Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

40.000 φορολογούμενοι «έχασαν» την προθεσμία των δηλώσεων

Θα υποβάλλουν αναγκαστικά τη φορολογική τους δήλωση εκπρόθεσμα

Αντιμέτωποι με πρόστιμα, πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις θα βρεθούν χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχασαν την προθεσμία υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης.
Πρόκειται για περίπου 40.000 φορολογούμενους οι οποίοι θα υποβάλλουν αναγκαστικά τη φορολογική τους δήλωση εκπρόθεσμα.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ «όσοι δεν υπέβαλαν τη φορολογική δήλωση δεν είναι επειδή δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο να την υποβάλλουν. Για δικούς τους λόγους επέλεξαν να μην υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση ή δεν γνώριζαν ότι ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλουν».

Έρημη χώρα το Πωγώνι

Ερήμωση δημιουργεί στον  ακριτικό μας  Δήμο, ελέω Μνημονίων και Καλλικράτη,  το κλείσιμο των Δημόσιων Υπηρεσιών, η μεταφορά Τραπεζών, το κλείσιμο των Καταστημάτων των ΕΛΤΑ, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων και αστυνομικών σταθμών και τόσα άλλα που ζούμε καθημερινά.
Με  την υλοποίηση του Καλλικράτη, η Πολιτεία προχώρησε σε πολιτικές συγχωνεύσεων και καταργήσεων Δημόσιων Υπηρεσιών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των περιοχών, οι ανάγκες και οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων κάθε περιοχής όπως του ακριτικού Δήμου μας, αποδυναμώνοντας συνολικά τα χωριά μας, επιταχύνοντας την ερήμωση και την εγκατάλειψη τους, περιορίζοντας την απρόσκοπτη και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των κατοίκων, αυξάνοντας τα κοινωνικά και οικονομικά κόστη, δημιουργώντας συνθήκες αποξένωσης και ανασφάλειας με αποτέλεσμα την υποβάθμιση συνολικά της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Με μια Δημοτική Αρχή που όχι μόνο αδιαφορεί για όλες αυτές τις πολιτικές αλλά που καθολικά τις επικροτεί μεθοδεύοντας και την εφαρμογή τους και με μια αντιπολίτευση που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει αλλά τις σιγοντάρει  άλλοτε φανερά και άλλοτε εν κρυπτώ, οι τοπικές κοινωνίες του Πωγωνίου αποδυναμώνονται στο να δώσουν λύσεις και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις στήριξης ενός σχεδίου ανάπτυξης. Είναι δε πασιφανές ότι μειώνεται στο έπακρον η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους θεσμούς της Πολιτείας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις νεαροί ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνέλαβαν στα Ιωάννινα, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 28, 23, και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και απείθειας.
*Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες (02-09-2013) το απόγευμα στην Κιάφα Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 28χρονο και έναν 23χρονο να κινούνται πεζοί, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών, τράπηκαν σε φυγή και ύστερα από πεζή καταδίωξη ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του 28χρονου και κατασχέθηκαν (20) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
*Στην δεύτερη περίπτωση , σήμερα (03-09-2013) λίγο μετά τα μεσάνυκτα, στην Ανατολή Ιωαννίνων, συνελήφθη ένας 27χρονος, ο οποίος σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο κατελήφθη να κατέχει ποσότητα ηρωίνης βάρους (2,5) γραμμαρίων.
*Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα (03-09-2013) τα ξημερώματα, στα Ιωάννινα συνελήφθη ένας 28χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (2,5) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

«Μαζί τρέχουμε για τη ζωή»: Ημερίδα με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:00 μ.μ. στη αίθουσα « Θεοφάνειος » του Δήμου Πρέβεζας

Ημερίδα με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στην Πρέβεζα  
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Aλμα Ζωής», διοργανώνει το μήνα Σεπτέμβριο του 2013, πέντε ενημερωτικές παρεμβάσεις σε πέντε πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς των επιλεγμένων περιοχών δράσης.
Στόχος των ενημερωτικών παρεμβάσεων είναι η έγκυρη ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού γυναικών πανελλαδικά, για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς και η κινητοποίηση τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Ευχαριστήρια επιστολή των σωματείων στίβου της ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων και των συλλόγων της Δωδωναίας

Το σωματείο στίβου  ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων και οι σύλλογοι της Δωδωναίας Κοιλάδας ως οργανωτική επιτροπή του 1ου Νάιου δρόμου αισθάνονται την υποχρέωση να σας ευχαριστήσουν για την συμμετοχή στον αγώνα, σας υπόσχονται να είναι πρωτοπόροι σε αθλητικές δραστηριότητες ποιοτικού χαρακτήρα και εύχονται να σας έχουν μαζί τους σε κάθε ανάλογη δραστηριότητα.

για την ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων
για τους συλλόγους
της Δωδωναίας κοιλάδας

 

Πέτρος Αρλέτος
Δημήτριος Λώλος

Βαρκαρόλα στα νερά του Αμβρακικού, στα πλαίσια των εορτασμών της Ναυμαχίας του Ακτίου!

Βαρκαρόλα στα νερά του Αμβρακικού!  
Μπορεί να μην πλησίασε καν σε αναπαράσταση της ναυμαχίας του Ακτίου και να υπήρξε μια σχετική καθυστέρηση, ωστόσο η βαρκαρόλα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής  στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου και στο Λιμάνι της Πρέβεζας στα πλαίσια των εορτασμών για την επέτειο της ναυμαχίας του Ακτίου, αναμφίβολα τράβηξε τα βλέμματα ντόπιων και επισκεπτών.

Με επιτυχία η 4η ποδηλατική ανάβαση Ζαλόγγου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορεινής Ποδηλασίας Πρέβεζας

Με επιτυχία η 4η Ποδηλατική Ανάβαση Ζαλόγγου  


Με επιτυχία διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στην Πρέβεζα η 4η Ανάβαση Ζαλόγγου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορεινής Ποδηλασίας Πρέβεζας.


Στον αγώνα συμμετείχαν 59 αθλητές από όλη την Ελλάδα στις κατηγορίες 18-29, 30+ και 40+ σε μια διαδρομή ανάβασης 16 χιλιομέτρων, η οποία φέτος είχε μια αλλαγή αφού λόγω του κακού οδοστρώματος στο πίσω κομμάτι του βουνού το κομμάτι της ανάβασης έγινε από την μπροστινή πλευρά του βουνού(από την Καμαρίνα) και όχι από την Κρυοπηγή.

Μεγάλη επιτυχία στον 1ο Νάιο δρόμο. Ζωντάνεψε ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης.

Ένας ιδιαίτερος αγώνας πέρα από τους συνηθισμένους  έγινε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου  στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Η  ΕΚΑ Δωδώνη σε συνεργασία με τους συλλόγους της Δωδωναίας κοιλάδας διοργάνωσε τον 1ο σύγχρονο «Νάιο»  δρόμο  με τη συμμετοχή 400 δρομέων και άλλων τόσων θεατών που γέμισαν τον ιστορικό χώρο. Ο Αγώνας περιελάμβανε ημιμαραθώνιο δρόμο 21χλμ, 5χλμ και 2χλμ για παιδιά δημοτικού.

Αλλάζει το σύστημα των δημοτικών εκλογών

Με νέο σύστημα φαίνεται πως θα ψηφίσουν οι έλληνες πολίτες στις δημοτικές εκλογές το 2014.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι αλλαγές αφορούν στις αμέσως επόμενες εκλογές του Μαΐου και όπως αναφέρουν, δεν θα υπάρχουν πολλά ψηφοδέλτια, αλλά μόνο δύο για όλους τους συνδυασμούς.

Το ένα θα περιλαμβάνει όλους τους υποψήφιους δημάρχους και το άλλο όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Και στις δύο περιπτώσεις τα ονόματα θα αναφέρονται με αλφαβητική σειρά.

Για να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή θα πρέπει να συγκεντρώσει το 42% των ψήφων, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προκρίνονται στον δεύτερο γύρω οι πρώτοι υποψήφιοι.

Τέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από τον πρώτο γύρο με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Φόρος σε όλα τα ακίνητα...

Σε ανατροπές στη φορολογία των ακινήτων με μεταφορά και διάχυση του βάρους από την αγορά στην κατοχή προχωρά το οικονομικό επιτελείο με νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου.
Με τις νέες διατάξεις καταργούνται το «χαράτσι» της ΔΕΗ και ο ΦΑΠ και επιβάλλεται φόρος ανά ακίνητο (κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, γήπεδα κ.ά) από την 1-1-2014, ενώ μειώνεται δραστικά ο φόρος μεταβίβασης.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Έθνος, το νομοσχέδιο προβλέπει νέο σύστημα φοροεκπτώσεων για τις αποδείξεις αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών και καθιέρωση ισχυρών, αλλά στοχευμένων, φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις.
Ειδικότερα:
- Διευρύνεται η φορολογία στην ακίνητη περιουσία, καθώς στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων θα υπαχθεί η συνολική ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων που σήμερα κατά ένα μεγάλο μέρος απαλλάσσεται από τον φόρο. Θα φορολογηθούν όλα ανεξαιρέτως τα κτίσματα, ηλεκτροδοτούμενα ή μη, όπως κατοικίες, οικοδομές, καταστήματα και αποθήκες, τα εντός σχεδίου οικόπεδα και οι εκτός σχεδίου εκτάσεις γης (αγροτικές καλλιέργειες, αγροτεμάχια, βοσκότοποι, γήπεδα κ.ά.).
- Ο φόρος θα επιβάλλεται ανά ακίνητο, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του: Για τα κτίσματα θα υπολογίζεται με κλίμακα 33 συντελεστών που θα ξεκινούν από τα 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης μέχρι 500 ευρώ ανά τ.μ. και θα φθάνουν μέχρι τα 23,1 ευρώ ανά τ.μ. για περιοχές με τιμές ζώνης πάνω από 8.000 ευρώ.
Για τα εκτός σχεδίου πόλεων ή οικισμών ακίνητα ο φόρος θα κλιμακώνεται από 1 έως και 60 ευρώ ανά στρέμμα, ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και το είδος της έκτασης (αν βρίσκεται σε ορεινή, ημιορεινή ή πεδινή περιοχή, κοντά στη θάλασσα, αν καλλιεργείται ή είναι χέρσα, το είδος της καλλιέργειας αν είναι μισθωμένη ή ιδιόκτητη), καθώς και το αν ο ιδιοκτήτης είναι ή όχι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης.
- Το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση των συντελεστών του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από τα επίπεδα του 8%-10% που είναι στο 4%-5% ή και χαμηλότερα με στόχο την τόνωση της κτηματαγοράς που έχει υποστεί καθίζηση λόγω της οικονομικής στενότητας.

Συνελήφθη στο Δονάτο Παλαιοχωρίου Θεσπρωτίας, 35χρονος δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (2-09-13) στον συνοικισμό Δονάτο Παλαιοχωρίου Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που οργανώθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, 35χρονος Έλληνας, δραπέτης των Φυλακών Αλικαρνασσού.
Στις 18 Αυγούστου παραβίασε τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί και αναζητούνταν.
Ο 35χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και δύο μηνών για ληστεία.
Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έρχονται 7 φόροι σε 4 μήνες!

«Φόρους χωρίς ανάσα» καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους καθώς θα καταφθάνουν κατά κύματα τα ραβασάκια της εφορίας με 7 φόρους συνολικού ύψους άνω των 7,5 δισ. ευρώ
Μέσα σε τέσσερις μήνες οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν:
-Τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος μέσω του εκκαθαριστικού σημειώματος για τα περυσινά εισοδήματα. Το Δημόσιο υπολογίζει ότι τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα ταμεία θα είναι της τάξης των 3,5-4 δισ. ευρώ.
-Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για το 2011, το 2012 και το 2013 που επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο αναμένει ότι θα εισπράξει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ (330 εκ. ευρώ για τον ΦΑΠ κάθε έτους).
-Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) του 2013 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για το οποίο μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν οι τρεις από τις πέντε συνολικά δόσεις, με τα έσοδα για το Δημόσιο να εκτιμώνται στο ποσό του 1,5 δισ. ευρώ.
-Τον φόρο πολυτελείας για Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, πισίνες και αεροσκάφη που αναμένεται να αποφέρει στα ταμεία 140 εκ. ευρώ.
-Τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που θα καταβληθούν το τελευταίο δίμηνο του έτους, με τον συνολικό λογαριασμό να φθάνει στο 1 δισ. ευρώ.

Άρτα: Πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένη στο σπίτι της

Δυο Ρομά, ηλικίας 21 και 24 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, προσπάθησαν να εισέλθουν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στην Άρτα, όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους. Μετά από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.