώτες πρωινές ώρες, εισήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στον Καλόβατο Άρτας και αφαίρεσαν από το παγκάρι μικρό χρηματικό ποσό και δύο (2) μπλοκ με κουπόνια εράνου.
Στη συνέχεια, αφού έθραυσαν την πόρτα εισόδου καταστήματος-καφενείου στο Παλαιοχωράκι Άρτας, εισήλθαν εντός αυτού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
Ακολούθως, αφού διέρρηξαν κατάστημα-ψητοπωλείο στο Παλαιοχωράκι Άρτας, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό εκατό (100) ευρώ.
Την 15-11-2011 πρώτες πρωινές ώρες αφού διέρρηξαν κατάστημα-παντοπωλείο στη Μεγαλόχαρη Άρτας, αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα και το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

*Σύλληψη ημεδαπού για πώληση ναρκωτικών ουσιών

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας συνελήφθη χθες (15-11-2011) το μεσημέρι στην Άρτα ένας ημεδαπός , ηλικίας 27 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, σε γενόμενο έλεγχο ο 27χρονος δράστης κατελήφθη να κατέχει μία (1) νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους( 0,28) γραμμαρίων. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• μία (1) νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους (19 ) γραμμαρίων.
• μία (1) νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους (0,33) γραμμαρίων.
• μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

*Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, για κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή στην Άρτα.

Συνελήφθησαν χθες (15-10-2011), το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, τρεις (3) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Ρουμανίας και ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 20, 30 και 20 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (15-10-2011) οι δύο 20χρονοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα-καφενείο στον Ανθότοπο Άρτας και αφαίρεσαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, μικρό χρηματικό ποσό, δέκα (10) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και προσωπικά έγγραφα. Ακολούθως, οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος υπήκοος Ρουμανίας και διέφυγαν με κατεύθυνση τον Καλόβατο Άρτας.
Στη συνέχεια, οι δύο 20χρονοι αφαίρεσαν από παντοπωλείο στον Καλόβατο Άρτας δέκα (10) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, τρόφιμα και μικρό χρηματικό ποσό, ενώ ο 20χρονος υπήκοος Αλβανίας αφαίρεσε και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το παντοπωλείο, με το οποίο και διέφυγε.
Eπιπρόσθετα, στην κατοχή των δύο υπηκόων Ρουμανίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) μεταλλικές σιδερογροθιές, ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι (στιλέτο) μήκους 18,5 εκατοστών, μίααπομίμηση πιστολιού και ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άρτας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.