Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΜΕΡΤΖΙΑΝΗΣ: 3.500 λαθραία γυαλιά ηλίου

Χιλιάδες γυαλιά ηλίου-«μαϊμούδες» έπιασαν οι τελωνειακοί

Την περασμένη Κυριακή οι τελωνιακοί κατά τον έλεγχο οχήματος που πήγαινε προς Αλβανία, εντόπισε τα λαθραία γυαλιά, περίπου 3.500 ζευγάρια συνολικά.
Τα γυαλιά είχαν αγοραστεί στην Αθήνα και από την έρευνα, εντοπίστηκε ο προμηθευτής και τα στοιχεία του διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες διωκτικές αρχές των Αθηνών.
Ο μεταφορέας και κάτοχος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία και σωρεία άλλων παραβάσεων. Πήρε προθεσμία και θα δικαστεί αυτή την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Η Ελλάδα μπορεί να αντέξει άλλα τέτοια μέτρα»

«Τα μέτρα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τους αδύναμους και δεν ξέρω αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει άλλα τέτοια μέτρα», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.
Πρόσθεσε ότι το σημαντικότερο είναι ακριβώς αυτό: «Να διατηρήσει η Ελλάδα την κοινωνική της συνοχή».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Με e-mail καλεί 1.000.000 οφειλέτες του Δημοσίου να προσέλθουν

Με τα e-mail που έλαβαν οι φορολογούμενοι καλούνται εντός προθεσμίας, μόλις δυο ημερών και συγκεκριμένα μέχρι αύριο, να προσέλθουν στην εφορία για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Στα ηλεκτρονικά μηνύματα - ειδοποιητήρια... υπενθυμίζεται η οφειλή που έχει ο κάθε φορολογούμενος και με την κίνηση αυτή το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να οδηγήσει όσο τον δυνατόν περισσότερους οφειλέτες στο ταμείο του Δημοσίου για να εξοφλήσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους. Στις εφορίες βρίσκεται ήδη η εγκύκλιος με τις οδηγίες της νέας ρύθμισης και η υπουργική απόφαση με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους έως 24 δόσεις και επιθυμούν να τις ρυθμίσουν σε περισσότερες δόσεις.
Η υποβολή της σχετικής αίτησης και των δικαιολογητικών κανονικά λήγει αύριο αλλά στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται να παρατείνουν την προθεσμία ώστε και οι υπόχρεοι να διευκολυνθούν, αλλά και το Δημόσιο να ενισχύσει τις εισπράξεις του.
Σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο, το Δημόσιο θα πρέπει φέτος να εισπράξει 2 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εκ των οποίων 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά και να βάλει στα ταμεία το 20% των νέων οφειλών που θα βεβαιωθούν εντός του 2012.

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη έβγαλε έξω το εκατομμύριο!

Ο επιχειρηματίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κας Ντόρας Μπακογιάννη είναι το πρόσωπο που μετέφερε στο εξωτερικό το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων και όχι ευρώ, τον Μάρτιο του 2011.

Η ανακοίνωση έγινε από τον αντίπροεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Αργύρη, ενώ και η ίδια η κα Μπακογιάννη, μιλώντας με δημοσιογράφους είπε ότι τα χρήματα προέρχονται από την επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της.
«Δέχτηκα τηλεφώνημα από τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Αργύρη ο οποίος με ρώτησε για ένα έμβασμα του συζύγου μου στο εξωτερικό τον Μάρτιο του 2011. Το ποσό αυτό προέρχεται από πώληση μετοχών στις ΗΠΑ το οποίο έπρεπε να περάσει από την Ελλάδα. Το ποσό αυτό προορίζεται για αγορά πλοίου και αποτελεί μία απολύτως νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου».
Για να συμπληρώσει "πρόκειται για φαρσοκωμωδία που για πέντε ημέρες αιωρούνταν. Δεν δέχομαι να γίνομαι αντικείμενο σπίλωσης από ανεύθυνους" ενώ συνέδεσε τις εξελίξεις με τον «αγώνα» που δίνει κατά των χρηματοδοτήσεων των κομμάτων.

ΕΛΚΕΚΑ: Ακριβότερο κατά 2,3% σε σχέση με πέρυσι το οικογενειακό καλάθι

Κάθε πέρσι και καλύτερα...


Στα 2.302,93 ευρώ σκαρφάλωσε τον Ιανουάριο το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου νοικοκυριού, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,3%, που μεταφράζεται σε 52,21 ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι εξής κατηγορίες: Στέγαση 8%, Αλκοολούχα ποτά και καπνός 4% και Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά 3%.
Ειδικότερα, οι δαπάνες ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού για διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ανήλθαν, τον Ιανουάριο του 2012, στα 363,30 ευρώ, σε σχέση με τα 352,69 ευρώ του αντίστοιχου περυσινού μήνα.
Για αλκοολούχα ποτά και καπνό, ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό ξόδεψε 86,42 ευρώ, σε σύγκριση με τα 83 ευρώ.
Για ένδυση και υπόδηση, οι δαπάνες ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού διαμορφώθηκαν στα 162,79 ευρώ, σε σχέση με τα 162,08 ευρώ.
Για στέγαση, ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό ξόδεψε 305,34 ευρώ, σε σύγκριση με τα 281,46 ευρώ.
Για διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, οι δαπάνες ανήλθαν στα 149,25 ευρώ, σε σχέση με τα 151,45 ευρώ.
Για Υγεία, ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό ξόδεψε 142,86 ευρώ, σε σύγκριση με τα 143,62 ευρώ.
Για Μεταφορές, οι δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 354,53 ευρώ, σε σχέση με τα 344,94 ευρώ.
Για Επικοινωνίες, ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό ξόδεψε 97,48 ευρώ, σε σύγκριση με 98,50 ευρώ.
Για αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες, οι δαπάνες ανήλθαν στα 102,55 ευρώ, σε σχέση με τα 103,32 ευρώ.
Για εκπαίδευση, οι δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 65,57 ευρώ, σε σύγκριση με τα 66,24 ευρώ.
Για ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια, ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό ξόδεψε 246,21 ευρώ, σε σχέση με τα 240,15 ευρώ.
Για άλλα αγαθά και υπηρεσίες, οι δαπάνες ανήλθαν στα 229,86 ευρώ, σε σύγκριση με τα 226,03 ευρώ.

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Καταλήψεις αύριο σε όλα τα Δημαρχεία

Στην ανακοίνωση της τονίζεται πως: «ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των εκβιαστών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικας συνεχίζεται».
Μάλιστα, η ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει χαρακτηρίσει την 29/2 ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των δημαρχείων, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αντίδραση τους.

Καταδίκη της Ελλάδας για τις συνθήκες στις φυλακές Ιωαννίνων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, δικαιώνοντας 13 κρατούμενους στις φυλακές Ιωαννίνων.
Με την καταδικαστική του απόφαση το Δικαστήριο υποχρεώνει την Ελλάδα να καταβάλει στους προσφεύγοντες, αποζημιώσεις, για ηθική βλάβη, που κυμαίνονται από 7.000 μέχρι και 15.000 ευρώ και να πληρώσει και 1.500 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.
Οι προσφεύγοντες, 12 Έλληνες και ένας υπήκοος Σομαλίας, που είχαν κρατηθεί στις φυλακές των Ιωαννίνων για χρονικές περιόδους που ξεκινούσαν από 10 μήνες και έφθαναν τα τέσσερα χρόνια, υποστήριξαν ότι ήταν αναγκασμένοι να κοιμούνται σε μικροσκοπικά κελιά μαζί με μεγάλο αριθμό άλλων κρατουμένων, ότι δεν είχαν καμία δραστηριότητα, ότι υποχρεούνταν να παραμένουν 18 ώρες την ημέρα στα κρεβάτια τους και να τρώνε εκεί, καθώς και δεν υπήρχαν τραπέζια και καρέκλες και ότι κάποιοι από αυτούς δεν έτυχαν της αναγκαίας ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, παρότι είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η προσφυγή τους υποβλήθηκε στο Δικαστήριο, στις 5 Φεβρουαρίου 2009 και σε αυτήν γινόταν επίκληση των σχετικών διαπιστώσεων που είχε κάνει, μετά την επίσκεψή του στις φυλακές Ιωαννίνων, ο Συνήγορος του Πολίτη.
Το Δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι κρατούμενοι ήταν σε θέση να εργαστούν για ένα μικρό κλάσμα του συνολικού χρόνου που βρίσκονταν υπό κράτηση, σημειώνοντας ότι η επιχειρηματολογία αυτή δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι συνθήκες διαβίωσης των προσφευγόντων, ελάχιστα απείχαν από αυτές που στοιχειοθετούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς γιατρούς αύριο Τετάρτη, τα νοσοκομεία όλης της χώρας

24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου

Σε απεργία κατέρχονται, οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, αύριο Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου,  ημέρα που τίθεται προς ψήφιση ο εφαρμοστικός νόμος.

Με τον νόμο καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%.
Θα επακολουθήσουν σε μικρό διάστημα νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια που στο 20% των τακτικών αποδοχών.

Πως θα "κουρευτούν" όλα τα δάνεια

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

- Προτείνεται κούρεμα 30% όλων των δανείων

- Στον αέρα ακόμα το πόσο θα επιμηκυνθεί το διάστημα αποπληρωμής
- Αγνωστο και τι θα γίνει με τους τόκους
Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί από κανέναν αν η ρύθμιση θα αφορά επιμήκυνση του δανείου, δηλαδή περισσότερες δόσεις αλλά και μεγαλύτερο ποσό ή αν θα κουρευτεί και το συνολικό χρέος.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη κάνει την… κρούση στις τράπεζες, για «κούρεμα» των οφειλών από δάνεια σε ποσοστό από 20% έως 30%. Από την άλλη, οι τραπεζίτες περιμένουν τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Για την ώρα, υπάρχουν δυο εισηγήσεις, η μια από την αμερικανική εταιρία Bain που προτείνει «κούρεμα» 30% όλων των δανείων, ενώ υπάρχει και η πρόταση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, που έχει στείλει επιστολή στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Η πρόταση Κουτρουμάνη προβλέπει: μεγαλύτερο διάστημα αποπληρωμής, πληρωμή τόκων μόνο για δυο χρόνια και πληρωμή της δόσης ανάλογα με το εισόδημα.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
για ένα στεγαστικό δάνειο, ύψους 150.000€ με διάρκεια αποπληρωμής τα 25 χρόνια και επιτόκιο 4%, σήμερα η μηνιαία δόση είναι 760€. Αν αποφασιστεί πως η ρύθμιση θα αφορά την επιμήκυνση της αποπληρωμής, ο χρόνος εξοφλήσεις θα πάει στα 40 χρόνια και η μηνιαία δόση στα 435€.
Τα πάντα, όμως, παραμένουν ακόμη ρευστά. Και κυρίως υπάρχουν σημαντικά (αναπάντητα) ερωτήματα, όπως
α) μετά το «κούρεμα» ή την επιμήκυνση του χρέους, η μηνιαία δόση θα διαμορφωθεί έως το 30% των μηνιαίων αποδοχών όπως έγινε με τους δημοσίους υπαλλήλους;
β) θα παρέμβει η κυβέρνηση για πέσουν τα επιτόκια –κυρίως στα καταναλωτικά δάνεια- σε πιο λογικά επίπεδα;
Επίσης, κάνεις δεν ξέρει ακόμη τι θα γίνει με εκείνους που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά αλλά με δάνεια στις πλάτες τους αλλά και για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο Μάρτιο σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή, Δημήτρη Σπυράκο. Άλλωστε, κάθε μέρα που περνά, όλο και περισσότεροι δανειολήπτες δηλώνουν αδυναμία να αποπληρώσουν τις όφειλες τους.
Σε περίπτωση που κυβέρνηση και τράπεζες φτάσουν σε συμφωνία για το «κούρεμα», τα νοικοκυριά θα απαλλαγούν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους, από χρέη ύψους από 22,5 δισ. έως 34 δισ. ευρώ, οι επιχειρήσεις από οφειλές 30-36 δισ. ευρώ. Που σημαίνει ότι συνολικά θα διαγραφούν οφειλές από 50 έως 70 δισ. ευρώ.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr/

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας μεταλλικών κατασκευών για οφειλές προς το Δημόσιο πάνω από 423.000 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (28-02-2012) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ημεδαπός, ηλικίας 51 ετών, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας μεταλλικών κατασκευών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 423.163,91 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν συνιστούν αδικήματα τα οποία προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: "Το ΠΑΣΟΚ έχει καταρρεύσει και ψάχνει για παρέα"

«Η χώρα χρειάζεται κάτι διαφορετικό και όχι συγκυβέρνηση».

Το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ απέκλεισε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

«Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Δεν χρειάζεται συγκυβέρνηση», επισήμανε ο βουλευτής Ιωαννίνων, προσθέτοντας:
«Δεν είναι τόσο ότι εμείς έχουμε αλλεργία με μια κυβέρνηση συνεργασίας, όσο το ότι κάποιοι άλλοι έχουν πραγματική αλλεργία με την προοπτική να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία ξέρει τι θέλει και έχει αποδείξει ότι δικαιώθηκε και μπορεί να βγάλει τη χώρα -όχι εύκολα- από την κρίση».
Υποστήριξε επίσης ότι «τώρα που έχει καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ και βρίσκεται μόνο του στον γκρεμό, ψάχνει για παρέα». «Η ΝΔ αυτή την παρέα δεν θα την προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ», ξεκαθάρισε, τονίζοντας ότι το κόμμα του μπορεί να διορθώσει τα πράγματα, «χωρίς μαγικές λύσεις», αλλά με αποτελεσματικότητα.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συγκαλεί Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 9:00 π.μ, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς: Ομοσπονδίες-Αδελφότητες -Συλλόγους
μέλη της Π.Σ.Ε.
Υπόψη Προέδρου
(Για ενημέρωση των αντιπροσώπων στην Π.Σ.Ε.)

ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, καλεί σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση όλους τους αντιπροσώπους των Σωματείων - μελών της, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 9:00 π.μ, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα).
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.Έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ.
2. Οικονομικός απολογισμός
3. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
4. Έγκριση πεπραγμένων

Στη Γ.Σ. συμμετέχουν τα ταμειακά εντάξει μέλη με τους νόμιμους αντιπροσώπους. Παρακαλούνται τα διοικητικά συμβούλια να τακτοποιήσουν εγκαίρως τις εκκρεμότητές τους - άρθρο 11, παρ. 3,4,5 - και να ενημερώσουν τους αντιπροσώπους τους να πάρουν μέρος στη συνέλευση.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.


Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης 

Κοπή Πίτας της Αδελφότητας Αγίου Γεωργίου Κοσσοβίτσας το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 και ώρα 21:00, στην ταβέρνα "Τα Βαρέλια", στην οδό Χίου 7 και Φαβιέρου στην Πλατεία Καραϊσκάκη

Η Αδελφότητα Άγιος Γεώργιος Κοσσοβίτσας σας προσκαλεί στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση «Κοπή Πίτας», που διοργανώνει το Σάββατο 10.03.2012 και ώρα 21:00 το βράδυ, στην ταβέρνα "Τα Βαρέλια", στην οδό Χίου 7 και Φαβιέρου στην Πλατεία Καραϊσκάκη, δίπλα στη στάση του Μετρό "Μεταξουργείο".

Θα διασκεδάσουμε με παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική υπό τους ήχους του κλαρίνου του Χρήστου Γκίτζιου.
Τιμή εισιτηρίου: 15ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πλούσιο μενού, κρασί βαρελίσιο καθώς και αναψυκτικά).
Κρατήσεις και πληροφορίες στα τηλ:2109370271-2105777406