Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: Είκοσι εκατ. ευρώ στα ταμεία από 62.923 αυθαίρετα


Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης.

Περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ, έχουν μπει στα κρατικά ταμεία από τα αυθαίρετα μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, μέχρι την Δευτέρα είχαν γίνει 62.923 αιτήσεις για νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων, σε όλη την Ελλάδα.
Οι συγκεκριμένες αιτήσεις είναι προς επεξεργασία και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες πληρωμές, από τις οποίες το δημόσιο έβαλε στα ταμεία του πάνω από 18 εκατ. ευρώ άμεσα και περίπου 1,8 εκατ. ευρώ, μέσω του Ίντερνετ banking.
Να υπογραμμιστεί ότι πρόκειται για έσοδα από τα παράβολα και όχι για τα βεβαιωμένα πρόστιμα που θα καταβάλλονται σε 36 δόσεις, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει παράταση στη ρύθμιση που λήγει στο τέλος του Νοεμβρίου. Ειδικότερα παρακολουθεί καθημερινά το ρυθμό των αιτήσεων και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια.
«Η ρύθμιση των ημιυπαίθριων έχει καταληκτική ημερομηνία, δεν θα αλλάξει αυτό. Για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων θα το δούμε σε σχέση με την ανταπόκριση του κόσμου τις επόμενες ημέρες», ανέφερε σήμερα ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.