Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Οι οφειλές των αγροτών στον ΟΓΑ θα παρακρατούνται από τις επιδοτήσεις

Συμψηφισμός χρεών για τους αγρότες

Σε αυτόματο συμψηφισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών 250.000 αγροτών στον ΟΓΑ, ύψους 730 εκ. ευρώ, με τα ποσά των κοινοτικών επιδοτήσεων, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά το «πράσινο φως» που ελήφθη από την Κομισιόν, όπως προκύπτει από έγγραφο-ντοκουμέντο του αρμόδιου επιτρόπου Dacian Ciolos.

Με βάση τον σχεδιασμό η παρακράτηση των ποσών θα ξεκινήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των αγροτών συνολικό ποσό 1,1 δισ. ευρώ περίπου, που αφορά το τσεκ της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης. 
Από τα ποσά αυτά αναμένεται να παρακρατηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του τρέχοντος έτους όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους».

Η Γ΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στο Plegma Cafe-bar, ώρα 20:00

Η Γ΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, στο Plegma Cafe-bar, ώρα 20:00.

ΙΝΚΑ Ηπείρου: Συμβουλές για την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης

Ξεκίνησε η επίσημη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου δίνει τις βασικές και πάγιες συμβουλές, για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης.
Συγκεκριμένα προτείνει:
1. Ετοιμάστε τον καυστήρα και τα σώματα
Πριν ανάψετε τον καυστήρα σας θα πρέπει να τον καθαρίσετε και να τον ρυθμίσετε,  ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος.
Ο τεχνικός πρέπει να σας δώσει μία βεβαίωση συντήρησης. Επίσης κάντε εξαερισμό σε όλα τα σώματα για καλύτερη απόδοση.
2. Παραγγελία
Για να αποφευχθούν οι άσχημες επιλογές κατά τη διάρκεια της παραγγελίας και παραλαβής πετρελαίου, μερικές απλές συμβουλές μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες. Σημειώστε τις.
• Πριν παραγγείλετε πετρέλαιο, ρωτήστε σε περισσότερες από μία εταιρίες για την τιμή διάθεσης.  ψάχνοντας ίσως πετύχετε καλύτερη τιμή από αυτήν του προμηθευτή σας.

Ξεκινά το πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων με δολώματα για την αντιμετώπιση της λύσσας

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής) ξεκινά εκ νέου ο εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων, στο πλαίσιο δράσης για την αντιμετώπιση της λύσσας στην χώρα.
Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά το διάστημα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2014 (και θα επαναλαμβάνεται κάθε φθινόπωρο και άνοιξη) σε 24 Περιφερειακές Ενότητες, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου (Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα).
Για τη διαδικασία εμβολιασμού και για τις δράσεις ενημέρωσης φορέων και πολιτών έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Κτηνιατρικής.
Σχετικά με τα εμβολιακά δολώματα οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν:
*είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί - καφέ με οσμή ψαριού
*τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό
* σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώσεις περιοχές οι πολίτες 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ
* σε περίπτωση εύρεσής τους πρέπει ο πολίτης να ενημερώσει άμεσα τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ανακοίνωση του αναλυτικού προγράμματος για τις ρίψεις των εμβολίων σε κάθε Περιφέρεια.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παρακάλαμος: Κλοπή από οικία πλησίον της κεντρικής πλατείας

Άγνωστος-οι διέρρηξαν σήμερα το μεσημέρι, οικία πλησίον της κεντρικής πλατείας του Παρακαλάμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αφαίρεσαν χρηματικό ποσό (περίπου 2.000 ευρώ).

Πρέβεζα: Συνελήφθη 37χρονος παράνομος αλλοδαπός με πλαστή άδεια οδήγησης

Συνελήφθη, χθες (13-10-2014) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στο 1ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, κατά τον έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 37χρονος, βρήκαν μία άδεια ικανότητας οδήγησης, η οποία από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ήταν πλαστή.
Το πλαστό δίπλωμα κατασχέθηκε.

Ο δράστης, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Πρέβεζα: Συνελήφθη 38χρονος Αλβανός διακινητής, για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας, ενός μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (13.10.2014) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναν 24χρονο ομοεθνή του, ο οποίος δεν κατείχε τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για είσοδο και παραμονή στη χώρα.
Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας. 

GPO: Προβάδισμα 6,5% στο ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 6,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;»
ΣΥΡΙΖΑ: το 26,7%
ΝΔ: 20,2%
Ποτάμι: 6%
 Χρυσή Αυγή: 5,7%
ΚΚΕ: 5,7%
ΠΑΣΟΚ: 4%
 Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3%
ΛΑΟΣ: 2,1%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,6%
Άλλο Κόμμα: 4,7%
Λευκό/ Άκυρο: 2,1%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 18,2% 
Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 43,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%.
Κανένας απάντησε το 17,9%.

6η αγωνιστική (εξ αναβολής) την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Ασβεστοχώρι-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 15-10-14/16:00), εκτός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (ΠΑΟ Πεντέλης- Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 15-10-14/16:00)

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ  ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

ΠΑΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

ΠΑΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (00:00)   
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)    
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ - Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)    
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:00)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:00)  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (16:00)    
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (16:00)  
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:00)  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (16:30) 

Περιφέρεια Ηπείρου: Θέματα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 02-10-2014 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 16-09-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση γεώτρησης στη θέση Βολέτσι», προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 30-09-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση – αποκατάσταση οδού Κοσμηρά - Ασβεστοχώρι», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Μηλιωτάδες-Τρίστενο (Τσίπιανη) και κατασκευή σαρζανέτ», αναδόχου Κ/ξίας Τάσης Γεώργιος-Χριστιάς Βασίλειος, μέχρι την 15-03-2015.

Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη για τη συμμετοχή της στο forum "OpenDays 2014"

Η Aντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής της στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του forum της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιφερειακή ανάπτυξη “OpenDays 2014”, παραβρέθηκε σε συναντήσεις εργασίας για θεματικούς τομείς που αφορούν στον στρατηγικό προσανατολισμό της Περιφέρειας Ηπείρου.
Παράλληλα, συμμετείχε σε προγραμματισμένες συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη των Γενικών Διευθύνσεων Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO), Περιβάλλοντος (DG ENVIRONMENT) και Κινητικότητας και μεταφορών (DG MOVE).
Η κα Καλογιάννη δήλωσε: "Μετά τις πολύ καλές κριτικές που δεχτήκαμε τόσο για την πληρότητα όσο και για το περιεχόμενο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου 2014-2020, είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για την, κατά το δυνατόν, ταχύτερη έγκρισή του και την απρόσκοπτη συνέχεια των εκταμιεύσεων. Βέβαια, την ίδια υποχρέωση οφείλουν να ικανοποιήσουν και τα αντίστοιχα Υπουργεία, εφόσον στον τομέα των δικών τους Επιχειρησιακών Προγραμμάτων υπάρχουν, δυστυχώς, σημαντικότατα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Παγκόσμια καινοτομία ελλήνων γιατρών, έσωσαν 12χρονη από βέβαιη παράλυση

Αθήνα 13 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο- στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων της σπονδυλικής στήλης- δημιούργησε ομάδα Ελλήνων γιατρών εφαρμόζοντας πρωτοποριακή τεχνική σε 12χρονη!
Συγκεκριμένα η ομάδατων κ.  Βασίλη  Λυκομήτρου (Ορθοπαιδικός- Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης) και  Ιωάννη Πολυθοδωράκη  (Νευροχειρουργός– Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης) πραγματοποίησαν την πρώτη  λαπαροσκοπική σπονδυλοδεσία που πραγματοποιείται σε παιδί παγκοσμίως.
Η  12χρονη έπασχε από  Σπονδυλολίσθηση, μια πάθηση που πλήττει το 12% των παιδιών παγκοσμίως και η οποία αναγκάζει τον τελευταίο σπόνδυλο της μέσης(Ο5) να ολισθαίνει πάνω στο ιερό (Ι1) οστούν και τη λεκάνη.