Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Πρωτοπόροι οι Έλληνες ορθοπεδικοί χειρούργοι


 Εφάμιλλα με αυτά των ανεπτυγμένων χωρών και δη των Η.Π.Α  είναι τα αποτελέσματα από την ταυτόχρονη εφαρμογή της Ορθοπεδικής και της Πλαστικής Χειρουργικής στην αντιμετώπιση  μικτών βλαβών οστών και μαλακών μορίων των Άνω και Κάτω Άκρων!

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν καταξιωμένοι ορθοπεδικοί χειρουργοί που συμμετείχαν στο 2ο Διεθνές Συνέδριο «ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» και αξιολόγησαν δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (14-17 Ιουνίου 2023) με διεθνή συμμετοχή και διοργανώθηκε από τα νοσοκομεία  ΚΑΤ και ΑΤΤΙΚΟΝ.

«Η ταυτόχρονη εφαρμογή της σύγχρονης ορθοπεδικής και της  πλαστικής χειρουργικής, με τη  μεταφορά αυτόλογων μισχωτών ή ελεύθερων αγγειούμενων μοσχευμάτων  για την κάλυψη οστών (σε πόδια και χέρια) στη χώρα μας, δίνει εφάμιλλα και σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερα αποτελέσματα από πολλές ανεπτυγμένες χώρες» ανέφερε ο διαπρεπής Έλληνας Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.

Στο συνέδριο ο κύριος Ιγνατιάδης, παρουσίασε τα περιστατικά της καριέρας του, τα οποία αντιμετώπισε σε συνεργασία με το συνάδελφό του κύριο Β. Πολυζώη expert στην διόρθωση και επιμήκυνση του οστικού τμήματος των τραυμάτων κατά την δεκαετία 2002-2012.

Από Σεπτέμβριο η εκλογή νέου Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου, η οποία αποφάσισε την ανάδειξη του Σωκράτη Φάμελλου στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο αποφάσισε:

-Να συνεδριάσει στις 15-16 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή όπου θα καταθέτουν οι υποψηφιότητες.

-Στα τέλη Αυγούστου να πραγματοποιηθεί το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το οποίο θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Προεδρία του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

-Θα ακολουθήσει η εκλογή προέδρου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου από την βάση του κόμματος

-Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου τον Νοέμβριο 2023, το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Γρεβενίτι Ζαγορίου: Εκδήλωση μνήμης για την μαύρη επέτειο της καταστροφής των χωριών της περιοχής και τις εκτελέσεις αμάχων κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής 1941-44

 


Εκδήλωση μνήμης για την μαύρη επέτειο της καταστροφής των χωριών της περιοχής και τις εκτελέσεις αμάχων κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής 1941-44.

«Έχουμε υποχρέωση να τιμούμε τα θύματα της θηριωδίας που διεπράχθη κατά την Γερμανικής κατοχή και να σκεφτόμαστε, σε τι όρια μπορεί να φτάσει ο ναζισμός και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τα οποία δε σέβονται την ανθρώπινη ύπαρξη. 

Οι πληγές εκείνης της περιόδου δεν κλείνουν, γιατί οι αυτουργοί αυτών των  εγκλημάτων δεν τιμωρήθηκαν ποτέ!»

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

 


Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα».

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η προκαταρκτική λίστα δικαιούχων και επιλαχόντων αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα.

Στη συνέχεια, αναμένεται να δοθεί ένα χρονικό διάστημα 10 ημερών στους αιτούντες, για την υποβολή τυχόν ενστάσεων, οι οποίες θα εξεταστούν έτσι ώστε να προκύψει η τελική λίστα. Περίπου στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να εκδοθεί ο οριστικός κατάλογος κατάταξης των αιτήσεων και να ξεκινήσουν να εκδίδονται τα πρώτα voucher για ωφελούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακούς θερμοσίφωνες. Τα ποσά της επιδότησης κυμαίνονται από 510 έως 904 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας.

ΜΗΝΑΣ: ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

ΤΡΙΤΗ 11/07/2023

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ/ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ

ΤΡΙΤΗ 25/07/2023

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 6977971340

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου η ορκωμοσία της νέας Βουλής

 


Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίζεται τη  Δευτέρα 3 Ιουλίου, η Βουλή των Ελλήνων της Κ' Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας, που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η σύγκληση της πανηγυρικής εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, με προεδρεύοντα τον Α' Αντιπρόεδρο της προηγούμενης Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, συνεπικουρούμενος από τους τέσσερις προσωρινούς Γραμματείς, που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές των δύο πρώτων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων.

Σύλληψη 36χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

 


Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του άρθρων 83 παρ.1 του Ν.3386/05 και 29 παρ.7 του Ν.4251/14.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο έτερου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ενώ υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο “κλαπέν – υπεξαιρεθέν- απωλεσθέν” έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

Κόνιτσα: Τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Παϊσίου, από 10 έως 12 Ιουλίου

 


Ο Δήμος  και η Μητρόπολη Κόνιτσας οργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις για να τιμήσουν τη μνήμη  του Αγίου Παϊσίου.

Ο Άγιος μεγάλωσε στη Κόνιτσα όπου βρίσκεται το πατρικό του σπίτι και έχει αφήσει τα χνάρια του στην ευρύτερη περιοχή ενώ ταυτίστηκε με τη Μονή Στομίου.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

9:00 – 18:30: Επίσκεψη στην Οικία του Αγίου Παϊσίου και ξενάγηση από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης.

18:30 – 19:00: Μετάβαση στο Εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας.

19:00 – 20:00: Παράκληση προς τιμήν του Αγίου στο ανωτέρω Εξωκλήσι.

ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Πορεία από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας στην χαράδρα του Αώου έως τη Μονή Στομίου  (απόσταση διαδρομής 5 χλμ.). Υπάρχει δυνατότητα να ακολουθήσει κανείς το παλαιό μονοπάτι,  από όπου διερχόταν ο Άγιος Παΐσιος.

07:30 – 10:30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο νέο I. Ναό του Αγίου Παϊσίου στην Ι. Μονή Παναγίας Στομίου.

10:30 – 12:30: Ξενάγηση στην Ι. Μονή Στομίου και στο κελί του Αγίου.

19:00 – 20:30: Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

20:30 – 21:00: Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Παϊσίου από τον Ι. Ναό του Αγίου Κοσμά προς την Οικία του Οσίου Παϊσίου και επιστροφή στο Ναό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

07:00: Όρθρος στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

07:30 – 10:30: Καταβασίες – Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

10:30 – 11:00: Δεξίωση στο Δημαρχείο.

Έρχεται το επίδομα Youth Pass για τους νέους από το 2024

 


Το Youth Pass από το 2024 θα εκδίδεται μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά μέσα από το vouchers.gov.gr.

Μόνιμο χαρακτήρα, υπό τον νέο τίτλο Youth Pass, αποκτά πλέον το γνωστό Freedom Pass, δηλαδή το voucher 150 ευρώ για τους νέους.

Το Youth Pass είναι ένα από τα τρία νέα μέτρα στήριξης που περιλαμβάνονται στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και τα οποία παρουσίασε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δικαιούχοι του Youth Pass θα είναι, κάθε χρόνο, οι νέοι που θα συμπληρώνουν την ηλικία των 18 και 19 ετών, οι οποίοι υπολογίζονται σε 200.000 ετησίως.

Αυτό σημαίνει ότι το δημοσιονομικό κόστος για το μέτρο θα είναι 30 εκατ. ευρώ.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη γραφείων επιχείρησης

 


Ταυτοποιήθηκαν ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε διάρρηξη γραφείων επιχείρησης, η οποία έγινε την 26-5-2023 σε περιοχή της Άρτας, από όπου αφαιρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 3.338 ευρώ και ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε διάφορα έγγραφα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 2 Ιουλίου

 


Την Κυριακή 2 Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Κατσικά, Αίθουσα Δημαρχείου, 09:00-14:00

Φυσικοθεραπεία για αποκατάσταση, θεραπεία και πρόληψη

 


Γιατί κάνουμε συνήθως φυσικοθεραπεία; Για τη σημαντική βοήθεια που αυτή μπορεί να μας προσφέρει σε περιπτώσεις μυοσκελετικών πόνων (στον αυχένα, στον καρπό, στον ώμο, στη μέση, στο γόνατο, κ.λπ.), μετά από επεμβάσεις στις οποίες υποβληθήκαμε ή γιατί χρειάστηκε να ακολουθήσουμε συντηρητική θεραπεία αντί για επέμβαση, για να επουλωθεί γρηγορότερα ένα τραύμα.
«Και κάνουμε πολύ καλά», τονίζει η κα Ελένη Κανελλοπούλου Φυσικοθεραπεύτρια MSc, Certified Lymphedema Therapist, Προϊσταμένη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του
Metropolitan Hospital, «γιατί η φυσικοθεραπεία συνεργάζεται με όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες αλλά και ανεξάρτητα από αυτές κάποιες φορές, με στόχο πάντα την ανακούφιση, τη βελτίωση των συμπτωμάτων και την καλύτερη δυνατή θεραπεία. Ωστόσο, οι δυνατότητές της δεν σταματούν στα παραπάνω πεδία ούτε αφορούν μόνο στην αποκατάσταση ή την αποθεραπεία. Αφορούν και στην πρόληψη, όπως η φυσικοθεραπεία για την πρόληψη των πτώσεων στους ηλικιωμένους αλλά και στη διαχείριση χρονίων καταστάσεων, όπως για τον έλεγχο της ακράτειας ή διαφόρων νευρολογικών παθήσεων (νόσος του Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ημιπληγίες). Αφορούν και στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα κατά τη διάρκεια ή και μετά από λοιμώξεις όπως η γρίπη ή η COVID-19, αφορούν και στο καρδιαγγειακό όπως η φυσικοθεραπεία μετά από εγχειρήσεις καρδιάς ή εμφράγματα, και φυσικά αφορούν και στο λεμφικό σύστημα για τη διαχείριση του λεμφοιδήματος και άλλων οιδημάτων. 

Εν ολίγοις αφορούν σε όλο το σώμα μας και επανορθωτικά και προληπτικά και πρέπει να μας γίνει συνήθεια, εάν θέλουμε να ανανήψουμε, να ανακουφιστούμε, να θεραπευτούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πιο ανώδυνα ή να βοηθήσουμε αγαπητά μας άτομα να κάνουν το ίδιο».